Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι όσοι προσπαθησαν να συγκαλύψουν τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ο ηθοποιός Τζακ Κλούγκμαν
  • [04] Ασυνείδητοι κυνηγούν πουλιά που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη
  • [05] Άτυχος γιατί κλήθηκε να διαχειριστεί τον καπιταλισμό στην χειρότερή του κρίση, δηλώνει ο Δ. Χριστόφιας

  • [01] Τα Χριστουγεννιάτικα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

    Μηνύματα αισιοδοξίας έστειλαν μέσω της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, «Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Πρώτο», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει», απηύθυνε χθες βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκπομπή και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Έλληνες. Χαρακτήρισε το 2013 δύσκολη χρονιά, επισήμανε, ωστόσο, ότι αν εργαστούμε συστηματικά η χώρα θα απογειωθεί και πάλι. Ο πρωθυπουργός προέταξε την κοινωνική συνοχή και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, λέγοντας ότι οι επενδύσεις θα είναι το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.

    «Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε», διεμήνυσε μέσω του Α' Προγράμματος, από το Μπουένος Άιρες ο Αλέξης Τσίπρας. «Με τα όπλα που έχουμε όπως η πολιτιστική μας παράδοση και η αλληλεγγύη, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα έχουμε μια πιο αισιόδοξη χρονιά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «ελπιδοφόρο» το χρονικό διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας, τονίζοντας ότι είναι πρόταγμα το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που πρέπει να αναπτυχθεί και να προστατεύσει όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    «Παλεύουμε για να δώσουμε στην πατρίδα μας τον προσανατολισμό και την αξία της», δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να βάλουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης, για να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετοι όσοι προσπαθησαν να συγκαλύψουν τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Κρίσιμο πολιτικό στοιχείο φαίνεται να αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η επικείμενη αντιπαραβολή της "λίστας Λαγκάρντ" με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

    «Όσοι προσπάθησαν να αποκρύψουν τη λίστα Λαγκάρντ έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες και είναι έκθετοι μπροστά στον ελληνικό λαό», αναφέρει ακανοίνωση Τύπου, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες δεν περιορίζονται μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι ακολούθησαν και έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση, και προαναγγέλλει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνισθεί ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η διαφάνεια», διότι «ο λαός απαιτεί να μάθει και να αποδοθούν ευθύνες».

    Εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, επικαλέστηκε δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διαπιστώνεται διαφοροποίηση ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη λίστα, με 600 επιπλέον ονόματα καταθετών να περιέχονται στη δεύτερη.

    [03] Σε ηλικία 90 ετών πέθανε ο ηθοποιός Τζακ Κλούγκμαν

    Ο αμερικανός ηθοποιός Τζακ Κλούγκμαν, φημισμένος για τις συμμετοχές του σε δημοφιλείς σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, τη δεκαετία του 70? και στις αρχές της αντίστοιχης του 80?, πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του, στο Γουντλαντ Χιλ, ένα προάστιο του Λος Άντζελες.

    Ο Κλούγκμαν βραβευμένος με Έμμυ συμμετείχε στις επιτυχημένες σειρές «The Odd Couple» και «Quincy, M.E.». Άφησε εποχή στην αμερικανική τηλεόραση με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, μαζί με τον Τόνι Ράνταλ, στο «The Odd Couple». Οι δυο τους δημιούργησαν ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά δίδυμα στην ιστορία της αμερικανικής μικρής οθόνης.

    Το θάνατο του ηθοποιού που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ανακοίνωσε ο γιος του, Άνταμ Κλούγκμαν.

    [04] Ασυνείδητοι κυνηγούν πουλιά που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη

    Άγρια πουλιά που ανήκουν στα προστατευόμενα είδη, βάζουν στόχο ασυνείδητοι κυνηγοί με αποτέλεσμα να αυξάνονται το τελευταίο δεκαήμερο τα τραυματισμένα, από κυνηγετικό όπλο, άγρια ζώα που καταφτάνουν στις εγκαταστάσεις του σωματείου "Δράση για την Άγρια Ζωή" .

    Όπως καταγγέλλει, μάλιστα, από το φιλοζωικό σωματείο, ο Σταύρος Καλπάκης, από τα τέλη Νοεμβρίου, το ένα στα τρία ζώα που εισάγεται για νοσηλεία είναι πυροβολημένο. Απ' αυτά, μόνο μία μπεκάτσα κι ένα κιρκίρι (είδος πάπιας) είναι είδη το κυνήγι των οποίων επιτρέπεται, ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά, στην πλειονότητά τους, αφορούν αρπακτικά πουλιά, γερακίνες, ξεφτέρια, βραχοκιρκίνεζα, που αποτελούν τα συνήθη θύματα- στόχους.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ.Καλπάκη, πριν από λίγες μέρες παρέλαβαν ένα ασύνηθες και συνάμα πανέμορφο αρπακτικό πουλί, το νανογέρακο. Πρόκειται για το μικρότερο γεράκι που εμφανίζεται το χειμώνα στη χώρα μας, κατεβαίνοντας από το βορρά για να ξεχειμωνιάσει, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Το πουλί φέρει πολύ σοβαρά τραύματα και η πιθανότητα να καταφέρει να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μικρή.

    "Ελπίζαμε ότι η οικονομική κρίση θα έκανε τον κάθε κυνηγό να σκεφτεί πώς χρησιμοποιεί το όπλο του και να μην σπαταλάει τα σκάγια του στοχεύοντας προστατευόμενα είδη και μάλιστα αρπακτικά πουλιά που δεν τρώγονται και προφανώς τα χρησιμοποιεί μόνο για σκοποβολή. Δυστυχώς πέσαμε έξω" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου.

    Υπενθυμίζεται ότι η "Δράση για την Άγρια Ζωή" είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων ή αδύναμων άγριων ζώων που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

    [05] Άτυχος γιατί κλήθηκε να διαχειριστεί τον καπιταλισμό στην χειρότερή του κρίση, δηλώνει ο Δ. Χριστόφιας

    Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

    Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος.

    «Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

    Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

    «Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 December 2012 - 11:30:29 UTC