Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: Να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη
  • [02] Απελευθέρωση ωραρίου στα φαρμακεία
  • [03] Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
  • [04] Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
  • [05] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές
  • [06] Δασκαλόπουλος: Οι μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας είναι πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες

  • [01] Σαμαράς: Να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη

    Ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ

    Ο πρωθυπουργόςπαρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα και με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή.

    «Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

    Στο γεύμα εκτός του κ. Σαμαρά μίλησαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Εντα Κένι.

    [02] Απελευθέρωση ωραρίου στα φαρμακεία

    Απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων «από τον ασφυκτικό έλεγχο της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των φαρμακοποιών», επιχειρεί το υπουργείο Υγείας, μετά και την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά του φαρμάκου στη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών, αναφέροντας ότι μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων «διακόπτεται η πορεία της μέχρι τώρα συνεργασίας μας. Εκβιάζουν, για μία ακόμη φορά, την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέσω της αδικαιολόγητης συνέχισης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας για μια σειρά μέτρων που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας, προς την κατευθυνση της απελευθέρωσης, προειδοποιώντας παράλληλα τους φαρμακοποιούς ότι και «όποιες άλλες αποφάσεις ακολουθήσουν, στην ίδια αιτία θα οφείλονται, αν άμεσα δεν ανασταλούν οι αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις, τις οποίες με πρωτοβουλία τους και εισηγήσεις τους οι συνδικαλιστές επιβάλλουν».

    Έτσι, καθιερώνονται οι ατομικές συμβάσεις των φαρμακοποιών και «αποκλείονται οι μεσάζοντες φαρμακευτικοί σύλλογοι, οι οποίοι λειτουργούν σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων των μελών τους», με διάταξη νόμου, η οποία κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, προστατεύεται το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, το οποίο αποσυνδέεται πλήρως από το ωράριο και το καθεστώς της εφημερίας και της διανυκτέρευσης και, τέλος, αφαιρείται η δικαιοδοσία επιβολής χρηματικών ποινών από τους φαρμακευτικούς συλλόγους στα μέλη τους, τα οποία εργάζονται με ελεύθερο ωράριο και οι μέχρι σήμερα επιβληθείσες ποινές ακυρώνονται, ενώ καλούνται οι διοικήσεις των συλλόγων να επιστρέψουν τα καταβληθέντα ποσά.

    [03] Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά απο αίτημα βουλευτών, νωρίτερα δε είχε πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με την Διοικούσα Επιτροπή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η οποία κατέληξε με εσωκομματικές αιχμές στελεχών κατά του Π.Καμμένου.

    Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διαξεχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013, και που, όπως είπε, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο».

    Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

    [04] Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

    Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ επισημαίνει, ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου. Όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, θα απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.

    Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.

    [05] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Δικαστές, οι οποίοι κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισαν «τη διακοπή της αυτεπάγγελτης αναβολής της συζήτησης όλων των υποθέσεων» και τη συζήτηση «των εγγεγραμμένων υποθέσεων στο πινάκιο, κατά προτεραιότητα (επείγουσες, αναβεβλημένες, κ.λπ.) σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνά το 50%».

    Ακόμη, η Ένωση «άναψε το πράσινο φως» για τη δημοσίευση των δικαστικών υποθέσεων, όπως και τη συμμετοχή των δικαστών σε διοικητικής φύσεως εργασίες.

    [06] Δασκαλόπουλος: Οι μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας είναι πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες

    «Οι μονοσήμαντες πολιτικές λιτότητας, όταν δεν συνοδεύονται από διαρθρωτικά και αναπτυξιακά αντίδοτα, είναι πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνες. Παγιδεύουν τις χώρες που τις υφίστανται σ' έναν φαύλο κύκλο περικοπών και ύφεσης, διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και απαξιώνουν τον πολιτικό κόσμο. Αυτό συνέβη και στην Ελλάδα στα τρία χρόνια της κρίσης».

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε 36 ευρωπαίους δημοσιογράφους, από χώρες της ευρωζώνης (Ιταλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία) οι οποίοι πραγματοποιούν ενημερωτική επίσκεψη στη χώρα, με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 17:30:23 UTC