Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή»
  • [02] Οι Led Zeppelin "προσγειώνονται" στο Μέγαρο Μουσικής
  • [03] Δεν "ωθεί" τα κορίτσια στο σεξ το εμβόλιο του HPV
  • [04] "Αλχημιστική" τεχνολογία "μετατρέπει" το νερό σε χρυσάφι!
  • [05] Αμετακίνητος σε σχέση με τα εργασιακά, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης
  • [06] Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ
  • [07] Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ του κόμματός του
  • [08] Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί ο ΣΠΕΦ τους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά

  • [01] «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή»

    «Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.

    «Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισ ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Έκανε δε σαφές ότι «η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε τη δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσότερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε τη δόση, θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει, ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις».

    «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές».

    Περιέγραψε τη δραματική στιγμή, σημειώνοντας πως «σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχούν, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού» και κάλεσε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί τη μάχη απέναντι στους αντιπάλους «που μένουν κολλημένοι στο χθες».

    Τόνισε: «Δεν είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας». Πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε τη χώρα στο ευρώ, γιατί, χωρίς αυτό, δεν έχει νόημα τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας».

    Επιπλέον, ανέφερε: «Αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη, όπως έλεγαν κάποιοι, θα δημιουργείτο ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και αυτό θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο». «Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε.

    [02] Οι Led Zeppelin "προσγειώνονται" στο Μέγαρο Μουσικής

    Μοναδικοί στην ιστορία της ροκ των τελευταίων 50 χρόνων, ιερό όνομα για τους θαυμαστές τους, το συγκρότημα που σφράγισε τη δεκαετία του 70 και έδειξε το δρόμο σε όσους ακολούθησαν, οι Led-Zeppelin έρχονται όσο πιο κοντά γίνεται στο αθηναϊκό κοινό, με το ντοκιμαντέρ από τη συναρπαστική συναυλία που έδωσαν το 2007 στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, 27 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση.

    Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκυο, η δίωρη συναυλία τους με 16 τραγούδια από τον «καυτό» κατάλογό τους, προβάλλεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην οθόνη της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του DVD, «Celebration Day», και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.

    «Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir», είναι ορισμένα μόνο από τα θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματος που θα ακουστούν κατά την διάρκεια της προβολής.

    Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μανχάταν (Ziegfried Theater), στο Λονδίνο (Hammersmith Apollo), στο Βερολίνο, το Τόκιο και προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες.

    [03] Δεν "ωθεί" τα κορίτσια στο σεξ το εμβόλιο του HPV

    Αντίθετα με τους φόβους πολλών γονιών, το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου και άλλες μορφές της νόσου, δεν «ενθαρρύνει» την αυξημένη ή πρόωρη σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των έφηβων κοριτσιών που το έχουν κάνει.

    Αυτό είναι το συμπέρασμα δύο νέων επιστημονικών ερευνών, μιας βρετανικής και μιας αμερικανικής, που έρχονται να καθησυχάσουν όσους ανησυχούν ότι το εμβόλιο ωθεί έμμεσα τις νεανίδες να έχουν πιο απερίσκεπτη συμπεριφορά, επειδή λανθασμένα θεωρούν τον εαυτό τους προστατευμένο από διάφορες σεξουαλικές μολύνσεις ή και από εγκυμοσύνη.

    Η πρώτη, μελέτησε 1.052 κορίτσια στη Βρετανία με μέση ηλικία 17 ετών, από τα οποία μερικά είχαν κάνει το εμβόλιο και τα υπόλοιπα όχι. Η μελέτη έδειξε ότι η ομάδα των εμβολιασμένων κοριτσιών δεν ήταν πιο ενεργή σεξουαλικά σε σχέση με την ομάδα ελέγχου των κοριτσιών που δεν είχαν εμβολιαστεί.

    Τα εμβολιασμένα κορίτσια ήταν εξίσου πιθανό με τα μη εμβολιασμένα να χρησιμοποιούν προφυλακτικό σε περίπτωση σεξουαλικής επαφής, ενώ δεν είχαν αυξήσει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων τους μετά τον εμβολιασμό.

    Η δεύτερη μελέτη εστιάστηκε σε κορίτσια που είχαν κάνει το ένα από τα δύο εμβόλια κατά του ιού HPV, το Gardasil.

    Οι ερευνητές, που μελέτησαν περίπου 1.400 κορίτσια, από τα οποία τα 493 είχαν κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο, κατέληξαν σε ανάλογα συμπεράσματα, καθώς δεν διαπίστωσαν κάποια αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα μετά τον εμβολιασμό (η μέση ηλικία των κοριτσιών ήταν 14,5 ετών). Το ποσοστό των εφήβων που διαγνώστηκαν με σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ή είχαν μείνει έγκυες ήταν μικρότερο από 1% και ήταν το ίδιο στις δύο ομάδες, τόσο στα κορίτσια που είχαν εμβολιαστεί, όσο και σε αυτά που δεν είχαν.

    [04] "Αλχημιστική" τεχνολογία "μετατρέπει" το νερό σε χρυσάφι!

    Μια μικρή γαλλική εταιρεία διαθέτει μια "αλχημιστική" τεχνολογία, που "μετατρέπει" το νερό -και μάλιστα το ακάθαρτο- σε χρυσάφι (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά).

    Συγκεκριμένα, μπορεί να ανακτήσει μικροσκοπικά ίχνη χρυσού και οποιουδήποτε άλλου σπάνιου και πολύτιμου μετάλλου (πλατίνας, παλλάδιου κ.α.) από την ειδική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων.

    Η εταιρία Magpie Polymers, που ιδρύθηκε πέρυσι από τον Ολλανδό Στιβ βαν Ζούτφεν και τον Γάλλο Ετιέν Αλμορίκ, διαθέτει ένα μικρό εργοστάσιο στην περιοχή Σεν- Πιέρ- λε- Νεμούρ, 80 χιλιόμετρα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζει, ανακαλύφθηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού το 2007.

    Η καινοτομική μέθοδος βασίζεται στη χρήση μικροσκοπικών σφαιριδίων πλαστικής ρητίνης, μέσω των οποίων φιλτράρονται τα υγρά απόβλητα. Τα οποιαδήποτε υπολείμματα πολύτιμων μετάλλων σιγά- σιγά προσκολλώνται πάνω στα σφαιρίδια και έτσι διαχωρίζονται από το υγρό όπου βρίσκονταν. Ένα λίτρο αυτής της ρητίνης (για την οποία έχει αποκτηθεί ειδική εμπορική πατέντα) μπορεί να «καθαρίσει» πέντε έως δέκα κυβικά μέτρα υγρών αποβλήτων και να ανακτήσει 50 έως 100 γραμμάρια πολύτιμων μετάλλων, αξίας 3.000 έως 5.000 ευρώ. Η τεχνική είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς μετά το φιλτράρισμα μέσα στο υγρό απομένει μόνο ένα μικρογραμμάριο (ένα εκατομμυριοστό του γραμμαρίου) πολύτιμων μετάλλων ανά λίτρο.

    Πολλές είναι οι σύγχρονες ηλεκτρονικές και άλλες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, καταλύτες κ.α. που περιέχουν μικρές ή και απειροελάχιστες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων. Το πρόβλημα βρίσκεται στην ανάκτησή αυτών των μετάλλων, από τη στιγμή που οι συσκευές πετιούνται.

    Ορισμένα βιομηχανικά απόβλητα περιέχουν τέτοια μέταλλα που καταλήγουν στο νερό. Αν και υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες ανάκτησης μετάλλων από το νερό ήδη από τον 19ο αιώνα, δεν είναι αποτελεσματικές ή είναι υπερβολικά ακριβές, όταν πρόκειται να ανακτηθούν τόσο μικρές ποσότητες μετάλλων.

    Η τεχνολογία της Magpie μπορεί να αξιοποιηθεί και για τον καθαρισμό του νερού από επιβλαβή μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κοβάλτιο, ο χαλκός και το ουράνιο. Το πρόβλημα, όμως, με αυτά τα μέταλλα, παρόλο που υπάρχουν διαλυμένα σε μεγαλύτερες ποσότητες και η ανάκτησή τους θα ήταν πιο εύκολη, είναι ότι «κανείς δεν θέλει να πληρώσει για κάτι που δεν έχει αξία», όπως δήλωσε ο Αλμορίκ. Όμως, μελλοντικά, στο μέτρο που οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τη διαχείριση αποβλήτων γίνουν πιο αυστηροί, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να καταστεί πολύτιμη.

    [05] Αμετακίνητος σε σχέση με τα εργασιακά, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

    Αμετακίνητος στη θέση του κόμματός του για μη ψήφιση των εργασιακών μέτρων, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και δείχνει ως υπεύθυνους για το πολιτικό αδιέξοδο την τρόικα και τους τελευταίους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

    Τάσσεται υπέρ των δημοσιονομικών μέτρων, συναισθανόμενος, όπως τονίζει, την ευθύνη του κόμματός του γι αυτά, αλλά αφήνει ανοιχτό ακόμη και το θέμα ψήφισης του προϋπολογισμού. «Εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση όταν αυτός θα έρθει στη Βουλή» σημειώνει.

    Τέλος, επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να «ρωγματωθεί η σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον κυβερνητικό συνασπισμό με ό,τι συνεπάγεται θετικά για τον κοινό στόχο» και πως αντίστοιχο θα πρέπει να είναι και το μέλημα του πρωθυπουργού.

    [06] Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ

    Για την καταστροφή της χώρας μέσω των μνημονίων, κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μνημόνιο σημαίνει «καταστροφή των δυνατοτήτων της χώρας για ανάπτυξη, διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, ανεργία, λουκέτα σε επιχειρήσεις.

    Κάθε υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα περικοπούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις, είναι τόσο φερέγγυα όσο και οι υποσχέσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης και αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής. Στην πραγματικότητα η ψήφιση και νέων μνημονιακών μέτρων θα οδηγήσει σε ένα νέο σπιράλ λιτότητας και ύφεσης που θα δικαιολογεί για τα μνημονιακά κόμματα τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

    Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος.

    Η μόνη στάση ευθύνης και αξιοπρέπειας είναι αυτή της καταψήφισης του συνόλου των μέτρων και του προϋπολογισμού. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να έχει σύντομα την τύχη του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου».

    [07] Σχόλιο του ΚΚΕ για την ομιλία Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ του κόμματός του

    «Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είναι η φωνή των μονοπωλίων, που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση, με τον λαό πτωχευμένο και χρεοκοπημένο» αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του, για την ομιλία τον πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ.

    [08] Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί ο ΣΠΕΦ τους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά

    Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά ο Σύνδεσμος του κλάδου (ΣΠΕΦ) αύριο, με θέμα την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά.

    Ο ΣΠΕΦ επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση προτίθεται να επιβάλει οριζόντια εισφορά από 25% - 35% επί του τζίρου των φωτοβολταϊκών μονάδων «αδιαφορώντας για το τυπικό μέγεθος των μονάδων, τις οικονομίες κλίμακας, τις οικονομικές αντοχές τους, τον δανεισμό τους αλλά και το κόστος με το οποίο αυτές έγιναν με βάσει τον χρόνο κατασκευής τους». Προειδοποιεί, δε, για πτώχευση των μικρομεσαίων Ελλήνων ηλεκτροπαραγωγών υπέρ των μεγάλων ξένων επενδύσεων που -κατά τον Σύνδεσμο- «σκούπισαν» τις άδειες εντός του 2012 και αναπτύσσουν τώρα μονάδες με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος εκμεταλλευόμενοι την ραγδαία φέτος μείωση του κόστους του εξοπλισμού.

    Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο PRESIDENT.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 November 2012 - 11:30:29 UTC