Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακάλυπτες επιταγές 1,1 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο
  • [02] Στις 30 Νοεμβρίου η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο
  • [03] Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης, προχωρά η ΔΕΗ
  • [04] Αλαφούζος για ΠΑΟ: «H ομάδα κινδυνεύει ακόμη, δεν έχει βρεθεί λύση στα οικονομικά»
  • [05] Α. Γκροθ: «Οι περισσότεροι Γερμανοί δεν πιστεύουν πια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες»
  • [06] Τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στη νήσο Τζέρσεϊ ζήτησε ο Στουρνάρας
  • [07] Μαυραγάνης: Με σειρά προτεραιότητας η επιστροφή ποσών που οφείλει το Δημόσιο
  • [08] Πρώτη προπόνηση ΠΑΟ με Ρότσα

  • [01] Ακάλυπτες επιταγές 1,1 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο

    Σε 1,1 δισ. ευρώ ανήλθε τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2012 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και σε τεμάχια τα 112.232, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

    Τον μήνα Οκτώβριο του 2012 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε αξία τα 78,9 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια τα 7.459, παρουσιάζοντας μείωση 34% και 34,7% αντίστοιχα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011.

    Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2012 ανήλθαν σε 165,3 εκατ. ευρώ σε αξία και τα 105.767 σε τεμάχια.

    Εξάλλου,τον χαμηλότερο πληθωρισμό (0,9%) στην ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2012, έναντι 0,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τον ίδιο μήνα, ο μέσος πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,5%, έναντι 2,6% τον Σεπτέμβριο και στην «ΕΕ των 27» στο 2,6%, έναντι 2,7% τον προηγούμενο μήνα. Το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην ΕΕ κατέγραψαν η Ελλάδα (0,9%), η Σουηδία (1,2%) και η Λετονία (1,6%), ενώ τον υψηλότερο πληθωρισμό κατέγραψαν η Ουγγαρία (6%), η Ρουμανία (5%) και η Εσθονία (4,2%).

    [02] Στις 30 Νοεμβρίου η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο

    Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, πιθανότατα, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο. Της συζήτησης θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

    Η πρόταση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία συζητήθηκε στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα κόμματα.

    [03] Σε 30.000 διακοπές ρεύματος μηνιαίως λόγω μη εξόφλησης, προχωρά η ΔΕΗ

    Ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου σχετικής με την αυστηρότητα με την οποία η ΔΕΗ διακόπτει την παροχή ρεύματος στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

    Η απάντηση του κ. Ζερβού είναι αποκαλυπτική καθώς γνωστοποιεί ότι «στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας στην οποία εντάσσεται και το Θριάσιο Πεδίο, οι διακοπές που πραγματοποιούνται στο σύνολο των οικιακών και εμπορικών πελατών δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις, όταν πανελλαδικά πραγματοποιούνται ανά μήνα περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους».

    Ο κ. Ζερβός σημειώνει ωστόσο ότι, παρά την τρέχουσα δυσμενή οικονομική συγκυρία, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τα όποια προβλήματα, λέει ο διευθύνων σύμβουλος, δημιουργούνται «ως προς τα θέματα εξόφλησης λογαριασμών και διακοπών ρεύματος λόγω χρέους, προέρχονται από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ' επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

    Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενημερώνοντας ότι «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». Η διάταξη αφορά οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

    Όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαγεωργίου, οι προτάσεις της ΡΑΕ αφορούν τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία καταγγελίας των συμβάσεων, τις προθεσμίες εξόφλησης λογαριασμών κ.τ.λ. Η τελική επεξεργασία από τη ΡΑΕ και η προώθηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για έγκριση και έκδοση του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αναφέρει ο υφυπουργός στο έγγραφό του.

    [04] Αλαφούζος για ΠΑΟ: «H ομάδα κινδυνεύει ακόμη, δεν έχει βρεθεί λύση στα οικονομικά»

    Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, το ποδοσφαιρικό «κατεστημένο», αλλά και την επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εστίασε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

    Ο διοικητικός ηγέτης των "πρασίνων" παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να μιλήσει κυρίως λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία. Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει πρόθεση και θέληση για ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «οπωσδήποτε χρειαζόμαστε ενίσχυση».

    Για τους στόχους της ομάδας, είπε ότι είναι το Κύπελλο και μία καλή θέση στο πρωτάθλημα.

    [05] Α. Γκροθ: «Οι περισσότεροι Γερμανοί δεν πιστεύουν πια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες»

    Την άποψη ότι «οι περισσότεροι Γερμανοί δεν πιστεύουν πια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες» εκφράζει στο ΑΜΠΕ η Βουλευτής του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της Ελληνογερμανικής Επιτροπής Φιλίας του Γερμανικού Κοινοβουλίου Ανέτ Γκροθ, με αφορμή σχετικές αναφορές στον γερμανικό Τύπο και παρόμοιες απόψεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη γερμανική κοινή γνώμη.

    «Οι περισσότεροι Γερμανοί δεν πιστεύουν πια ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες Βλέπουν περισσότερο τι συμβαίνει στην Πορτογαλία, την Ισπανία, και τη Γαλλία και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για τις αντιδράσεις αυτές. Βλέπουν ότι ο λόγος αυτός δεν μπορεί να είναι ότι οι άνθρωποι στις χώρες αυτές δεν εργάζονται αρκετά. Δεν είναι τόσο ανόητοι πια. Χειραγωγούνται από τα μέσα αλλά και τα μέσα έχουν αλλάξει πλέον. Δεν θα βρείτε άρθρο στις μέρες μας στις γερμανικές εφημερίδες που να δυσφημίζει τον ελληνικό λαό. Οι περισσότεροι Γερμανοί αντιλαμβάνονται ότι η γενικότερη οικονομική κρίση είναι η αιτία των προβλημάτων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Ερωτηθείσα για το σχόλιο του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ότι η δουλειά που κάνουν 3.000 εργαζόμενοι στην ελληνική αυτοδιοίκηση γίνεται από χίλιους ανθρώπους στη Γερμανία, απαντά: «πιστεύω ότι ο κ. Φούχτελ μετάνιωσε για τη δήλωση αυτή, όμως η συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε ένα πλαίσιο σχετικό με την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα. Δεν είναι άνθρωπος που υποστηρίζει ότι πρέπει να απολυθούν άνθρωποι και να χάσουν τις δουλειές τους».

    [06] Τη λίστα των Ελλήνων καταθετών στη νήσο Τζέρσεϊ ζήτησε ο Στουρνάρας

    Πληροφορίες σχετικά με Έλληνες πολίτες ή πρόσωπα με οικονομική δραστηριότητα που δηλώνουν ως έδρα τους την Ελλάδα και διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην HSBC Bank στη νήσο Τζέρσεϊ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.

    Το θέμα με τη νέα λίστα είχε φέρει στην επιφάνεια η εφημερίδα «The Daily Telegraph» και, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν περιλαμβάνονται τα ονόματα 97 Ελλήνων πολιτών με καταθέσεις που υπολογίζονται στα 22,3 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα, επίσης, με το ίδιο δημοσίευμα, στη λίστα με τους συγκεκριμένους πελάτες της HSBC περιλαμβάνονται έμποροι ναρκωτικών και άτομα που βαρύνονται με ποινικά και οικονομικά εγκλήματα και τα οποία εμφανίζουν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις.

    [07] Μαυραγάνης: Με σειρά προτεραιότητας η επιστροφή ποσών που οφείλει το Δημόσιο

    Ο υπουργός Οικονομικών θα είναι εκείνος που θα δώσει την τελική έγκριση για την επιστροφή ποσών άνω των 300.000 ευρώ, ανά δικαιούχο, τα οποία οφείλει το ελληνικό δημόσιο σε ιδιώτες ή εταιρείες δικαιούχους επιστροφής.

    Για τη διαδικασία αυτή θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας και προαπαιτούμενο είναι ο έλεγχος πληρότητας των δικαιολογητικών. Τα παραπάνω διευκρινίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης απαντώντας εγγράφως στην καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας και υιοθετήθηκε από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ σύμφωνα με την οποία «επιχειρηματίες, στους οποίους οφείλει χρήματα το ελληνικό δημόσιο, πλησιάζουν παράγοντες κομμάτων της συγκυβέρνησης ζητώντας τη μεσολάβηση τους για την άμεση εξόφλησή τους μετά τη λήψη της πολυαναμενόμενης δόσης του δανείου».

    Όπως σπεύδει να επισημάνει ο υφυπουργός Οικονομικών, η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους πραγματοποιείται μετά από έλεγχο, ο οποίος γίνεται αρχικά στις Δ.Ο.Υ. ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν τον ιδιώτη ή την εταιρεία δικαιούχο επιστροφής, ελέγχονται τα δικαιολογητικά, η νομιμότητα της επιστροφής, ενώ διενεργείται και προσωρινός ή τακτικός έλεγχος όπου αυτός απαιτείται, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

    Ο κ. Μαυραγάνης διευκρινίζει ότι για ποσά έως 300.000 ευρώ αρμόδιος για την έγκριση των επιστροφών αυτών είναι ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. ενώ για μεγαλύτερα ποσά οι εν λόγω φάκελοι υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και αφού τύχουν σχετικής επεξεργασίας και ελέγχου πληρότητας ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προωθείται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας σχέδιο απόφασης έγκρισης επιστροφής στον υπουργό Οικονομικών για την τελική υπογραφή και σύμφωνα με την κατά μήνα εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού.

    [08] Πρώτη προπόνηση ΠΑΟ με Ρότσα

    Την πρώτη προπόνησή τους υπό τις οδηγίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα πραγματοποίησαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Ο νέος τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε για λίγη ώρα στους παίκτες πριν από την έναρξη του προγράμματος και τους ζήτησε να είναι ενωμένοι και να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους, προκειμένου η ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση, στην οποία βρίσκεται, και να ανέβει εκεί που της αξίζει.

    Παράλληλα, τα αγωνιστικά προβλήματα του «τριφυλλιού» μειώνονται, ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς οι Σισοκό, Τοτσέ και Χουχούμης επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν. Κανονικά προπονήθηκε και ο Κουίνσι, που χθες είχε κάνει πρόγραμμα αποφόρτισης, όπως και οι νεαροί Καπίνο, Δώνης και Μαρινάκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 13:30:38 UTC