Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Hμέρα χωρίς βίαιο έγκλημα στη Ν. Υόρκη
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού
  • [03] Για στρατηγική ήττας και υποτέλειας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας
  • [05] Νέα φημολογία περί εγκυμοσύνης της Κέιτ
  • [06] Λιτότητα στο "Der Spiegel"

  • [01] Hμέρα χωρίς βίαιο έγκλημα στη Ν. Υόρκη

    Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της η Νέα Υόρκη πέρασε μία ολόκληρη ημέρα χωρίς να σημειωθεί κανένα βίαιο έγκλημα.

    Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της πόλης ανακοίνωσε ότι η Δευτέρα ήταν η μέρα με το λιγότερο δυνατό έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Υόρκης: ούτε μία ανθρωποκτονία, ούτε μία ανταλλαγή πυρών, μαχαίρωμα ή άλλο βίαιο έγκλημα καταγράφηκε μέσα σε ένα 24ωρο. Παρά την έξαρση που παρατηρήθηκε τον Ιούλιο στον αριθμό των ανθρωποκτονιών, το ποσοστό τους τείνει να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 1960.

    Πριν από λίγους μήνες, οι νεοϋορκέζοι πέρασαν αυτό που μία ταμπλόιντ χαρακτήρισε "ματωμένο καλοκαίρι".

    Παρά την πτώση στον αριθμό των ανθρωποκτονιών, οι στατιστικές κάνουν λόγο για συνολική αύξηση 3% στα εγκλήματα.

    Ειδικότερα παρατηρείται αύξηση στις κλοπές 9%. Αλλά ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει μειωθεί κατά 23% από πέρυσι--το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας 50ετίας.

    Στην Πόλη της Νέας Υόρκης έχουν καταγραφεί φέτος 366 δολοφονίες, σε σχέση με 472 την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [02] Αλ. Τσίπρας: Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού

    Ως «διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής γιατί, όπως είπε, θεωρεί χρέος του να κάνει αυτό που η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί. Να αναζητήσουμε δηλαδή πως μια κρίση χρέους μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χρέος της Βουλής και όλων των πολιτικών δυνάμεων να αποκαλυφθούν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε πειραματόζωο της κρίσης.

    «Μας λέτε ότι η πρότασή μας είναι ρεβανσιστική και εκδικητική. Είναι όμως μια πρόταση που έχει να κάνει με το σήμερα και το αύριο διότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα και γι΄αυτό αρνείστε την πρότασή μας. Η στάση αποκαλύπτει και τεκμηριώνει ότι το Μνημόνιο δεν ήταν λύση από ανάγκη, αλλά επιλογή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μάλιστα ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς, αν και προεκλογικά έλεγε μια και μόνη εξεταστική, σήμερα πηγαίνει στην άποψη καμία και ποτέ». «Μας λέτε ότι δεν συμφωνείτε με τη λογική του Μνημονίου αλλά είστε αναγκασμένοι να προσχωρήσετε σε αυτήν τη λογική και τα ίδια λένε και οι συνάδελφοι της ΔΗΜΑΡ. Όμως αρνείστε να εξετάσουμε τις ευθύνες για να αποφύγετε την κρίση για τις σημερινές σας επιλογές και ευθύνες», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στα αποτελέσματα του Eurogroup και εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτη μία διαγραφή χρέους.

    [03] Για στρατηγική ήττας και υποτέλειας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για στρατηγική ήττας και υποτέλειας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

    «Δεν χρειάζεται ο κ. Σαμαράς να συνεχίσει τη "σκληρή δουλειά" που μας έχει φέρει μέχρι εδώ. Η προσήλωσή του στο μνημόνιο, η υποταγή του στους δανειστές και η απουσία της χώρας από τις συζητήσεις πάνω στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα, αποτελούν το τρίπτυχο της στρατηγικής της ήττας και της υποτέλειας», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Σε αυτή την πολιτική, η μόνη ενότητα που αρμόζει είναι η ενότητα του λαού και της νεολαίας για την ανατροπή των μνημονίων και τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας».

    [04] Σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας

    Το κόστος δανεισμού της Ιταλίας μειώθηκε κατά τη σημερινή δημοπρασία ομολόγων στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών, καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα για το ελληνικό χρέος περιόρισε τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους για τις χώρες που βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

    Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία δημοπρασία ομολόγων για το έτος, η Ιταλία άντλησε συνολικά 5,98 δισ. ευρώ διαθέτοντας 5ετή και 10ετή ομόλογα. Από τους δεκαετείς τίτλους, η Ρώμη άντλησε 2,98 δισ. ευρώ (σε απόσταση αναπνοής από τον ανώτατο στόχο για 3 δισ. ευρώ). Η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,45%, επίπεδο κατά 50 μονάδες βάσης χαμηλότερο από τη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

    Από τα 5ετή ομόλογα, η Ιταλία άντλησε 3 δισ. ευρώ, με μέση απόδοση στο 3,23% από 3,80% κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Οκτωβρίου.

    Πριν από ένα χρόνο, λίγο μετά αφού ανέλαβε πρωθυπουργός ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι, η Ιταλία αναγκάστηκε να καταβάλει μία απόδοση-ρεκόρ 7,56% για να πουλήσει τα 10ετή ομόλογά της.

    [05] Νέα φημολογία περί εγκυμοσύνης της Κέιτ

    Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι ανεπαρκή, αλλά εντείνεται η φημολογία ότι η Κέιτ (Μίντλετον) είναι έγκυος αφότου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δέχτηκε σήμερα ένα μωρουδιακό δώρο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Κέμπριτζ.

    Ο Ουίλιαμ δέχτηκε ως δώρο μία παιδική φόρμα με τη φωτογραφία ενός ελικοπτέρου και το σλόγκαν "Ο μικρός συγκυβερνήτης του Μπαμπά" και αντί να το επιστρέψει, ενθουσιασμένος εκείνος είπε στη γυναίκα που του το χάρισε "Θα το κρατήσω" και στη συνέχεια το παρέδωσε σε έναν από τους συμβούλους του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mirror.

    Πηγή δήλωσε στις αρχές του χρόνου στο Royalist ότι η Κέιτ είναι έγκυος αλλά ότι το ζευγάρι είχε αποφασίσει να καθυστερήσει την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης μέχρι να μην μπορεί πλέον να το κρύψει.

    Οι φήμες ότι το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του παιδί κυκλοφορούν από τον Σεπτέμβριο όταν κατά την επίσκεψή τους στη Σιγκαπούρη η Κέιτ έκανε δύο φορές πρόποση πίνοντας νερό.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [06] Λιτότητα στο "Der Spiegel"

    Ο διευθυντής του περιοδικού "Ντερ Σπίγκελ" ανακοίνωσε μια θεραπεία λιτότητας για το μεγαλύτερο περιοδικό της Γερμανίας, το οποίο αντιμετωπίζει πτώση των διαφημιστικών εσόδων και της κυκλοφορίας του, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ".

    "Μόνον ένα σωστό αποτέλεσμα μας επιτρέπει να εγγυόμαστε την οικονομική ανεξαρτησία μας" και ως εκ τούτου "να διατηρούμε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία μας και την εξαιρετική δημοσιογραφική ποιότητά μας", εξήγησε ο Όφε Ζάφε, ο διευθυντής του ομίλου Spiegel.

    "Ο συνολικός τζίρος μας θα μειωθεί φέτος κατά 6% στα 307 εκατομμύρια ευρώ, στο επίπεδο που ήταν το 2003", διευκρίνισε υπογραμμίζοντας το δύσκολο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται όλα τα μέσα ενημέρωσης.

    Η έντυπη έκδοση του "Ντερ Σπίγκελ έχασε περίπου το 10% των διαφημιστικών εσόδων της και ακόμη και οι εισπράξεις από τη διανομή μπορεί να σημειώσουν πτώση για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια", πρόσθεσε ακόμη.

    "Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε οικονομίες και να προσαρμόσουμε τη δομή του κόστους μας", συνέχισε ο Ζάφε.

    Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι οικονομίες δεν θα γίνουν σε βάρος της ποιότητας του περιοδικού.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 November 2012 - 13:30:37 UTC