Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ευρωζώνη προτίθεται να χαρίσει, όχι να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα
  • [02] Αποκωδικοποιήθηκε το DNA του χοίρου
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Νέα αφετηρία για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης
  • [04] Εξετάζει όλες τις περιπτώσεις, για την ενίσχυση των ΜΕΘ, το υπουργείο Υγείας
  • [05] Πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και σε Ολλανδία, Ισπανία
  • [06] Ο Μπερλουσκόνι «απειλεί την κυβέρνηση Μόντι με πρόωρες εκλογές»
  • [07] Τις 100 συμμετοχές έφτασε ο Τζέραρντ με την εθνική Αγγλίας
  • [08] Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Hewlett - Packard και η Universal Music
  • [09] Στο πλευρό των εργαζομένων ο Γ. Καμίνης
  • [10] Καταδικάζει το ΚΚΕ "τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας"
  • [11] Προειδοποιητικές διήμερες απεργίες ξεκινούν οι υπάλληλοι στις φυλακές Νεάπολης
  • [12] Εξετάζεται η παράταση παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων
  • [13] "Θα χρειασθεί, πιθανότατα, διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους", λέει ο Λ. Κοέν της ΕΚΤ

  • [01] Η Ευρωζώνη προτίθεται να χαρίσει, όχι να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα

    Το ενδεχόμενο η Ευρωζώνη να χαρίσει αντί να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα εξετάζει για πρώτη φορά η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Sueddeutsche Zeitung".

    Τα χρήματα θα προέλθουν από δραστική μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί, γεγονός που σημαίνει, τονίζει η εφημερίδα, ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν απώλειες.

    Επιπλέον, θα μπορούσαν να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε άτοκα είτε με επιτόκιο κοντά στο 0%, με τη διαφορά να καλύπτεται και σε αυτή την περίπτωση από άλλα μέλη της Ευρωζώνης. Η δε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται, έχει ήδη δώσει δείγματα των προθέσεών της να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη που ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων, σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους.

    Το ενδεχόμενο απευθείας πληρωμών προς την Ελλάδα συζητείται, σύμφωνα με την SZ, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα.

    Σύμφωνα δε, με δημοσίευμα της γερμανικής οικονoμικής εφημερίδας "Der Handelsblatt", το Eurogroup προτίθεται να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό για αργότερα το κενό για το διάστημα 2014-2016.

    [02] Αποκωδικοποιήθηκε το DNA του χοίρου

    Νέες απρόσμενες -και δυνητικά επωφελείς από ιατρικής πλευράς- ομοιότητες ανάμεσα στον χοίρο και τον άνθρωπο, αλλά και μερικές χαρακτηριστικές διαφορές, αποκαλύπτει η ανάγνωση του γονιδιώματος του χοίρου, που έδωσε στη δημοσιότητα μια μεγάλη διεθνής επιστημονική ομάδα. Πρόκειται για την πιο ενδελεχή γενετική ανάλυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα πάνω στο DNA τόσο του εξημερωμένου χοίρου, όσο και του αγριόχοιρου, και η οποία αναμένεται να βοηθήσει εξίσου τους αγρότες-κτηνοτρόφους και τους γιατρούς-ερευνητές.

    Ηανάγνωση του γονιδιώματος θα συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίησή των χοίρων στη βιοϊατρική έρευνα και, τελικά, στην ανθρώπινη υγεία (φάρμακα και μοσχεύματα από χοίρους, μελέτη των ανθρωπίνων ασθενειών σε χοίρους κ.α.), λόγω των ομοιοτήτων μεταξύ ανθρώπων και χοίρων στην ανατομία, τη φυσιολογία και τα γονίδια. Για παράδειγμα, αρκετά όργανα των χοίρων (π.χ. καρδιά και ήπαρ) έχουν περίπου το ανθρώπινο μέγεθος και σχήμα και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν διαγονιδιακά (μεταλλαγμένα) ζώα, που θα έχουν τα κατάλληλα γονίδια, έτσι ώστε να εξαπατούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων-ληπτών, προκειμένου τα μοσχεύματα από χοίρους να μην απορρίπτονται από τον οργανισμό.

    Σε σχέση με τους ανθρώπους, οι χοίροι έχουν -λόγω αφθονίας των σχετικών γονιδίων- πολύ καλύτερη όσφρηση (καλύτερη και από τους σκύλους), αλλά χειρότερη αίσθηση γεύσης, καθώς τους λείπουν τα ανάλογα γονίδια (τρώνε τόσο αλμυρές τροφές που οι άνθρωποι θα έβρισκαν ανυπόφορες, ενώ δεν γεύονται καλά τα πικρά και τα γλυκά πράγματα). Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι η ικανότητα των χοίρων να τρώνε τόσα πράγματα που δεν αντέχουν οι άνθρωποι, βοήθησε στην αρχική εξημέρωσή τους.

    Από την άλλη, υπάρχουν ομοιότητες χρήσιμες από ιατρική άποψη για τους ανθρώπους, π.χ. στις πρωτεΐνες του οργανισμού τους, ενώ εντοπίστηκαν 112 γονίδια των χοίρων που φαίνονται παρόμοια με αυτά που εμπλέκονται σε ανθρώπινες ασθένειες και διαταραχές (παχυσαρκία, διαβήτης, δυσλεξία, Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ κ.α.).

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Νέα αφετηρία για να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης

    «Χρειαζόμαστε μία νέα αφετηρία, προκειμένου η ελληνική οικονομία να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να υποστηριχτεί από ένα νέο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

    Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η συζήτηση που είχε με τον κ. Προβόπουλο, και στην οποία ήταν, επίσης, παρόντες οι κύριοι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραϊτης, «αφορά την επόμενη ημέρα».

    «Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας», τόνισε, σημειώνοντας ότι «αυτό πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, ότι ως προς αυτό «θέλουμε ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες, ένα σύμφωνο ανασυγκρότησης με κάθε τράπεζα και ένα σύμφωνο ανάκτησης της αξίας των τραπεζών μέσα στην αγορά» και προσέθεσε πως «μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουμε θα το νοιώσει ο κάθε Έλληνας στη ζωή του».

    [04] Εξετάζει όλες τις περιπτώσεις, για την ενίσχυση των ΜΕΘ, το υπουργείο Υγείας

    Tην απόφασή του να καλέσει τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας να τεκμηριώσει τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για ελλείψεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι πολύ εύκολο να δημιουργεί κανείς εντυπώσεις, παρά να απαντά με την γλώσσα της αλήθειας και να αναφέρεται στην πραγματικότητα. Διότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που παρακολουθώ καθημερινά, μου αναφέρει ότι όλες οι ανάγκες καλύπτονται στις διάφορες περιοχές που έχουμε διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας. Χρειάζεται ενδεχομένως να ενισχύσουμε το δίκτυο των μονάδων εντατικής θεραπείας και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερα κρεβάτια?»

    [05] Πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και σε Ολλανδία, Ισπανία

    Συρρίκνωση 1,1% σημείωσε η ολλανδική οικονομία το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου, αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times.

    Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μία μείωση κατά 0,2% του ολλανδικού ΑΕΠ.

    Η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

    [06] Ο Μπερλουσκόνι «απειλεί την κυβέρνηση Μόντι με πρόωρες εκλογές»

    «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απειλεί την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι», απειλώντας να οδηγήσει τη χώρα «σε πρόωρες εκλογές», γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

    Η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι αντιδρά στην διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στις περιοχές της Ρώμης, του Μιλάνου, καθώς και στην κεντρική περιφέρεια Μολίζε την 10η Φεβρουαρίου 2013, όπως έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιδίωκε την ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με τις βουλευτικές εκλογές την Άνοιξη και φέρεται να απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

    «Ο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να ρίξει την κυβέρνηση. Ο Μόντι οσφραίνεται την δυνατότητα να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο. Αναφέρεται σε ένα εναλλακτικό σχέδιο: σύμφωνα με σχολιαστές, αν ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δεν παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης και μετά τις βουλευτικές εκλογές, τότε θα προταθεί ως διάδοχος του σημερινού προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο?η θητεία του οποίου λήγει επίσης την άνοιξη.

    Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα προσθέτει ότι «στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αυξάνονται οι δυσαρεστημένοι και δεν αποκλείεται σύντομα να δημιουργηθεί και αυτόνομη ομάδα ανεξαρτητοποιημένων βουλευτών».

    Στα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών αντέδρασε ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι: «Η κεντροδεξιά δεν μπορεί να θέλει να υποκαταστήσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας, επιλέγοντας την ημερομηνία των εκλογών. Θα πρέπει να ψηφίσουμε τον Φλεβάρη για τις περιφέρειες και την Άνοιξη για το κοινοβούλιο», είπε.

    [07] Τις 100 συμμετοχές έφτασε ο Τζέραρντ με την εθνική Αγγλίας

    Ο Στίβεν Τζέραρντ έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που φτάνει τις 100 διεθνείς συμμετοχές. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ φόρεσε για 100η φορά τη φανέλα των "Τριών Λιονταριών" στο φιλικό με την Σουηδία στη Στοκχόλμη και πλέον βάζει στόχο να φτάσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ που ολοκλήρωσε την διεθνή του καριέρα με 115 συμμετοχές.

    Επόμενος που παίρνει σειρά για το "κλαμπ των 100" είναι ο Ασλεϊ Κόουλ, που έχει σταματήσει στις 99 αλλά έχασε λόγω τραυματισμού το ματς με τη Σουηδία. Από τους εν ενεργεία παίκτες, ακολουθούν ο 34χρονος Φρανκ Λάμπαρντ (93) και ο Γουέιν Ρούνι (78).

    [08] Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Hewlett - Packard και η Universal Music

    Την έναρξη της συνεργασία της με την Universal Music Group ανακοίνωσε η Hewlett - Packard με το λανσάρισμα της πλατφόρμας HP Connected Music, η οποία περιλαμβάνει μουσικό περιεχόμενο και αποκλειστικά προνόμια για τους φίλους της μουσικής.

    Στο πλαίσιο της προβολής της πλατφόρμας, η HP και η Universal, διοργανώνουν ιδιωτική συναυλία στο Παρίσι με το μουσικό συγκρότημα No Doubt.

    Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε όλα τα νέα HP desktop και notebook που διαθέτουν Microsoft Windows 8 στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Ανάμεσα στα προνόμια που προσφέρει, περιλαμβάνεται πρόσβαση σε αποκλειστικές παρουσιάσεις καλλιτεχνών της Universal καθώς και μουσικές εμπειρίες, όπως γνωριμίες με τραγουδιστές, επισκέψεις σε στούντιο ηχογράφησης κ.α.

    [09] Στο πλευρό των εργαζομένων ο Γ. Καμίνης

    Στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. Κατά την άτυπη συνάντηση που είχε το πρωίμε εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων του Δήμου (ΣΕΔΑ) διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων δημοτικής αρχής και εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση σε ό,τι αφορά τα σοβαρά προβλήματα που ελλοχεύουν πίσω από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δήμου, αφού ήδη, από τις αρχές του 2011 -οπότε έγινε κατάργηση οργανικών θέσεων- υπάρχουν κενά σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων.

    Επίσης, ηδημοτική αρχή έκανε σαφές ότι θα παράσχει στους εργαζόμενους νομική στήριξη και βοήθεια στις διεκδικήσεις τους.

    Εξάλλου, όπως υποστήριξε ο κ. Καμίνης, μιλώνταςστο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, «εάν ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, για περίπου 60 έως 100 άτομα σε σύνολο 10.000 εργαζομένων, θα δημιουργήσει προβλήματα σε υπηρεσίες, όπως αυτή της καθαριότητας».

    Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά λίστα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και προσέθεσε: «Σήμερα έχουμε δημοτικό συμβούλιο. Θα υπάρξει ένα πολύ σφοδρό κείμενο καταδίκης αυτών των διατάξεων και θα συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος, ακόμα και δικαστικά. Ο δήμος θα είναι δίπλα τους ακόμα και στο δικαστήριο».

    [10] Καταδικάζει το ΚΚΕ "τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας"

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, «καταδικάζει τις πολεμικές δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες σχετίζονται με την προσπάθεια γενίκευσης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και πολέμου σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, που έχουν καταστρώσει και προωθούν τα επιτελεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ, με την ενεργή βοήθεια της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ.»

    Ταυτόχρονα, ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση «να ακυρώσει τώρα τη στρατιωτική συνεργασία της χώρας μας με το Ισραήλ, να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας και γενικότερα να μην δοθεί το έδαφος, τα λιμάνια κι ο εναέριος χώρος της Ελλάδας για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας και του Ιράν, που θα οδηγήσει σε μεγάλες αιματοχυσίες και καταστροφές το λαό της Ελλάδας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.»

    Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ υπογραμμίζει τη στήριξή του «στην πάλη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, καθώς και στην πάλη για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

    [11] Προειδοποιητικές διήμερες απεργίες ξεκινούν οι υπάλληλοι στις φυλακές Νεάπολης

    Σε δύο 48ωρες προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, κατέρχονται σήμερα και αύριο και στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι υπάλληλοι της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης Λασιθίου διαμαρτυρόμενοι όπως αναφέρουν για την υπερπληθώρα κρατουμένων και τις ελλείψεις προσωπικού.

    Σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης η χωρητικότητα του σωφρονιστικού καταστήματος είναι για περίπου 65 κρατούμενους και το τελευταίο διάστημα η πλήρωσή του κυμαίνεται περίπου στα 160 άτομα με συνεχείς αυξανόμενες τάσεις.

    Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι το σωφρονιστικό κατάστημα δεν διαθέτει κελιά αλλά θαλάμους, όπου στοιβάζονται κρατούμενοι με διαφορετικές θρησκείες και αντιμαχόμενους πολιτισμούς γεγονός που όπως επισημαίνουν, «καθιστά αδύνατο τον ασφαλή διαχωρισμό τους, ελλείψει χώρου, με αποτέλεσμα να έχουν συχνές προστριβές μεταξύ τους θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και των ίδιων των κρατουμένων καθότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας».

    Παράλληλα, κάνουν λόγο για δραματικές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους κλάδους.

    [12] Εξετάζεται η παράταση παραγραφής ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων

    Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παράταση της παραγραφής των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων. Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το θέμα εξετάζεται να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση που θα πάει προς συζήτηση στη Βουλή.

    Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, Βασίλη Οικονόμου, Ασημίνας Ξηροτύρη και Νίκης Φούντα οι οποίοι έχουν επισημάνει στην κυβέρνηση ότι στις 31.12.2012 παραγράφονται όλες οι φορολογικές απαιτήσεις του δημοσίου που αφορούν διαχειριστικές χρήσεις μέχρι 31.12.2006. Πρόκειται για επιχειρήσεις και επιτηδευματίες οι υποθέσεις των οποίων παρέμειναν ανέλεγκτες ή δεν έχουν ενταχθεί ακόμη και σήμερα στη διαδικασία των περαιώσεων. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, αναφέρουν οι βουλευτές, οι απαιτήσεις του δημοσίου υπό παραγραφή ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ και με το υπάρχον ελεγκτικό δυναμικό, μέχρι 31.12.2012 υπάρχει δυνατότητα ελέγχου για το περίπου 10% των μεγάλων επιχειρήσεων και για το 1% των επιτηδευματιών και των μικρών επιχειρήσεων.

    Ο υφυπουργός Οικονομικών στην απάντησή του αναφέρεται στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος των ελεγκτικών υπηρεσιών, το ELENXIS, με το οποίο άρχισε να υποστηρίζεται η αντικειμενική και αυτοματοποιημένη ανάλυση κινδύνου φοροδιαφυγής, η στοχευμένη επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο σε κεντρικό επίπεδο στο οποίο εντάσσονται σταδιακά οι ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα.

    [13] "Θα χρειασθεί, πιθανότατα, διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους", λέει ο Λ. Κοέν της ΕΚΤ

    Η λύση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανότατα τη διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν σε συζήτηση που έγινε στο πανεπιστήμιο της Γκεντ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard.

    Ο κ. Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο πιστεύει ότι μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε επίσης ανησυχία για την Ισπανία και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα πρόγραμμα διάσωσης. «Η Ισπανία χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει βοήθεια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Κοέν, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές ποια περαιτέρω «πυρομαχικά» θα είχε η ΕΚΤ, αν επικρατούσε ξανά αναστάτωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

    Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έχουν αυξηθεί στο επίπεδο του 6% τις τελευταίες ημέρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 11:30:32 UTC