Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ολι Ρεν αποκλείει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Κύπρου
  • [02] «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες Νίμιτς για λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ»
  • [03] Ο Παγδατής αποκλείσθηκε από τον τελικό του «Kooyong Classic»
  • [04] Συλλήψεις 686 ατόμων για μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο
  • [05] Πιο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο
  • [06] Νέο περιστατικό πυροβολισμών από ένοπλο μαθητή σε σχολείο της Καλιφόρνια
  • [07] Οικογενειακή τραγωδία στη Σόφια με πέντε νεκρούς
  • [08] Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ
  • [09] Επικρίνουν τον Ομπάμα επειδή διόρισε μια σειρά λευκών ανδρών στην κυβέρνησή του

  • [01] Ο Ολι Ρεν αποκλείει την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους της Κύπρου

    Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους αποκλείει ο επίτροπος για τη Δημοσιονομική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που παραχωρεί στη σημερινή έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt".

    «Θα βρούμε λύση εντός του πλαισίου των καθορισμένων αρχών μας. Υπάρχει στο τραπέζι ένας αριθμός επιλογών. Το "κούρεμα" δεν αποτελεί για μας επιλογή» τονίζει ο κ. Ρεν, ο οποίος εμφανίζεται ωστόσο πεπεισμένος ότι οι διαπραγματευτές θα βρουν τρόπους προκειμένου να διασφαλίσουν την αντιμετώπιση του "ξεπλύματος" χρήματος, που, όπως σημείωνει, αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

    [02] «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες Νίμιτς για λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ»

    Η αμερικανική κυβέρνηση υποβοηθά και στηρίζει τις προσπάθειες του Μάθιου Νίμιτς για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.

    Σε ερώτηση για την επίσκεψη του προσωπικού απεσταλμένου του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, σε Αθήνα και Σκόπια, καθώς και για τη θέση των ΗΠΑ στις προσπάθειες και την αποστολή του, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι ο κ. Νίμιτς πραγματοποιεί το ταξίδι «σε μια προσπάθεια, για μια ακόμη φορά, να διευθετήσει το μακροχρόνιο ζήτημα του ονόματος».

    «Εδώ και καιρό, υποστηρίζουμε αυτή τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ηγέτες των δύο χωρών «θα είναι σε θέση να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, θα επωφεληθούν από τις προσπάθειες του πρέσβη Νίμιτς και θα δούμε κάποια πρόοδο».

    Στη συνέχεια, απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση για τον ρόλο της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα και τα Σκόπια, επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι βοηθά στις διαπραγματεύσεις, η κ. Νούλαντ τόνισε ότι πάντα (οι ΗΠΑ) υποστήριξαν τις προσπάθειες του ειδικού απεσταλμένου κ. Νίμιτς, προσθέτοντας: «όταν μας ζητά να είμαστε χρήσιμοι, προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και να τον βλέπουμε πάντα και στις δύο πρωτεύουσες. Έτσι, προφανώς, ανυπομονούμε να ακούσουμε ό,τι υπάρχει».

    [03] Ο Παγδατής αποκλείσθηκε από τον τελικό του «Kooyong Classic»

    Ο Μάρκος Παγδατής αποκλείσθηκε από τον τελικό του διεθνούς τουρνουά τένις «Kooyong Classic», που διεξάγεται στην Μελβούρνη.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής, έχασε στον ημιτελικό από τον Αργεντινό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 6-4, 6-1, ο οποίος θα διεκδικήσει το τρόπαιο με αντίπαλο τον Αυστραλό, Λέιτον Χιούιτ, που στον άλλο ημιτελικό επικράτησε με 6-4, 6-4 του Τσέχου, Τόμας Μπέρντιχ.

    [04] Συλλήψεις 686 ατόμων για μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο

    Σε 686 συλλήψεις ατόμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ προέβησαν από την αρχή του 2012 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή και όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, τα παραπάνω προκύπτουν από στατιστικά στοιχεία τα οποία, μετά από αίτηση του υπουργείου Οικονομικών προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάστηκαν στην Καραγιώργη Σερβίας, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των ποινικών φορολογικών υποθέσεων.

    Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες προς το Δημόσιο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.

    [05] Πιο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο

    Σημαντικά καλύτερα έσοδα και κέρδη παρουσιάζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, σε σύγκριση με τις εταιρείες που περιορίζονται στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Regus, που κατέγραψε τις απόψεις περισσοτέρων των 20.000 ανώτερων διοικητικών στελεχών από 90 χώρες παγκοσμίως.

    Όσον αφορά στις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ευρώπη αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό για επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ η Κίνα και η Μέση Ανατολή αποτελούν αυξανόμενα δημοφιλείς και κερδοφόρες αγορές.

    Από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι επίσης ότι κατά τους 12 τελευταίους μήνες, το 50% των εξαγωγικών εταιρειών αναφέρει αύξηση των κερδών, σε σύγκριση με το μόλις 38% των εταιρειών που περιορίζονται στην εγχώρια αγορά.

    Κατά την ίδια περίοδο, το 59% των εταιρειών που κάνουν εξαγωγές αναφέρει αύξηση πωλήσεων, σε σύγκριση με ποσοστό 37% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται μόνο σε εγχώριο επίπεδο. Στην Ελλάδα, δημοφιλέστερος προορισμός επέκτασης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι η Ευρώπη, με ποσοστό 56% να τη βαθμολογεί ως τον πλέον κερδοφόρο τόπο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Κίνα (48%) και η Μέση Ανατολή (37%), ενώ ακολουθούν η Βόρεια Αμερική (32%) και η Νοτιανατολική Ασία (31%).

    [06] Νέο περιστατικό πυροβολισμών από ένοπλο μαθητή σε σχολείο της Καλιφόρνια

    Ένας έφηβος 16 ετών οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα άνοιξε χθες, πυρ σε αίθουσα ενός Λυκείου της Καλιφόρνιας τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του πριν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου τον πείσουν να παραδώσει το όπλο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ο ένοπλος συνελήφθη στο Λύκειο Taft Union της κομητείας Κερν μετά τους πυροβολισμούς και από ερευνητές έγινε αργότερα γνωστό πως αισθανόταν ότι τον κακομεταχειρίζονταν ένας ή δύο συμμαθητές του. Ο ένας απ' αυτόυς είναι ο μαθητής που πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε σοβαρά.

    Το επεισόδιο συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενηλίκους σε Δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ, το Δεκέμβριο, προκαλώντας μια εθνική συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων.

    Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε μια τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων, και πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς να τον πετύχει, δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.

    Το θύμα, σε "κρίσιμη κατάσταση", μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το Λύκειο.

    Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι και αβλαβείς από την τάξη.

    [07] Οικογενειακή τραγωδία στη Σόφια με πέντε νεκρούς

    Πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε διαμέρισμα στο προάστιο Γκότσε Ντέλτσεφ της Σόφιας αργά χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτει ότι πρόκειται για οικογενειακό δράμα, το οποίο μετατράπηκε σε πολύνεκρη τραγωδία.

    Τα άψυχα κορμιά της γιαγιάς, 74 ετών, του γιου 54 ετών, της νύφης 55 ετών και των δύο γιων 27 και 21 χρονών της οικογένειας Σάβοφ ανακαλύφθηκαν στο διαμέρισμα της οικογένειας αργά χθες βράδυ παρ' όλο που η μοιραία οικογενειακή διαμάχη είχε διαδραματιστεί κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Δευτέρας, 7 Ιανουαρίου.

    Όπως ανέφερε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Σόφιας, Βαλέρι Ιορντανόφ, οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν για το τραγικό γεγονός, χθές, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ από γυναίκα που ζει στο διπλανό διαμέρισμα της πολυκατοικίας.το

    Σύμφωνα με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Σόφιας Βαλέρι Ιορντάνοφ η εγκληματολογική υπηρεσία υποπτεύεται ότι δράστης του φοβερού εγκλήματος είναι ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Βλαντίμιρ (27) που είχε ψυχικά προβλήματα. Σύμφωνα με την προκαταρκτική υπόθεση των εγκληματολόγων για άγνωστους προς το παρόν λόγους ο νεαρός άνδρας δολοφόνησε τους συγγενείς του και μετά αυτοκτόνησε.

    [08] Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ

    Κλιμακώνεται ραγδαία η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μετά τα επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.

    Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι, σήμερα, θα προκηρύξει τις δημοτικές εκλογές στη χώρα για τις 24 Μαρτίου.

    Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, παράλληλα με τις δημοτικές εκλογές, εξαρτώντας τη συμμετοχή του κόμματος του σε αυτές από την εκπλήρωση μίας σειράς προϋποθέσεων.

    Συνοπτικά, το SDSM, ζήτησε, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση προσώπων «ευρείας αποδοχής» σε συγκεκριμένα υπουργεία (Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Οικονομικών) και στην Κρατική Ραδιοτηλεόραση, «προκειμένου να διασφαλιστεί ο δίκαιος και δημοκρατικός χαρακτήρας των εκλογών», προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε καμία προσεχή εκλογική αναμέτρηση, συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών εκλογών και ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί στους δρόμους».

    Το κυβερνών VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι γνωστοποίησε ότι θα αποφανθεί επί των αιτημάτων αυτών της αντιπολίτευσης το Σάββατο, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απάντηση του θα είναι αρνητική. Σε περίπτωση που το κυβερνών κόμμα απορρίψει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, τότε η τελευταία, όπως έχει δηλώσει ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, θα απέχει από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Σε μία τέτοια περίπτωση, στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου θα συμμετάσχουν οι υποψήφιοι του κόμματος του κ.Γκρούεφσκι και των αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ, σε περιοχές όπου ζουν αρκετοί Αλβανοί.

    Παράλληλα, η αντιπολίτευση επιχειρεί να κλιμακώσει τις διαμαρτυρίες της και το Σάββατο το μεσημέρι, όπως ανήγγειλε, θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας στα Σκόπια για να καταγγείλει, όπως ανέφερε, «την συστηματική παραποίηση των γεγονότων και της πραγματικότητας στη χώρα από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

    Η «Πορεία για την Αλήθεια», όπως ονομάστηκε, θα έχει κεντρικό σύνθημα το αίτημα για αντικειμενική ενημέρωση από την μεριά των ΜΜΕ και θα περάσει από τα κτίρια της Κυβέρνησης, της Βουλής, της Κρατικής Τηλεόρασης και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Σίτελ» (Sitel).

    [09] Επικρίνουν τον Ομπάμα επειδή διόρισε μια σειρά λευκών ανδρών στην κυβέρνησή του

    Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πυρά από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματός του επειδή διόρισε μια σειρά λευκών ανδρών σε σημαντικές κυβερνητικές και ηγετικές θέσεις κατά την έναρξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε χθες, Πέμπτη, ως υπουργό Οικονομικών τον Τζακ Λιου, τον τέταρτο λευκό άνδρα που διορίζει τις τελευταίες εβδομάδες στις σημαντικότερες θέσεις της κυβέρνησής του.

    Ο διορισμός του Λιου ακολουθεί την επιλογή από τον Ομπάμα του γερουσιαστή Τζον Κέρι για να αντικαταστήσει την Χίλαρι Κλίντον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Διόρισε επίσης τον πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ ως υπουργό Άμυνας και τον Τζον Μπρέναν επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA).

    Παράλληλα έχασε την πρώτη ισπανόφωνη γυναίκα της κυβέρνησής του όταν η υπουργός Εργασίας Χίλντα Σόλις ανακοίνωσε την Τετάρτη την παραίτησή της. Και τον περασμένο μήνα η Λάιζα Τζάκσον, η οποία είναι μαύρη, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση της επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας.

    "Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό", δήλωσε για τους διορισμούς του Ομπάμα ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Ρέιντζελ, ένας από τους σημαντικότερους Αφροαμερικανούς στο Κογκρέσο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 January 2013 - 9:30:22 UTC