Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικές συνομιλίες ενόψει Συνόδου Κορυφής
  • [02] Χρειάζεται μέτρο στη λιτότητα, αρχίζει να σκέφτεται και ο Όλι Ρεν
  • [03] Δέκα νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν
  • [04] "Νέες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό, από την αγορά των ΗΠΑ"
  • [05] Προς 26 εκατ. ευρώ πωλήθηκε πίνακας του Γκέρχαρντ Ρίχτερ
  • [06] Η τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη θα πάρει "ένα χρόνο και κάτι", δήλωσε ο Ντράγκι
  • [07] Πυροβολισμοί εναντίον του προεκλογικού αρχηγείου του Ομπάμα
  • [08] F1: Ο Μαρκ Γουέμπερ θα εκκινήσει στο κορεατικό γκραν πρι
  • [09] Τροπική καταιγίδα σχηματίστηκε πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα
  • [10] Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου
  • [11] "Η χειρότερη βδομάδα συναλλαγών εδώ και ένα 4μηνο" για τη Γουόλ Στριτ

  • [01] Εντατικές συνομιλίες ενόψει Συνόδου Κορυφής

    Σε "αγωνιστικούς ρυθμούς" η κυβέρνηση η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο εντείνει τις συνομιλίες με την τρόικα ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, στις 18 Οκτωβρίου.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας θα έχει σήμερα και πιθανόν και αύριο, συνομιλίες με την τρόικα ενώ και ο πρωθυπουργός θα έχει συνεχείς συσκέψεις και επαφές για να ολοκληρώσει το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το οποίο επιθυμεί να είναι έτοιμο και να περάσει από τη Βουλή, παράλληλα με τα μέτρα.

    Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, έτσι ώστε να σταλεί ένα σαφέστατο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    [02] Χρειάζεται μέτρο στη λιτότητα, αρχίζει να σκέφτεται και ο Όλι Ρεν

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε ομιλία του σήμερα ενώπιον του ΔΝΤ στο Τόκιο, συνέστησε σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να επιδείξουν ελαστικότητα στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν, εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η σημερινή οικονομική ύφεση.

    "Τη στιγμή που φαίνεται ότι αποδυναμώνεται εκ νέου η παγκόσμια οικονομία, οι χώρες μέλη της ΕΕ που έχουν το περιθώριο δημοσιονομικών ελιγμών, πρέπει να είναι έτοιμες να επανεξετάσουν τον ρυθμό της (δημοσιονομικής) εξυγίανσης εάν οι μακρο-οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν περαιτέρω" τόνισε ο 'Ολι Ρεν στην ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ.

    "Μολονότι η μείωση των ελλειμμάτων είναι στοιχείο-κλειδί για την εμπιστοσύνη των αγορών, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο όσο το δυνατό πιο ευνοϊκό για την ανάπτυξη" υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

    Το ζήτημα της ορθότητας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, πυροδότησε συζητήσεις στην ετήσια αυτή σύνοδο, στην οποία συμμετέχουν.

    Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε μετά τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος δυο ετών στην Ελλάδα για να επιτύχει τον περιορισμό των ελλειμμάτων της, όπως ζητούν οι διεθνείς πιστωτές της.

    [03] Δέκα νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Στόχος της επίθεσης στην αγορά Τζανάν της πόλης Ντάρα 'Ανταμ Χελ φαίνεται ότι ήσαν μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής, τόνισαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

    Ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που επιδιώκουν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης.

    Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του στρατού δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενθαρρύνει την ανασυγκρότηση από τους φυλάρχους των παραδοσιακών πολιτοφυλακών. 'Ομως, οι πολιτοφυλακές αυτές συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων των ταλιμπάν και οι επιχειρήσεις τους έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη επιτυχία.

    [04] "Νέες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό, από την αγορά των ΗΠΑ"

    «Αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος» για τον ελληνικό τουρισμό από στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαπίστωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τις επαφές της στη Νέα Υόρκη, με αφορμή το «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Μπλούμπεργκ».

    Αναφερόμενη στα αποτελέσματα των συναντήσεών της, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι για πολλά χρόνια, η Αμερική ήταν μια «ξεχασμένη αγορά» για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια» και «ήδη, δημιουργούνται νέες προοπτικές και μια νέα δυναμική».

    Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «δεν αρκούν οι επαφές για να επιτευχθεί ο στόχος, αλλά χρειάζεται μεθοδικότητα και προγραμματισμός για να αλλάξουμε την τραυματισμένη εικόνα της Ελλάδας και να γίνει ξανά μια ισχυρή και περήφανη χώρα του παγκόσμιου τουρισμού», εκφράζοντας παράλληλα την «πλήρη ικανοποίησή» της για τα αποτέλεσμα των επαφών της. «Όλοι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα γίνεται μια σοβαρή δουλειά» σημείωσε και «με τις μεταρρυθμίσεις, που πραγματοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστική και για τουριστικές επενδύσεις».

    Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι προγραμματίζει να επισκεφθεί ξανά τις ΗΠΑ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με βασικό στόχο να εδραιωθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία με εταιρείες και άτομα που προβάλλουν και προωθούν τον ελληνικό τουρισμό. Η παρούσα επίσκεψη είχε περισσότερο «διερευνητικό χαρακτήρα», επισήμανε, προσθέτοντας ότι για να δημιουργηθούν «γερές βάσεις» στην αμερικανική αγορά θα πρέπει να υπάρξει «συστηματική και συνεπής προσέγγιση» των ζητημάτων που καθορίζουν την προσέλκυση τουριστών από την Αμερική.

    Στην παρατήρηση του ΑΜΠΕ ότι πολλοί τουριστικοί πράκτορες -ομογενείς και μη- υποστηρίζουν πως ένας από τους «ανασταλτικούς παράγοντες» στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις ΗΠΑ είναι η έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού απευθείας πτήσεων ΗΠΑ - Ελλάδας, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο δεν θα πραγματοποιείται καμία απευθείας πτήση, η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε αισιοδοξία ότι γι αυτό το θέμα «μπορεί να υπάρξουν κάποια καλά νέα», αποφεύγοντας να δημιουργήσει προσδοκίες προτού προκύψουν συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα αφορούν το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας - ΗΠΑ.

    [05] Προς 26 εκατ. ευρώ πωλήθηκε πίνακας του Γκέρχαρντ Ρίχτερ

    Ένας πίνακας του γερμανού καλλιτέχνη Γκέρχαρντ Ρίχτερ, πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's του Λονδίνου, προς 26,3 εκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για πίνακα που συγκεκριμένου ζωγράφου.

    Ο πίνακας "Abstraktes Bild", ο οποίος προήλθε από την προσωπική συλλογή του κιθαρίστα της ροκ μουσικής Έρικ Κλάπτον, ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις που προέβλεπαν ότι η δημοπράτηση του δεν θα ξεπερνούσε τα 15 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Ο πίνακας αφηρημένης τέχνης του 1994, ο οποίος αποτελείται από αποχρώσεις του κόκκινου, πράσινου και μπλε, περιγράφτηκε από τον οίκο Sotheby's ως "ένα αριστούργημα υπολογισμένου χάους και ένα παράδειγμα των ώριμων καλλιτεχνικών και φιλοσοφικών επιτευγμάτων του Ρίχτερ".

    [06] Η τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη θα πάρει "ένα χρόνο και κάτι", δήλωσε ο Ντράγκι

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε σήμερα στο Τόκιο ότι η μελλοντική ευρωπαϊκή τραπεζική εποπτεία δεν θα μπορέσει να εφαρμοσθεί πριν από "ένα χρόνο και κάτι".

    Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού στην ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου του 2013 "αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο μηχανισμός αυτός θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου", τόνισε ο Ντράγκι και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να πάρει "ένα χρόνο και κάτι".

    [07] Πυροβολισμοί εναντίον του προεκλογικού αρχηγείου του Ομπάμα

    'Αγνωστος πυροβόλησε χθες εναντίον του αρχηγείου της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο κέντρο του Ντένβερ, τη στιγμή που υπήρχαν σ΄αυτό εργαζόμενοι, αλλά κανένας δεν τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας εργαζόμενος κάλεσε την αστυνομία το απόγευμα για να αναφέρει ότι μια σφαίρα έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία σύλληψη και ότι εξετάζεται ένα βίντεο από κάμερα παρακολούθησης.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ερρίφθη μια μόνο σφαίρα.

    Η αστυνομία δε γνωρίζει να έχουν διατυπωθεί απειλές σε σχέση με την προεκλογική εστρατεία του Ομπάμα, αλλά εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

    [08] F1: Ο Μαρκ Γουέμπερ θα εκκινήσει στο κορεατικό γκραν πρι

    Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull-Renault, Μαρκ Γουέμπερ, θα βρεθεί στην pole position του Γκραν Πρι της Νοτίου Κορέας.

    Στα επίσημα καταταρκτήρια δοκιμαστικά είχε τον ταχύτερο χρόνο (1:37.242) και έτσι θα βρεθεί στην πρώτη θέση του αυριανού αγώνα, με τον Γερμανό ομόσταυλό του, Σεμπάστιαν Φέτελ, να βρίσκεται ακριβώς δίπλα του αφού είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση (1:37.316). Η σειρά εκκίνησης του γκραν πρι της Γέονγκαμ έχει ως εξής:

    1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία) RedBull - Renault 1:37.2422. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία) RedBull - Renault 1:37.3163. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία) McLaren 1:37.4694. Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι) Ferrari 1:37.5345. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία) Lotus - Renault 1:37.6256. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία) Ferrari 1:37.8847. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία) Lotus - Renault 1:37.9348. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία) Force India - Mercedes 1:38.2669. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία) Mercedes 1:38.36110.Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία) Mercedes 1:38.513

    Το γκραν πρι της Γέονγκαμ είναι το 16ο στη σειρά του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα.

    Στην κατάταξη των οδηγών με 194 βαθμούς προηγείται ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ακολουθούν Σεμπάστιαν Φέτελ (190β.), Κίμι Ραϊκόνεν (157β.), Λιούις Χάμιλτον (152β.), Μαρκ Ουέμπερ (134β.) και Τζένσον Μπάτον (131β.).

    [09] Τροπική καταιγίδα σχηματίστηκε πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα

    Η τροπική καταιγίδα "Ραφαέλ", που σχηματίστηκε πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα χθες, είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις περιοχές Πουέρτο Ρίκο, τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους και πολλά άλλα νησιά, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

    Το επίκεντρο της καταιγίδας βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του νησιού Ντομίνικα και κινείται με κατεύθυνση βόρεια-βορειοδυτικά, με ταχύτητα 19 χιλιομέτρων ανά ώρα.

    Η καταιγίδα είχε συνεχείς ανέμους 65 χιλιομέτρων ανά ώρα και εκτιμάται ότι θα κινηθεί προς βόρεια κατεύθυνση, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ ή τον Κόλπο του Μεξικού, όπου είναι συγκεντρωμένες εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Η καταιγίδα αναμένεται να κινηθεί ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο και πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

    [10] Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου

    Συνεχίζεται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη το δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου που διοργανώνουν το Ωνάσειο με το δήμο Καλλιθέας, λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών. Τις πρωινές ώρες (9.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.) πραγματοποιείται στο Αίθριο του δημαρχείου Καλλιθέας και τις απογευματινές ώρες (6.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.) στην πλατεία Κύπρου.

    Επίσης, διοργανώνονται δωρεάν σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που απευθύνονται σε εργαζόμενους του δήμου Καλλιθέας, επαγγελματίες υγείας που δραστηριοποιούνται στην Καλλιθέα, προπονητές, αθλητές και προπονούμενους που μετέχουν στα προγράμματα άθλησης του δήμου Καλλιθέας.

    [11] "Η χειρότερη βδομάδα συναλλαγών εδώ και ένα 4μηνο" για τη Γουόλ Στριτ

    Συναλλασσόμενες πηγές του χρηματιστηρίου μετοχών Νέας Υόρκης που επικαλείται το Ρόιτερς σχολίασαν πως "το λήξαν πενθήμερο συναλλαγών υπήρξε το χειρότερο του τετραμήνου".

    Η σημαντική κάμψη στην απόδοση των μετοχών των δύο μεγάλων τραπεζών --JPMporgan-Wells Fargo-- προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά στους ίδιους, κατά πόσον ο αμερικανικός τραπεζικός τομέας στο ορατό μέλλον έχει μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας.

    Στις 13.328,85 μονάδες έκλεισε σήμερα ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς (2,46 μονάδες, 0,02%)

    Στις 1.428,59 μονάδες έκλεισε σήμερα ο πολύ ευρύτερος δείκτης Standard&Poor's (-4,25 μονάδες,-0,30%).

    Τέλος ο δείκτης Nasdaq Composite (ναυτιλία και τεχνολογία) με ημερήσια απώλεια 5,30 μον.(0,17%) τερμάτισε την τελευταία συνεδρίαση της 2ης βδομάδας του Οκτωβρίου στις 3.044 μονάδες.

    'Ομως, σε βάση εβδομαδιαία, οι τρείς δείκτες υποχώρησαν αισθητά:

    -ο βιομηχανικός Ντάου Τζόουνς απώλεσε 2,1%, ο S&P 2,2%, ο Nasdaq Composite οριακά 3%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2012 - 8:30:41 UTC