Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία
  • [02] Διετές πρόγραμμα για την κάλυψη των ανασφάλιστων
  • [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα
  • [04] Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη 500 θέσεων για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα
  • [05] Μπερλουσκόνι: Προσβλητικές και άτοπες οι αντιδράσεις
  • [06] Εξωδικαστικός συμβιβασμός στην υπόθεση Στρός Καν και Ναφισατού Ντιαλό
  • [07] Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-0

  • [01] Προηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα στην Ιταλία

    Το 36% των Ιταλών επιθυμεί ο Μάριο Μόντι να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας την άνοιξη, προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρίας Ipr Marketing για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre.

    To 27% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να διατηρήσει μόνον τον ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή, ενώ για το 16% θα μπορούσε να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, υποστηριζόμενος από μια συμμαχία κομμάτων.

    Σε ό,τι αφορά την προαναγγελία της παραίτησης του Ιταλού πρωθυπουργού, το 37% απαντά ότι έπραξε ορθώς και πως η κεντροδεξιά οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το 34% έχει την άποψη ότι έκανε λάθος και ότι θα μπορούσε να περιμένει και να μην βαρύνει το όλο πολιτικό κλίμα.

    Η έρευνα της Ipr Marketing αποκαλύπτει ότι αν ο Μόντι αποφάσιζε να ηγηθεί ενός κεντρώου ψηφοδελτίου, ως υποψήφιος πρωθυπουργός, το 9% των εκλογέων θα την στήριζε με την ψήφο του.

    Το 72% του στατιστικού δείγματος πιστεύει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε λάθος να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι διότι η χώρα κινδυνεύει τώρα να βρεθεί σε οικονομικό βάραθρο.

    Το 20% αντιθέτως εκτιμά ότι έπραξε ορθώς διότι η εμπειρία της κυβέρνησης τεχνοκρατών έπρεπε να τελειώσει.

    Στην πρώτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 33,5%. Το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία, που έχει συνάψει συμμαχία με τους Δημοκρατικούς, πείθει το 5,5% των ερωτηθέντων.

    Άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς συνολικά φθάνουν το 6%.

    Το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει το 17% της πρόθεσης ψήφου.

    Σε ό,τι αφορά την Ένωση Κέντρου (UdC) και τη συνεργαζόμενη παράταξη Μέλλον και Ελευθερία, συνολικά βρίσκονται στο 7%, ενώ ο μπερλουσκονικός Λαός της Ελευθερίας (PdL) δεν ξεπερνά το 15%.

    Η Λέγκα με την οποία μπορεί να συνεργασθεί ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο 5%, η Δεξιά στο 2% και το κόμμα του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο, η Ιταλία των Αξιών, επίσης στο 2%.

    Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, τέλος, στην έρευνα που παρουσίασε το Rai Tre, ο κεντροαριστερός Πιερλουίτζι Μπερσάνι συγκεντρώνει ποσοστό 37%, ο Μάριο Μόντι 23% και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι 20% των προτιμήσεων.

    [02] Διετές πρόγραμμα για την κάλυψη των ανασφάλιστων

    Διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλύπτονται κάθε χρόνο 160.000 ανασφάλιστοι, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών που δεν είναι αφαλισμένοι.

    Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων από την τέταρτη Προγραμματική Περίοδο και θα εφαρμοστεί διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλυφθούν κάθε χρόνο περίπου 100.000 πολίτες οι οποίοι θα απολάβουν υπηρεσιών του συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών Υγείας.

    [03] Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα

    Στον χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνει την ερχόμενη Πέμπτη και ο νομός Λάρισας καθώς αγρότες των Φαρσάλων ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών σε συλλαλητήριο που διοργανώνειη Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισα (ΕΟΑΣΝΛ).

    Ήδη κλιμάκια της Ομοσπονδίας περιοδεύουν σε δημοτικά διαμερίσματα προκειμένου να ενημερώσουν για την κινητοποίηση η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου.

    Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Φαρσάλων κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου.

    [04] Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη 500 θέσεων για υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

    Τις επόμενες ημέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, θα αποτυπωθεί σε υπουργική απόφαση, ενώ, την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.

    Όπως επισημάνθηκε από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια της κινητικότητας των υπαλλήλων θα προχωρήσει κανονικά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το υπουργείο θα κάνει δεκτά στοιχεία που θα στείλουν διευθύνσεις προσωπικού φορέων και θα διευκολύνουν τη διαδικασία, παρότι η προθεσμία έχει εκπνεύσει.

    Παράλληλα, στις αρχές του επόμενου χρόνου, μετά την τοποθέτηση των πρώτων 500 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα μετακινήσεων με την προκήρυξη ακόμη 800 θέσεων προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των 2.000, που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές της χώρας. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία και οι 700 επίορκοι υπάλληλοι

    Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν οριστεί τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, εκτός απρόοπτου, αυτά της εντοπιότητας, της προτίμησης του υποψηφίου, της οικογενειακής κατάστασης, τα εκπαιδευτικά προσόντα και η προϋπηρεσία.

    [05] Μπερλουσκόνι: Προσβλητικές και άτοπες οι αντιδράσεις

    «Προσβλητικές και άτοπες για την ελευθερία επιλογής και κρίσης των Ιταλών» χαρακτήρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις αντιδράσεις Ευρωπαίων πολιτικών που κατέκριναν την επιστροφή του στην πολιτική αρένα.

    Όπως υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο «Καβαλιέρε», οι αντιδράσεις μερικών πολιτικών και εφημερίδων «χαρακτηρίζονται από υπερδιέγερση» και «πρέπει να θεωρηθούν άτοπες».

    Ο «μίστερ τιβί» θεωρεί, επίσης, ότι «θα ήταν μάλλον υπερβολικά απλό να συνδεθούν οι αναμείξεις αυτές με την πολλοστή κερδοσκοπική κίνηση, που θα ήθελε να αποδυναμώσει τις ιταλικές επιχειρήσεις, μετατρέποντας τες σε εύκολη λεία ξένων αγοραστών».

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, τονίζει ότι «ήταν πάντα πεπεισμένος ευρωπαϊστής» και ότι «έδωσε πάντα μάχη για να μια λιγότερο γραφειοκρατική Ευρώπη και πιο ενωμένη πολιτικά, με κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Μια Ευρώπη που να μετρά περισσότερο στη διεθνή σκηνή».

    [06] Εξωδικαστικός συμβιβασμός στην υπόθεση Στρός Καν και Ναφισατού Ντιαλό

    Ο Αμερικανός δικαστής Ντάγκλας Μακ Κέον ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρός Καν, πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, και εκείνοι της Ναφισατού Ντιαλό, πρώην καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, κατέληξαν μετά από διαπραγματεύσεις σε συμφωνία, γεγονός που θέτει τέρμα στη διαδικασία της αστικής αγωγής κατά του DSK.

    "Πριν από περίπου δέκα λεπτά, καταλήξαμε σε μια συμφωνία", ανακοίνωσε κατά την έναρξη της ακρόασης ο δικαστής Ντάγκλας Μακ Κέον, στο δικαστήριο του Μπρονξ, διευκρινίζοντας ότι οι όροι της συμφωνίας είναι "εμπιστευτικοί" .

    [07] Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-0

    Το αήττητο σερί που έχει ο Πανθρακικός συνεχίστηκε για 5ο συνεχόμενο ματς. Αυτή την φορά η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ (3η νίκη, ενώ έχει και 2 ισοπαλίες) χάρη στο γκολ του Βαϊρουά στο 62ο λεπτό, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 December 2012 - 21:30:32 UTC