Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές
  • [02] Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα τονίζει το ΚΚΕ
  • [03] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [04] Η ΔΗΜΑΡ για το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • [05] Δεκαπέντε απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Ιν Αμένας

  • [01] Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστές

    Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους και τη συνέχιση κατάθεσης αγωγών στο Μισθοδικείο κατά τις μείωσης των αποδοχών τους, αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς κατά τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

    Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των δικαστών, όπου και αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των αποδοχών τους. Με την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) οι δικαστές υποχρεώθηκαν αναδρομικά από την1η Αυγούστου του περασμένου έτους (2012) να επιστρέψουν τμηματικά τις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές τους. Δηλαδή, να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν από τον περασμένο Αύγουστο και μετά, καθώς από την ημερομηνία αυτή επήλθε αναδρομική μείωση των μισθών τους.

    Η πρόεδρος της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου τόνισε ότι «η Κυβέρνηση επέδειξε μια στάση εχθρικής αδιαλλαξίας κατά τη Δικαιοσύνης και κατά των δικαστών, τη στιγμή μάλιστα που η συνολική μείωση στους δικαστές έφτασε το 60% επί των αποδοχών τους.

    Οι νέες μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΔΕ, και μάλιστα τόσο υψηλού ποσοστού, δεν ήταν ούτε αναγκαίες ούτε αναλογικές, καθώς από το όφελος αυτών των μειώσεων στους 4.000 δικαστές για τα έσοδα του Δημοσίου ήταν ελάχιστα.

    Κλείνοντας την ομιλία της η πρόεδρος της ΕΔΕ ανάφερε ότι πέρα από τις αγωγές, που ξεκίνησαν να καταθέτουν στο Μισθοδικείο οι δικαστικοί, είναι «ανοικτοί σε διάλογο με την Κυβέρνηση, ώστε να συμβάλλουν να εξευρεθεί λύση και να επικρατήσει ηρεμία στο ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης».

    [02] Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα τονίζει το ΚΚΕ

    «Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή τυ τα γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημειώνει, δε, ότι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, «μόνο αν απορρίψουν» τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί.

    [03] Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Για πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου "αντί πινακίου φακής" κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελήνων Νότης Μαριάς. «Η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές της Τρόικας, εκτελεί κυριολεκτικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» αναφέρει ο κ. Μαριάς και προσθέτει: «Στέλνει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και ακολουθώντας μια πολιτική «αλά» ΑΤΕ, ετοιμάζεται να πουλήσει αντί πινακίου φακής ένα ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα.»

    [04] Η ΔΗΜΑΡ για το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

    Η Δημοκρατική Αριστερά συνεχίζει να εκτιμά ότι η δημιουργία της νέας τράπεζας με την επωνυμία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι το Νέο ΤΤ «μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους».

    Η νέα διοίκηση, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα περιουσία του Ελληνικού Κράτους και να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές τραπεζικές και κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και να διατηρήσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τα ΕΛ.ΤΑ.

    [05] Δεκαπέντε απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου της Ιν Αμένας

    Αλγερινές ειδικές δυνάμεις εντόπισαν σήμερα 15 απανθρακωμένα πτώματα στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου της Ιν Αμένας, που δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι συνδέονται με την αλ-Κάιντα, δήλωσε έγκυρη πηγή.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διεξάγεται έρευνα σε μια προσπάθεια ν' αναγνωριστούν τα πτώματα, τα οποία βρέθηκαν μετά την επιχείρηση του αλγερινού στρατού για τη διάσωση δεκάδων ξένων και αλγερινών εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Ιν Αμένας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 January 2013 - 13:30:21 UTC