Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία του Δ. Χριστόφια
  • [02] Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ

  • [01] Εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία του Δ. Χριστόφια

    Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση, από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή.

    Ένας ωστόσο πυροκροτητής, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, βρέθηκε ανάμεσα στα εκρηκτικά.

    Τα εκρηκτικά βρέθηκαν, ύστερα από πληροφορία, που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί, και σύμφωνα με την οποία ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, θεάθηκε να σταματά κοντά σε ένα δένδρο, και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό.

    Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί τίποτε άλλο.

    Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας ο πρόεδρος, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα, δεν θα μεταβεί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.

    [02] Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο της Μόσχας

    Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα όταν αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-204 της ρωσικής εταιρείας Red Wings βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης κατά την προσέγγισή του στο αεροδρόμιο της Μόσχας Βνούκοβο και σύμφωνα με πληροφορίες κόπηκε στα τρία και άρπαξε φωτιά καταλήγοντας σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο.

    Το αεροσκάφος με 12 επιβαίνοντες προερχόταν από την Τσεχία.

    Μετά το δυστύχημα, οι αρχές έκλεισαν τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, ενώ όλες οι πτήσεις με προορισμό το Βνούκοβο μεταφέρθηκαν στα άλλα δύο αεροδρόμια της Μόσχας, Ντομοντέντοβο και Σερεμετιεβόι.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] ΔΗΜΑΡ: Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ

    «Η πολιτική πρωτοβουλία της Βουλής, για τη διερεύνηση των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, οι οποίες προκύπτουν, από σαφείς ενδείξεις, όπως αποτυπώνονται στο φάκελο που διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο, πρέπει να στοχεύει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό ευθυνών για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο», υπογραμίζει η ΔΗΜΑΡ,σε ανακοίνωσή της για τίς εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται, ακόμη, ότι η ΔΗΜΑΡ ανέδειξε πρώτη τη σημασία της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ και με δηλώσεις του προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, ενω θα πρωτοστατήσει στην πλήρη αξιοποίηση, τόσο αυτής της λίστας, όσο και όλων των άλλων, που υπάρχουν για τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ώστε να αποκατασταθεί το δημόσιο συμφέρον.

    Η κοινωνία,που δοκιμάζεται απαιτεί και τη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απόδοση ευθυνών, αλλά και την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2012 - 15:30:23 UTC