Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέρκελ προς Σαμαρά: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη
  • [02] "Επείγει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια"
  • [03] Νέες επεμβάσεις αποκατάστασης στα Προπύλαια της Ακρόπολης
  • [04] Ιοί που «μολύνουν» ανθρώπους και μηχανήματα
  • [05] Ρ. Δούρου: "Εκτός τόπου και χρόνου οι ηγέτες της Ευρωζώνης"
  • [06] Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση σολομού με σαλμονέλα
  • [07] "Αν ο σύζυγός μου δεν εκλεγεί, εγκαταλείπει την πολιτική" δηλώνει η κα Ρόμνει
  • [08] Η «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον, σε τέσσερις ανοιχτές δοκιμές
  • [09] Πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής βενζίνης από... φρέσκο αέρα
  • [10] Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ
  • [11] «Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ενταχθούν σε συζήτηση για το ασφαλιστικό»
  • [12] Θανάσιμος τραυματισμός 47χρονου στα μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής
  • [13] Επί τάπητος τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα
  • [14] Ομπάμα και Ρόμνεϊ αντάλλαξαν πειράγματα σε φιλανθρωπικό δείπνο

  • [01] Μέρκελ προς Σαμαρά: Θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη

    Συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Η κα Μέρκελ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα και ενημερώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    Η κα Μέρκελ επεσήμανε στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με ευρωπαίους ομολόγους της.

    Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεχίσουν τη στενή επικοινωνία τις επόμενες μέρες.

    [02] "Επείγει η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια"

    Κεντρική κυβέρνηση και περιφέρεια πρέπει να δουλέψουν χέρι-χέρι με την αίσθηση του «κατεπείγοντος» για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, προκειμένου να παραχθεί «ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, αυτά που χρειάζεται περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα», δηλώνει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.

    Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο επίτροπος τονίζει ότι η Πολιτική Συνοχής την οποία εκπροσωπεί είναι το κατ' εξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο δημοσίων επενδύσεων που διαθέτει η ΕΕ.

    «Η πρόκληση είναι τεράστια αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για ηττοπάθεια», προειδοποιεί ο κ. Χαν

    Στη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, σήμερα και αύριο, θα συναντηθεί με τους περιφερειάρχες προκειμένου να καταστρώσουν «έξυπνα εξειδικευμένα» σχέδια, βασισμένα στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» κάθε περιοχής, προκειμένου να ενταχθούν στον προϋπολογισμό 2014- 20.

    Θα προσπαθήσει επίσης να ξαναβάλει σε τροχιά γύρω στα 40 από τα 181 έργα προτεραιότητας που «έχουν ξεφύγει».

    Αύριο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και θα επισκεφθούν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    Στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ εκφράζει την εκτίμησή του για όσα έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν περισσότερα και ταχύτερα στους τομείς της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης της νομοθεσίας.

    [03] Νέες επεμβάσεις αποκατάστασης στα Προπύλαια της Ακρόπολης

    Παθογένειες, που οφείλονται τόσο σε εξωγενείς παράγοντες, όπως κανονιοβολισμοί κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όσο και σε ενδογενείς, που προέρχονται από το ίδιο το υλικό, το μάρμαρο, έχουν προκαλέσει φθορές στο κιονόκρανο του κίονα στη βορειοδυτική γωνία του κεντρικού κτιρίου των Προπυλαίων.

    Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν ένα μικρό θραύσμα, μεγέθους 28 Χ 30 εκ. περίπου, ξεκόλλησε από το συγκεκριμένο κιονόκρανο. Τότε έγινε υποστήλωση της περιοχής και αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης. Στην πορεία, και με αφορμή την ανακάλυψη νέων αρχιτεκτονικών μελών, κρίθηκε ότι μπορεί να συντηρηθούν κι άλλα τμήματα των Προπυλαίων, του μνημείου που αποτέλεσε μέρος του μεγαλεπίβολου οικοδομικού προγράμματος του Περικλή στον Ιερό Βράχο, με πρωτοποριακό αρχικό σχέδιο, τόσο αρχιτεκτονικά όσο και καλλιτεχνικά, που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στο σύνολό του.

    Η σχετική μελέτη, που παρουσίασαν στα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Χαράλαμπος Μπούρας, η επίτιμη προϊσταμένη της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Μαρία Ιωαννίδου και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Καρανάσος, πήρε το πράσινο φως από το ΚΑΣ, που συνεδρίασε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

    [04] Ιοί που «μολύνουν» ανθρώπους και μηχανήματα

    Στα νοσοκομεία και στα ιατρεία δεν κυκλοφορούν μόνο πραγματικοί ιοί που μολύνουν ανθρώπους, αλλά και τεχνητοί ιοί που «μολύνουν» μηχανήματα. Ο ηλεκτρονικός ιατρικός εξοπλισμός «μολύνεται» όλο και πιο συχνά από ιούς υπολογιστών και άλλα κακόβουλα προγράμματα λογισμικού, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, οι οποίοι εκφράζουν πλέον φόβους ότι ο κίνδυνος μπορεί δυνητικά να γίνει τόσο σοβαρός, ώστε να κινδυνεύουν ακόμα και οι ασθενείς, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό (που να έχει αποδοθεί συγκεκριμένα σε τέτοια αιτία).

    Οι σχετικές προειδοποιήσεις, σύμφωνα με το BBC, αναφέρθηκαν σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που διοργανώθηκε στο δημόσιο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) και παρουσιάστηκαν στο περιοδικό τεχνολογίας "Technology Review" του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ. Ένα αμερικανικό νοσοκομείο, όπως τονίστηκε, εξουδετερώνει ιούς υπολογιστών από δύο μηχανήματα την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Μια αιτία που αυτά τα συστήματα γίνονται ευάλωτα, είναι ότι το λογισμικό που τα ελέγχει, είναι πεπαλαιωμένο.

    Για παράδειγμα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ιατρικού Κέντρου «Μπεθ Ίσραελ» της Βοστώνης, το γνωστό νοσοκομείο διαθέτει πάνω από 650 ιατρικά μηχανήματα που «τρέχουν» παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, με αποτέλεσμα αυτός ο ιατρικός εξοπλισμός να παραμένει ευάλωτος σε απειλές που έχουν καλυφθεί σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

    [05] Ρ. Δούρου: "Εκτός τόπου και χρόνου οι ηγέτες της Ευρωζώνης"

    Την εκτίμηση ότι «οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι εκτός τόπου και εκτός χρόνου», διατυπώνει η Ρένα Δούρου, υπεύθυνη ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση που έκαναν τα ξημερώματα για την Ελλάδα.

    Η κ. Δούρου αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης με ξεχωριστή ανακοίνωσή τους αποδίδουν εύσημα στην Ελλάδα για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα δρακόντειας λιτότητας που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία και προσθέτει ότι, αφού αναγνωρίζουν τη «σημαντική πρόοδο στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής», ζητούν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την «ταχύτερη εφαρμογή του προγράμματος», ως προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να διασφαλιστεί «το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη».

    Πρόκειται για κλινική αποτύπωση της πρακτικής του καρότου και του μαστιγίου, υποστηρίζει η κ. Δούρου και σημειώνει ότι η ανάπτυξη και η παραμονή στο ευρώ συνιστούν το καρότο και η συνέχιση της αδιέξοδης και καταστροφικής λιτότητας, το μαστίγιο.

    [06] Στον εισαγγελέα παραπέμπεται η υπόθεση σολομού με σαλμονέλα

    Στην Εισαγγελία Πρέβεζας παραπέμπει την υπόθεση της επιχείρησης "Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολομού" ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), μετά τα θανατηφόρα περιστατικά που παρατηρήθηκαν στην Ολλανδία σχετιζόμενα με την κατανάλωση προϊόντων σολομού επιμολυσμένων με σαλμονέλα.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας, ήδη έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου προκειμένου να προχωρήσουν στη δέσμευση του συνόλου των προϊόντων που διαθέτει η μονάδα, συμπεριλαμβανομένων και άλλων ειδών που παράγει πέραν του επεξεργασμένου σολομού, ενώ με απόφαση του ΕΦΕΤ συνεχίζεται η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

    Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ είχε προχωρήσει στις 5 Οκτωβρίου στην αναστολή λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού και Σολομού μετά την ανίχνευση σαλμονέλας (Salmonella Thompson) σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολομού. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραγωγή.

    Από τους σχετικούς ελέγχους, προέκυψε η μη διακίνηση των επιμολυσμένων παρτίδων καπνιστού σολομού στην εγχώρια αγορά. Αποκλειστικός πελάτης της είναι η μητρική εταιρεία «Foppen Paling en Zalm» στην Ολλανδία. Ο ΕΦΕΤ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τις ολλανδικές αρχές, ενημερώνοντας σχετικά για το θέμα.

    [07] "Αν ο σύζυγός μου δεν εκλεγεί, εγκαταλείπει την πολιτική" δηλώνει η κα Ρόμνει

    Η Ανν Ρόμνεϊ, η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή αν ο Μιτ Ρόμνεϊ δεν εκλεγεί πρόεδρος.

    "Φυσικά, θα εγκαταλείψει την πολιτική, το ίδιο και εγώ", τόνισε η κ. Ρόμνεϊ όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή "The View" του ABC αν η ενδεχόμενη ήττα του Ρόμνεϊ στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

    Η Ανν Ρόμνεϊ έχει πολλές φορές δηλώσει πως δίσταζε να αφήσει τον σύζυγό της να δοκιμάσει την τύχη του για δεύτερη φορά μετά την αποτυχία του το 2008.

    "Είναι μια δύσκολη περίοδος", επισήμανε αναφερόμενη στην προεκλογική εκστρατεία και στις αρνητικές διαφημίσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και από τα δύο στρατόπεδα.

    "Δεν ήθελα να το ξαναζήσω, ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση για μένα να δεχτώ να επιστρέψει", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την ίδια, δεν παρακολουθεί πλέον τηλεόραση, ειδικά όταν βρίσκονται σε κρίσιμες για το εκλογικό αποτέλεσμα πολιτείες όπως το Οχάιο και η Βιρτζίνια.

    Τέλος, για μια ακόμα φορά υπογράμμισε πως είναι κατά των αμβλώσεων.

    [08] Η «Οδύσσεια» του Ρόμπερτ Ουίλσον, σε τέσσερις ανοιχτές δοκιμές

    Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, την «Οδύσσεια» που σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ουίλσον για το Εθνικό Θέατρο, θα έχουν οι θεατές, με εισιτήριο 7 ευρώ.

    Την πολυαναμενόμενη παράσταση υποδέχεται το κοινό σε 4 γενικές ανοιχτές δοκιμές πριν από την επίσημη πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου. Ετσι, οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διεθνή συμπαραγωγή στη διαδικασία ακόμα της δημιουργίας της. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 21, την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 20:30. Η αγορά των εισιτηρίων ξεκινάει από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

    Ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από το ομηρικό έπος και δημιούργησε, με Έλληνες ηθοποιούς, μια πρωτότυπη παράσταση στην ελληνική γλώσσα, σε συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου. Η «Οδύσσεια», που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα έως τις 16 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια για τρεις εβδομάδες στο Piccolo Teatro του Μιλάνου αλλά και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

    [09] Πρωτοποριακή μέθοδος παραγωγής βενζίνης από... φρέσκο αέρα

    Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη. Το επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για την μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση τόσο στην ενεργειακή κρίση όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου», εφόσον όμως στην πορεία ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

    Η μικρή βρετανική εταιρία με την εύγλωττη ονομασία Air Fuel Synthesis (δηλαδή «σύνθεση καυσίμων από αέρα»), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», χρησιμοποιεί μια επαναστατική τεχνολογία και έχει καταφέρει να παράγει πέντε λίτρα βενζίνης από τον Αύγουστο, όταν έθεσε σε λειτουργία μια μικρή μονάδα που παράγει καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμούς του αέρα.

    Η εταιρία ελπίζει ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο, μαζικής παραγωγής, εργοστάσιο που θα παράγει ένα τόνο «αερο-βενζίνης» την ημέρα. Επίσης, σχεδιάζει να παράγει «πράσινα» καύσιμα για τις αεροπορικές εταιρίες, ώστε τα αεροπορικά ταξίδια να εκλύουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

    [10] Στην Αθήνα ο Φρανσουά Ολάντ

    Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να επισκεφθεί την χώρα μας στο προσεχές διάστημα. Ο κ. Ολάντ έκανε δεκτή την πρόσκληση, και η ημερομηνία μένει να καθοριστεί διά της διπλωματικής οδού.

    [11] «Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να ενταχθούν σε συζήτηση για το ασφαλιστικό»

    «Δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσω να μετατραπεί το ασφαλιστικό ζήτημα μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος» προειδοποίησε ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

    «Δεν δέχομαι σε μια διαπραγμάτευση, μέσα σε ένα βράδυ, κάποιος να πει κόβω και ανατρέπω τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο ζήτημα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που θέτει η τρόικα και σημείωσε πως «τα όρια ηλικίας πρέπει να ενταχθούν σε μια συζήτηση για το ασφαλιστικό».

    Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και είπε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

    [12] Θανάσιμος τραυματισμός 47χρονου στα μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής

    Ένας 47χρονος Βούλγαρος βρήκε τραγικό θάνατο όταν καταπλακώθηκε από την οροφή στεγασμένου κτιρίου, μέσα στις εγκαταστάσεις των εγκαταλελειμμένων μεταλλείων της Βάβδου Χαλκιδικής. Ο άτυχος άντρας εκτιμάται ότι ήταν μέλος κάποιας ομάδας κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών.

    Όπως έγινε γνωστό, με τη χρήση συσκευής οξυγόνου, επιχείρησε -χθες το μεσημέρι- μαζί με 54χρονο συμπατριώτη του, να αφαιρέσουν από τις εγκαταστάσεις των παλιών μεταλλείων τις μεταλλικές κολώνες στήριξης παλιού στεγασμένου κτιρίου. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, όμως, κατέρρευσε τμήμα της οροφής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου.

    Ο συμπατριώτης του δεν έπαθε το παραμικρό και ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

    [13] Επί τάπητος τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

    Με τον κλάδο της ακτοπλοΐας να διέρχεται οξύτατη οικονομική κρίση, συνεδριάζει την Πέμπτη 25/10 υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

    Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναμένεται να καταθέσουν τα αιτήματά τους για τις ελεύθερες δρομολογήσεις, που αφορούν τη νέα περίοδο από 01/11/2012 έως 31/10/2013.

    Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, έκλεισε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ.

    Η απόφαση αυτή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μέρους εκπροσώπων ακτοπλοϊκών εταιρειών, οι οποίοι τονίζουν ότι στη συνεδρίαση του ΣΑΣ δεν θα γνωρίζουν ποια πλοία μπορεί να έχουν αποκλειστεί από κομμάτι της άγονης γραμμής και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ελεύθερες δρομολογήσεις.

    Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο προϋπολογισμός για τις άγονες γραμμές για το 2013 θα είναι μειωμένος κατά περίπου 10%, από τα 94 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί συνολικά πέρυσι.

    [14] Ομπάμα και Ρόμνεϊ αντάλλαξαν πειράγματα σε φιλανθρωπικό δείπνο

    Ο πρόεδροςτων ΗΠΑΜπαράκ Ομπάμα και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ έκαναν ένα διάλειμμα από την αντιπαράθεσή τους στην προεκλογική εκστρατεία και αντάλλαξαν αστεία και πειράγματα κατά τη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης, με φράκο και άσπρο παπιγιόν, στο 67ο φιλανθρωπικό δείπνο του Alfred E. Smith Memorial Foundation.

    Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο Μίτ Ρόμνεϊ δήλωσε ότι ο Ομπάμα, ο οποίος έχει την πρόθεση να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων για τη χρηματοδότηση κυβερνητικών προγραμμάτων, "κάποιες σκέψεις πρέπει να κάνει" κοιτάζοντας το πλήθος των πλουσίων παρευρισκομένων στο δείπνο στο Γουόλντορφ Αστόρια, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 5 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικά ιδρύματα. "Αναρωτιέται κανείς τι σκέφτεται: τόσο λίγος χρόνος, τόσα πολλά για αναδιανομή!".

    Απαντώντας , ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην τεράστια περιουσία του Ρόμνεϊ. "Προηγουμένως πήγα για να ψωνίσω σε κάποια καταστήματα στο κέντρο (του Μανχάταν). Υποθέτω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ πήγε για να ψωνίσει κάποια καταστήματα στο κέντρο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 8:30:44 UTC