Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινά ο νέος κύκλος των ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα
  • [02] Δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές
  • [03] Επιδότηση για μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, μελετά το ΥΠΕΚΑ
  • [04] Φιλοξενία αστέγων σε χώρους του δήμου Αθηναίων

  • [01] Ξεκινά ο νέος κύκλος των ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα

    Με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές Αρχές για το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού, ξεκινά ο νέος κύκλος των ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στα υποβρύχια και τα TOR M1.

    Οι ανακριτές της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλής και Ι. Σταθόπουλος, με αίτημά τους στην Ελβετία ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.

    [02] Δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές

    Δικαστική υποστήριξη σε υπερχρεωμένους καταναλωτές για την εφαρμογή του Ν3869/2010 θα παρέχει Σύμπραξη Ενώσεων Καταναλωτών. Η δικαστική συνδρομή αφορά στην υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών, μετά την λήξη της εξωδικαστικής προσπάθειας μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο.

    Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούσης «ο νόμος 3869/2010 αποτελεί σήμερα το μοναδικό νομικό εργαλείο στη διάθεση του υπερχρεωμένου καταναλωτή που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις οφειλές του, προκειμένου να ρυθμίσει τα χρέη του και να προστατεύσει την κύρια κατοικία του».

    [03] Επιδότηση για μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, μελετά το ΥΠΕΚΑ

    Την παροχή κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα τζάκια σε ενεργειακά -με διττό το στόχο της εξοικονόμησης πόρων για θέρμανση και της άμβλυνσης του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται σε έξαρση- επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ.

    Όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να εντάξει άμεσα το μέτρο της μετατροπής των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ' οίκον» για να παρέχεται και για τη δράση αυτή επιδότηση προς τους πολίτες.

    [04] Φιλοξενία αστέγων σε χώρους του δήμου Αθηναίων

    Συνολικά 39 άστεγοι φιλοξενούνται στους τρεις χώρους που διέθεσε ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του ψύχους, ενώ χθες -πρώτη νύχτα της λειτουργίας των χώρων φιλοξενίας- φιλοξενήθηκαν και διανυκτέρευσαν 15 άνθρωποι.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος φιλοξενούνται 23 άτομα, στη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου φιλοξενούνται πέντε άτομα και στη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης φιλοξενούνται 11 άτομα.

    Καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960 για πληροφορίες και επείγουσα βοήθεια, μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων. Το Γραφείο Επικοινωνίας με τον Δημότη (η τηλεφωνική γραμμή 1960) για την εξυπηρέτηση αστέγων, δέχθηκε από χθες μέχρι και σήμερα 205 κλήσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των κλήσεων (56) αφορούσε αστέγους στην 1η Δημοτική Κοινότητα και προωθήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων. Ακόμη 18 κλήσεις αφορούσαν αστέγους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων και παραπέμφθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον τηλεφωνικό αριθμό 197. Οι 103 κλήσεις αφορούσαν την προσφορά ειδών ρουχισμού και κουβερτών προς τους αστέγους συμπολίτες μας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 19:30:22 UTC