Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 90.000 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν απογράφηκαν
  • [02] Από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [03] Ενημερώνει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ την Επιτροπή Θεσμών
  • [04] Ρέγκλινγκ: Η ευρωζώνη είναι σε καλό δρόμο για την έξοδο από την κρίση
  • [05] Σταθάκης: Δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα, σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ
  • [06] ΚΚΕ: Μήνυμα εγρήγορσης και αντεπίθεσης του λαού πρέπει να αποτελέσει η επίσκεψη Μέρκελ
  • [07] Απέσυρε ο Βρούτσης τροπολογία για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών ΟΕΕ,ΟΕΚ
  • [08] "Πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για "γάμο" Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ
  • [09] Ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι ο πιο γερασμένος της Ευρώπης
  • [10] Η FIFA ανησυχεί για κενές θέσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014
  • [11] Παναθηναϊκός: «Αναίμακτο» αναμένεται το «διαζύγιο» με τον Κατσουράνη
  • [12] Ενδιαφέρον από Μίλαν για τον Άσλεϊ Κόουλ

  • [01] 90.000 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων δεν απογράφηκαν

    Περισσότεροι από 90.000 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τις 5 Οκτωβρίου, οπότε έληξε και η τελευταία παράταση που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

    Πρόκειται για δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και των ενταγμένων στο ΙΚΑ Ταμείων, Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) και Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών, (ΤΑΠΙΛΤ).

    Η φυσική καταγραφή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σταματά από σήμερα και θα επαναλειτουργήσει από 22 Οκτωβρίου 2012.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ επισημαίνει τέλος, ότι όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΕΤΕΑΜ και του ΤΑΠΙΛΤ προσήλθαν για φυσική καταγραφή στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012, θα πληρωθούν τη σύνταξή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας τους στις 22 Οκτωβρίου 2012.

    [02] Από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

    Μεταξύ 1,35 και 1,40 ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσής του στην αγορά, με την εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στα ντίζελ κίνησης και θέρμανσης. Αντίθετα, το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται να μειωθεί κατά 10 λεπτά περίπου το λίτρο.

    Ωστόσο, οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, που έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, απειλούν να μην διακινήσουν πετρέλαιο θέρμανσης από την προσεχή εβδομάδα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και φορολογικά - τελωνειακά ζητήματα. Περιλαμβάνουν, επίσης, την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σε όλη την αλυσίδα διακίνησης καυσίμων με στόχο να περιοριστεί το λαθρεμπόριο. Οι εκπρόσωποι του κλάδου συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση την Παρασκευή.

    Η τιμή του πετρελαίου είναι έως 40% ακριβότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα.

    [03] Ενημερώνει αύριο ο Ευ. Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ την Επιτροπή Θεσμών

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θα ενημερώσει, αύριο στις 13:30, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», το δε απόγευμα στις 16:00 έχει κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Στην Επιτροπή Θεσμών έχουν, επίσης, κληθεί για να ενημερώσουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, πιθανότατα την Παρασκευή, καθώς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την επόμενη εβδόμαδα.

    [04] Ρέγκλινγκ: Η ευρωζώνη είναι σε καλό δρόμο για την έξοδο από την κρίση

    Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτίμησε ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλό δρόμο για την έξοδο από την κρίση, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προχωρούν η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit η οποία κυκλοφορεί αύριο.

    «Είναι απλά λαθεμένο να πούμε ότι δεν έχει υπάρξει καμιά πρόοδος. Δείτε τι έχει συμβεί στην Ιρλανδία, στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία: η ανταγωνιστικότητά τους αυξάνεται, τα δημόσια ελλείμματα μειώνονται. Ακόμη και η Ελλάδα καταγράφει, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010, ένα μικρό πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», είπε ο Ρέγκλινγκ.

    «Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, έχει διανυθεί τουλάχιστον το μισό του δρόμου. Εάν η πορεία των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί, αυτό το τμήμα της προσαρμογής θα έχει επιτευχθεί μέσα σε δύο χρόνια», συνέχισε.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [05] Σταθάκης: Δεν απαντήθηκαν βασικά ερωτήματα, σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ

    Αναπάντητα έμειναν τρία βασικά ερωτήματα από την επίσκεψη Μέρκελ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτιμά ότι επρόκειτο για μια επίσκεψη «που δήλωσε ένα "παρών" της Γερμανίας για πολιτικούς λόγους, εν μέσω, όμως, μιας βαθιάς κρίσης του ελληνικού προγράμματος, καθώς σέρνεται και θα συνεχίσει να σέρνεται από ό,τι φαίνεται, πριν παρθούν άλλες αποφάσεις- ποιες είναι αυτές, δεν ξέρουμε».

    Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «τι πρόγραμμα θα ακολουθήσει η Ελλάδα; 9, 11 ή 13 δισ. μέτρα; Τι μεταρρυθμίσεις και μέχρι πότε;» Το δεύτερο «πότε θα δοθεί η δόση, η οποία, λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του μνημονίου, έπρεπε να δοθεί από τον Σεπτέμβριο» και το τρίτο «αν η παράταση του ελληνικού προγράμματος, όπως δόθηκε, υποδηλώνει ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ενταχθεί σε μια νέα ρύθμιση που θα γίνει στην Ευρώπη, μετά τον Νοέμβριο, ή κάπου αργότερα, όταν θα αφορά και άλλες χώρες- την Κύπρο, την Ισπανία και πιθανόν πολλές άλλες».

    «Η Ελλάδα δεν έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο» ανέφερε ο κ. Σταθάκης και προσέθεσε: «Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι η Γερμανία και οι εταίροι υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το έχουν κάνει σαφές σε όλους τους τόνους- και με την επίσκεψη Μέρκελ επικυρώνεται αυτό».

    [06] ΚΚΕ: Μήνυμα εγρήγορσης και αντεπίθεσης του λαού πρέπει να αποτελέσει η επίσκεψη Μέρκελ

    «Οι τυμπανοκρουσίες από την επίσκεψη Μέρκελ πρέπει να αποτελέσουν για τον λαό μήνυμα εγρήγορσης και αντεπίθεσης. Η επίσκεψή της βοηθάει τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κυβέρνηση για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ το ΚΚΕ.

    Στο ίδιο σχόλιο, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «απαιτείται πολύμορφη συνέχιση της πάλης, πρώτα απ' όλα στους χώρους δουλειάς, συσπείρωση και λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης στην ΕΕ, στην εγχώρια πλουτοκρατία και τα κόμματά τους».

    [07] Απέσυρε ο Βρούτσης τροπολογία για κατάργηση εργοδοτικών εισφορών ΟΕΕ,ΟΕΚ

    Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απέσυρε την τροπολογία που προέβλεπε κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), που εκτιμάται ότι φθάνουν στα 240 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι αυτό το ποσό εισέπραττε ο ΟΑΕΔ.

    Επί της τροπολογίας, είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ενστάσεις επί της ρύθμισης είχαν εκφράσει, εκτός από την αντιπολίτευση και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Όπως υποστήριξαν οι βουλευτές δεν μπορεί να στερηθεί ο ΟΑΕΔ το ποσό αυτό που εισέπραττε, για να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματα ανέργων.

    Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Είναι η δεύτερη φορά που η σχετική ρύθμιση έχει αποσυρθεί.

    [08] "Πράσινο φως" από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για "γάμο" Τράπεζας Πειραιώς - ΑΤΕ

    Ενέκρινε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ' αριθμ. 549/VII/2012 ομόφωνη απόφασή της, την κατ' άρθρο 6 ν. 3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, που προέκυψε από την απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» των περιουσιακών στοιχείων τής υπό ειδική εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ» ("ΑΤΕ") τα οποία αναφέρονται στην απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας (Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης- Συνεδρίαση 4/27.7.2012). Της εν λόγω μεταβίβασης προηγήθηκε η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ και η θέση της πρώτης σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, κατά τη διαδικασία του ν. 3601/2007.

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση που αναφέρεται, πρωτίστως, στον τομέα των τραπεζικών εργασιών, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

    [09] Ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι ο πιο γερασμένος της Ευρώπης

    Η Γερμανία, που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα της μείωσης των γεννήσεων, έχει πλέον τον πιο γερασμένο πληθυσμό της Ευρώπης και τον δεύτερο στον κόσμο, πίσω από την Ιαπωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, δίνοντας στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή της.

    «Είμαστε οι πιο ηλικιωμένοι της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Destatis Ρόντεριχ Έγκελερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Το 2010 μόνο το 13,5% του πληθυσμού της χώρας ήταν ηλικίας κάτω των 15 ετών. «Μόνο η Ιαπωνία έχει ακόμη μικρότερο ποσοστό παιδιών, με 13,4%», εξήγησε ο Έγκελερ.

    Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, η Γερμανία μοιράζεται την δεύτερη θέση στον κόσμο μαζί με την Ιταλία: το 20,4% του πληθυσμού αυτών των χωρών είναι άνω των 65 ετών. Στην Ιαπωνία το ποσοστό αυτό είναι 22,7%.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [10] Η FIFA ανησυχεί για κενές θέσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014

    Η FIFA θέλει να προλάβει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άδειες θέσεις στα γήπεδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 2014.

    Γι' αυτό το λόγο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φίλαθλοι θα μπορούν να πωλούν μέσω διαδικτύου τα εισιτήρια που δεν θέλουν, προκειμένου η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία να διασφαλίσει ότι τα στάδια στην κορυφαία γιορτή του αθλήματος στον πλανήτη θα είναι όσο το δυνατόν πιο γεμάτα.

    Επίσης, θα ζητηθούν λεπτομέρειες από τους χορηγούς σχετικά με το ποιοι χρησιμοποιούν τα «μαγικά χαρτάκια» τους, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής μάρκετινγκ της FIFA, Τιερί Βεΐλ, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατο να... μηδενιστούν οι περιπτώσεις, όπου οι κάτοχοι των εισιτηρίων δεν θα εμφανιστούν στους αγώνες.

    [11] Παναθηναϊκός: «Αναίμακτο» αναμένεται το «διαζύγιο» με τον Κατσουράνη

    «Αναίμακτο», όπως άλλωστε αναμενόταν, θα είναι το διαζύγιο του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Κατσουράνη. Σήμερα, στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος των «πρασίνων», Χρήστος Παναγόπουλος, με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Γιάννη Εμμανουηλίδη, όπου συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

    Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και, όπως έγινε γνωστό από πλευράς ΠΑΕ, οι δύο πλευρές θα λύσουν φιλικά τις διαφορές τους, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι βρέθηκε η «χρυσή» τομή για την αποζημίωση του παίκτη από τους «πράσινους».

    [12] Ενδιαφέρον από Μίλαν για τον Άσλεϊ Κόουλ

    Η Μίλαν κινείται για την απόκτηση του Ασλεϊ Κόουλ από την Τσέλσι. Σύμφωνα με σημερινά δημοσίευματα των αγγλικών ΜΜΕ, η διάσημη ιταλική ομάδα είναι έτοιμη να κάνει πρόταση στους «μπλε», ύψους 10 εκατ. ευρώ για να πάρει, τον Ιανουάριο, τα δικαιώματα του αριστερού μπακ της εθνικής Αγγλίας.

    Ο 32χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι έως το καλοκαίρι του 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 12:30:47 UTC