Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "x" για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
  • [02] Νέο "μπλόκο" για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
  • [03] Αισιόδοξο το Όσλο ότι η κρίση που προκλήθηκε μετά τη σύλληψη ομήρων στην Αλγερία πλησιάζει στος τέλος της

  • [01] "x" για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

    «Ισοπαλία» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της VPRC για την Εφημερίδα των Συντακτών και της Metron για τον Επενδυτή.

    Στην έρευνα της VPRC, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ποσοστό 29,5% της εκλογικής επιρροής. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, και τα άλλα κόμματα 6%. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έρευνα δείχνει βελτιωμένη εικόνα για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά (προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 21,2% έναντι 11,6% του κ. Τσίπρα), κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, ψηλά τη Χρυσή Αυγή, οριακή άνοδο του ΠΑΣΟΚ και μικρή πτώση για τη ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, το 67% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η χώρα είναι σε «λάθος» κατεύθυνση, το 21% σε «σωστή», το 8% «ούτε σωστή ούτε λάθος» και το 4% είπαν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    Εξάλλου, το 31,6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι εάν είχαμε αύριο εκλογές, θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι του 27,2% που πιστεύουν ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην έρευνα της Metron, και στο ερώτημα «αν είαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε» ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,8%, η ΝΔ 18,7%, η ΧΑ 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,2%, οι ΑΝΕΛ 4,3%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, το ΚΚΕ 3,6%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% τα άλλα κόμματα 4,4%, το άκυρο/λευκό 10,2%, δεν θα ψηφίσουν 14,8%, δεν έχουν αποφασίσει 6,8%, ενώ δεν απάντησαν 1%.

    Στην εκτίμηση ψήφου της ίδιας εταιρείας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28%, η ΝΔ 27,8%, η ΧΑ 10,7%, το ΠΑΣΟΚ 7,7%, οι ΑΝΕΛ 6,3%, η ΔΗΜΑΡ 5,7%, το ΚΚΕ 5,4%, οι ΟΠ 1,8% και άλλα κόμματα 6,6%.

    [02] Νέο "μπλόκο" για λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

    Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, εντόπισαν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος της Ηγουμενίτσας, κατά τον έλεγχο που έκαναν σε δύο νταλίκες με βουλγαρικές πινακίδες τα μεσάνυχτα, στην είσοδο του λιμανιού, οι οποίες είχαν προορισμό την Ιταλία.

    Τα τσιγάρα εντοπίστηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, κάτω από τα εμπορεύματα και στα πλάγια τοιχώματα των φορτηγών, χάρη στην παρατηρητικότητα των λιμενικών που έκαναν τον έλεγχο. Οι δύο οδηγοί, ο ένας Βούλγαρος και ο άλλος Έλληνας, συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν τα δύο φορτηγά οχήματα.

    Οι τελωνειακοί, που κάνουν την καταμέτρηση των τσιγάρων, εκτιμούν ότι πρόκειται για πολύ μεγάλη ποσότητα, η οποία θα ξεπεράσει τις 500.000 χιλιάδες πακέτα.

    Χθες, οι τελωνειακοί ολοκλήρωσαν την καταμέτρηση 270.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, σε μια άλλη νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες και Έλληνα οδηγό, που επιχείρησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας να ταξιδέψει για την Ιταλία.

    Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό ελληνοβουλγαρικού κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων.

    [03] Αισιόδοξο το Όσλο ότι η κρίση που προκλήθηκε μετά τη σύλληψη ομήρων στην Αλγερία πλησιάζει στος τέλος της

    Η νορβηγική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα αισιοδοξία σήμερα ότι η κρίση που προκλήθηκε μετά τη σύλληψη ομήρων στην Αλγερία πλησιάζει σύντομα στο τέλος της.

    Oυπουργός επιβεβαίωσε ότι οι δυο από τους οχτώ νορβηγούς ομήρους αφέθησαν ελεύθεροι, ο ένας από τους οποίους αναχώρησε για την αεροπορική βάση του Ραμστάιν στη νότια Γερμανία, ενώ ο άλλος βρίσκεται ακόμα στην Αλγερία.

    Σύμφωνα με τη νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil, ως αυτή τη στιγμή, σώοι είναι οι 11 από τους 17 υπαλλήλους της εταιρείας στις αλγερινές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2013 - 11:30:20 UTC