Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χιλιάδες πολίτες στην πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία
  • [02] Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία
  • [03] Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων

  • [01] Χιλιάδες πολίτες στην πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία

    Με πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ μετά τις 9.30 μ.μ. οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία και άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό.

    Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ που μετέφεραν τη σημαία του Πολυτεχνείου έφθασαν μπροστά από την Αμερικανική Πρεσβεία στις 3.30 το μεσημέρι με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Φθάνοντας, έψαλαν τον εθνικό ύμνο μπροστά από την ιστορική σημαία και εν συνεχεία αποχώρησαν.

    Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος η πολυπληθής πορεία των φοιτητικών συλλόγων, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερών οργανώσεων.

    Στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε από την Ομόνοια η ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ, που ήταν η ογκωδέστερη από όσες πραγματοποιήθηκαν.

    Για πρώτη φορά στόχος των διαδηλωτών ήταν να μην καταλήξει η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία αλλά σε αυτήν του Ισραήλ, προκειμένου να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό.

    Φτάνοντας στο ύψος της συμβολής των οδών Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ που παρεμπόδισαν την πορεία τους. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ της Αστυνομίας και των διαδηλωτών, που είχαν τη συμπαράσταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα υπήρξε διάβημα βουλευτών του ΚΚΕ προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιτραπεί η συνέχιση της πορείας.

    Τελικά ο δρόμος άνοιξε και η πορεία κατέληξε ομαλά στην Ισραηλινή Πρεσβεία επί της οδού Κηφισίας, όπου διαδηλωτές προχώρησαν σε κάψιμο της σημαίας του Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης:

    Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων

    Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία

    [02] Ένταση στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία

    Διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν πριν από λίγο μέσα στους χώρους του ΑΠΘ όπου κατέφυγε ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα είχε επιδοθεί σε βανδαλισμούς στην πύλη εμπορίου (βόρεια πύλη) της ΔΕθ.

    Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι ταραξίες κατέλαβαν το οδόστρωμα της Εγνατίας στο ύψος της πύλης εμπορίου της ΔΕθ όπου άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις μέχρι ενός σημείου παρακολουθούσαν διακριτικά τα όσα συνέβαιναν και στην συνέχεια αποφάσισαν να κάνουν επέμβαση καταδιώκοντας τους ταραξίες στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης, όπου αυτοί κατέφυγαν, κάνοντας χρήση χημικών.

    Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές μέσα στο ΑΠΘ.

    [03] Επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων

    Ένταση επικρατεί εδώ και μία ώρα περίπου στην πλατεία Εξαρχείων. Ομάδες νεαρών έκαναν νωρίτερα επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων με πέτρες, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

    Αυτή την ώρα υπάρχει μικρή ύφεση στα επεισόδια αλλά η κατάσταση είναι ακόμη τεταμένη. Εν των μεταξύ από το πρωί ομάδες αστυνομικών έχουν κάνει συνολικά 47 προσαγωγές, οι περισσότερες προληπτικά. Οι 15 από τους προσαχθέντες είναι ανήλικοι.

    Πριν από λίγο άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας αλλά παραμένει κλειστή η Πανόρμου λόγω της αποχώρησης των διαδηλωτών από την Πρεσβεία του Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 November 2012 - 21:30:35 UTC