Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθυστερήσεις και αύριο στα δρομολόγια του Μετρό
  • [02] Έτοιμος να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης δηλώνει ο Ντεπαρντιέ
  • [03] Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην Αττική
  • [04] Αντίθετη η ΠΟΕ-ΔΟΥ στο κλείσιμο και τη συγχώνευση εφοριών στα νησιά

  • [01] Καθυστερήσεις και αύριο στα δρομολόγια του Μετρό

    Με καθυστερήσεις αναμένεται να πραγματοποιούνται και αύριο, Τετάρτη, τα δρομολόγια του Μετρό, λόγω της κατάληψης του κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια από τους εργαζόμενους.

    Οι εργαζόμενοι, όπως δηλώνουν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει επίσημη δέσμευση ότι θα τηρηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει ο κλάδος και ισχύει έως τον Απρίλιο.

    Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, υποστηρίζουν, οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ.

    Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια, εμποδίζει τους συρμούς να βγουν από τα αμαξοστάσια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη «γραμμή 2» (Αγ.Αντώνιος- Αγ.Δημήτριος) και στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ.Πλακεντίας).

    [02] Έτοιμος να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης δηλώνει ο Ντεπαρντιέ

    Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης, δήλωσε από την Ποντγκόριτσα ότι είναι "έτοιμος" να παρουσιαστεί "όποτε θέλουν", μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς.

    "Δεν διαφεύγω από το δικαστήριο ή τη δικαιοσύνη. Το ταξίδι στο Μαυροβούνιο ήταν προγραμματισμένο. Είχα ειδοποιήσει το δικαστήριο. Εγώ είμαι έτοιμος να τους δω όποτε θέλουν, υπό τον όρο ότι θα είμαι εκεί και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου", τόνισε ο ηθοποιός.

    [03] Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην Αττική

    Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τρεις δημοτικές κοινότητες του δήμου Κηφισιάς (δηλ σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη). Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Διονύσου.

    Στο δήμο Ωρωπού (δηλ. Αυλώνα, Αφίδναι, Κάλαμος, Καπανδρίτι, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Πολυδένδρι, Συκάμινο, Ωρωπός) και στο δήμο Φύλης (δηλ. Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά) τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10 το πρωί για λόγους ασφαλείας.

    Στο δήμο Αχαρνών δεν θα λειτουργήσουν μόνο τα σχολεία του δημοτικού διαμερίσματος Θρακομακεδόνων. Στα υπόλοιπα διαμερίσματα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

    [04] Αντίθετη η ΠΟΕ-ΔΟΥ στο κλείσιμο και τη συγχώνευση εφοριών στα νησιά

    Την αντίθεσή της στο κλείσιμο και τη συγχώνευση ενός μεγάλου αριθμού εφοριών που προβλέπεται σε σχετική υπουργική απόφαση με καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής τις 14 Ιανουαρίου 2013 και αφορά και σε ΔΟΥ που λειτουργούν σε νησιά, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΕ ΔΟΥ). Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εξαιτίας του κλεισίματος των εφοριών έχει προκληθεί αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό νησιών, όπου θα υποστούν μεγάλες συνέπειες οι κάτοικοι, λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών και του κόστους που θα επωμιστούν, ενώ εκατοντάδες υπάλληλοι και οι οικογένειές τους αναγκάζονται σε μετανάστευση και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 January 2013 - 21:30:25 UTC