Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο για την Ελλάδα
  • [02] Με βάση τον νέο "πανεπιστημιακό χάρτη" θα εισαχθούν οι υποψήφιοι
  • [03] Αντιπαραθέσεις που οδήγησαν σε αλλαγή του γραμματέα
  • [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • [05] Ανακαλούνται οι συντάξεις όσων έχουν υπερβεί το όριο αναγνώρισης πλασματικού χρόνου
  • [06] Μέρκελ: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη

  • [01] Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο για την Ελλάδα

    Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν την Τρίτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους -η διαδικασία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι και αύριο- ενόψει της συνόδου τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    "Θα συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

    Η τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα γίνει "αργά το απόγευμα", διευκρίνισε. Την Πέμπτη οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως όρο για την αποδέσμευση του ποσού αυτού την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους. Οι Ευρωπαίοι ωστόσο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκρίνουν την καταβολή της δόσης.

    [02] Με βάση τον νέο "πανεπιστημιακό χάρτη" θα εισαχθούν οι υποψήφιοι

    Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει σχετικά με την ολοκλήρωση του διαλόγου για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετονομασίες τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά». Δηλαδή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2013 -14 θα έχουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό με τον νέο χάρτη σχολών και τμημάτων.

    Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους πρυτάνεις, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά κριτηρίων, βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Τα κριτήρια αυτά θα είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά, και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η σειρά θα ανακοινωθεί.

    Επίσης, σε χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος, θα συζητηθούν και οι ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου. Κοινός τόπος, πάντως, υπουργείου και πρυτάνεων είναι το γεγονός ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρήζει εξορθολογισμού.

    [03] Αντιπαραθέσεις που οδήγησαν σε αλλαγή του γραμματέα

    Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος.

    Αυτό αποφασίστηκε σήμερα αργά το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό την προεδρία Πάνου Καμμένου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της ΚΟ Κώστα Μαρκόπουλου.

    «Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ.Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

    [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση

    Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συνεδρίασε το απόγευμα. Το πρωί είχε συγκληθεί πανελλαδική σύσκεψη των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και οι τρόποι με τους οποίους θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις Προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.

    Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

    Ήδη κατά την πρωινή πανελλαδική συνέλευση, η Νομική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις αλλά και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    [05] Ανακαλούνται οι συντάξεις όσων έχουν υπερβεί το όριο αναγνώρισης πλασματικού χρόνου

    Στην ανάκληση των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί με την αναγνώριση χρόνου πλασματικής ασφάλισης μεγαλύτερου από αυτόν που προβλέπει ο νόμος, (ν. 3996/2010), προχωρεί, με «ορθή επανακοινοποίηση» του προηγούμενου εγγράφου της (Σ40/303/26.11.2012), η Γενική Διεύθυνση Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΙΚΑ.

    Σύμφωνα με το έγγραφο, στις περιπτώσεις που έχουν εκδοθεί αποφάσεις συνταξιοδότησης με υπέρβαση του «κατά περίπτωση ανώτατου ορίου αναγνωριστέου χρόνου» πρέπει να ανακληθούν και στη συνέχεια, είτε να απορριφθεί το αίτημα συνταξιοδότησης ελλείψει χρονικών προϋποθέσεων είτε -έπειτα από γραπτή συναίνεση του ενδιαφερομένου- να ξεκινήσει προαιρετική ασφάλιση από την ημερομηνία της αίτησης για συνταξιοδότηση προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις.

    Για να ξεκινήσει όμως η προαιρετική ασφάλιση ή για να εκδοθεί νέα απόφαση συνταξιοδότησης θα πρέπει, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, να έχει προηγηθεί εξόφληση των συντάξεων που πρέπει να επιστραφούν.

    Τα ποσά που καταβλήθηκαν θα πρέπει να επιστραφούν ακόμη και στις περιπτώσεις που απορριφθεί η αίτηση συνταξιοδότησης και δεν υπάρχει η δυνατότητα της συμπλήρωσης των προϋποθέσεων με προαιρετική ασφάλιση όπως συμβαίνει για παράδειγμα λόγω ύπαρξης ποσοστού αναπηρίας 67%.

    [06] Μέρκελ: Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, ότι δεν θα μπορούσε να "άρει την επιφυλακή" όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη.

    "Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη" υπογράμμισε η Μέρκελ, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι "έχουν αφήσει πίσω τους" την οικονομική κρίση.

    Η καγκελάριος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

    "Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ", πρόσθεσε, μιλώντας από το Όσλο στο τηλεοπτικό κανάλι RTL. "Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες. Δεν νομίζω επίσης ότι έχουμε πετύχει τη συνεργασία που χρειαζόμαστε στο Γιούρογκρουπ αλλά είμαστε σε καλό δρόμο", συνέχισε.

    "Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δείξαμε ότι θέλαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο (σ.σ. της συνεργασίας) αλλά ακόμη είμαστε στα μισά της διαδικασίας", κατέληξε.

    Νωρίτερα, ο Ολάντ είχε δηλώσει ότι "η κρίση της ευρωζώνης είναι πίσω μας" παραθέτοντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία για να ρυθμιστούν τα προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 19:30:24 UTC