Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε νέα ρύθμιση προς τους οφειλέτες θα προχωρήσει το υπ. Οικονομικών
  • [02] Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και ταξί και σήμερα η Αττική
  • [03] Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων
  • [04] Ανακαλύφθηκε η νέα Γη;
  • [05] "Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα"
  • [06] Αποκαλύφθηκε πλινθοκεραμείο στα Τρίκαλα
  • [07] Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη
  • [08] Ξαναβγήκε στη φύση ο Προκόπης!
  • [09] Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, από τη ΓΕΝΟΠ
  • [10] Τουλάχιστον 48 τα θύματα του σεισμού 7,4 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα
  • [11] Μία νέα συσκευή μαθαίνει στους τυφλούς να «βλέπουν» μέσω ήχων
  • [12] Προστασία του υγρότοπου «Βουρκάρι» Μεγάρων
  • [13] Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η Πολεμική μας Αεροπορία
  • [14] Έκκληση Χου Τζιντάο για περισσότερες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα

  • [01] Σε νέα ρύθμιση προς τους οφειλέτες θα προχωρήσει το υπ. Οικονομικών

    Σε νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης που παρουσιάζουν οι οφειλές αυτές από τις αρχές του έτους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Σεπτέμβριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους έφθασε τα 10,169 δισ. ευρώ. Μάλιστα παρουσίασαν σημαντική αύξηση από τα τέλη Ιουλίου που ανέρχονταν σε 3,885 δισ. ευρώ γεγονός που αποδίδεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους.

    Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους. Μάλιστα η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε.

    [02] Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και ταξί και σήμερα η Αττική

    Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη την ημέρα, το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία, τα τρένα, ο προαστιακός και τα τρόλεϊ.

    Η Αθήνα θα μείνει χωρίς ταξί και σήμερα, καθώς οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

    [03] Προβλήματα λόγω των ισχυρών ανέμων

    Θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 9 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Απο τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Χίο και Μυτιλήνη. Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Πόρο.

    Από το λιμάνι του Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για Κέα και Κύθνο, ενώ από τη Ραφήνα δεν γίνονται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες και το Μαρμάρι.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9 μποφόρ πνέουν σε βορειοδυτικό, νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό Αιγαίο, Ικάριο και δυτικό Κρητικό.

    [04] Ανακαλύφθηκε η νέα Γη;

    Μια αγγλο-γερμανική ομάδα αστρονόμων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν «κοντινό» ήλιο, ακριβώς στη σωστή απόσταση, όπου το κλίμα ίσως να είναι κατάλληλο για τη διατήρηση ζωής.

    Η ομάδα ανακάλυψε ουσιαστικά τρεις νέους πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το αστέρι, περίπου 44 έτη φωτός μακριά, αλλά μόνο ένας εξ αυτών έχει τη σωστή θερμοκρασία ώστε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

    «Το αστέρι HD 40307 είναι ένα ήσυχο παλιό αστέρι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένας τέτοιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να διαθέτει κλίμα παρόμοιο με αυτό της Γης» δήλωσε ο Γκιλιέμ Άνγλα-Εκούντε του Πανεπιστημίου Γκέτινγκεν της Γερμανίας, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας σε συνεργασία με τον Μίκο Τουόμι του Πανεπιστημίου Χαρτφοτνσιρ της Βρετανίας.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πλανήτης έχει μάζα τουλάχιστον επτά φορές αυτή της Γης, αλλά η απόστασή του από τον ήλιο είναι περίπου η ίδια με αυτή του πλανήτη μας, κάτι που σημαίνει ότι δέχεται σχεδόν την ίδια ηλιακή ενέργεια με τη Γη.

    [05] "Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα"

    " Μεγάλη μέρα" χαρακτήρισε την χθεσινή μέρα για την Ελλάδα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, τονίζοντας ότι η χώρα "θα πάρει σημαντικές αποφάσεις".

    Σε ερώτηση αν οι διαδηλώσεις στους ελληνικούς δρόμους ανησυχούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους "για να υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις", όπως είπε, "που είναι αναγκαίες, δίνοντας τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη".

    "Σήμερα (χθες) είναι μια μεγάλη μέρα στην Ελλάδα", τόνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνοντας ότι το κοινοβούλιο εξετάζει το πακέτο μεταρρυθμίσεων και πως "έχουμε όλοι μαζί ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας στην οικονομία τους, για να κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και για την επιστροφή της στην ανάπτυξη".

    Η κ. Νούλαντ σημείωσε ότι "αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη στο σύνολό της" και ότι έχουν σημαντικές αποφάσεις να λάβουν σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν μπροστά. "Προφανώς, αυτό είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού" δήλωσε η κ. Νούλαντ, η οποία πρόσθεσε: "Αλλά, υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της μεταρρύθμισης, που είναι σε εξέλιξη".

    Σε δεύτερη ερώτηση αν έχει αλλάξει κάτι μετά από τρία και πλέον χρόνια διαδικασίας, όσον αφορά την άποψη για ορισμένες απ' αυτές τις μεταρρυθμίσεις μέχρι τώρα, η κ. Νούλαντ υποστήριξε ότι "όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, η Ιταλία, η Ισπανία, μια σειρά από χώρες έχουν πολύ, πολύ δύσκολες επιλογές για τους πολίτες τους. Υπάρχουν επιλογές που έχουν οδηγήσει ήδη σε πολιτική αλλαγή. Απαιτούν συναίνεση όλου του πολιτικού φάσματος. Έτσι, αυτό είναι μια διαδικασία που συζητάμε με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και τους εταίρους μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο της G-7 και της G-8. Είναι κάτι που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε. Και πάλι, είναι μια πολύ σημαντική περίοδος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα", ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    [06] Αποκαλύφθηκε πλινθοκεραμείο στα Τρίκαλα

    Βιοτεχνικό συγκρότημα, αποτελούμενο από πέντε κεραμικούς κλιβάνους και μία μικρή κεραμική εστία ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε 65», στη θέση «Τσίκαρη» Καστρακίου.

    Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΜΠΕ η Προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρυσταλλία Μαντζανά, με αφορμή την έκθεση «Από τα λυχνάρια ...στους μαστραπάδες. Κεραμική στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων από τα παλαιοχριστιανικά έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια» που φιλοξενείται στο Κουρσούμ Τζαμί και είναι αφιερωμένη στην κεραμική που εντοπίσθηκε τόσο στην πόλη των Τρικάλων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

    Η έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα εκτίθενται αντικείμενα που χρονολογούνται στα παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά χρόνια και προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν στις περιοχές του Ζάρκου του Πλατάνου και του Καστρακίου.

    Με αφορμή την έκθεση, η κ. Μαντζανά μίλησε στο ΑΜΠΕ για το τι έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κατά την εκτέλεση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Ε- 65 σημειώνοντας ότι σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα νερόμυλου, ενώ το χώρο φαίνεται, ότι διέτρεχε αγωγός νερού. Αυτό, όπως είπε, δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς οι κεραμικοί κλίβανοι κατασκευάζονταν σε τοποθεσίες κοντά σε νερό και σε έδαφος κατάλληλο για την επεξεργασία της πρώτης ύλης (πηλού).

    Οι κλίβανοι που αποκαλύφθηκαν, προορίζονταν για την όπτηση δομικών υλικών, δηλαδή πλίνθων και κεραμιδιών, έχουν ορθογώνια κάτοψη και είναι διώροφοι. Αποτελούνται δηλαδή, από δύο ξεχωριστούς θαλάμους: το θάλαμο καύσης (που είναι υπόσκαφος) και το θάλαμο όπτησης.

    Με την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας, επισημαίνει η αρχαιολόγος, θα αποκαλυφθεί ολόκληρο το βιοτεχνικό συγκρότημα, που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς τόσο για τον άξονα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, όσο και για τα ανασκαφικά δεδομένα, αφού πρόκειται για το πρώτο αντιπροσωπευτικό πλινθοκεραμείο που αποκαλύφθηκε στον ευρύτερο θεσσαλικό χώρο.

    [07] Δωρεάν εξετάσεις για Διαβήτη

    Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου οι κάτοικοι της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτης, 14 Νοεμβρίου.

    Η δράση εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά», που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) από τις αρχές του 2012.

    Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί της Παρασκευής έως και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αίγλη Ζαππείου, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι. Οι ώρες των μετρήσεων έχουν ως εξής: Παρασκευή και Σάββατο 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00, και Κυριακή 11 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως14:00.

    Παράλληλα, το Σάββατο 09:30 έως 15:30, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή , από 11:00 έως 14:00, θα διεξαχθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στον ίδιο χώρο.

    [08] Ξαναβγήκε στη φύση ο Προκόπης!

    Την πρώτη στην Ελλάδα επανένταξη λύκου στο φυσικό του περιβάλλον πραγματοποίησε η περιβαλλοντική εταιρεία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος "Αρκτούρος" σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

    Ο Προκόπης, όπως ονομάστηκε ο λύκος, είχε βρεθεί το καλοκαίρι σε πολύ άσχημη κατάσταση στην περιοχή της Κερκίνης, καθώς παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση, ενώ ύστερα από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).

    Μεταφέρθηκε για περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης, στο Αετό Φλώρινας και ύστερα από 4 μήνες, επέστρεψε στο περιβάλλον υγιέστατος αφού τόσο η όρασή του όσο και το τρίχωμά του, αποκαταστάθηκαν και έχει αποκτήσει και πάλι φυσιολογικό βάρος και δύναμη.

    Σημειώνεται ότι ο "Αρκτούρος" διατηρεί το Καταφύγιο του Λύκου, όπου σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται 9 πρώην αιχμάλωτοι λύκοι που θα ζήσουν εκεί το υπόλοιπο της ζωής τους, καθώς δεν είναι δυνατή η επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

    [09] Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, από τη ΓΕΝΟΠ

    Σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ.

    Όπως αναφέρει η κατάληψη γίνεται για να αποτραπούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα «παιχνίδια» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος της ΔΕΗ, αλλά και να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει μέχρι στιγμής τις κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, χωρίς προβλήματα ως τώρα στην ηλεκτροδότηση.

    [10] Τουλάχιστον 48 τα θύματα του σεισμού 7,4 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα

    Τουλάχιστον 48 νεκροί, 150 τραυματίες και 23 αγνοούμενοι είναι σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,4 βαθμών που σημειώθηκε χθες στις ακτές της Γουατεμάλας, στον Ειρηνικό και ο οποίος προκάλεσε πανικό ως το Μεξικό και το Σαλβαδόρ.

    Η ζώνη που επλήγη περισσότερο είναι ο νομός Σαν Μάρκο, περίπου 250 χιλιόμετρα δυτρικά της πρωτεύουσας. Στην περιοχή αυτή, στην οποία κατέρρευσαν τοίχοι, καταστράφηκαν αυτοκίνητα, αποκόπηκαν δρόμοι και διεκόπησαν οι τηλεπικοινωνίες, σημειώθηκαν οι περισσότεροι θάνατοι.

    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 41,6 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θάλασσα, 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Σαμπέρικο.

    Ο πρόεδρος της χώρας Όττο Πέρεζ δήλωσε ότι 16.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό. ενώ άλλες περιοχές δεν έχουν πόσιμο νερό.

    [11] Μία νέα συσκευή μαθαίνει στους τυφλούς να «βλέπουν» μέσω ήχων

    Οι εκ γενετής τυφλοί δεν χρειάζονται τα μάτια τους για να δουν, καθώς μια νέα καινοτομική συσκευή που δημιούργησαν Ισραηλινοί και Γάλλοι ερευνητές, επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να χρησιμοποιούν τους ήχους γύρω τους για να τους μετατρέπουν σε οπτικές πληροφορίες και, έτσι, έμμεσα, να «βλέπουν» σε ένα βαθμό τα αντικείμενα του περιβάλλοντος και τις εκφράσεις των άλλων. Το πρωτοποριακό σύστημα (που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «συσκευών αισθητηριακής υποκατάστασης») μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να διαβάζει ένας τυφλός, συσχετίζοντας συγκεκριμένους ήχους με συγκεκριμένα γράμματα του αλφαβήτου.

    Οι επιστήμονες του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, με επικεφαλής τον καθηγητή Αμίρ Αμεντί του Κέντρου Επιστημών του Εγκεφάλου, σε συνεργασία με συναδέλφους του από τη Γαλλία (τους καθηγητές Λοράν Κοέν και Στανισλάς Ντεάν), έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς απήχησης περιοδικό νευροεπιστήμης "Neuron" (Νευρών), σύμφωνα με το "New Scientist".

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μικροσκοπική κάμερα που προσαρτάται στο κεφάλι του ατόμου και συνδέεται με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο. Ένα ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό (αλγόριθμος) μετατρέπει τις εικόνες σε ήχους, δίνοντας παράλληλα μια περιγραφή στον τυφλό για κάθε αντικείμενο μέσω ακουστικών που φοράει στα αυτιά του.

    [12] Προστασία του υγρότοπου «Βουρκάρι» Μεγάρων

    Με την άμεση προώθηση, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προεδρικού διατάγματος, ξεκινούν οι δράσεις για την προστασία του υγρότοπου «Βουρκάρι» Μεγάρων, καθώς ο εν λόγω υγρότοπος δέχεται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις από τη βιομηχανική και γεωργική δραστηριότητα, αλλά και την εκτός σχεδίου αυθαίρετη δόμηση, ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

    Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, στόχος των προσπαθειών του υπουργείου είναι να αναδειχθεί ο υγρότοπος, να διασφαλιστεί η προστασία του και να σημειωθεί ανάταξη της βιοποικιλότητας στη περιοχή, όπου σήμερα διαβιούν περισσότερα από 120 είδη πτηνών. Παράλληλα, προτείνονται ζώνες προστασίας, με στόχο τη σύνδεση του υγροτόπου με το ευρύτερο τοπίο, την περιβαλλοντική αξιοποίησή του και την απόδοσή του στους κατοίκους.

    [13] Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά η Πολεμική μας Αεροπορία

    Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τιμά απόσήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία με σειρά εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

    Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι. Προηγουμένως ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού, στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις θα γίνουν στις μονάδες της Αεροπορίας ενώ Αερολέσχες και Αεραθλητικά σωματεία προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων σε αεροπορικές Βάσεις.

    Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα τελεστεί το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων.

    Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από 13:00 έως 17:00 μ.μ., την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από 09:00 π.μ. έως 17:00 μ.μ. πλην της αεροπορικής βάσης της Δεκέλειας, την οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί μετά τις 12 το μεσημέρι λόγω της επιμνημόσυνης δέησης.

    [14] Έκκληση Χου Τζιντάο για περισσότερες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο τόνισε σήμερα πως η διαφθορά στη χώρα του μπορεί να αποδειχτεί "μοιραία" για το καθεστώς και έκανε έκκληση για περισσότερη δημοκρατία, στη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη του 18ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Ο Χου έκανε επίσης έκκληση ώστε να γίνει η Κίνα μια "ναυτική δύναμη" και να αντιμετωπίσει την αμερικανική δύναμη στον Ειρηνικό.

    Το Πεκίνο πρέπει να "υπερασπιστεί δυναμικά τα ναυτικά δικαιώματα και συμφέροντά του", πρόσθεσε ο Χου, ο οποίος παραχώρησε την ηγεσία του κόμματος στον Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 15 Νοεμβρίου.

    Η διαφθορά που πλήττει την κινεζική κοινωνία είναι πιθανόν να προκαλέσει "την κατάρρευση του κόμματος και του κράτους" και αν "δεν καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά, μπορεί να αποδειχτεί μοιραία", υπογράμμισε ο κινέζος απερχόμενος πρόεδρος. Ο ίδιος επισήμανε τη σημασία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, έναν τομέα στον οποίο οι επιδόσεις του κρίθηκαν ως ελάχιστα επαρκείς.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2012 - 7:30:33 UTC