Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την υλοποίηση των μέτρων
  • [02] Διαφωνίες εντός της τρόικας για το ύψος του ελληνικού χρέους
  • [03] Ένταση στη συζήτηση του προϋπολοτισμού 2013
  • [04] "Χειρόφρενο" και σήμερα σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό
  • [05] Στερεοσκοπική κάμερα αυτοκινήτου "εντοπίζει" πεζούς
  • [06] Εκτός λειτουργίας το TAXIS από σήμερα έως και την Κυριακή
  • [07] Η εγγονή του Σαρλό στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο
  • [08] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σερβίας για επαφές με Παπούλια - Σαμαρά

  • [01] Σύσκεψη για την υλοποίηση των μέτρων

    Σύσκεψη των διοικητών των Ταμείων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων συγκαλεί στις 10 το πρωί , ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να γίνει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των κυβερνητικών ενεργειών καθώς και η υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το υπουργείο.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι διοικητές όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

    [02] Διαφωνίες εντός της τρόικας για το ύψος του ελληνικού χρέους

    Η έγκριση του μεσοπρόθεσμου και των νέων μεταρρυθμίσεων από το ελληνικό κοινοβούλιο χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από την Ευρώπη, ωστόσο το ζήτημα του χρέους της χώρας όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά οι διεθνείς δανειστές εξακολουθούν να διαφωνούν ακόμη και για το μέγεθός του.

    Το δημόσιο χρέος εκτιμάται σήμερα στο 175% του ΑΕΠ και προβλέπεται να φτάσει το 190% το 2013. Ο στόχος είναι να πέσει μέχρι το 2020 στο 120%, στο ανώτατο όριο όπου σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμο. Αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς τόνισαν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 δεν θα επιτευχθεί αλλά δεν συμφωνούν στους υπολογισμούς τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η απόσταση.

    Ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι μεταξύ των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και της Επιτροπής υπάρχει μια διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων (περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ). Οι Βρυξέλλες μάλιστα εμφανίζονται πιο αισιόδοξες στις προβλέψεις τους. "Το πραγματικό πρόβλημα σήμερα βρίσκεται εντός της ίδιας της τρόικας. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους", τόνισε ο αξιωματούχος αυτός.

    Άλλη πηγή που φέρεται να γνωρίζει τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ των μελών της τρόικας είπε ότι "υπήρχε διαφωνία για τα νούμερα" καθώς οι προβλέψεις της ΕΕ και του ΔΝΤ διαφέρουν μεταξύ τους κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. "Όλοι συμφώνησαν ότι (το χρέος) θα είναι πολύ πάνω από το 120% του ΑΕΠ αλλά διαφώνησαν στο πόσο παραπάνω", πρόσθεσε.

    Ως μία λύση στο πρόβλημα το ΔΝΤ συνηγορεί υπέρ της απομείωσης του ελληνικού χρέους μέσω της ανάμιξης του δημόσιου τομέα (OSI), όμως τον περασμένο μήνα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τονίζοντας ότι δεν είναι νομικά εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο από τις χώρες της ευρωζώνης.

    Να σημειωθεί ότι ο στόχος μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ τέθηκε επειδή τότε το χρέος της Ιταλίας ανερχόταν στο ποσοστό αυτό και η οικονομία της χώρας αυτής αντεπεξερχόταν στην κρίση αλλά σήμερα δεν εμφανίζεται τόσο σταθερή όσο παλαιότερα.

    [03] Ένταση στη συζήτηση του προϋπολοτισμού 2013

    Συνεχίζεται το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2013, με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, με προοπτική να ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της Κυριακής. Στην απρόσκοπτη ψήφιση του προϋπολογισμού έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση.

    «Ο Προϋπολογισμός του 2013, αποτελεί αποτύπωση της προσπάθειάς μας να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Η ψήφισή του, είναι μήνυμα προς τους εταίρους μας που είναι ανήσυχοι και δύσπιστοι και αναζητούν πολλές φορές προσχήματα εναντίον μας» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ, Αντώνης Μπέζας.

    Ο κος Μπέζας υποστήριξε πως ο Προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος - και πως δεν έχει βάση το επιχείρημα της αντιπολίτευσης, πως τα μεγέθη του είναι ωραιοποιημένα. 'Αλλωστε, «οι προχθεσινές προβλέψεις της Κομισιόν είναι ευμενέστερες αυτών του Προϋπολογισμού».

    «Τα πράγματα, δεν είναι τόσο μαύρα για την ελληνική οικονομία» υποστήριξε. «Η ελληνική οικονομία ελπίζει. Έχουμε προετοιμαστεί ώστε να εξασφαλίσουμε πως τα μέτρα που λαμβάνουμε θα είναι τα τελευταία. Για πρώτη φορά τα μέτρα συνοδεύονται από διαρθρωτικά μέτρα και μέτρα ανάπτυξης» ανέφερε ο κος Μπέζας. Σε κάθε περίπτωση, «χρήματα δεν υπάρχουν, ούτε εκτός Ευρώπης, ούτε εντός Ευρώπης, όταν εξακολουθείς να ταυτίζεσαι με απόψεις που πρεσβεύουν μόνον περιθωριακά κόμματα της Αριστεράς».

    «Σ' αυτούς που έχουν μάθει να αποφεύγουν συνεχώς τις υποχρεώσεις τους, στις ποικίλες συντεχνίες που εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και στα επιχειρηματικά συμφέροντα που αισθάνονται ότι το έδαφος τρίζει κάτω απ' τα πόδια τους, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις που τους υποθάλπουν και τους καλύπτουν, εμείς απαντούμε: Δεν κάνουμε πίσω, ούτε ένα χιλιοστό απ' την ευθύνη μας!» υπογράμμισε ο εισηγητής της ΝΔ.

    Στις επιθέσεις του κου Μπέζα, απάντησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος:

    «Δεν υπάρχει κανένας οικονομικός νόμος που να λέει πως για να σώσεις μια κοινωνία θα πρέπει να την καταστρέψεις. Δεν υπάρχει νόμος που να λέει πως το μόνο μοντέλο ανάπτυξης είναι το νεοφιλελεύθερο. Κανείς νόμος που να λέει να στοχοποιείς τη συντεχνία που θα σου υποδείξουν τα δελτία των 8 και όχι κάποια Τράπεζα ή επιχείρηση. Κανένας νόμος της γλωσσολογίας που να λέει πως «μεταρρύθμιση» σημαίνει λιγότερη προστασία για τα κοινωνικά στρώματα - για να μας λέτε πως εμείς «δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις». Δεν υπάρχει κανείς νόμος της πολιτικής που να λέει πως τον κόσμο που χαιρετίσαμε χθες στο Σύνταγμα, θα πρέπει να τον έχεις απέναντι?»

    Ο κος Τσακαλώτος επανήλθε εκ νέου στο ζήτημα των παραδοχών του Προϋπολογισμού σχετικά με την επίπτωση των διαφόρων περικοπών στην οικονομία, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει οικονομολόγος που να πιστεύει πως αυτοί οι αριθμοί θα βγουν». Και πάνω απ' όλα, «είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που δεν μπαίνει καν στον κόπο να νομιμοποιήσει το σύστημα που υποστηρίζει. Παλαιότερα λέγαμε πως θα στηρίξουμε το κεφάλαιο γιατί αυτό κάνει τις επενδύσεις και πως κάτι θα περισσέψει για τα λαϊκά στρώματα. Αυτός ο Προϋπολογισμός καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων, αλλά δεν έχει πειστική αφήγηση: Είναι το πρώτο πρόγραμμα που λέει πως τα πράγματα θα είναι και χειρότερα για τα παιδιά μας?» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κος Τσακαλώτος.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, έκρινε αναγκαίο ένα μικρό σχόλιο για την χθεσινή αποδυνάμωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του: «Η χθεσινή συζήτηση ανέδειξε τις αδυναμίες της τρικομματικής κυβέρνησης. Δεν υπάρχει πείρα από κυβερνήσεις συνεργασίας κομμάτων που δεν συγγενεύουν ιδεολογικά» υποστήριξε. Αμέσως μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, τα κόμματα της κυβέρνησης πρέπει να προχωρήσουν σε επαναξιολόγηση της διαπραγματευτικής βάσης έναντι των ευρωπαίων εταίρων, αλλά και να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

    Παρά ταύτα, ο κος Σαχινίδης δεν θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έχει σφάλει στην επιλογή του να συμμετάσχει στην τρικομματική κυβέρνηση: «Ενώ θα μας διευκόλυνε να καθόμασταν απέναντι απ? τη ΝΔ και να την πετροβολάμε υπενθυμίζοντας τι έλεγε πριν τις εκλογές, προχωράμε μαζί της». Ο στόχος είναι η τελική εξασφάλιση «ενός αναπτυξιακού πακέτου ελπίδας και προοπτικής» από την Ευρώπη, αλλά και η σύμπραξη με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κυριάρχησαν στην ήπειρο τα τελευταία 20 χρόνια.

    Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Σαχινίδης παρατήρησε πως «αποφεύγουν να μας δώσουν εκτίμηση για το πόσα δισ. δαπάνης χρειάζεται για να αποφύγουμε την ύφεση. Σε αδρές γραμμές, θυμίζουν τις απόψεις της ΝΔ, που αυτή εγκατέλειψε ως κυβέρνηση. Αφού υπάρχει πρόταση γνωστή και στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό, γιατί η κυβέρνηση δεν την θέτει σε εφαρμογή; Γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για να την χρηματοδοτήσεις. Τα λεφτά που εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου, δεν εξασφάλισαν καν ηπιότερη προσαρμογή. Το πρόβλημα δεν είναι αν η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή, αλλά πώς θα την χρηματοδοτήσει» υποστήριξε ο κος Σαχινίδης.

    «Έχουμε κάνει πρόταση για κρατική τράπεζα ειδικού σκοπού» απάντησε από πλευράς Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Νότης Μαριάς. «Μόνον για τους βραχυπρόθεσμους τόκους, θα δανειζόμασταν σήμερα με 0,75% επιτόκιο από την ΕΚΤ και το 2013 θα είχαμε κέρδος 638 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τεράστια ποσά?»

    «Το κατοχικό δάνειο και οι κατοχικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε 162 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους. Το δάνειο είναι και υπερήμερο και τρέχουν και τόκοι υπερημερίας. Να εγγράψετε το ποσό αυτό στον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί είναι ληξιπρόθεσμο. Να προχωρήσετε στην άμεση τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου γιατί υπάρχει τρόπος άμεσης είσπραξης. Θα προχωρήσουμε σε ανάλυση και συνέντευξη Τύπου για να σας δείξουμε πώς μπορεί να γίνει. Αν δεν προχωρήσετε, είναι σίγουρο πως η αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα το πράξει» ανέφερε ο κος Μαριάς. Όσο για το ζήτημα του χρέους, «αυτό δεν μπορεί να λυθεί με όρους οικονομικούς, παρά μόνον πολιτικά: Λύση είναι το κόψιμο του επονείδιστου χρέους, σε συνεργασία με τις χώρες του Νότου και τις προτάσεις Ομπάμα που μιλά για διαγραφή χρέους» τόνισε ο εισηγητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα, διευκρίνισε πως το κόμμα της θα υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος «προωθεί μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει χθες και την αναδιοργάνωση του κράτους. Θέτει στόχους και προτεραιότητες όπως την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για άλλα δύο χρόνια, ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο με επανακαθορισμό των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων, με αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας?».

    Η κα Φούντα πρότεινε την ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ως μοχλό για την αντιμετώπιση της ύφεσης, επικαλούμενη μελέτη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία «κάθε ευρώ απ' το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παράγει 2 ευρώ εισόδημα», επέμεινε στην αναζήτηση ισοδύναμων δημοσιονομικών μέτρων και στη σωστή υλοποίηση της σχετικής ρήτρας, εκφράζοντας τη δυσφορία της για την «εξαιρετικά εμπροσθοβαρή» λήψη των μέτρων του μεσοπροθέσμου προγράμματος και εκτιμώντας πως οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού για την ανεργία, είναι αισιόδοξες. «Αντικοινωνική» χαρακτήρισε την μείωση των κεφαλαίων για τα επιδόματα ανεργίας.

    «Η ΔΗΜΑΡ υπερψηφίζει με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Και μια που έγινε αναφορά στους χθεσινούς διαδηλωτές, κάποιοι από μας αποφασίσαμε να είμαστε μαζί με τον κόσμο αυτό, από μέσα και όχι απέναντι απ' αυτόν, δίπλα στην ευθύνη. Σίγουρα με συνεχή προσπάθεια μεταρρυθμιστικής προοπτικής με κατά το δυνατόν αριστερό πρόσημο και προοδευτικό χαρακτήρα» ανέφερε η κα Φούντα.

    «Εθνοκτόνο και τραγικό νομοσχέδιο» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2013 ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), καθώς «επιβάλλει περικοπές στους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ αφήνει σχεδόν άθικτους τους υπερέχοντες και παντελώς άθικτους τους παρανόμως κατέχοντες και προπαντός τους διαπλεκόμενους».

    Ο κος Παναγιώταρος υποστήριξε πως οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων θα προκαλέσουν ένα «αρνητικό ντόμινο πολιτικών και οικονομικών γεγονότων», ενώ η κυβέρνηση μπορούσε να ξεκινήσει τις περικοπές από τους υψηλόμισθους και να αφήσει απείρακτους τους πολύ μικρούς μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα, ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, στηλίτευσε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για αλλοδαπούς, ζήτησε να επιστραφούν στο Δημόσιο οι επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπογράμμισε την ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής βιομηχανίας - ενώ καταφέρθηκε και κατά της φορολογίας των πλοίων με ελληνική σημαία, την οποία προβλέπει ο Προϋπολογισμός:

    «Κάποτε οι εφοπλιστές έδιναν όλα τους τα πλοία για την πατρίδα - το '21, στους Βαλκανικούς Πολέμους, το '40. Έχουν τη θέληση, αρκεί να βρουν την κατάλληλη ανταπόκριση. Και όχι μόνον να λέτε «βάζω φόρο». Έχουμε επτά σελίδες προτάσεις για τα ναυτιλιακά» ανέφερε ο κος Παναγιώταρος.

    «Σήμερα είχαμε το πολιτικό στριπ-τιζ της Χρυσής Αυγής. Οι ψευτοπαλικαράδες τραμπούκοι, αποκαλύφθηκαν πως είναι τα τσιράκια των εφοπλιστών» σχολίασε εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος. «Προηγουμένως χτυπούσαν μετανάστες - και χθες κτύπησαν μαθητές για να μην πάνε στην απεργία» κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

    Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό και στον απόηχο και της χθεσινής συζήτησης των μέτρων του μεσοπροθέσμου, ο εισηγητής του ΚΚΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πως εμπορεύονται το φόβο της χρεοκοπίας και την ελπίδα πως τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι τα τελευταία.

    «Λέτε συνειδητά ψέματα. Και δεν πρέπει να σας πιστέψει ο ελληνικός λαός γιατί αυτό το έργο, αυτήν την παράσταση την έχουμε ξαναδεί. Ούτε εσείς οι ίδιοι δεν μπορείτε να κρύψετε την ανησυχία σας. Γιατί μέσα στο ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (το οποίο συμπεριλαμβάνει τον Προϋπολογισμό) λέτε πως όλα αυτά είναι υπό αίρεση».

    Ο κος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χθεσινής ρύθμισης που αφορούσε τους υπαλλήλους της Βουλής και στη συνέχεια που έδωσαν σήμερα τα δελτία ειδήσεων: «Σήμερα βγήκαν οι καναλάρχες να μιλήσουν για τους υπαλλήλους της Βουλής. Ο βασικός υπεύθυνος δεν είναι οι βολεμένοι υπάλληλοι της Βουλής, ο αυτοαπασχολούμενος που φοροδιαφεύγει, αλλά το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που κάνουν κολαστήριο τη ζωή της εργατικής τάξης και τους οποίους θέλετε να αθωώσετε» σχολίασε.

    [04] "Χειρόφρενο" και σήμερα σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό

    Χωρίς Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ μένει και σήμεραη Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αποφάσισαν, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

    Αντίθετα, κανονικά κινούνται τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ από τις 5 το πρωί στους δρόμους επέστρεψαν και τα ταξί.

    Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

    [05] Στερεοσκοπική κάμερα αυτοκινήτου "εντοπίζει" πεζούς

    Τα αυτοκίνητα αποκτούν "όραση" ικανή να ανιχνεύσει πεζούς στο δρόμο και παράλληλα, να δώσει εντολή στον "εγκέφαλο" του οχήματος να σταματήσει.

    Το σύστημα που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να "βλέπει" τους πεζούς και να φρενάρει, θα αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο παρμπρίζ.

    Οι δύο κάμερες - που προσδίδουν στο όχημα τη δυνατότητα να "βλέπει" στερεοσκοπικά - θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν το μέγεθος του αντικειμένου που βρίσκεται μπροστά από το όχημα καθώς και την απόσταση που το χωρίζει από το αυτοκίνητο.

    Επιπλέον, ένα ειδικό ραντάρ με αισθητήρες θα συνδράμει στον "εντοπισμό" αντικειμένων σε απόσταση που θα ξεπερνά τα 180 μέτρα.

    Ένα ακόμη πλεονέκτημα του συστήματος είναι το ότι θα επιτρέπει - χάρη στο ραντάρ που διαθέτει - τη δυνατότητα στον οδηγό να πραγματοποιήσει επείγουσες πλην ακριβείς μανούβρες, ενώ κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

    Ειδικοί από το χώρο του αυτοκινήτου, τονίζουν ότι αρχικά το κόστος τοποθέτησης του συστήματος στερεοσκοπικής κάμερας θα είναι ιδιαίτερα υψηλό.

    Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα βγει στην αγορά εντός του 2013.

    [06] Εκτός λειτουργίας το TAXIS από σήμερα έως και την Κυριακή

    Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXIS δεν θα είναι διαθέσιμες στους φορολογούμενους από σήμεραστις 16:00 έως και την Κυριακήκαι ώρα 12:00.

    Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω εργασιών αναβάθμισης της δικτυακής υποδομής του TAXIS.

    [07] Η εγγονή του Σαρλό στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο

    Η ηθοποιός Kiera Chaplin, εγγονή του Charlie Chaplin βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου νασυμμετάσχει στον αγώνα των 5χλμ στα πλαίσια του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών.

    Άρχισε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα λάβει χώρα την Κυριακή και είναι αφιερωμένος στον ειρηνιστή και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, με την παραχώρηση εκ μέρους των διοργανωτών της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, αλλά και τα εγκαίνια στον ίδιο χώρο, της αθλητικής έκθεσης EXPO.

    Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος, εκπρόσωποι του Δήμου Αθήνας, της Περιφέρειας Αττικής, της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων δρόμων (AIMS), Πάκο Μποράο, οι Έλληνες δρομείς, Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Ντενίζ Δημάκη, ο Νοτιοαφρικανός Τζόζεφ Τιάλι, μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και πολλοί άλλοι.

    Οι διοργανωτές τόνισαν πως είναι έτοιμοι για τον αγώνα και ευελπιστούν ότι θα πάνε όλα καλά την Κυριακή, όπως και οι παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται το τριήμερο πριν το Μαραθώνιο, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε ικανοποιημένος που, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τις οποίες περνά η χώρα μας, βλέπει ανθρώπους που προσπαθούν και διοργανώνουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και προσφέρουν στον τόπο.

    [08] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Σερβίας για επαφές με Παπούλια - Σαμαρά

    Επίσημη τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Σήμερα θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο οποίος θα παραθέσει και γεύμα προς τιμή του.

    Θα παρατεθεί επίσης προς τιμή του γεύμα εργασίας παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ προβλέπεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης.

    Αύριο ο πρόεδρος της Σερβίας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στην Κέρκυρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 November 2012 - 7:30:31 UTC