Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλακή στον Έβρο
  • [02] «Από τις φωτογραφίες μου θέλω να αναδείξω την απλή ζωή στην Ελλάδα»
  • [03] H μύτη μας «ξέρει» από κβαντοφυσική υποστηρίζουν Έλληνες ερευνητές

  • [01] Επιφυλακή στον Έβρο

    Υψηλοτέρα από τα όρια συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων βρίσκονται από το πρωί οι στάθμες του ποταμού Έβρου, κινητοποιώντας το σύνολο των υπηρεσιών για την αποτροπή του ενδεχομένου πρόκλησης πλημμυρών.

    Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πετάλου, όπου το ύψος της στάθμης του ποταμού ξεπέρασε κατά 30 εκατοστά το όριο συναγερμού, καλύπτοντας το σταθμήμετρο. Ταυτόχρονα στο Πύθιο η στάθμη του Έβρου μετρήθηκε στα 5,90 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα, ενώ στα Κάμαρα η στάθμη του Αρδα ποταμού βρίσκεται στα 5 μέτρα, επίσης πολύ κοντά στο όριο συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων.

    Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παρεμβάσεις εκτόνωσης των πλημμυρικών φαινομένων έγιναν στις περιοχές Πυθίου και Μελισσοκομείου Φερών. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί και λόγω της υψηλής στάθμης του ποταμού, σημειώθηκε και μικρή ρήξη στο υπερβλητό ανάχωμα του Πραγγίου.

    Λόγω των αυξημένων ποσοτήτων νερού στους ποταμούς Έβρο 'Αρδα και Ερυθροπόταμο, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους των παρέμβριων περιοχών να μην πλησιάζουν τα αναχώματα προς αποφυγή ατυχημάτων και όσους δραστηριοποιούνται εντός του Δέλτα του Έβρου (αλιείς, κυνηγοί, κλπ), να απομακρυνθούν από το σημείο.

    [02] «Από τις φωτογραφίες μου θέλω να αναδείξω την απλή ζωή στην Ελλάδα»

    Είναι Ελβετός και επέλεξε να ζει μόνιμα εδώ και δέκα χρόνια στην Κρήτη την οποία γνώρισε πριν από τριάντα χρόνια, την αγάπησε την έκανε δεύτερη πατρίδα του κι απέκτησε πολλούς φίλους Κρητικούς. Νοιώθει άνετα μαζί τους και μοιράζεται μ αυτούς τις ανησυχίες του και τις χαρές του ενώ με το φωτογραφικό του φακό καταγράφει όσα τον έχουν γοητεύσει -και είναι πολλά -στη χώρα μας .

    Με τα δεκάδες χιλιάδες «κλικ» αποτύπωσε άπειρες ελληνικές στιγμές και τώρα παρουσιάζει τη δουλειά του με τίτλο «Τα Ελληνικά» στο Μουσείο Μπενάκη με 150 φωτογραφίες χωρισμένες σε επτά ενότητες .

    «Απ' τις φωτογραφίες μου θέλω να αναδείξω την απλή ζωή. Μ' αρέσει όταν μια φωτογραφία δίνει σιωπή, δίνει ηρεμία, να μην έχει χάος» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τσαρλς Βέμπερ προσθέτοντας ότι του αρέσει όταν οι άνθρωποι ποζάρουν, ήρεμοι όπως στις παλιές φωτογραφίες.

    O Τσαρλς Βέμπερ ήλθε για πρώτη φορά στην Κρήτη τον χειμώνα του 1976 «Ήλθα με την γυναίκα μου και τον γιο μου τον Δαμιανό για να συναντήσουμε ένα καλό φίλο Κρητικό μουσικό που είχα γνωρίσει στη Γενεύη και να περάσομε μαζί τα Χριστούγεννα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τσαρλς Βέμπερ για την πρώτη επαφή του με την Κρήτη.

    «Από τις φωτογραφίες μου», προσθέτει ο Τσαρλς Βέμπερ «θέλω να αναδείξω την απλή ζωή εδώ όπως για παράδειγμα αυτές με τα τρίκυκλα που δείχνει και πάλι ένα μικρό κομμάτι της ζωής στην Κρήτη».

    Στην έκθεση «The Greek Series- Τα Ελληνικά» που εγκαινιάζεται αύριο, (Τρίτη 29 Ιανουαρίου) στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει τη φωτογραφική του διαδρομή στην Ελλάδα. Τα θέματά του πραγματεύονται ανθρώπους, τοπία, αντικείμενα και συνθέσεις από την ελληνική καθημερινότητα, αποπνέοντας τρυφερότητα, αυθορμητισμό, τάξη και αγάπη για το χώρο και τους ανθρώπους της.

    [03] H μύτη μας «ξέρει» από κβαντοφυσική υποστηρίζουν Έλληνες ερευνητές

    Νέα πειράματα σε ανθρώπους, που έκαναν Έλληνες και ξένοι ερευνητές, έρχονται να ενισχύσουν την επίμαχη θεωρία ότι η μύτη μας χρησιμοποιεί και έναν κβαντοφυσικό μηχανισμό για την όσφρηση. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη αίσθηση δεν εξαρτάται μόνο από τα σχήματα των μορίων των ουσιών που μυρίζουμε στον αέρα, αλλά και από τις δονήσεις των μορίων. Η νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να διακρίνουν ανάμεσα στα διαφορετικά δονούμενα μόρια και αυτή η ικανότητα αποδίδεται σε κβαντικά φαινόμενα που συμβαίνουν στα βιολογικά συστήματα.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC, ήσαν οι Κλειώ Μανιάτη, Ευθύμιος Σκουλάκης και Λούκας Τούριν (που ήταν και ο υπεύθυνος) του Τμήματος Νευροβιολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ» στη Βάρη Αττικής, οι Δημήτρης Γεωργανάκης, Μανώλης Βαμβακιάς και Νικήτας Ραγκούσης της εταιρίας Βιορύλ ΑΕ στις Αφίδνες και ο Σάιμον Γκέιν του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του University College του Λονδίνου.

    Η εν λόγω θεωρία (περί δονητικής- κβαντικής διάστασης στην όσφρηση), που πρώτος προώθησε το 1996 ο Λούκα Τούριν, δεν έχει ακόμα κερδίσει την καθολική παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας, καθώς η κυρίαρχη αντίληψη παραμένει πως η αίσθηση της όσφρησης εξαρτάται αποκλειστικά από το σχήμα των μορίων που γίνονται αντιληπτά με βιοχημικό τρόπο από τους σχετικούς μοριακούς υποδοχείς της μύτης.

    Επιμέλεια: Π. Δρακόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 January 2013 - 11:30:21 UTC