Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφαίος της χρονιάς ο Σπανούλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα "eurobasket"
  • [02] ΑΝΕΛ: «Η κυβέρνηση "κουρεύει" τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική»
  • [03] Άμεση παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ζητά η Χρυσή Αυγή
  • [04] Έρευνα για διαφθορά στη θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Stryker στην Πολωνία

  • [01] Κορυφαίος της χρονιάς ο Σπανούλης σύμφωνα με την ιστοσελίδα "eurobasket"

    Σε ελληνικά χέρια κατέληξε φέτος ο τίτλος του κορυφαίου μπασκετμπολίστα με συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα μπάσκετ, "Eurobasket". Μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι 300 ανταποκριτές της ιστοσελίδας από όλη την Ευρώπη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέσα στο 2012. Ο Σπανούλης ψηφίστηκε και στην καλύτερη πεντάδα της εν λόγω κατηγορίας (All-Europe), μαζί με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη.

    Ο πρώτος... εξαργύρωσε την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό και ο δεύτερος τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της ίδιας διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό. Κορυφαίος προπονητής ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το 2012 ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στα 11 χρόνια που το "Eurobasket" διενεργεί ψηφοφορία για τους κορυφαίους, ο τίτλος του κορυφαίου έχει καταλήξει σε ελληνικά χέρια δύο ακόμη φορές. Το 2006 στη θέση του Σπανούλη ήταν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ το 2007 ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

    [02] ΑΝΕΛ: «Η κυβέρνηση "κουρεύει" τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική»

    «Η κυβέρνηση "κουρεύει" τα πολιτικά πρόσωπα, που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

    «Μετά το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων, η τρικομματική συγκυβέρνηση «κουρεύει» και τα πολιτικά πρόσωπα, που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή, εστιάζοντας μόνο στον Γ. Παπακωνσταντίνου και καλύπτοντας έτσι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, συμπεριλαμβανομένων των Γ. Παπανδρέου και E. Βενιζέλου», τόνισε ο κ. Μαριάς.

    [03] Άμεση παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου, ζητά η Χρυσή Αυγή

    Την άμεση παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ζητά η Χρυσή Αυγή, με σημερινή ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του κόμματος.

    Συγκεκριμένα, ζητά «άμεση παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και όλων όσων έκρυβαν το μαύρο χρήμα της πλουτοκρατίας και της διαφθοράς. Να πάψει η κυβέρνηση και η βουλή να καλύπτουν τους απατεώνες. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα».

    [04] Έρευνα για διαφθορά στη θυγατρική του αμερικανικού ομίλου Stryker στην Πολωνία

    Η αστυνομία της Πολωνίας και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνα για ενδεχόμενα κρούσματα διαφθοράς σε βάρος της αμερικανικής θυγατρικής του ομίλου Stryker, ηγέτη στην παγκόσμια αγορά ορθοπαιδικών υλικών, που φέρεται να έχει καταβάλει δωροδοκίες στην Πολωνία, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του πολωνικού Τύπου.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γκαζέτα Βιμπόρτσα", η αμερικανική εταιρία διέθετε ένα ειδικό ταμείο για να χρηματοδοτεί δωροδοκίες που κατέβαλλε σε περίπου 100 πρόσωπα, γιατρούς και διευθυντές, σε 51 νοσοκομεία από το 2003 ως το 2006.

    Για να κερδίζει τους διαγωνισμούς για την πώληση ορθοπαιδικών προϊόντων,προθέσεις, εμφυτεύματα, φορεία, υλικό για τις πρώτες βοήθειες, ο όμιλος προσέφερε σ' αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις ακριβές διακοπές στο εξωτερικό, η αξία των οποίων αντιστοιχούσε στο 10% της αξίας του συμβολαίου που του κατακυρωνόταν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 December 2012 - 13:30:27 UTC