Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Φεβρουάριο στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας
  • [02] Στη δημοσιότητα τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Παράταση για τη δεύτερη και τρίτη δόση του ΦΑΠ 2010
  • [04] Κατάθεση Η. Πλασκοβίτη στην Προανακριτική
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά χαρακτηριστικά αποκτά η ΝΔ
  • [06] Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 30χρονου ορειβάτη
  • [07] Συνελήφθη 22χρονος στην κηδεία του Ντερτιλή
  • [08] ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίου

  • [01] Τον Φεβρουάριο στην Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας

    Προς τα τέλη Φεβρουαρίου κλιμάκιο της τρόικας θα επισκεφθεί την Αθήνα για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

    Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να εξετάσουν την πρόοδοστην εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως ανέφερε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή τους.

    [02] Στη δημοσιότητα τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου του ΠΑΣΟΚ

    Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση του εσωκομματικού διαλόγου, ενόψει του 9ου Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου.

    Όπως προκύπτει από τα κείμενα και ειδικότερα από το κείμενο για το Καταστατικό, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί πολλά από τα βασικά του ιδρυτικά χαρακτηριστικά. Αναφέρεται ότι είναι «πατριωτικό, λαϊκό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό» αλλά απουσιάζει το «σοσιαλιστικό» χαρακτηριστικό, όπως επίσης απουσιάζει το γνωστό τετράπτυχο της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Δημοκρατική Διαδικασία» ενώ παραμένει το «πιστό στις παρακαταθήκες που του κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

    Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται, είναι ένα «σύγχρονο, θεσμικό κόμμα συλλογικό, δημοκρατικό οργανωτικά συγκροτημένο, ανοιχτό στους πολίτες». Επίσης είναι «γνήσια συλλογικό, συμμετοχικό, ανοιχτό και δημοκρατικό. Δεν είναι ένα προσωπικό ή αρχηγικό κόμμα. Αρνείται τα εσωκομματικά πελατειακά δίκτυα και τις προσωπολατρικές πρακτικές. Δίνει ευκαιρίες και κίνητρα ουσιαστικής συμμετοχής στα μέλη και τους φίλους του, τους καθιστά συνδιαμορφωτές των θέσεων του».

    [03] Παράταση για τη δεύτερη και τρίτη δόση του ΦΑΠ 2010

    Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της τρίτης δόσης έως και τις 29 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

    Οι αρχικές προθεσμίες έληγαν τέλος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Για την καταβολή των ποσών αυτών θα αποσταλεί ατομική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

    [04] Κατάθεση Η. Πλασκοβίτη στην Προανακριτική

    Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλ. Πλασκοβίτης φέρεται να δήλωσε ότι ήταν αναρμόδιος για την διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ.

    Η μόνη του εμπλοκή, όπως είπε, ήταν οι επικοινωνίες που ανέλαβε να φέρει σε πέρας με τις γαλλικές αρχές και τον πρεσβευτή στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, μέχρι να φθάσει στο υπουργείο Οικονομικών το CD.

    Ανέφερε, παράλληλα, ότι εκ παραδρομής ενέπλεξε τον πρεσβευτή Ηλία Κλη, ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς εννοούσε τον κ. Χαλαστάνη.

    Μέλη της Επιτροπής, πάντως, έκαναν λόγο για αντιφάσεις, καθώς ο κ. Χαλαστάνης είχε δηλώσει στην Προανακριτική ότι επικοινώνησε μόνο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη συνεργάτιδα του υπουργού.

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά χαρακτηριστικά αποκτά η ΝΔ

    Την εκτίμηση ότι η ΝΔ αποκτά όλο και περισσότερο «ακροδεξιά χαρακτηριστικά» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η εικόνα αυτή εκδηλώνεται, τόσο κατά τις αλλεπάλληλες επικοινωνιακές επιθέσεις της κυβέρνησης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

    Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι με δεδομένη τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που ήδη δημιουργεί η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής του τρίτου μνημονίου, «υπάρχει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει οδό διαφυγής και απόδρασης από τη δυσαρέσκεια αυτή μέσα από την ανεύθυνη ανακίνηση κρίσιμων εθνικών θεμάτων», κάτι που θα ήταν άκρως «επικίνδυνη εξέλιξη». Οι ίδιες πηγές δεν προσδιορίζουν ποιά ακριβώς είναι τα θέματα.

    [06] Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 30χρονου ορειβάτη

    Εντοπίστηκε το απόγευμα, η σορός του 30χρονου ορειβάτη, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα έπεσε σε χαράδρα, βάθους τετρακοσίων περίπου μέτρων, στο όρος Τύμφη στην περιοχή του Πάπιγκου στην Ήπειρο.

    Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (μέλη της οποίας συμμετείχαν στις έρευνες) το πτώμα του άτυχου ορειβάτη βρέθηκε από τους Ελβετούς διασώστες, της ομάδας ?Air Zermatt?, οι οποίοι συμμετείχαν με ελικόπτερο στην επιχείρηση διάσωσης. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια περισυλλογής της σορού από το ελικόπτερο και τους Ελβετούς διασώστες, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

    [07] Συνελήφθη 22χρονος στην κηδεία του Ντερτιλή

    Ένας 22χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου, κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές στον αέρα με πιστόλια.

    Ο 22χρονος συνελήφθη καθώς έφευγε από το νεκροταφείο, γιατί σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν 21 κάλυκες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Ο 22χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην Κρατική Ασφάλεια, από την οποία διενεργείται έρευνα για τους πυροβολισμούς.

    Κριτική στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την αστυνομία για τη στάση τους απέναντι στα συμβάντα κατά την κηδεία του Ν. Ντερτιλή ασκεί με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. «Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τονίζει: «Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους».

    «Τον χουντικό δολοφόνο Ντερτιλή προσκύνησαν με την παρουσία τους η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Αυτοί, τύπου Ντερτιλή, είναι οι εκφραστές τους, ανάλογες είναι και οι επιδιώξεις τους» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ «για τα γεγονότα στην κηδεία του Ντερτιλή».

    Σε δική της ανακοίνωση, η ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι «η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη - κήρυκα του μίσους -μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα».

    Για μη σεβασμό στη μνήμη «ενός παρασημοφορημένου Στρατηγού» κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

    [08] ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίου

    Εικοσιτετράωρηπανεργατική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ΓΣΕΕ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 January 2013 - 17:30:24 UTC