Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να πρωτοστατήσουμε στην αναζήτηση σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους»
  • [02] "Χρονιά στροφής στην αισιοδοξία" χαρακτηρίζει το 2013 ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Να αποκρούσει ο λαός τα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια
  • [04] Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής υπογραμμίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος
  • [05] Το πρόγραμμα για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο Φ. Κουβέλης σε άρθρο του
  • [06] Υπέρ της δημιουργίας ενός Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου ο Π. Καμμένος

  • [01] «Να πρωτοστατήσουμε στην αναζήτηση σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους»

    Εξαιρετικά σκοτεινό, χαρακτηρίζει το μέλλον της Ελλάδας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτός αν, όπως τονίζει, θέσει από μόνη της, ανοιχτά και δημόσια το ζήτημα ότι «η πολιτική των σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών που έχει επιβληθεί μέσω των μνημονίων προκαλεί έναν φαύλο κύκλο ανεξέλεγκτης ύφεσης που θα τελειώσει μόνο με κοινωνική καταστροφή και άτακτη χρεοκοπία».

    Σε άρθρο του στην Real News ο κ. Τσίπρας τονίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει «να πρωτοστατήσει στην αναζήτηση συμμαχιών και σχεδίου για πανευρωπαϊκή διέξοδο από την κρίση χρέους, με όρθιες τις κοινωνίες».

    Μάλιστα θεωρεί πως θα πρέπει η χώρα μας να είναι αυτή που θα υποδείξει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση «που θα διασφαλίζει τόσο τη βιωσιμότητα του χρέους και την αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας όσο και τη συνοχή της ίδιας της ευρωζώνης».

    [02] "Χρονιά στροφής στην αισιοδοξία" χαρακτηρίζει το 2013 ο Ευ. Βενιζέλος

    Ως τη χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας από την ύφεση, την ανεργία και την αβεβαιότητα στην αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού για τη δημοσιονομική προσαρμογή, χαρακτηρίζει το 2013 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σε άρθρο του στη Real News ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους ως το «πιο σκοτεινό σημείο και το πρώτο χάραγμα» καθώς επισημαίνει πως είναι το εξάμηνο των πρόσθετων εισοδηματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ και του ακριβότερου πετρελαίου θέρμανσης.

    Από την άλλη όμως τονίζει πως θα είναι και το εξάμηνο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους, της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες, της ταχύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ και της επανέναρξης σημαντικών οδικών υποδομών.

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Να αποκρούσει ο λαός τα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια

    Την ανάγκη ισχυροποίησης του λαϊκού κινήματος επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα τονίζοντας πως αν ο λαός πιστέψει όσα του λένε οι κυβερνώντες αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση τότε και η νέα χρονιά θα είναι μια συνέχεια των προηγούμενων.

    Σε άρθρο της στην Real News η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ζητά από το λαό να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις για να μπορέσει να αποκρούσει τα μέτρα που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να βάλει τέλος σε αυτή την πορεία.

    «Η βαθειά καπιταλιστική κρίση φανέρωσε πόσο επικίνδυνη και αδιέξοδη είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη» δηλώνει η κ. Παπαρήγα καλώντας τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΚΚΕ το οποίο, όπως λέει, δικαιώθηκε στις προβλέψεις του.

    [04] Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής υπογραμμίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος

    Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής έτσι ώστε να βγει η χώρα από την κρίση ζητά ο Νίκος Μιχαλολιάκος με άρθρο του στην Real News.

    O γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής τονίζει πως πέρα από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα πρέπει να βρίσκεται η ευτυχία και η ευημερία της πατρίδας μας ενώ επισημαίνει πως πέραν της οικονομίας υπάρχουν και τα εθνικά θέματα.

    «Ό,τι και να γίνει, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον και προπαντός θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και άλλες φορές η πατρίδα μας πέρασε δύσκολους καιρούς και δύστυχες μέρες αλλά κατόρθωσε τελικά και κέρδισε τη μάχη της επιβίωσης, της αξιοπρέπειας, της περηφάνειας» τονίζει ο κ. Μιχαλολιάκος.

    [05] Το πρόγραμμα για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο Φ. Κουβέλης σε άρθρο του

    Τους άξονες του προγράμματος για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης σε άρθρο του στη Real News.

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθούν εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι πόροι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας στην αγορά, να χρηματοδοτηθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του πληθυσμού, να προχωρήσει άμεσα η εξυγιάνση του πολιτικού συστήματος και να ανσυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση χωρίς απολύσεις και με κινητικότητα.

    Προϋπόθεση όλων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών, η γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση και η επιδίωξη συγκλίσεων χωρίς ψηφοθηρικές εντάσεις και εκλογολογία.

    [06] Υπέρ της δημιουργίας ενός Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου ο Π. Καμμένος

    Την ανάγκη δράσης για ένα Πατριωτικό Δημοκρατικό Τόξο επισημαίνει ο Πάνος Καμμένος τονίζοντας πως η φυσιολογική αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων «σφίγγει ακόμα πιο γερά τον μνημονιακό βρόχο στον λαιμό της εθνικής οικονομίας» με αποτέλεσμα, όπως τονίζει σε άρθρο του στη Real News, τα νέα σκληρότερα μνημόνια.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνει πως θα αγωνιστεί για τη δημιουργία, ανάπτυξη και μαζική πολιτική δράση του Πατριωτικού Δημοκρατικού Τόξου, της αναγκαίας και ικανής εθνικής συνθήκης για τη σωτηρία της χώρας.

    Μάλιστα τονίζει πως σε αυτό το Τόξο έχουν θέση ισότιμα και ανεξάρτητα ιδεολογικών διαφορών όλα τα αντι-μνημονιακά κινήματα ανεξάρτητων και κινήσεις πολιτών που αποδέχονται τις αρχές της ισότητας και της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2012 - 17:30:23 UTC