Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα"
  • [02] Δέκατο "τρίποντο" για τον Ολυμπιακό
  • [03] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
  • [04] Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στο Ηράκλειο
  • [05] Το 47% των Γερμανών επιθυμεί διάσωση της Ελλάδας
  • [06] Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Πανιώνιος / Πέρασε ο ΠΑΣ από το "Βικελίδης"
  • [07] Συνεχίζεται η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ

  • [01] "Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος πρέπει να βασίζεται στην πραγματικότητα"

    Μια συμφωνία ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την μείωση του χρέους της χώρας θα πρέπει να στηρίζεται "στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στο Ρόιτερς η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ενόψει της συνόδου του Γιούρογκρουπ την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η Λαγκάρντ, η οποία διέκοψε επίσκεψή της στην Ασία για να παρευρεθεί στην σύνοδο του Eurogroup την Τρίτη στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό μια συμφωνία να προσφέρει μια διαρκή λύση για το χρέος της Ελλάδας ώστε να αποφευχθεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η πρόκληση περαιτέρω ζημιάς στην ελληνική οικονομία.

    "Πάντα προσπαθώ να είμαι δημιουργική, αλλά καθοδηγούμαι από δύο στόχους", σημείωσε, "να φτιάξουμε και να εγκρίνουμε ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που είναι στέρεο, που είναι πειστικό σήμερα, που θα είναι βιώσιμο αύριο, που είναι εδραιωμένο στην πραγματικότητα κι όχι σε ευσεβείς πόθους".

    "Ο δεύτερος στόχος είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα των συμβουλών που δίδουμε, όχι για το ίδιο το Ταμείο, το οποίο προφανώς αποτελεί δική μου έννοια, αλλά για να το προσφέρουμε αυτό στους Ευρωπαίους καθώς αυτό είναι που τους ενδιαφέρει", σημείωσε.

    [02] Δέκατο "τρίποντο" για τον Ολυμπιακό

    «Επαγγελματική» νίκη με 2-0 (23΄ Μήτρογλου, 55΄ Σιόβας) σημείωσε ο Ολυμπιακός επί της Κέρκυρας στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να φτάσουν στο δέκατο εφετινό «τρίποντο», να κάνουν το «6 στα 6» στην έδρα τους και να «αποταμιεύσουν» δυνάμεις ενόψει του αγώνα με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, την προσεχή Τετάρτη.

    [03] Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα

    Το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ισλαμιστικής οργάνωσης υπό τον έλεγχό της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

    "Το αρχηγείο της κυβέρνησης αποτέλεσε στόχο τεσσάρων αεροπορικών επιδρομών και η κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι παραμένει στις θέσεις της και στέκεται στο πλευρό του λαού", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της σήμερα, τέταρτη ημέρα της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού αυτού εδάφους.

    Το κτίριο υπέστη σημαντικές ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες.

    Το απόγευμα, δύο Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 12 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της Γάζας.

    ΣτοΙσραήλ, τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά από ρουκέτα που έπληξε την περιοχή Εσκόλ, στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, στο νότιο Ισραήλ, είπε εκπρόσωπος του στρατού.

    [04] Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή στο Ηράκλειο

    Σοβαρά προβλήματα προξένησε η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε αργά το απόγευμα στο Ηράκλειο με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι ακόμη και στο κέντρο της πόλης να μετατραπούν σε ορμητικά ποτάμια.

    Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μετ΄ εμποδίων σε αρκετές περιοχές. Παράλληλα έχουν σημειωθεί και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος τόσο μέσα στο Ηράκλειο όσο και σε χωριά του νομού που ξεπερνούν μέχρι και τις τρεις ώρες.

    [05] Το 47% των Γερμανών επιθυμεί διάσωση της Ελλάδας

    Το 47% των Γερμανών επιθυμεί την διάσωση της Ελλάδας με δανεισμό, αλλά μόλις το 17% πιστεύει ότι η χώρα θα τηρήσει τους συμπεφωνημένους όρους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF.

    Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 79% εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις συμφωνίες, ενώ σε ποσοστό 42% οι ερωτώμενοι προτιμούν η Ελλάδα να αφεθεί αβοήθητη.

    Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τα γερμανικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν 39%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 30% και οι Πράσινοι το 13% της εκλογικής προτίμησης. Μακριά από το όριο του 5% μένουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) που λαμβάνουν 4%, όσο και οι Πειρατές, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.

    Το 77% πάντως των υποστηρικτών των CDU/CSU τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού με το SPD, ενώ το 53% προτιμά συνεργασία με το κόμμα των Πρασίνων.

    [06] Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Πανιώνιος / Πέρασε ο ΠΑΣ από το "Βικελίδης"

    Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Πανιώνιος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από δύο διαδοχικές ήττες. Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν άνετα με 4-0 τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Αργυρόπουλος με αυτογκόλ στο 5' άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο, ενώ στη συνέχεια σκόραραν οι Ρόκας (17'), Αραβίδης (41') και Ντούνης (73').

    Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

    Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επιβλήθηκε 2-1 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα τέρματα του «Άγιαξ της Ηπείρου» πέτυχαν ο Ίλιτς στο 11΄ και ο Ψυχογιός στο 27΄ με αυτογκόλ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν με τον Γιαννιώτα στο 54΄.

    [07] Συνεχίζεται η πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ

    Πριν από λίγοαποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, άνοιξε ο δρόμος προς την πρεσβεία του Ισραήλ και οι διαδηλωτές συνεχίζουν την πορεία τους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 November 2012 - 19:30:28 UTC