Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ
  • [02] Δύο κύματα από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα
  • [03] «Συμφωνικές ...ζαβολιές» στο Μέγαρο την Κυριακή
  • [04] Ρουπακιώτης: «Ασεβείς όσοι με κατηγορούν ως υπουργό των συνδικαλιστών»
  • [05] Ξανά στο εδώλιο ο Κ. Βαξεβάνης για τη λίστα μετά από έφεση της Εισαγγελίας
  • [06] Ο πρώην αρχηγός της CIA Πετρέους καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο
  • [07] Εικαστικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δημιουργούν για τους άστεγους της Αθήνας
  • [08] Νέο ρεκόρ με την ανακάλυψη του πιο μακρινού γαλαξία στο σύμπαν
  • [09] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπ. Πουκαμισά, στου Ρέντη
  • [10] Αποζημιώσεις 10 εκατ. ευρώ σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ σήμερα και τη Δευτέρα

  • [01] Έτοιμο για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα το Ισραήλ

    "Επεκτείνουμε την στρατιωτική επιχείρηση" στη Γάζα, δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του στρατού στρατηγός Γιοάβ Μορντεχάι, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την επιστράτευση 16.000 εφέδρων στους οποίους επιδίδονται φύλλα πορείας.

    Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ έδωσε χθες την έγκρισή του για την επιστράτευση έως 30.000 εφέδρων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, έπειτα από την εκτόξευση δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

    "Η εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Γκους Νταν και η ακτίνα των πυρών εναντίον του Ισραήλ αποτελούν κλιμάκωση και αυτή η κλιμάκωση θα έχει ένα τίμημα που η άλλη πλευρά πρέπει να πληρώσει", δήλωσε ο Εχούντ Μπαράκ.

    Η εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους και οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίζονται από το πρωί και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αιγύπτιου πρωθυπουργού Χισάμ Καντίλ στη Λωρίδα της Γάζας.

    Η ισραηλινή αεροπορία απάντησε με τον βομβαρδισμό του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς για τον νότιο τομέα της Γάζας, ενώ από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές έγινε γνωστό ότι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της ζώνης.

    Το Ισραήλ είχε δεχθεί να εφαρμόσει προσωρινή κατάταπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αιγύπτιου πρωθυπουργού, εάν η Χαμάς σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών.

    "Η Χαμάς δεν σέβεται την επίσκεψη του αιγύπτιου πρωθυπουργού στη Γάζα και παραβιάζει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός, την οποία το Ισραήλ συμφώνησε να εφαρμόσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης", δήλωσε ο Οφίρ Γκέντελμαν, εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με μήνυμά του στο Twitter.

    Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ κατήγγειλε ως "επίθεση" τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    "Η τραγωδία αυτή δεν μπορεί να αποσιωπηθεί και ο κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να σταματήσει η επίθεση", δήλωσε ο αιγύπτιος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, όπου νοσηλεύονται θύματα των ισραηλινών επιχειρήσεων, συνοδεύομενος από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγε.

    [02] Δύο κύματα από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα

    Μια νέα βροχή διαττόντων αστέρων, των Λεοντιδών, θα κορυφωθεί στον νυχτερινό ουρανό και της Ελλάδας τις επόμενες μέρες και μάλιστα σε δύο κύματα, κάτι ασυνήθιστο. Οι αστρονόμοι περιμένουν ένα μέγιστο από «πεφταστέρια» τα χαράματα του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου, ενώ μια δεύτερη αποκορύφωση είναι πιθανό να υπάρξει τα χαράματα της Τρίτης 20 Νοεμβρίου.

    Οι Λεοντίδες παρουσίασαν μια εντυπωσιακή έξαρση κατά τα έτη 1998-2002 και έκτοτε εμφανίζουν μια πολύ πιο ήπια και μεταβλητή δραστηριότητα. Φέτος αναμένεται μια μέτρια πτώση μετεώρων με ταχύτητα περίπου 72 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και με ρυθμό περίπου 10- 15 την ώρα, τα οποία θα μπορούν να δουν οι παρατηρητές, στον βαθμό που ο κατά τόπους ουρανός στη χώρα μας δεν θα είναι συννεφιασμένος.

    Η εν λόγω βροχή διαττόντων φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Λέοντα, από όπου πήρε και το όνομά της, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για τα σωματίδια της σκόνης που έχει αφήσει πίσω της η ουρά του κομήτη Τέμπλ-Τατλ και η οποία περιοδικά διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης, η οποία κινείται με ταχύτητα 110.000 χιλιομέτρων την ώρα γύρω από τον Ήλιο.

    [03] «Συμφωνικές ...ζαβολιές» στο Μέγαρο την Κυριακή

    Μια μικρή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα αναφορά στο χιούμορ των κορυφαίων συνθετών της κλασικής μουσικής, στη σκωπτική τους διάθεση, στο πώς επιχειρούν να «κοροϊδέψουν» καμιά φορά τους μουσικούς εκτελεστές αλλά και να αιφνιδιάσουν το κοινό τους, αποτελεί το πρόγραμμα μιας πρωτότυπης συναυλίας της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

    Στη διάρκεια αυτού του «Κυριακάτικου Πρωινού» στο Μέγαρο, ήχοι που φέρνουν στο νου ατμόσφαιρα στρατοπέδου και τραγούδια πολεμιστών - όπως συμβαίνει με τη «Μάχη» του Χάινριχ Ιγκνατς Φραντς φον Μπίμπερ - μπλέκονται με επιτηδευμένα «φάλτσες» και αστείες - πολύ πρωτοποριακές για την εποχή του - μουσικές του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ («Ένα Μουσικό Αστείο), με εκρηκτικές συγχορδίες του Γιόζεφ Χάυντν («Έκπληξη» και Συμφωνία του «Αποχωρισμού»), προορισμένες να ταρακουνήσουν τα αυτιά των επίσημων ακροατών του, ή με την πρώτη στην συμφωνική ιστορία λαμπρή δεξιοτεχνική απόπειρα να «ζωγραφιστούν» μουσικά «Τα αστεία καμώματα του Τιλλ Οϊλενσπήγκελ» - από τον Ρίχαρντ Στράους - που αποτέλεσαν τη «μήτρα» της χολιγουντιανής μουσικής κινουμένων σχεδίων.

    Το αφιέρωμα στις «Συμφωνικές ?ζαβολιές» των κλασικών συνθετών από την ορχήστρα των νεαρών μουσικών της ΑΣΟΝ συμπληρώνεται με τρία έργα νέων Ελλήνων δημιουργών που σχολιάζουν με χιούμορ πασίγνωστες μουσικές μεγάλων συναδέλφων τους: την ορχηστρική συνοδεία/ζαβολιά της νεαρής και διακεκριμένης συνθέτριας Λίνας Τόνια πάνω στο πασίγνωστο ερωτικό, πιανιστικό κομμάτι του Μπετόβεν «F?r Elise», την ορχηστρική επεξεργασία του βιολονίστα, συνθέτη και μουσικολόγου Αυγουστίνου Μουστάκα πάνω στο 9ο Καπρίτσιο για σόλο βιολί («Το κυνήγι») του Νικολό Παγκανίνι, μια μουσική «απεικόνιση» ενός παραδοσιακού αγγλικού κυνηγιού αλεπούς, και το έργο «Big Bang Amadeus» της πιανίστας και συνθέτριας Φανής Κοσώνα πάνω στο ορμητικό «Rondo alla Turca» του Μότσαρτ.

    [04] Ρουπακιώτης: «Ασεβείς όσοι με κατηγορούν ως υπουργό των συνδικαλιστών»

    Νέες αιχμηρές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

    «Τα μέτρα μού επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ. Πείτε μου έναν υπουργό που έγραψε ο ίδιος τα μέτρα που υπέγραψε» δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης, επισημαίνοντας ότι αποδέχτηκε τη σύμβαση ως ανάγκη.

    Έκανε λόγο για πολιτική απόφασή του, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα και βγει η χώρα από το ευρώ και πρόσθεσε: «δεν νιώθω, όμως, και την ανάγκη να κρατώ ένα θυμιατό και να γυρίζω γύρω- γύρω από την τράπεζα».

    Τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να βελτιώσουμε τη σύμβαση».

    Ανάφερε ακόμη «η κυβέρνηση και οι υπουργοί δεν έπεσαν αμαχητί. Έδωσαν σκληρή μάχη, αλλά τα μέτρα μάς τα επέβαλαν. Γιατί ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε;».

    Είπε ακόμη πως τον πρότεινε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του είναι φίλος του και συμπλήρωσε: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να αναπτύξω τις θέσεις μου. Εγώ δεν δένομαι σε καμία καρέκλα».

    Σε όσους τον κατηγορούν για συντεχνιακή λογική, ο υπουργός απαντά ότι αναφέρθηκε όχι μόνο στους δικηγόρους, αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Κάποιοι βρήκαν κάτι να αρπάξουν για να ταράξουν την κυβέρνηση. Είναι βάναυσοι και ασεβείς όσοι με κατηγόρησαν ως υπουργό των συνδικαλιστών».

    Ο κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να απαντήσει εάν είχε επικοινωνία την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

    [05] Ξανά στο εδώλιο ο Κ. Βαξεβάνης για τη λίστα μετά από έφεση της Εισαγγελίας

    Εκ νέου θα δικαστεί για την υπόθεση δημοσιοποίησης της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC Κώστας Βαξεβάνης, ύστερα από την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Η Εισαγγελία θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, η πρόεδρος του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον δημοσιογράφο και κρίνει ότι η δημοσιοποίηση του καταλόγου ονομάτων καταθετών στην HSBC που φέρεται να είναι η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

    Έτσι ο δημοσιογράφος, που είχε συλληφθεί με εντολή εισαγγελέα για τη δημοσίευση, θα βρεθεί και πάλι στο εδώλιο για την υπόθεση ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει την έφεση της Εισαγγελίας για την υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, είχε ζητήσει την καταδίκη του δημοσιογράφου, κρίνοντας ότι η δημοσιοποίηση του επίμαχου καταλόγου στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Έκανε μάλιστα, λόγο για «κανιβαλισμό» σε βάρος ανθρώπων που δεν έχει κριθεί αν παρανόμησαν ή όχι.

    Πηγές της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι για την άσκηση έφεσης υπέρ του νόμου υπήρξαν αιτήματα από πολίτες και δικηγόρους.

    [06] Ο πρώην αρχηγός της CIA Πετρέους καταθέτει σήμερα στο Κογκρέσο

    Ο πρώην διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους βγαίνει σήμερα από τη σιωπή του, μια εβδομάδα αφότου παραιτήθηκε για μοιχεία, καταθέτοντας κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου για τη φονική επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, στις 11 Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλέσθηκε χθες το βράδυ μια πηγή προσκείμενη στον Πετρέους, ο τελευταίος πρόκειται να καταθέσει πως ήξερε "σχεδόν αμέσως" ότι η επίθεση συνδεόταν με την τρομοκρατική οργάνωση Άνσαρ αλ-Σαρία, παρά την κάποια "σύγχυση" που υπήρξε επειδή 20 εκθέσεις των υπηρεσιών την συνέδεαν με διαδηλώσεις εναντίον ενός ισλαμοφοβικού βίντεο.

    Η κατάθεσή του, την οποία ζήτησαν οι βουλευτές που ερευνούν την επίθεση, μπορεί να φωτίσει τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενς, καθώς και δύο άνδρες της ασφάλειας και ένας υπάλληλος.

    Ο Πετρέους μετέβη στη Λιβύη για να ερευνήσει την επίθεση. Χθες μέλη της επιτροπής Υπηρεσιών Πληροφοριών της Γερουσίας είδαν ένα βίντεο από την επίθεση, όμως αυτά τα στοιχεία, καθώς και οι καταθέσεις των υπευθύνων των υπηρεσιών πληρφοριών που καταθέτουν στους βουλευτές, παραμένουν εμπιστευτικά.

    Ο Πετρέους θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αντίδραση της CIA στη διάρκεια της επίθεσης, την οποία φαίνεται πως παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο. Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θέλουν να μάθουν ποια μέτρα έλαβε η υπηρεσία για να βοηθήσει τους πολιορκημένους.

    Όμως κατά τις ακροάσεις, που προβλέπεται να αρχίσουν στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας), αναμένεται ότι θα θιγεί επίσης η υπόθεση που οδήγησε στην παραίτηση του Πετρέους στις 9 Νοεμβρίου, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης του με τη βιογράφο του, την Πόλα Μπρόντγουελ.

    Σε βάρος του απόστρατου στρατηγού διεξάγεται "διερευνητική" διοικητική έρευνα της CIA, της ισχυρής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, της οποίας ηγήθηκε επί 14 μήνες, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η υπηρεσία.

    [07] Εικαστικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δημιουργούν για τους άστεγους της Αθήνας

    Υπέρ των αστέγων της Αθήνας πραγματοποιείται από χθες και έως την Κυριακή 18 του μηνός, η καθιερωμένη εδώ και τέσσερα χρόνια εικαστική εκδήλωση «ΕΚΠΛΗΞΗ!», της πλατφόρμας artAZ , στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

    Η εικαστική πλατφόρμα artaz ζήτησε από 300 καλλιτέχνες Έλληνες και ξένους, να δημιουργήσουν από ένα έργο ειδικά για την έκθεση. Τα έργα προσφέρονται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ), ενώ είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά τους.

    «Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού είναι η έκπληξη που αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου» λένε οι διοργανωτές.

    Η έκθεση των έργων θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η πώληση το μεσημέρι της Κυριακής.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν υπέρ των αστέγων της Αθήνας.

    [08] Νέο ρεκόρ με την ανακάλυψη του πιο μακρινού γαλαξία στο σύμπαν

    Οι αστρονόμοι έσπασαν ένα νέο κοσμικό ρεκόρ ανακαλύπτοντας τον πιο μακρινό γαλαξία (στον χώρο και τον χρόνο), που έχει μέχρι σήμερα παρατηρηθεί στο σύμπαν και του οποίου το φως χρειάστηκε να ταξιδέψει επί 13,3 δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει στη Γη.

    Με δεδομένο ότι η ηλικία του σύμπαντος εκτιμάται στα 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια, οι επιστήμονες είδαν τον εν λόγω γαλαξία, με την κωδική ονομασία MACS0647-JD, μόλις 420 εκατ. χρόνια μετά την αρχική «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ).

    Ο πανάρχαιος γαλαξίας είναι πολύ μικρός και μάλλον βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Μια πρώτη ανάλυση δείχνει ότι έχει πλάτος λιγότερο από 600 έτη φωτός, έναντι 150.000 ετών φωτός του δικού μας γαλαξία. Είναι τόσο μακριά από τη Γη, που πιθανώς θα είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί η απόσταση- ρεκόρ του από άλλο τηλεσκόπιο και με άλλον τρόπο (μέθοδος φασματοσκοπίας).

    Νωρίτερα φέτος, η ίδια διεθνής αστρονομική ομάδα (CLASH-Cluster Lensing and Supernova Survey) είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη ενός άλλου πολύ μακρινού γαλαξία, που παρατηρήθηκε από το τηλεσκόπιο «Χαμπλ» όταν το σύμπαν είχε ηλικία μόλις 490 εκατ. ετών, δηλαδή μόλις 70 εκατ. χρόνια πιο πρόσφατα (και πιο κοντά στη Γη) σε σχέση με τον νέο γαλαξία που έσπασε το ρεκόρ απόστασης.

    [09] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπ. Πουκαμισά, στου Ρέντη

    Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η δολοφονία του φαρμακοποιού Σπύρου Πουκαμισά, που είχε γίνει στις 13 Ιουνίου 2012, κοντά στο φαρμακείο του, στη συμβολή των οδών Παντελή Νικολαΐδη και Περικλέους, στην περιοχή του Ρέντη και η οποία είχε προκαλέσει σάλο, λόγω της συνδικαλιστικής ιδιότητας του θύματος.

    Γι' αυτό τον λόγο, οι έρευνες είχαν στραφεί στην εξέταση και άλλων κινήτρων, αλλά τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία.

    Από την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρεις Αλβανοί και τρεις Έλληνες, οι οποίοι πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τον 54χρονο φαρμακοποιό και του άρπαξαν ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε μαζί του.

    Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε από τους δράστες και αναζητείται ένας ακόμα Αλβανός.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν το μεσημέρι από τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ.

    [10] Αποζημιώσεις 10 εκατ. ευρώ σε αγρότες από τον ΕΛΓΑ σήμερα και τη Δευτέρα

    Σε νέες πληρωμές αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, σε αγρότες και κτηνοτρόφους για ζημιές από διάφορα αίτια που υπέστησαν φέτος, προχωρά σήμερακαι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ο ΕΛΓΑ.

    Ειδικότερα, από το παραπάνω ποσό, τα 8,2 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το 1,8 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κορίνθου, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου (νήσος Λήμνος), Μεσσηνίας, Ξάνθης, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής, Χανίων.

    Πρόκειται κυρίως για ζημιές σε σιτηρά, ψυχανθή, κηπευτικά, βιομηχανική τομάτα, οπωροφόρα, αμπελοειδή, επανασπορές βάμβακος, που προκλήθηκαν από παγετούς, πλημμύρες, βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, καύσωνες, ανεμοθύελλες κλ.π.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοίκηση του ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2012 θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή τους το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 November 2012 - 9:30:32 UTC