Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζεται σήμερα το νέο φορολογικό
  • [02] Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [03] Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων
  • [04] Τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου από την Moody's
  • [05] «Η Τέχνη δεν είναι προαπαιτούμενο των εποχών ευμάρειας»
  • [06] Εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το ΤΤ
  • [07] Καινοτόμα έργα παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα
  • [08] Νέα μέθοδος αξιοποίησης του τέστ Παπ
  • [09] Πύθωνας ταξίδεψε στο φτερό αεροσκάφους!
  • [10] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη
  • [11] Το «The Wall» και ο Roger Waters επιστρέφουν στην Ελλάδα
  • [12] «Εύκαπτες» οθόνες για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές
  • [13] Ο δήμος Τριπόλεως θα παράξει βιοντίζελ από τηγανέλαια για καύσιμη ύλη στα οχήματά του
  • [14] Aπό τη Δευτέρα το ενιαίο σύστημα συνταγών, ιατρικών πράξεων,εξετάσεων

  • [01] Ψηφίζεται σήμερα το νέο φορολογικό

    Ψηφίζεται εντός της ημέρας, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

    Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο, το χαρακτήρισε νομοσχέδιο δημοσιονομικής ανάγκης.

    Ο υπουργός απέρριψε τιςτροπολογίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για ανακούφιση των ευπαθέστερων κοινωνικών στρωμάτων, σημειώνοντας πως το συνολικό τους κόστος ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ποσό που, όπως είπε, είναι αδύνατον να εξευρεθεί με άλλον τρόπο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ του φορολογικού νομοσχεδίου ως προϋπόθεση για μία αναπτυξιακή προοπτική.

    Το νέο φορολογικό επιβάλλει στους εργαζόμενος προκλητικούς άμεσους και έμμεσους φόρους, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός

    Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η έκτακτη σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στη Λεμεσό.

    Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνεται η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ, θα παραστούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

    Η σύνοδος πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων Μέρκελ για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου που προκάλεσαν ανησυχία και αντιδράσεις στη Λευκωσία.

    Για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός θα βρίσκονται 180 αστυνομικοί και οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος θα είναι κλειστοί.

    [03] Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων

    Οργανωμένο και συντονισμένο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε σπίτια δημοσιογράφων, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική. Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς έξω από πέντε σπίτια δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

    Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν ο καθένας από δύο γκαζάκια και από τις εκρήξεις και πυρκαγιές προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και κυρίως μαύρισμα τοίχων από τους καπνούς, εξωτερικά.

    Αναλυτικά, το μπαράζ των επιθέσεων εξελίχθηκε ως εξής: στις 03.40 στο Κολωνάκι στο σπίτι όπου διέμενε ο Γιώργος Οικονομέας, στις 04.10 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04.15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευαγγελίας Μπαλτατζή. Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04.45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

    Σε κάθε ένα από τα σπίτια μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν λόγω του ότι οι πυρκαγιές ήταν μικρής έκτασης. Έρευνες για τις επιθέσεις γίνονται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

    [04] Τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου από την Moody's

    Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά τρεις βαθμίδες, από "B3" σε Caa3. Ως βασικό αιτιολογικό της νέας υποβάθμισης προβάλλεται η αυξημένη στήριξη που θα χρειαστεί να παράσχει η κυπριακή κυβέρνηση στις τράπεζες, καθώς και η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη δανειακή σύμβαση.

    Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο θα μπορούσε σαφώς να επιδεινωθεί στη διάρκεια των προσεχών 12 έως 18 μηνών και συνεπώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος στάσης πληρωμών, λόγω του δημόσιου χρέους. Αποδίδει εκ νέου το πρόβλημα στις σοβαρές δυσχέρειες του τραπεζικού τομέα, ο οποίος -επισημαίνει- πλήττεται από την έκθεσή του στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

    Ταυτόχρονα, ο οίκος Moody's διατηρεί αρνητική την προοπτική της κυπριακής οικονομίας.

    [05] «Η Τέχνη δεν είναι προαπαιτούμενο των εποχών ευμάρειας»

    Τραγούδια από τη συνθετική δραστηριότητα του Γιώργου Ανδρέου, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ελένης Τσαλιγοπούλου (Πορτοκάλογλου, Ανδρέου, Ζούδιαρης, Λειβαδάς, Ιωαννίδης κ.α.), τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπανό, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, Ξαρχάκο κ.α.) καθώς και τραγούδια από τη λαϊκή και τη δημοτική παράδοση θα ακουστούν απόψε και αύριο (21:30) στον χώρο του Ιανού, στην Αθήνα.

    «Σε χώρους, όπως του Ιανού, συντελείται ουσιαστική επικοινωνία με το ακροατήριο. Είναι ?εύκολο? να παίζεις από απόσταση ασφαλείας μουσική, το δύσκολο είναι να ?τα λες? σε απόσταση αναπνοής, χωρίς τεχνικά και σκηνοθετικά κόλπα και καμώματα» λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο καλλιτέχνες, Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Ανδρέου, οι οποίοι αποτελούν ένα μουσικό δίδυμο που κρατάει χρόνια. Οι ίδιοι πάντως δεν αποδέχονται τον όρο «δίδυμο»:

    «Ποτέ δεν υπήρξαμε ?αποκλειστικό? δίδυμο, πάντα σταθήκαμε ανοιχτοί σε κάθε είδους καλλιτεχνικές συνεργασίες με σημαντικούς συναδέλφους μας (σσ. Γαλάνη, Τσανακλίδου, Βιτάλη, Νταλάρας, Πορτοκάλογλου, Θηβαίος, Κανά, Λιδάκης, Κότσιρας, Ιωαννίδης και τόσοι άλλοι)».

    Ποιο είναι το κοινό που περιμένουν να βρουν στον Ιανό;

    «Κάθε συναυλία είναι μια αφορμή συνάντησης με τον ιδανικό σου ακροατή, που είναι εκείνος που σέβεται τη δουλειά σου και σε εκτιμά καλλιτεχνικά. Το κοινό μας είναι το σύνολο αυτών των ακροατών - το ?άλλο? κοινό δεν θα έρθει στον Ιανό, θα επιλέξει μια ?πίστα? κι ένα διαφορετικού τύπου ρεπερτόριο».

    Εξομολογούνται -στην σχετική ερώτηση- ότι ζηλεύουν δουλειές συναδέλφων τους:

    «Ακούμε όσο περισσότερο μπορούμε δίσκους ελληνικούς και ξένους. Φυσικά ζηλεύουμε πολλά καλά των άλλων (?ό,τι αγαπώ είναι αλλουνού κι αλλιώς φαντάζει? - όπως καίρια δηλώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος).

    Η ελληνική μουσική περνάει κρίση;

    «Όχι - κρίση περνά συνολικά η Ελληνική κοινωνία, κι αυτή δεν εμποδίζει την καλλιτεχνική δημιουργία, δυσκολεύει όμως την επικοινωνία του κοινού με το έργο τέχνης. Κάθε εποχή παράγει Τέχνη, η Τέχνη δεν είναι προνόμιο και προαπαιτούμενο των εποχών ευμάρειας και ευημερίας».

    [06] Εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για το ΤΤ

    Δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), όπως αναμενόταν, οι τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές, δηλαδή η Εθνική, η Αlpha Bank,η Eurobank και η Attica Bank, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Στην περίπτωση που δεν κατατεθούν καισήμερα προσφορές, το ΤΤ θα ακολουθήσει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Proton bank, δηλαδή θα «σπάσει» σε καλή και κακή τράπεζα και το καλό κομμάτι περνά στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    [07] Καινοτόμα έργα παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα

    Δύο έργα παραγωγής ενέργειας με ηλιοθερμική τεχνολογία, στην Κρήτη και τη Φλώρινα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος NER300 που υποστηρίζει συνολικά 23 καινοτόμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, οι δύο προτάσεις θα επιχορηγηθούν με 86,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο περίπου 7% του συνόλου του προγράμματος. «Η ένταξη δυο ελληνικών έργων μεταξύ των 23 που χρηματοδοτεί τελικά το πρόγραμμα NER300, από τις 78 συνολικά προτάσεις που υποβλήθηκαν, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα» τονίζει το υπουργείο.

    Τα Ελληνικά έργα που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα είναι:

    CSP MINOS: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας πύργου, στην νοτιανατολική Κρήτη, μεγέθους 50MWe, από την εταιρία NUR-MOH A.E. Το έργο θα ωφελήσει ουσιαστικά την ενεργειακή αυτάρκεια της Κρήτης, με τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να προσφέρει εγγυημένη ηλεκτρική ενέργεια, σε κόστος ανταγωνιστικό με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

    CSP Maximus: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας τύπου Stirling στον νομό Φλώρινας, συνολικού μεγέθους 75,3 MWe, από την εταιρεία A.N. MAXIMUS SOLAR THERMAL LTD. Το έργο θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκμετάλλευση της τεχνολογίας DishStirling. Θα αποτελείται από 37 υποέργα τα οποία θα έχουν κοινό σημείο σύνδεσης με το δίκτυο. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 44,5 εκατ. ευρώ.

    [08] Νέα μέθοδος αξιοποίησης του τέστ Παπ

    Το τεστ Παπ, που χρησιμοποιείται ως μέθοδος ρουτίνας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου, θα μπορούσε επιτέλους να αξιοποιηθεί μελλοντικά ως βάση για την ανίχνευση και άλλων μορφών γυναικολογικού καρκίνου, των ωοθηκών και της μήτρας. Αυτό ανακοίνωσε μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και ένας ελληνικής καταγωγής, ο Νικόλαος Παπαδόπουλος του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

    Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το σύνηθες κολποτραχηλικό επίχρισμα που συλλέγεται στο τεστ Παπ και κατάφεραν, μέσω ανάλυσης του DNΑ των κυττάρων που περιέχονται σε αυτό, να εντοπίσουν γενετικές αλλαγές που προκαλούνται στις περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

    Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την επέκταση του τεστ Παπ, ώστε να «πιάνει» και άλλες μορφές της ασθένειας, αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστούν αρκετά ακόμα χρόνια (ίσως δέκα έως 15), εωσότου το νέο τεστ χρησιμοποιηθεί ευρέως. Αν όμως αυτό συμβεί, εφόσον το τεστ αποδειχτεί όντως αποτελεσματικό μετά από πολλές κλινικές δοκιμές, τότε θα καλύψει ένα κενό που αφήνει το σημερινό τεστ Παπ, που εφηύρε ο Έλληνας γιατρός Γιώργος Παπανικολάου στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και έκτοτε έχει γίνει διάσημο παγκοσμίως.

    Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τεστ που αξιόπιστα να ανιχνεύουν έγκαιρα τους καρκίνους της μήτρας και των ωοθηκών, ώστε η αντικαρκινική θεραπεία να είναι πιο αποτελεσματική. Ιδίως ο καρκίνος των ωοθηκών έχει συχνά άσχημη πρόγνωση, επειδή συνήθως αργεί να διαγνωστεί, λόγω και της καθυστέρησης στην εκδήλωση των συμπτωμάτων του.

    Το νέο τεστ (με την ονομασία PapGene) φιλοδοξεί να κάνει έγκαιρη διάγνωση, εντοπίζοντας το γενετικό ίχνος αυτών των καρκίνων (δηλαδή τις μεταλλάξεις των φυσιολογικών κυττάρων) με τη βοήθεια του αρχικού τεστ Παπ. Οι γιατροί θα κάνουν το κανονικό τεστ Παπ και, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνικές γενετικής ανάλυσης για να αναλύσουν το επίχρισμα που έχει ληφθεί. Επειδή το κολποτραχηλικό επίχρισμα συχνά περιέχει κύτταρα τόσο από τις ωοθήκες, όσο και από το ενδομήτριο, τα τυχόν καρκινικά κύτταρα από αυτές τις περιοχές θα ανιχνεύονται και θα αναλύονται ανάλογα.

    Ο ερευνητής Λούις Ντίαζ, καθηγητής ογκολογίας του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, δήλωσε ότι, όπως έδειξαν οι πρώτες δοκιμές σε μια ομάδα 46 γυναικών, το νέο τεστ «μπορεί να ανιχνεύσει το 100% των ενδομητριακών καρκίνων και το 40% των καρκίνων των ωοθηκών, ακόμα και στα πιο πρώιμα στάδια της νόσου -και μάλιστα χωρίς καθόλου παραπλανητικά θετικά αποτελέσματα». Έως το τέλος του 2013, θα έχει ολοκληρωθεί μια σειρά από δοκιμές αξιολόγησης του τεστ σε έναν μεγάλο αριθμό δειγμάτων από γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών ή της μήτρας.

    [09] Πύθωνας ταξίδεψε στο φτερό αεροσκάφους!

    Οι επιβάτες μιας πτήσης της εταιρείας Qantas έγιναν μάρτυρες την Πέμπτη ενός «παράνομου» ταξιδιώτη. Στο φτερό της ουράς αεροσκάφους, βρέθηκε ένας πύθωνας μήκους τριών μέτρων.

    Το ερπετό που είναι το μεγαλύτερο φίδι στην Αυστραλία, εντοπίστηκε από τους επιβάτες εν πτήσει να βρίσκεται στο πίσω ακραίο φτερό του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση δύο ωρών από το Κάιρνς στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας έως το Πορτ Μόρεσμπι, την πρωτεύουσα της Παπούα Νέα Γουινέα.

    Ο πύθωνας «ήταν ακόμα στο αεροπλάνο κατά την προσγείωση στο Πορτ Μόρεσμπι. Πιθανώς πέθανε εν πτήσει » είπε ένας εκπρόσωπος Qantas.

    Το φίδι είχε αρχικά καταφέρει να κρυφτεί στο κοίλο ενός από τα ακραία πτερύγια στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, αλλά η ουρά του προεξείχε. Προφανώς αυτό αλλά και τα χτυπήματα από τον δυνατό άνεμο, καθώς το αεροπλάνο ήταν σε πτήση καταδίκασαν το τροπικό ερπετό σε θάνατο από υποθερμία, σύμφωνα με μια μαρτυρία .

    Η Qantas ανακοίνωσε ότι ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν.

    [10] Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Πιερία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη

    Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε Πιερία, Ημαθία και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό, ως μέλη της σπείρας κατηγορούνται εννέα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα τέσσερα.

    Οι δράστες «χτυπούσαν» μεταξύ άλλων σε εμπορικά καταστήματα και δημοτικές επιχειρήσεις, και σε αρκετές περιπτώσεις αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια. Η «λεία» τους υπολογίζεται σε 100 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα μετράει στο ενεργητικό της περίπου 30 ληστείες και κλοπές, που σημειώθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο. Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν στις 11 το πρωί στην Κατερίνη από τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας.

    [11] Το «The Wall» και ο Roger Waters επιστρέφουν στην Ελλάδα

    O Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των θρυλικών Pink Floyd επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα με το οπτικοακουστικό του αριστούργημα «The Wall» στις 31 Ιουλίου 2013, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Το αθηναϊκό κοινό είχε υποκλιθεί στο μεγάλο καλλιτέχνη το καλοκαίρι του 2011, όταν είχε επαναλάβει τη συναυλία «The Wall» καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές, σε ένα ζωντανό υπερθέαμα.

    Η συναυλία- φαινόμενο που έχει αφήσει ιστορία, αποτελεί μέρος της περιοδείας που θα πραγματοποιηθεί σε 25 μεγαλοπρεπή στάδια όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το Stade de France στο Παρίσι, το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, το Αmsterdam Arena και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

    Το «The Wall» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3.3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

    Η πρωτότυπη παρουσίαση του σόου πραγματοποιήθηκε το 1980 μέσα από 29 εμφανίσεις στα πλαίσια της περιοδείας του συγκροτήματος για την προώθηση του ομώνυμου δίσκου καθώς επίσης και στο Βερολίνο για τον εορτασμό της πτώσης του Τείχους.

    [12] «Εύκαπτες» οθόνες για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές

    Πρωτότυπες οθόνες για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, που έχουν τη δυνατότητα να... λυγίζουν και να στρίβουν αριστερά και δεξιά, παρουσιάστηκαν στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας του Λας Βέγκας.

    Οι «εύκαπτες» οθόνες αποτελούν τεχνολογικό επίτευγμα της Samsung. «Αυτή η ανακάλυψη θα αλλάξει τον τρόπο που συμπεριφέρονται στις συσκευές τους οι χρήστες παγκοσμίως» τόνισε ο Μπράιαν Μπέρκλεϊ, αντιπρόεδρος του τμήματος οθονών της Samsung.

    «Οι νέες οθόνες θα συνεισφέρουν τα μέγιστα ώστε να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες σαφώς πιο ανθεκτικές και λειτουργικές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές», προσέθεσε.

    Κατά την επίδειξη των νέων προϊόντων, ο Μπέρκλεϊ «έστριψε» μια οθόνη στο πλάι. Εκείνη αυτομάτως «ανταποκρίθηκε», εμφανίζοντας ένα μήνυμα κατά μήκος της οθόνης και όχι στο επάνω μέρος.

    [13] Ο δήμος Τριπόλεως θα παράξει βιοντίζελ από τηγανέλαια για καύσιμη ύλη στα οχήματά του

    Ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται και προχωρά στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του, με στόχο τη μείωση των δαπανών του.

    Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφασή του, να προχωρήσει ο δήμος στον εξοπλισμό για την παραγωγή καυσίμου που θα καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ έμμεσα ενθαρρύνει τους αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

    Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κατσαφάνα, στόχος του δήμου πέραν της υποχρέωσης προς την Κοινοτική Οδηγία (2003/30/ΕC), είναι η συμβολή στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, αλλά και της μείωσης των εκπομπών CO2, ενώ «βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εγκατάσταση συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής βιοντίζελ που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα οχήματα του δήμου μειώνοντας κατά το ήμισυ την αξία των καυσίμων».

    Ο κ. Κατσαφάνας σημείωσε, ότι από έρευνα που έχει διενεργηθεί στην περιοχή των διοικητικών ορίων του δήμου Τρίπολης, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα παραγωγής περίπου 70.000 λίτρων από τηγανέλαια ετησίως, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσηςαπροσδιόριστης ποσότητας από τους μαθητές των σχολείων, ενώ εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

    Υπογράμμισε, ότι η κατανάλωση πετρελαίου από τον στόλο των οχημάτων του δήμου Τρίπολης ανέρχεται περίπου στα 65.000 λίτρα ετησίως και η προοπτική μετεστερεοποίησης των φυτικών και ζωικών λιπών και ελαίων μπορεί να καλύψει, τόσο τις ανάγκες των οχημάτων κίνησης, όσο και μέρος της κατανάλωσης πετρελαίου στους καυστήρες των σχολείων.

    [14] Aπό τη Δευτέρα το ενιαίο σύστημα συνταγών, ιατρικών πράξεων,εξετάσεων

    Ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

    Η εφαρμογή του νέου συστήματος e-prescription παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο και διευθ/ντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και όπως τονίστηκε επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

    Τα οφέλη για τους χρήστες (ιατρούς, φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους, διαγνωστικά κέντρα) είναι πολλαπλά, ανέφερε ο κ. Χάλαρης, καθώς απλουστεύεται η όλη διαδικασία και μειώνεται ο χρόνος έκδοσης, εκτέλεσης συνταγής και παραπεμπτικού. Επίσης, θα είναι δυνατή η απευθείας άντληση στατιστικών στοιχείων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της συμπεριφοράς των γιατρών, ενώ με την εμφάνιση του ιστορικού του ασθενούς θα υπάρχει σύνδεση της πάθησης, διάγνωσης και θεραπείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 7:30:24 UTC