Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας πολιτικά και οικονομικά»
  • [02] Ο Ομπάμα ζητά 60 δισ. δολάρια για τον "Σάντι"

  • [01] «Θα ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας πολιτικά και οικονομικά»

    «Έρχομαι ως φίλος», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στοσημερινό φύλλο της εφημερίδας Muenchner Merkur, ενόψει της επίσκεψής του στην Βαυαρία και της συνάντησής του με τον Χορστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργό του κρατιδίου και πρόεδρο των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CDU). Ο κ. Σαμαράς προβλέπει ακόμη αρχή της ανάκαμψης από το τέλος του 2013 και διαβεβαιώνει για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

    Σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξης από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο κ. Σαμαράς εκφράζει την πεποίθηση ότι η συνάντησή του με τον κ. Ζεεχόφερ θα ενισχύσει την κατανόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδανικά, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα ο ένας από τον άλλο, αλλά έχουμε πολλά να κερδίσουμε, αν συνομιλούμε πιο πολύ. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας», σημειώνει ο πρωθυπουργός και διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά του να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα. «Σαφής στόχος μας είναι να αποτρέψουμε την χρεοκοπία. Θέλουμε ως κράτος να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας - πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας. Αλλά θα τον κερδίσουμε και θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι αποστολή μας να αποδειχθούμε από κάθε άποψη αξιόπιστοι». Δηλώνει δε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα την επόμενη χρονιά θα αφήσει πίσω της την δυσκολότερη φάση της κρίσης και ότι περί το τέλος του 2013 θα ζήσει η χώρα μια ανάκαμψη. Ήδη τώρα, αναφέρει, υπάρχουν ενθαρρυντικά δείγματα, όπως οι αποταμιεύσεις Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αυξάνονται και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει 11 θέσεις στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των χωρών παγκοσμίως. «Η ψυχολογία ήδη αλλάζει», συμπληρώνει.

    Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός ερωτάται και για τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία το όνομα της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. «Δεν πρόκειται να κρίνω κανέναν μόνο από τους ισχυρισμούς εφημερίδων» αναφέρει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει «Όλα ερευνώνται εξονυχιστικά. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αλλά δεν χτυπώ κανέναν κάτω από τη ζώνη. Έχω ήδη προτείνει σημαντικές αλλαγές στο νόμο για τους πολιτικούς και τη συμπεριφορά τους. Είμαστε Ευρωπαίοι. Έχουμε νόμους και δικαστικές διαδικασίες. Δεν θα καταδικάσουμε ανθρώπους στηριζόμενοι μόνον σε ισχυρισμούς. Θα προχωρήσουμε σε βάθος και θα τους κρίνουμε όλους σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία».

    Τέλος, σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα επέμβει σκληρά εναντίον φοροφυγάδων και αναφέρει ότι οι απαραίτητοι νόμοι βρίσκονται τώρα στο στάδιο της προετοιμασίας.

    [02] Ο Ομπάμα ζητά 60 δισ. δολάρια για τον "Σάντι"

    Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ζητήσει από τους αμερικανούς νομοθέτες να εγκρίνουν περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ως χρηματοδότηση για την ανοικοδόμηση των περιοχών που επλήγησαν από τον κυκλώνα Σάντι, ανέφεραν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεί, Κρίς Κρίστι.

    Επίσης, το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones, η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Twilight», Κρίστεν Στιούαρτ και ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι μεταξύ των ονομάτων που θα μετέχουν σε συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα διατεθούν για τους πληγέντες του κυκλώνα Σάντι, δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

    Οι Rolling Stones θα ανέβουν στη σκηνή μαζί με τους Πολ Μακάρντνεϊ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Κένι Γουέστ, Μπον Τζόβι, Μπίλι Τζόελ, τους The Who και άλλα ονόματα που θα πάρουν μέρος στη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν στις 12 Δεκεμβρίου του 2012.

    Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της συναυλίας, ακόμα 18 μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος θα πάρουν μέρος, όπως ο Μπίλι Κρίσταλ, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Τζον Στιούαρτ.

    Τα εισιτήρια για τη συναυλία έχουν ήδη εξαντληθεί και όπως φαίνεται πρόκειται να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ από τον Οκτώβριο του 2001 για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2012 - 7:30:23 UTC