Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μέχρι τέλος του έτους"
  • [02] Στην Ινδία το μεγαλύτερο σχολείο του κόσμου με 45.000 μαθητές!
  • [03] Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC
  • [04] Νέες έρευνες για τον μικρό Μπεν ξεκίνησαν στην Κω
  • [05] Αρχίζει από αύριο το Σάββατο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] «Τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στηρίζει η ΕΕ»
  • [07] "Δεν θα ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία των πανεπιστημίων"
  • [08] Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που χτύπησαν και λήστεψαν 47χρονη στην Κόρινθο
  • [09] Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων της ΕΥΑΘ από εργαζόμενους
  • [10] "Βουτιά" στις αποδόσεις ισπανικών, ιταλικών ομολόγων μετά τη Σύνοδο Κορυφής
  • [11] Μαυραγάνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λύσης για τους ιδιώτες ομολογιούχους
  • [12] "Κατεβάζουν ρολά" για συναλλαγές με το κοινό σήμερα στις 13:30, οι 127 ΔΟΥ
  • [13] Πρώτη επίσκεψη Ν. Τσόμσκι στη Λωρίδα της Γάζας

  • [01] "Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις συντάξεις μέχρι τέλος του έτους"

    Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των συντάξεων, μέχρι τέλος του έτους, για όλα τα ταμεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.

    Νωρίτερα, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε πει ότι το Ίδρυμα έχει χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο, για συντάξεις.

    «Πριν το PSI τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ήταν περίπου 22 δισ. Με το "κούρεμα" έχασαν το 85% της συνολικής τους αξίας. Φροντίστε να ενισχύσετε τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν θα έχετε Νοέμβριο και Δεκέμβριο να καταβάλετε τις συντάξεις», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος.

    Ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για μη καταβολή των συντάξεων, σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει προς διάθεση 714.127.176 ευρώ και προσέθεσε ότι προβλέπεται μέχρι τέλος του έτους χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 250 εκατ. ευρώ.

    [02] Στην Ινδία το μεγαλύτερο σχολείο του κόσμου με 45.000 μαθητές!

    Ένα ελπιδοφόρο ρεκόρ καταγράφηκε σε μία από τις πολυπληθέστερες χώρες του πλανήτη, όπου δεν έχουν όλοι οι νέοι πρόσβαση στην εκπαίδευση: το σχολείο με τους περισσότερους μαθητές στον κόσμο βρίσκεται στην Ινδία και, πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Λουκνάου, πρωτεύουσα της περιφέρειας Ούταρ Πραντές.

    Τον περασμένο χρόνο, το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο αριθμούσε 39.437 μαθητές, 2.500 εκπαιδευτικούς και χίλιες τάξεις. Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, οι μαθητές του ξεπέρασαν τις 45.000.

    Το μεγαλύτερο σχολείο στον κόσμο ιδρύθηκε το 1959 από έναν δάσκαλο, τον Τζάγκντις Γκάντι, με 300 ρουπίες που πήρε με δάνειο. Την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, αριθμούσε μόλις πέντε μαθητές. Ο Τζάγκντις Γκάντι θεωρείται, σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ινδικής εκπαίδευσης και σε αυτόν οφείλει το σχολείο τον πολυθρησκευτικό χαρακτήρα του. Η πρωινή προσευχή γίνεται σε διάφορα δόγματα, ώστε να «καλύπτονται» οι θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των μαθητών.

    Το σχολείο αναπτύσσεται σε 20 κτίρια και κάθε τάξη του σχολείου έχει 45 μαθητές. Το κόστος φοίτησης ποικίλει από 1.000 ρουπίες (περίπου 14 ευρώ), τον μήνα για τους πιο μικρούς μαθητές έως 2.500 (περίπου 36 ευρώ) για εκείνους που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις. Όπως και στα υπόλοιπα ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, η στολή και τα παπούτσια είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές.

    Στην Ινδία βρίσκεται και το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα στον κόσμο. Είναι το Εθνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ίντιρα Γκάντι, στο Δελχί και αριθμεί 4 εκατομμύρια φοιτητές.

    Αυτά δεν είναι, πάντως, τα μοναδικά ρεκόρ της εκπαίδευσης. Στην έκδοση του Βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες για το 2013 καταγράφεται η επίδοση της Αμερικανίδας Βίλμα Ουίλιαμς, η οποία, μεταξύ του 1933 και του 1943, φοίτησε σε 265 διαφορετικά σχολεία, ακολουθώντας τις επαγγελματικές μετακινήσεις των γονέων της.

    Το πιο ηλικιωμένο «πρωτάκι», τέλος, εντοπίστηκε στην Κένυα. Όταν κάθισε στο θρανίο της πρώτης τάξης του Δημοτικού ήταν 84 ετών.

    [03] Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της VPRC

    Σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα "Η Ελλάδα αύριο", που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της.

    Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

    Κύριο χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η αβεβαιότητα, καθώς η προσωπική κατάσταση των Ελλήνων έχει χειροτερέψει και ο φόβος της φτώχειας αυξάνεται. Μόνο το 40,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 14,6% είναι αναποφάσιστοι, το 34,6% δηλώνουν άκυρο/αποχή και λευκό και το 9,9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, τον Οκτώβριο, είναι: ΣΥΡΙΖΑ 30,5% -έναντι 30% τον Σεπτέμβριο, ΝΔ 27% (28%), Χρυσή Αυγή 14% (12%), Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% (7%), ΚΚΕ 6,5% (6%), ΠΑΣΟΚ 5,5% (7,5), ΔΗΜΑΡ 5,5% (4%), Δημιουργία Ξανά 1% (1%), Οικολόγοι Πράσινοι 1% (1,5%), ΛΑΟΣ 0,5% (1,5) και άλλο κόμμα 1,5%.

    Στην παράταση νίκης, δηλαδή ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι θα κέρδιζε σήμερα τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, η ΝΔ 11,7%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΠΑΣΟΚ 0,5%, η ΔΗΜΑΡ 0,2%, κανένα κόμμα 35,3%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απάντησαν το 20,4% των ερωτηθέντων.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ποσοστό 12,4, έναντι 10% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 53,2% των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας.

    [04] Νέες έρευνες για τον μικρό Μπεν ξεκίνησαν στην Κω

    Εκτεταμένες έρευνες για να βρεθούν ίχνη από την εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε πριν από 21 χρόνια στην Κω, πραγματοποιεί από το πρωί κλιμάκιο της Βρετανικής Αστυνομίας με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Οι έρευνες πραγματοποιούνται στην περιοχή που έγινε η εξαφάνιση του παιδιού, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο μικρός Μπεν καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά από ανεγειρόμενη οικοδομή εκείνη την περίοδο. Στις έρευνες θα χρησιμοποιηθεί και τρισδιάστατος ανιχνευτής οστών και πρόκειται να διαρκέσουν αρκετές μέρες.

    Οι έρευνες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί και παρακολουθούνται από αρκετούς Βρετανούς δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ υπάρχει αμέριστη συνδρομή από την Ελληνική Αστυνομία, τον δήμο Κω καθώς και από εθελοντικές οργανώσεις του νησιού.

    [05] Αρχίζει από αύριο το Σάββατο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης

    Την έναρξη της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από αύριο Σάββατο αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

    Οι επαγγελματίες είχαν αποφασίσει να μη διανέμουν πετρέλαιο από την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης. Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάντως υποτονική λόγω κρίσης αλλά και υψηλών σχετικά θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

    Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν χθες 1,37 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

    Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

    [06] «Τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση στηρίζει η ΕΕ»

    «Αυτό που στηρίζει η ΕΕ είναι τα νέα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση, συνεργαζόμενη μαζί της και απαιτεί διακαώς το μεγάλο κεφάλαιο» επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της Κεντρικής του Επιτροπής για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Προσθέτει, επίσης, πως «ταυτόχρονα, γίνεται ολοφάνερο ότι κάθε βήμα που επιχειρεί προς την ενοποίηση αυτή η λυκοσυμμαχία την κάνει ακόμα πιο αντιδραστική προς τους εργαζόμενους, φέρνει νέες αλυσίδες για τους λαούς».

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «εξαπατούν το λαό τα κόμματα εκείνα της Βουλής, πλην ΚΚΕ, που είτε εμφανίζουν την ΕΕ ως δύναμη σωτηρίας είτε ότι μπορεί να αλλάξει» και υπογραμμίζει πως « είτε κυριαρχήσει η πολιτική Μέρκελ είτε του Ολάντ είτε οποιαδήποτε άλλη συμμαχία, η ΕΕ θα φέρνει μνημόνια διαρκείας και εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους».

    «Γι αυτό, ο λαός πρέπει να σηκώσει πιο αποφασιστικά τη σημαία για την αποδέσμευση από την ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [07] "Δεν θα ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ακίνητη περιουσία των πανεπιστημίων"

    Δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η ακίνητη περιουσία των πανεπιστημίων, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου για τα προβλήματα στην παιδεία.

    Ο κ. Αρβανιτόπουλος παραδέχτηκε ότι «βεβαίως, η κρίση έχει πλήξει και την εκπαίδευση, υπάρχει πράγματι περικοπή των κονδυλίων». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι γίνεται με σωστό προγραμματισμό.

    «Δεν πρέπει να διεκτραγωδούμε τα πράγματα. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με έναν τρόπο, όμως, που να μην προχωρήσουμε σε εκπτώσεις στην παιδεία» τόνισε ο υπουργός Παιδείας. Υπογράμμισε δε ότι, φέτος, διατέθηκαν 1.900.000 ευρώ για σίτιση, ενώ αυξήθηκαν, από 50.000 σε 70.000, οι δικαιούχοι.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για παιδεία που καταρρέει και τόνισε ότι όχι μόνο για το κόμμα του, αλλά για όλες τις πτέρυγες της Βουλής, πρέπει η παιδεία να είναι εθνική υπόθεση.

    [08] Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που χτύπησαν και λήστεψαν 47χρονη στην Κόρινθο

    Τέσσερις Ρομά, από 21 έως και 36 χρόνων, συνελήφθησαν το βράδυ στα Εξαμίλια Κορινθίας για ένοπλη ληστεία σε βάρος 47χρονης.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, τη νύχτα, οι δράστες με την απειλή μαχαιριού επιτέθηκαν στη 47χρονη, καθώς έμπαινε στο σπίτι της, στην Ξυλοκέριζα, μαζί με τον ανήλικο γιο της, τη χτύπησαν και αφού εισέβαλαν στο σπίτι, αφαίρεσαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν λίγο αργότερα τους δράστες στα Εξαμίλια Κορινθίας, να επιβαίνουν σε ΙΧ φορτηγό όχημα και τους συνέλαβαν.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζεύγη γάντια και ένας φακός.

    [09] Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων της ΕΥΑΘ από εργαζόμενους

    Σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό των γραφείων της ΕΥΑΘ Α.Ε. προχώρησαν το πρωί, εργαζόμενοι της εταιρείας, καταγγέλλοντας ως «παράνομες» τις ετήσιες προσλήψεις στη θυγατρική «ΕΥΑΘ -Υπηρεσίες Α.Ε» και ζητώντας κανονικές προσλήψεις για την εταιρεία.

    «Η θυγατρική είναι μια εταιρία που έχει τις ίδιες αρμοδιότητες με τη μητρική και για μας είναι «δούρειος ίππος» για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απαξίωση της μητρικής εταιρίας» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος.

    [10] "Βουτιά" στις αποδόσεις ισπανικών, ιταλικών ομολόγων μετά τη Σύνοδο Κορυφής

    Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο 6,5 μηνών και 7,5 μηνών αντίστοιχα, μετά την επιβεβαίωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του σχεδίου για τη δημιουργία ενιαίας εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Η απόδοση του ισπανικού ομολόγου αναφοράς μειώθηκε περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα κατά την τρέχουσα εβδομάδα και διαμορφώνεται στο 5,34%, σύμφωνα με στοιχεία της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

    Για τα ιταλικά ομόλογα, η απόδοση των 10ετών τίτλων διαμορφώνεται στο 4,75% μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το θέμα της ενιαίας τραπεζικής εποπτείας σήμερα τα ξημερώματα.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ καταγράφουν μικρές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,38%, αλλά ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 3% αυτή την εβδομάδα, κοντά στο υψηλό επίπεδο 15 μηνών. Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,3049 δολάριο, αλλά καταγράφει κέρδη σχεδόν 1,7% την εβδομάδα.

    [11] Μαυραγάνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λύσης για τους ιδιώτες ομολογιούχους

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση βλέπει με ιδιαίτερη ευαισθησία το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους ιδιώτες ομολογιούχους από το «κούρεμα» του PSI και ότι εξετάζει λύσεις εφικτές, μέσα στο ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο, για να το αντιμετωπίσει, έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

    Αφορμή στάθηκε η σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου που τόνισε ότι όλο το πολιτικό σύστημα θα πρέπει αυτό το θέμα να το αντιμετωπίσει. «Έχω επίγνωση των δυσκολιών που προκύπτουν από τις σχέσεις μας με την ΕΕ και λόγω των άλλων διεθνών συμβάσεων, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι, σε χρόνο άμεσο, να δώσουμε συγκεκριμένη λύση» υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

    «Εξετάζεται η δυνατότητα διευθέτησης, αφού ληφθούν σοβαρά υπόψη δημοσιονομικές και πολιτικές επιπτώσεις για τους ιδιώτες ομολογιούχους που είδαν μειώσεις. Η κυβέρνηση το μελετά και από δημοσιονομικής και από πολιτικής άποψης» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να δοθεί ουσιαστική λύση. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι γνωστό και συγκεκριμένο. Αναζητούνται πιθανές και εφικτές λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό, νομικό και εθνικό πλαίσιο. Σε αυτή τη προσπάθεια, συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των φυσικών προσώπων».

    [12] "Κατεβάζουν ρολά" για συναλλαγές με το κοινό σήμερα στις 13:30, οι 127 ΔΟΥ

    Την ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό σήμερα το μεσημέρι (στις 13.30) των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Και τούτο, όπως ανακοινώθηκε, προκειμένου να προβούν στην έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στις εμπορικές τράπεζες, των οποίων το ωράριο συναλλαγής ολοκληρώνεται στις 14.30.

    Όπως εξάλλου επισημαίνεται σε διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

    Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

    [13] Πρώτη επίσκεψη Ν. Τσόμσκι στη Λωρίδα της Γάζας

    Ο Αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι κάλεσε χθες βράδυ να τερματιστεί ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, στην πρώτη του επίσκεψη σε αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, σύμφωνα με έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

    Ο Τσόμσκι, 83 ετών, επισκέφθηκε τη Γάζα μαζί με άλλους δέκα πανεπιστημιακούς από διάφορες χώρες για να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη με αντικείμενο θέματα γλωσσολογίας στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο.

    Ο Αμερικανός διανοούμενος «κάλεσε να τερματιστεί ο ισραηλινός αποκλεισμός στη Γάζα», σημειώνοντας ότι «ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να ζήσει ειρηνικά και με τρόπο ελεύθερο».

    Το Ισραήλ επέβαλε αποκλεισμό στη Γάζα από τα τέλη του Ιουνίου του 2006, με το επιχείρημα ότι ήταν απαραίτητη για να εμποδιστεί η μεταφορά όπλων στο θύλακα που ελέγχει η Χαμάς.

    Tον Μάιο του 2010 ο Τσόμσκι, γλωσσολόγος και φιλόσοφος, δεν είχε καταφέρει να φθάσει στα Παλαιστινιακά Εδάφη όπου ήθελε να λάβει μέρος σε μια διάσκεψη. Ο διανοούμενος αναμένεται να μιλήσει αύριο το πρωί για τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη και την αμερικανική πολιτική έναντι των αραβικών χωρών.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 10:30:47 UTC