Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ένας από τους τέσσερις δράστες της συμπλοκής στο Κρυονέρι
  • [02] Ληστείες και κλοπές σε Ηλιούπολη και Άγιο Παντελεήμονα
  • [03] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στη Γάζα για την 25η επέτειο της Χαμάς
  • [04] Στην Λευκωσία το απόγευμα ο πρωθυπουργός
  • [05] Δύο συλλήψεις για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, στην Κρήτη
  • [06] Για παράνομες συνταγογραφήσεις κατηγορείται γιατρός στον Πύργο
  • [07] Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το Προεδρικό στην Αίγυπτο
  • [08] Ο τυφώνας Μπόπα επιστρέφει στις Φιλιππίνες που μετρούν ακόμα θύματα

  • [01] Συνελήφθη ένας από τους τέσσερις δράστες της συμπλοκής στο Κρυονέρι

    Συνελήφθη το πρωί στο Κρυονέρι, ένας απο τους δράστες της ληστείας σε μονοκατοικία στη Νέα Ερυθραία και της ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, κατα τη διάρκεια καταδίωξης που ακολούθησε, κατά την οποία οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν αρπάζοντας με τη βία το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

    Πρόκειται για έναν 26χρονο Αλβανό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ.

    Ο νεαρός άνδρας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου εξετάζεται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων τριών συνεργών του.

    [02] Ληστείες και κλοπές σε Ηλιούπολη και Άγιο Παντελεήμονα

    Μια βαλίτσα με κοσμήματα και χρήματα, άρπαξαν τέσσερις άγνωστοι τα μεσάνυχτα, από έμπορο κοσμημάτων, στην οδό Γορτυνίας 43 στην Ηλιούπολη.

    Οι δράστες επιτέθηκαν στον έμπορο μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν με σωματική βία, άρπαξαν τη βαλίτσα απο το πορτ μπαγκάζ και διέφυγαν.

    Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Δύο άλλοι άγνωστοι επιτέθηκαν νωρίτερα σε περίπτερο στον 'Αγιο Παντελεήμονα, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

    Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

    [03] Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στη Γάζα για την 25η επέτειο της Χαμάς

    Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κατίμπα της πόλης της Γάζας για να παραστούν το απόγευμα στους εορτασμούς της 25ης επετείου της ίδρυσης της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

    Σημαντικό σημείο των εορτασμών αναμένεται να είναι η ομιλία του εξόριστου ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ το μεσημέρι, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Γάζα για την πρώτη του επίσκεψη στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος.

    Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά που κρατούν τις πράσινες σημαίες της Χαμάς.

    Η Χαμάς γιορτάζει φέτος μερικές ημέρες νωρίτερα την 25η επέτειο της ίδρυσης του κινήματός της ώστε να συμπέσει με την επέτειο της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης, της ιντιφάντα, που ξέσπασε στις 8 Δεκεμβρίου του 1987 στη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχουν "τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τους εορτασμούς", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες ένοπλοι κουκουλοφόροι των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, φρουρούν την πλατεία.

    Στο επίσημο βήμα υπάρχουν μεγάλα πορτρέτα του ιδρυτή της Χαμάς σεΐχη Αχμαντ Γιασίν που δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό το 2004 και του στρατιωτικού διοικητή της, του Αχμαντ Τζαμπάρι, που σκοτώθηκε κατά την πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα το Νοέμβριο.

    [04] Στην Λευκωσία το απόγευμα ο πρωθυπουργός

    Συνομιλίες για τρέχοντα θέματα που απασχολούν Κύπρο και Ελλάδα θα έχουν απόψε στη διάρκεια δείπνου ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει δείπνο στην κατοικία του στο Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος φθάνει το απόγευμα προκειμένου να μιλήσει στο αυριανό τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Εξ άλλου, ανακοινώθηκε ότι πριν από την ομιλία του στο μνημόσυνο, ο κ. Σαμαράς θα έχει στο ξενοδοχείο του χωριστές συναντήσεις μισής ώρας με τον Πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριο Καρογιάν.

    [05] Δύο συλλήψεις για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, στην Κρήτη

    Για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών συνελήφθη, στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.), ένας 31χρονος μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

    Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι των 9mm, ένα βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 130 cm, μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε τριακόσια γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και μια καραμπίνα, ιδιοκτησίας 46χρονου Αγιονικολιώτη.

    Επίσης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ο 46χρονος ιδιοκτήτης της καραμπίνας, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου, για μη τήρηση των όρων κατοχής και αποθήκευσης κυνηγετικών όπλων.

    Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ενώ οι δυό συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

    [06] Για παράνομες συνταγογραφήσεις κατηγορείται γιατρός στον Πύργο

    Προσωρινά κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας παραμένει ένας 47χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

    Ο γιατρός εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Πύργου, όπου απολογήθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται, όταν ασφαλιστικά ταμεία διαπίστωσαν παρατυπίες στα φύλλα βιβλιαρίων συνταγογράφησης ασθενών.

    Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν ευθύνες σε βάρος του γιατρού, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατά την διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια.

    Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός επιρρίπτει ευθύνες σε τρίτο πρόσωπο.

    Πάντως στη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εξετάζεται η πιθανή συμμετοχή και άλλων ατόμων στην συγκεκριμένη υπόθεση.

    [07] Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το Προεδρικό στην Αίγυπτο

    Αιγύπτιοι διαδηλωτές άρχισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το προεδρικό μέγαρο, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή των συνομιλιών με την αντιπολίτευση που ζήτησε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι για να εκτονώσει την κρίση που προκάλεσε το διάταγμά του, το οποίο χορηγεί στον ίδιο και στη συντακτική επιτροπή του συντάγματος ευρείες εξουσίες.

    Αρκετές οργανώσεις της αντιπολίτευσης που μετέχουν στη διαδήλωση προειδοποίησαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, το κόμμα του Μόρσι, να μην επιτεθούν στους "ειρηνικούς" διαδηλωτές που έχουν κατασκηνώσει κοντά στο προεδρικό μέγαρο σε συνοικία του ανατολικού Καΐρου.

    Η αντιπολίτευση δεν έχει σταματήσει τις διαδηλώσεις γύρω από το προεδρικό μέγαρο, όπου οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμιστή προέδρου και μελών της αντιπολίτευσης προκάλεσαν το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 350 την εβδομάδα αυτή.

    Την ίδια ώρα εφημερίδα al-Ahram γράφει σήμερα ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα εξουσιοδοτήσει σύντομα τις ένοπλες δυνάμεις να βοηθήσουν την αστυνομία στο έργο της για την επιβολή της τάξης.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα νομικό μέτρο που εξουσιοδοθεί τις ένοπλες δυνάμεις να βοηθήσουν στη "διατήρηση της ασφάλειας και την προστασία των ζωτικής σημασίας κρατικών οργανισμών" καθώς και να προχωρούν σε συλλήψεις, χωρίς να αναφέρει πότε εκδόθηκε το μέτρο αυτό.

    [08] Ο τυφώνας Μπόπα επιστρέφει στις Φιλιππίνες που μετρούν ακόμα θύματα

    Οτυφώνας Μπόπα, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στις νότιες Φιλιππίνες, κατευθύνεται εκ νέου σήμερα προς τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

    Ο Μπόπα, με ανέμους που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα της ώρα, αναμένεται να πλήξει αυτή τη φορά το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων και κυρίως το νησί Λουζόν, το κεντρικό νησί της χώρας, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Μανίλα.

    Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργία, 546 σοροί έχουν εντοπιστεί από την Τρίτη οπότε ο τυφώνας έπληξε τη χώρα, όμως τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 452 νεκρούς, 463 τραυματίες και 532 αγνοούμενους.

    Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

    «Πιθανόν οι μισοί από τους αγνοούμενους είναι πλέον νεκροί», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κομποστέλα Βάλεϊ Αρτούρο Ούι.

    Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο ο τρίτος έχει κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «εξαιτίας της σοβαρότητας της καταστροφής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 December 2012 - 11:30:26 UTC