Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Eurogroup της Πέμπτης οι τελικές αποφάσεις
  • [02] Άναψαν τα φώτα της γιορτής στην Αθήνα
  • [03] Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Σταμάτης
  • [04] Οικογενειακή τραγωδία στη Βάρη

  • [01] Στο Eurogroup της Πέμπτης οι τελικές αποφάσεις

    Αύριο το πρωί, και πριν από το άνοιγμα των αγορών, αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για την επαναγορά των ομολόγων, μέσω της οποίας η κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά περίπου 20 δισ. ευρώ.

    Το βιβλίο των προσφορών έκλεισε σήμερα το μεσημέρι και όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αργά απόψε, «το βιβλίο αποκλείεται να ξανανοίξει». Ο ίδιος χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ως «τεχνικά επιτυχημένη», χωρίς, όμως, να προσδιορίσει επακριβώς αυτόν τον όρο.

    Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων της επαναγοράς, και σύμφωνα με τον αρμόδιο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών με γνώση στις διαπραγματεύσεις, «σήμερα δεν υπήρξαν αποφάσεις, μόνο ενημερώθηκαν οι εταίροι. Τεχνικά η διαδικασία ήταν επιτυχημένη, αλλά το θέμα είναι να γίνει και πολιτικά δεκτή την ερχόμενη Πέμπτη», οπότε και θα κριθεί το θέμα της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Επίσης, στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να συζητηθεί το εάν θα χορηγηθούν στη χώρα μας επιπλέον κεφάλαια από τα 10 δισ. ευρώ, τα οποία είχαν αρχικά εγκριθεί για να γίνουν οι επαναγορές.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η διαδικασία επαναγοράς συγκέντρωσε περισσότερα από 31 δισ. ευρώ.

    [02] Άναψαν τα φώτα της γιορτής στην Αθήνα

    Στην πλατεία Συντάγματος μπροστά σε πλήθος κόσμου, δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων που δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση σπουδαστές, εγκαινιάζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Από νωρίς η συμφωνική ορχήστρα και η Big Band του δήμου Αθηναίων διαμόρφωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες εορταστική ατμόσφαιρα και λίγο μετά οι υπεύθυνοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό μουσικό πρόγραμμα υπόσχονται να μας αλλάξουν την διάθεση. Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου 550 μουσικοί θα δώσουν το παρών σε συνολικά 30 γειτονιές και κέντρα Πολιτισμού που οργανώθηκαν για τις ημέρες αυτές .

    Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών η Αθήνα γιορτάζει, παλεύει, μένει ζωντανή και θα γίνει γιορτινή.

    [03] Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δημήτρης Σταμάτης

    Την παραίτησή του υπέβαλλε γραπτώς, με δήλωσή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, το στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Σταμάτης, κατόπιν της προφορικής υποβολής της μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

    Ο κ. Σταμάτης στη γραπτή δήλωσή του επαναλαμβάνει σε «κάθε Έλληνα πολίτη» τη «σταθερή του θέση κατά του μνημονίου και υπέρ των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

    [04] Οικογενειακή τραγωδία στη Βάρη

    Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε απόψε στη Βάρη. Ένας άνδρας 91 ετών πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε την 80χρονη σύζυγό του, με ένα παλιό πιστόλι που είχε, και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο, επίσης στο κεφάλι, δίνοντας τέλος και στη δική του ζωή μέσα στο διαμέρισμά τους, στην οδό Απόλλωνος 17.

    Ο δράστης και αυτόχειρας άφησε σημείωμα που απευθύνεται στα παιδιά του και εξηγεί τους λόγους της πράξης του, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν ήθελαν να κουράζουν άλλο τα παιδιά.

    Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα της Βάρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 December 2012 - 21:30:23 UTC