Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Λιλιπούπολη «ζωντανεύει» στο Μέγαρο Μουσικής
  • [02] Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι δεν αποκλείουν νέο "κούρεμα" του χρέους
  • [03] Ρόιτερς: Η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα γίνει στο 35% της ονομαστικής τιμής τους
  • [04] "Κουρεμένο" αντίτιμο για την Τέχνη
  • [05] Αγγίξτε το μωρό σας
  • [06] "Έφυγε" ο πρωτοπόρος χειρουργός των μεταμοσχεύσεων
  • [07] Ηράκλειο: Ένταση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
  • [08] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ο ΕΜΣ είναι συμβατός με τις ευρωπαϊκές συνθήκες
  • [09] Ο Κοπέ αποκλείει νέα ψηφοφορία στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς
  • [10] ΠΑΟ: Ο Μάρκους Μπανκς αντικαθιστά τον Άρμστρονγκ στην Α1
  • [11] Μία μαύρη κωμωδία κέρδισε το βραβείο του 25ου Πανοράματος
  • [12] Προωθείται η δημιουργία του «Βιομηχανικού Ίντερνετ»
  • [13] Φ. Κουβέλης: «Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ»
  • [14] Ο Ολάντ χαιρετίζει τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος
  • [15] Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο King George
  • [16] Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας
  • [17] Γραπτή δήλωση Λαγκάρντ για τη συμφωνία στο Eurogroup
  • [18] Στον Λευκό Οίκο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στις 3 Δεκεμβρίου
  • [19] ΠΑΟΚ: Συνάντηση Πρέλεβιτς με Σαββίδη, στο γήπεδο της Τούμπας
  • [20] Ντέιβιντ Ρίβερς: «Μιλάω πάντα με πάθος για τον Ολυμπιακό»

  • [01] Η Λιλιπούπολη «ζωντανεύει» στο Μέγαρο Μουσικής

    «Όταν ενώνονται η ευαισθησία και η αγάπη για τη μουσική δεν υπάρχει ηλικία, αλλά δημιουργείται ένα μείγμα εκρηκτικό. Η Λιλιπούπολη και η φυλή των Λιλιπούα, θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των παιδικών σας αναμνήσεων καθαρά και ξάστερα. Εκεί που το όνειρο, η ελπίδα και το φως βασιλεύουν».

    Η «Λιλιπούπολη» ενέγραψε στα... δημοτολόγια της έναν καινούριο δημότη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η οποία μίλησε χθες, για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», που θα εγκαινιάσει τον Χριστουγεννιάτικο Κύκλο εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

    Πρόκεται για υπερπαραγωγή που θα ανεβάσει στη σκηνή περισσότερα από 140 παιδιά και δεκάδες μουσικούς, για να ξαναζωντανέψουν τους ήρωες της αγαπημένης πολιτείας, η πορεία της οποίας ξεκίνησε το 1976 από τη ραδιοφωνική σειρά τού Τρίτου Προγράμματος, που διηύθυνε τότε ο Μάνος Χατζιδάκις και αποτέλεσε ένα αξέχαστο καλλιτεχνικό και παιδευτικό γεγονός.

    Η παράσταση θα παιχτεί για τρεις μέρες (30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου) στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Αθηνών.

    [02] Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι δεν αποκλείουν νέο "κούρεμα" του χρέους

    «Το αργότερο έως την Παρασκευή» αναμένει την έγκριση από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, της χθεσινοβραδινής συμφωνίας του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης.

    Την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει τη συμφωνία εξέφρασε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

    Μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο κ. Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι δεν θα συνιστούσε στους βουλευτές του μια στάση, η οποία θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Τόνισε, πάντως, ότι η λύση που δόθηκε είναι μόνο προσωρινή και ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «αντίθετα προς τις δηλώσεις της κυβέρνησης», αναβλήθηκε μόνο για μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές. Υποστήριξε δε, ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιο σχέδιο θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, καθώς, όπως είπε, κάποια στοιχεία της λύσης υπόκεινται ακόμη σε αλλαγές.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, μιλώντας νωρίτερα στη Γερμανική Ραδιοφωνία, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά διευκρίνισε ότι θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, να αποτελέσει τμήμα μιας λύσης.

    [03] Ρόιτερς: Η επαναγορά των ελληνικών ομολόγων θα γίνει στο 35% της ονομαστικής τιμής τους

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να γίνει εθελοντική επαναγορά των ελληνικών ομολόγων των ιδιωτών επενδυτών, σε τιμή που αντιστοιχεί στο 35% της ονομαστικής τιμής των τίτλων, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση των συζητήσεων που έγιναν.

    Η επαναγορά των ομολόγων είναι ένα από τα μέτρα που συμφώνησε το Eurogroup με το ΔΝΤ στην προσπάθεια να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

    Στην ανακοίνωση του Eurogroup δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη τιμή επαναγοράς, παρά μόνο ότι αυτή δεν θα είναι υψηλότερη από τις τιμές κλεισίματος για τα ελληνικά ομόλογα την περασμένη Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου.

    [04] "Κουρεμένο" αντίτιμο για την Τέχνη

    Mε σχετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η δημοπρασία των έργων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα, που αποτελεί και την πρεμιέρα σειράς, που φιλοδοξεί να επιβάλει ο οίκος PIASA.

    Στην κατάμεστη αίθουσα δημοπρασιών «Ντρουό» χρειάσθηκαν τρεις ώρες στον δημοπράτη Τζέιμς Φατόρι για να χτυπήσει 179 φορές το σφυρί του.

    Η δημοπρασία δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, τα έργα πουλήθηκαν στις τιμές που πλησίαζαν περισσότερο την πρώτη χαμηλή τιμή εκτίμησης.

    Ο «Ακροβάτης» του Κουλεντιανού πουλήθηκε 40.000 ευρώ, ενώ είχε εκτιμηθεί μεταξύ 50.000-70.000 ευρώ και το «Τριπλό Σινιάλο» του Τάκη έφθασε τις 44.000 ευρώ, ενώ εκτιμάτο μεταξύ 45.000-65.000 ευρώ.

    Η «Βυθισμένη Πολιτεία» του Γιάννη Μόραλη, μεγάλων διαστάσεων ταπισερί, δεν μπόρεσε να φθάσει παρά τις 15.000 ευρώ, όπως άλλωστε και τα έργα του Γαΐτη κινήθηκαν σε χαμηλά σχετικά επίπεδα.

    «Δεν είμαστε απογοητευμένοι γιατί ήμαστε προειδοποιημένοι» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Φρανσουά ντε Μαλαφός . «Η περίοδος είναι δύσκολη λόγω της κρίσης. Ο Γαΐτης μπορεί να έπεσε κάτω από τις καθιερωμένες του τιμές, θα ξαναβρεί όμως το σκορ του σε επόμενες δημοπρασίες. Έχουμε αποφασίσει να οργανώνουμε δύο το χρόνο με έργα Ελλήνων. Στόχος μας είναι, αφού καθιερωθούμε στην αγορά, να προωθήσουμε και νέους σύγχρονους καλλιτέχνες που αυτήν την περίοδο έχουν ανάγκη».

    Η ζωγράφος Μαρίνα Καρέλλα συγκέντρωσε, από τρεις μικρούς της πίνακες, γύρω στις 10.000 ευρώ τις οποίες έκανε δωρεά στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παρισίων, στο οποίο θα κατατεθεί και μέρος των εισπράξεων από το έργο του Τάκη.

    Το σύνολο των χρημάτων που εισπράχθηκαν από τη δημοπρασία θα γίνει γνωστό τις προσεχείς μέρες.

    [05] Αγγίξτε το μωρό σας

    Η δερματική επαφή των πρόωρων βρεφών με τη μητέρα και τον πατέρα στις νοσοκομειακές μονάδες νεογνών, συμβάλλει στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με τον Ούλριχ Φέγκελερ, εκπρόσωπο της Εταιρείας Παιδιατρικής και Ιατρικής Νέων της Γερμανίας.

    Η τεχνική αυτή, κατά την οποία το μωρό ξαπλώνει γυμνό στο γυμνό στήθος της μητέρας ή του πατέρα, είναι γνωστή ως "μέθοδος καγκουρό".

    "Τα μωρά που γεννιούνται πριν από την 33η εβδομάδα της κύησης συχνά παρουσιάζουν προβλήματα στην ανάπτυξή τους σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται όταν έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος της κύησης", τόνισε ο Φέγκελερ, σύμφωνα με τον οποίο η δερματική επαφή φαίνεται ότι επιταχύνει την ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών.

    "Οι χτύποι της καρδιάς των γονιών και η ζεστασιά του δέρματος φαίνεται ότι προκαλεί ερεθίσματα ανάλογα με αυτά που δέχεται το βρέφος στη μήτρα της μητέρας του", τόνισε ο Φέγκελερ.

    Καναδική έρευνα, η οποία συνέκρινε, στην ηλικία των 15 ετών, παιδιά που γεννήθηκαν μετά τη συμπλήρωση του πλήρους χρόνου της κύησης με παιδιά που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα και είτε παρέμειναν σε θερμοκοιτίδα ή εφαρμόσθηκε η "μέθοδος του καγκουρό" σ΄αυτά, έδειξε ότι στα παιδιά στα οποία εφαρμόσθηκε η "μέθοδος καγκουρό", οι λειτουργίες του εγκεφάλου- η εγκεφαλική κινητική λειτουργία και ο συντονισμός ανάμεσα στα δυο εγκεφαλικά ημισφαίρια-είναι ανάλογες με αυτές στα παιδιά της πρώτης ομάδας. Τα αποτελέσματα όσον αφορά τα παιδιά που έμειναν στη θερμοκοιτίδα ήσαν χειρότερα.

    Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι "η μέθοδος καγκουρό" ηρεμεί γρήγορα τα πρόωρα βρέφη και τούς δημιουργεί ασφάλεια με αποτέλεσμα να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα δυσάρεστες εμπειρίες όπως η αιμοληψία από τη φτέρνα.

    "Η δερματική επαφή δεν ωφελεί μόνο τα πρόωρα βρέφη. Η στενή επαφή ενισχύει επίσης τους δεσμούς ανάμεσα στους γονείς και το παιδί και βοηθάει το παιδί να ηρεμήσει γρηγορότερα σε στρεσογόνες καταστάσεις", τόνισε ο Φέγκελερ.

    [06] "Έφυγε" ο πρωτοπόρος χειρουργός των μεταμοσχεύσεων

    Ο Δρ Τζόζεφ Μάρεϊ, ο χειρουργός που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού και αργότερα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για την έρευνά του στην ιατρική και την φυσιολογία πέθανε χθες Δευτέρα στη Βοστόνη σε ηλικία 93 ετών.

    Ο Μάρεϊ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσε ο Τομ Λάνγκφορντ εκπρόσωπος του Brigham and Women's Hospital.

    Ο Μάρεϊ και η ομάδα του πραγματοποίησαν το 1954 την πρώτη μεταμόσχευση οργάνου. Μεταμόσχευσαν το νεφρό από έναν ομοζυγωτικό δίδυμο στον άλλο, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα νέο τομέα της ιατρικής, επισήμανε ο Λάνγκφορντ.

    "Ο κόσμος είναι καλύτερος εξαιτίας όλων αυτών που πρόσφερε ο Δρ Μάρεϊ. Η κληρονομιά του θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα, αλλά και στην καρδιά κάθε ασθενή που κέρδισε το δώρο της ζωής μέσω μιας μεταμόσχευσης", τόνισε η πρόεδρος του νοσοκομείου Ελίζαμπεθ Νέιμπελ.

    Αργότερα, ο Μάρεϊ συνέχισε τις έρευνες για την καταστολή των αντιδράσεων του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε οι ασθενείς να μην απορρίπτουν τα ξένα μοσχεύματα και το 1990 τιμήθηκε με το Νόμπελ για τις εργασίες του αυτές.

    [07] Ηράκλειο: Ένταση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

    Ένταση επικράτησε το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οδό Αλμυρού του Ηρακλείου όταν αστυνομική δύναμη άνοιξε την πόρτα του κτιρίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη για εννέα ημέρες από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν και τρεις προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

    Την ίδια ώρα, πηγές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ανέφεραν ότι ήταν απαραίτητο να ανοίξουν τα γραφεία προκειμένου να υπογραφούν και να αποσταλούν οι οικονομικές καταστάσεις, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

    Αύριο το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλης της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση καθορίζοντας τα επόμενα βήματά τους.

    [08] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ο ΕΜΣ είναι συμβατός με τις ευρωπαϊκές συνθήκες

    Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας της ευρωζώνης είναι συμβατός με τις ευρωπαϊκές συνθήκες, ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Το Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του ιρλανδού βουλευτή της αριστεράς Τόμας Πρίνγκλ, σύμφωνα με την οποία η θέσπιση του ΕΜΣ δεν συνάδει με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    [09] Ο Κοπέ αποκλείει νέα ψηφοφορία στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς

    Ο Ζαν - Φρανσουά Κοπέ, η εκλογή του οποίου στην ηγεσία του UMP αμφισβητείται από τον αντίπαλό του Φρανσουά Φιγιόν, δήλωσε σήμερα πως δεν είναι ώρα για να οργανωθεί μια νέα ψηφοφορία, όπως πρότεινε ο γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ως λύση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

    "Δεν είναι ώρα, εν θερμώ, λόγω της πίκρας και της λύπης να πούμε: πρέπει αμέσως να ξαναψηφίσουμε. Όχι!", τόνισε ο Κοπέ στο France Info.

    O Σαρκοζί, ο οποίος γευμάτισε με τον Φιγιόν και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κοπέ, επισήμανε πως θα ήταν καλύτερα να επαναληφθεί η ψηφοφορία για να τερματιστεί η διαμάχη που έχει φέρει σε δύσκολη θέση το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης.

    "Είναι δηλώσεις που τού αποδίδουν, εγώ προσωπικά δεν τον άκουσα να λέει κάτι τέτοιο", πρόσθεσε ο Κοπέ. Ο Σαρκοζί αποθάρρυνε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον Φιγιόν να προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας την εκλογή του αντιπάλου του.

    Την Δευτέρα, η επιτροπή προσφυγών του UMP έδωσε τη νίκη στον Ζαν-Φρανσουά Κοπέ για δεύτερη φορά από την ψηφοφορία στις 18 Νοεμβρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [10] ΠΑΟ: Ο Μάρκους Μπανκς αντικαθιστά τον Άρμστρονγκ στην Α1

    Ο Μάρκους Μπανκς θα αντικαταστήσει τον Χίλτον Αρμστρονγκ στην Α1 αρχής γενομένης από την 8η αγωνιστική απέναντι στο Περιστέρι εκτός έδρας (2/12), όπως ενημέρωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Πανελευσινιακού (95-68).

    «Ο Μπανκς θα είναι μαζί μας στο επόμενο παιχνίδι (σ.σ. Περιστέρι-Παναθηναϊκός, 2/12). Θα είναι ο έκτος ξένος. Θα αντικαταστήσει τον Άρμστρονγκ,» είπε συγκεκριμένα ο «Άρτζι».

    [11] Μία μαύρη κωμωδία κέρδισε το βραβείο του 25ου Πανοράματος

    Η μαύρη κωμωδία «Ο Θάνατος ενός άνδρα στα Βαλκάνια» του Σέρβου Μίροσλαβ Μομτσίλοβιτς, κέρδισε ανάμεσα στις δέκα διαγωνιζόμενες ταινίες, το βραβείο του 25ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, μετά από ένα δεκαήμερο προβολών, αφιερωμάτων και παράλληλων εκδηλώσεων.

    To βραβείο σκηνοθεσίας, κέρδισε η Σαντρίν Μπονέρ, για την ταινία της « Μ΄εξοργίζει η απουσία του» ( J enrage de son absence) ενώ η «Νύχτα σιωπής» ( Lal Gece), του Τούρκου σκηνοθέτη Ρεϊς Τσελίκ, απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) όπως επίσης και το βραβείο κοινού, που απονέμουν οι αναγνώστες του περιοδικού «Αθηνόραμα».

    Το βραβείο τεχνικής επίτευξης κέρδισε η ταινία, «Η νύχτα απέναντι» ( Na noche d enferente), κύκνειο άσμα του Χιλιανού σκηνοθέτη, Ραούλ Ρουίζ.

    Το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής του Πανοράματος, απέσπασε η ταινία « 10η Μέρα « ( 10th Day), του Βασίλη Μαζωμένου.

    Τιμώμενα πρόσωπα του εφετινού Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ήταν η ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη, ο σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος και η σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδη.

    [12] Προωθείται η δημιουργία του «Βιομηχανικού Ίντερνετ»

    Ένα μέλλον όπου οι παραγωγικές μηχανές των εργοστασίων θα είναι συνδεδεμένες σε ένα δικό τους διαδίκτυο και έτσι θα επικοινωνούν μεταξύ τους, ρυθμίζοντας και συγχρονίζοντας με αυτόματο τρόπο τις διάφορες λειτουργίες τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις που θα τις χωρίζουν, οραματίζεται η μεγάλη αμερικανική πολυεθνική General Electric (GE), όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της.

    Η έκθεση χαρακτηρίζει το «Βιομηχανικό Διαδίκτυο» το τρίτο μείζον κύμα επανάστασης στην οικονομική-τεχνολογική ιστορία του πλανήτη, μετά τη «Βιομηχανική Επανάσταση» (πρώτο κύμα) και την «Οικονομία του Ίντερνετ» (δεύτερο κύμα). Όπως επισημαίνεται, ο κόσμος ήδη βρίσκεται στο κατώφλι αυτής της τρίτης επανάστασης, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή καινοτομικών αλλαγών, μέσα από την επικών διαστάσεων «όσμωση» του ψηφιακού-ηλεκτρονικού και του μηχανικού-παραγωγικού κόσμου. Όπως τονίζεται, «ο κόσμος των πληροφοριών έρχεται πλέον να συναντήσει τον κόσμο των μηχανών», μεταμορφώνοντας στην πορεία την παγκόσμια βιομηχανία.

    [13] Φ. Κουβέλης: «Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ»

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup: «Οι αποφάσεις του Eurogroup, με τη συνέχιση της χρηματοδότησης και τη μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, συνιστούν αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πολλά έχουν να γίνουν ακόμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτή τη διαδικασία.

    Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη, με ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, προώθηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής υποστήριξης», κατέληξε.

    [14] Ο Ολάντ χαιρετίζει τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος

    Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος που επετεύχθη τη νύχτα ανάμεσα στο Εurogroup και το ΔΝΤ, στην οποία βλέπει "το θετικό αποτέλεσμα των ενεργειών της Γαλλίας τους τελευταίους έξι μήνες".

    Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συμφωνία ανάμεσα στο Eurogroup και το ΔΝΤ για την Ελλάδα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

    "Η συμφωνία αυτή επετεύχθη ύστερα από πολλές εβδομάδες διαπραγματεύσεων και μετά την ψήφιση από την Ελλάδα πολλών δύσκολων και θαρραλέων μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία αυτή δίνει εκ νέου προοπτική στους εταίρους της χώρας αυτής, αλλά κυρίως επιτρέπει την καταβολή της οικονομικής βοήθειας για την οποία έχουν δοθεί υποσχέσεις στον ελληνικό λαό για τις προσπάθειες που τού έχουν ζητηθεί", τονίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    "Είναι το θετικό αποτέλεσμα των χειρισμών της Γαλλίας τους τελευταίους έξι μήνες για την εδραίωση της θέσης της Ελλάδας στην ευρωζώνη", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [15] Αλλάζει χέρια το ξενοδοχείο King George

    Προσύμφωνο μίσθωσης του ξενοδοχείου King George στην πλατεία Συντάγματος υπεγράφη μεταξύ της τράπεζας Eurobank Ergasias ΑΕ και της Εταιρίας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διάρκεια μίσθωσης θα είναι δέκα έτη με δικαίωμα παράτασης αυτής για άλλες δύο πενταετίες.

    Το οριστικό συμβόλαιο θα υπογραφεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου.

    [16] Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας

    Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες για το χρέος της Ελλάδας.

    Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο κατά 32,28 μονάδες (0,6%) και διαμορφώθηκε στις 5.819 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,74% στις 3.526,79 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,7% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.343,01 μονάδες.

    [17] Γραπτή δήλωση Λαγκάρντ για τη συμφωνία στο Eurogroup

    Στα βασικά σημεία της συμφωνίας στο Eurogroup και συνάμα στo επόμενo βήμα από πλευράς Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρεται η Κριστίν Λαγκάρντ, με γραπτή δήλωσή της που δόθηκε από τα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον.

    «Χαιρετίζω τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν σήμερα από το Eurogroup για την περαιτέρω στήριξη του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας και που θα συμβάλουν ουσιαστικά στη βιωσιμότητα του χρέους της», αναφέρει η κ. Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό βασίζεται στις σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τονίζει ότι «οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν επαναγορά ελληνικού χρέους, την επιστροφή των κερδών του Προγράμματος Αγοράς Τίτλων (SMP) στην Ελλάδα, τη μείωση των επιτοκίων της Ελληνικής Δανειακής Διευκόλυνσης (GLF), τη σημαντική επέκταση της αποπληρωμής των δανείων της Ελληνικής Δανειακής Διευκόλυνσης (GLF) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και την αναβολή των πληρωμών των τόκων για το EFSF».

    Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «στο σύνολό τους, αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στην επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμη πορεία και θα διευκολύνουν τη σταδιακή επιστροφή (της Ελλάδας) στις αγορές. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, μέσω σημαντικών μέτρων μείωσης του χρέους -εκ των προτέρων- κατά 20% του ΑΕΠ. Επιπλέον, χαιρετίζω τη δέσμευση από τους Ευρωπαίους εταίρους να επαναφέρουν το ελληνικό χρέος ουσιαστικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, κάτι που εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική μείωση του χρέους για την Ελλάδα, σε σχέση με την τρέχουσα πορεία του χρέους της».

    Καταλήγοντας, η κ. Λαγκάρντ αναφέρει ότι «από την στιγμή που έχει σημειωθεί πρόοδος με τον καθορισμό και την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί σήμερα, ιδίως για την εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς χρέους, θα είμαι σε θέση να προτείνω στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος».

    [18] Στον Λευκό Οίκο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στις 3 Δεκεμβρίου

    Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό από τη Γραμματεία του Λευκού Οίκου.

    «Ο Πρόεδρος χαιρετίζει την ευκαιρία που θα έχει να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα διμερών και περιφερειακών ζητημάτων, στη διάρκεια της συνάντησής τους (του ιδίου και του κ. Μπορίσοφ) στο Οβάλ Γραφείο, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ και η πολύτιμη συνεισφορά της στη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν (ISAF). Ο Πρόεδρος προσμένει επίσης νεότερη πληροφόρηση για τις βουλγαρικές έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση της 18ης Ιουλίου 2012, στο Μπουργκάς, καθώς και τις εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις στους τομείς της έννομης τάξης και της δικαιοσύνης» αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

    Η πρόσκληση του κ. Ομπάμα στον Βούλγαρο πρωθυπουργό διαβιβάστηκε από τον σύμβουλο σε θέματα τρομοκρατίας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπρέναν στον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας Τσβέταν Τσβετάνοφ, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσιγκτον, στις 20 Νοεμβρίου.

    [19] ΠΑΟΚ: Συνάντηση Πρέλεβιτς με Σαββίδη, στο γήπεδο της Τούμπας

    Σε χαμηλούς τόνους κρατείται η εκ του σύνεγγυς επαφή που είχε τη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας ο Μπάνε Πρέλεβιτς με τον Ιβάν Σαββίδη.

    Όπως τονίζεται έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας του προέδρου της ΚΑΕ με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τον οποίο «αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, όπως το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του».

    Στο μεταξύ, οι διαδοχικές επιτυχίες προκαλούν, όχι άδικα, ευφορία στον ΠΑΟΚ. Σε αυτό το κλίμα υποδέχτηκε σήμερα τους παίκτες του στην Πυλαία ο Σούλης Μαρκόπουλος, αποδίδοντας αρχικά εύσημα για την επικράτηση στο Αλεξάνδρειο επί του Αρη (24/11) και ζητώντας συγκέντρωση, πλέον, στο σαββατιάτικο (1/12), εντός έδρας, παιχνίδι με το Ρέθυμνο.

    [20] Ντέιβιντ Ρίβερς: «Μιλάω πάντα με πάθος για τον Ολυμπιακό»

    Ο Ντέιβιντ Ρίβερς, μέλος της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που κατέκτησε το "triple crown" το 1997 επέστρεψε στην Αθήνα για να βραβευτεί από το Δούκα και μίλησε στην κάμερα του "Olympiacos BC TV". «Είναι ευχαρίστηση μου που είμαι πάλι εδώ, πραγματικά είναι. Το διασκεδάζω πολύ που είμαι πίσω,» είπε αρχικά το αγαπημένο παιδί της «ερυθρόλευκης» κερκίδας εκείνη την εποχή.

    «Αυτό το μέρος είναι πολύ ξεχωριστό για μένα και μιλάω γι? αυτό όλη την ώρα. Ο Ολυμπιακός είναι μια μοναδική εμπειρία κι αυτό που την κάνει μοναδική είναι οι άνθρωποι, οι φίλαθλοι, ο οργανισμός. Γι? αυτό μιλάω πάντα με πάθος για τον Ολυμπιακό. Πάνε δώδεκα χρόνια από την τελευταία επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι δώδεκα».

    Ο Ρίβερς μίλησε για τη ζωή του αυτή την εποχή: «Είμαι ακόμα στο μπάσκετ, ασχολούμαι εκπαιδευτικά με το άθλημα, με τις νέες προοπτικές του αθλητισμού. Εδώ επισκέφτηκα το σχολείο του Δούκα που έχει 95 χρόνια ιστορία. Δουλεύουμε με τέτοια ινστιτούτα στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό σ? όλο τον κόσμο. Ο οργανισμός μου, τα village camps, είμαστε σε εννιά χώρες, μόλις επεκταθήκαμε και στη Βραζιλία. Δουλεύουμε με τα παιδιά στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία και ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε αθλητές στην κοινωνία, όχι επαγγελματίες αθλητές. Επίσης δουλεύω ακόμα με την εταιρία μου που κάνει ανακύκλωση σε σίδερα και πλαστικά και σίγουρα η Ελλάδα είναι μια πιθανή αγορά για δουλειές. Ξέρω ότι οικονομικά έχουν αλλάξει πολλά, αλλά εγώ και οι συνεταίροι μου βλέπουμε την Ελλάδα ως μια καλή περιοχή για να κάνουμε δουλειές. Ακόμη, όμως είμαι στον αθλητισμό, αγαπώ το μπάσκετ και προσπαθώ οι γνώσεις μου να είναι θετικές για πολύ κόσμο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 November 2012 - 9:30:45 UTC