Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υποχρεωμένος" να ηγηθεί της κεντροδεξιάς δηλώνει ο Μπερλουσκόνι
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αντ. Σαμαράς συνεχίζει κυνικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό
  • [03] ΚΚΕ: Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι ασήκωτη για τις εργατικές οικογένειες
  • [04] ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση αντί να "παγώσει" τις αυξήσεις της ΔΕΗ, παγώνει χιλιάδες νοικοκυριά
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Σαμαρά αντί δώρων μοιράζει απολύσεις

  • [01] "Υποχρεωμένος" να ηγηθεί της κεντροδεξιάς δηλώνει ο Μπερλουσκόνι

    «Ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του προς την δημόσια ραδιοφωνία της RAI, αναφερόμενος στον τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

    Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της "γερμανικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης. Αυτό λένε, άλλωστε, και πολλοί (κάτοχοι) βραβείων Νόμπελ».

    «Σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων», υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.

    Αργά το απόγευμα (18:00 τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) η βουλή αναμένεται να ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 και κατόπιν ο Μάριο Μόντι θα μεταβεί, εκτός απροόπτου στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αντ. Σαμαράς συνεχίζει κυνικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό

    Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός κάνει σαν να μην ξέρει, ούτε τι έχει υπογράψει, ούτε τι έχει ψηφίσει, ούτε τι υλοποιεί» και ότι «συνεχίζει προκλητικά και κυνικά να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, αναμασώντας ψέματα και υποσχέσεις, όπως οι υπόλοιποι μνημονιακοί προκάτοχοί του».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τα ίδια ακριβώς έλεγε λίγο καιρό πριν ψηφίσει μέτρα 9,5 δισ. για το 2013», όπως «τα ίδια έλεγαν και ο κ. Παπανδρέου και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος» και ότι «τα ίδια επαναλαμβάνονται σε κάθε δήλωση κυβερνητικού στελέχους από τότε που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο».

    «Ο πρωθυπουργός μιλά για τήρηση των συμφωνηθέντων και για «μη επώδυνα μέτρα», όταν είναι αυτή ακριβώς η πιστή εφαρμογή του μνημονίου, που φέρνει ολοένα και πιο σκληρά μέτρα για να «διορθώσουν» την «αποτυχία» των προηγούμενων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [03] ΚΚΕ: Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι ασήκωτη για τις εργατικές οικογένειες

    «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν, οπότε ας αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις. Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα 4 τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα», επισημαίνει με σχόλιό του το ΚΚΕ, ζητώντας «να μειωθούν τώρα δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια από τα τιμολόγια».

    [04] ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση αντί να "παγώσει" τις αυξήσεις της ΔΕΗ, παγώνει χιλιάδες νοικοκυριά

    «Η κυβέρνηση ακολουθώντας τη λογική του Χότζα, αφού διέρρευσε υπέρμετρες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, τελικά έκανε δήθεν χάρη στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό επιβάλλοντας χαμηλότερες αυξήσεις. Έτσι, αντί η κυβέρνηση να "παγώσει" τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, με την πολιτική της παγώνει στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Σαμαρά αντί δώρων μοιράζει απολύσεις

    «Η κυβέρνηση Σαμαρά, πιστή στην πολιτική των μνημονίων, λίγες μέρες πριν τις γιορτές, αντί δώρων μοιράζει απολύσεις στο δημόσιο» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε σχόλιό του με θέμα «απολύσεις στο δημόσιο με διαθεσιμότητες» και σημειώνει ότι «το χρυσό περιτύλιγμα περί δήθεν μετακινήσεων, μετά από αξιολόγηση των ευρισκομένων σε διαθεσιμότητα, δεν πείθουν κανέναν».

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αλλά και με διάφορες εγκυκλίους, όπως αυτή της 19/12/2012 του κυρίου Μανιτάκη, η κυβέρνηση «μοιράζει προς κάθε κατεύθυνση διαθεσιμότητες - απολύσεις, βάζοντας στο στόχαστρο, στην πρώτη φάση του σχεδίου εξόντωσης, τους ΙΔΑΧ ΔΕ διαφόρων κατηγοριών. Είναι δε, απόλυτα έτοιμη, αφού οι εντολοδόχοι της "ιεροεξεταστές" επίτροποι των αξιολογήσεων των δομών και των υπηρεσιών, με αντιεπιστημονικό τρόπο έχουν προαποφασίσει, τη μείωση έως και 50% των οργανικών μονάδων και άρα του προσωπικού, έτσι ώστε να προχωρήσει στον τελικό στόχο των 150.000 "απομακρύνσεων" από το δημόσιο έως το τέλος του 2015».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 December 2012 - 13:30:27 UTC