Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς αποτέλεσμα η νέα συνάντηση Ομπάμα- Μπένερ
  • [02] Μέρκελ: Συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης

  • [01] Χωρίς αποτέλεσμα η νέα συνάντηση Ομπάμα- Μπένερ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Πέμπτη για 50 λεπτά με τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, χωρίς όμως να ανακοινωθεί καμία απολύτως συμφωνία.

    Οι δύο άνδρες «είχαν μια ειλικρινή συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Μπένερ με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

    «Οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοικτές», ανέφεραν οι εκπρόσωποι και των δύο πλευρών. Πριν τη συνάντηση ο κ Μπένερ επανέλαβε το αίτημά του για βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, σε αντάλλαγμα για τον φορολογικό συμβιβασμό.

    Ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας πάντως στο CBS σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να κάνει πολύ περισσότερες περικοπές δαπανών, «αλλά πρέπει να συνοδεύονται από νέες πηγές εσόδων». Ο Ομπάμα είπε επίσης ότι ελπίζει να υπάρξει μια συμφωνία καθώς όπως ανέφερε «έχω ήδη κόψει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε δαπάνες».

    Η δυσκολία στη υπάρξη συμφωνίας ή συμβιβασμού, προβληματίζει καθώς απομένουν πλέον λιγότερες από 20 ημέρες πριν από το τέλος του «τείχους του προϋπολογισμού», όπως είναι πλέον το προσωνύμιο της δυσκολίας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για τον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να αποτραπεί μια αναγκαστική λιτότητα για την αμερικανική οικονομία.

    [02] Μέρκελ: Συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης

    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζουν στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, έβαλαν τη σφραγίδα τους στην υπό έγκριση συμφωνία για την εποπτεία των τραπεζών, που στόχο έχει να ενισχύσει την ΕΕ να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να αποφύγει νέες κρίσεις στο μέλλον.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για το μέλλον της νομισματικής ένωσης.

    «Συμφωνήσαμε έναν οδικό χάρτη για τη μελλοντική ανάπτυξη της νομισματικής ένωσης και συζητήσαμε τις διάφορες σημαντικές παραμέτρους. Είχαμε κάποιες επιτυχίες τις προηγούμενες ημέρες για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ. Από τη μία πλευρά η απόφαση της εκταμίευσης για την βοήθεια προς την Ελλάδα. Ήταν αξιοσημείωτο ότι σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε, ότι επιτέλους μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και να κάνει τα απαραίτητα τελευταία βήματα, όπως για παράδειγμα η φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος.

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέϊ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή, ότι τον Ιούνιο του 2013 θα υποβάλει ένα πρόγραμμα δράσεων, για την εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

    Κατά τον χαιρετισμό του στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι ήταν μια "καλή εβδομάδα" για την ΕΕ, καθώς έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης, συμφωνήθηκε η βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά και η αποκαλούμενη τραπεζική ενοποίηση μέσω της εποπτείας των μεγάλων τραπεζών από την ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την πρόταση για τον ενιαίο μηχανισμό το 2013.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 December 2012 - 3:30:23 UTC