Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας"
  • [02] Φακέλους με σφαίρες και απειλές έλαβαν τρεις ΔΟΥ της Κρήτης
  • [03] I. Αλαφούζος: «Ακόμη δίνουμε μάχη για επιβίωση»
  • [04] Προσχώρησε στην "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης
  • [05] Aντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»
  • [06] Αμφισβητεί όλη τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του ο κατηγορούμενος για την ΜΑΡΦΙΝ
  • [07] Agence Europe: Εγκαταλείπει η Τουρκία την προοπτική ένταξης στην ΕΕ;

  • [01] "Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας"

    Είμαι εδώ για να υπενθυμίσω την αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδας, τον θαυμασμό για το κουράγιο με το οποίο αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την κρίση και την αποφασιστικότητά τους να βγουν απ' αυτήν, δήλωσε η υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών της Γαλλίας Ελέν Κονγουέι-Μουρέ, σε συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη.

    Είμαι εδώ, πρόσθεσε, και για να προετοιμάσω την επίσκεψη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ που θα γίνει σε λίγες μέρες. Απέφυγε ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία, τονίζοντας ότι θα γίνει "πολύ- πολύ γρήγορα".

    Η επίσκεψη αυτή θα στείλει το μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης, ότι η Γαλλία είναι "παρούσα" στο πλευρό της Ελλάδας.

    [02] Φακέλους με σφαίρες και απειλές έλαβαν τρεις ΔΟΥ της Κρήτης

    Έντονος προβληματισμός υπάρχει στην τοπική ΕΛΑΣ αφού μετά τη ΔΟΥ Χανίων, στην οποία έφθασε χθες ένας φάκελος που περιείχε μια σφαίρα των 9 mm και ένα προειδοποιητικό σημείωμα με απειλητικό περιεχόμενο, ακολούθησαν σήμερα και άλλοι φάκελοι με παρόμοιο περιεχόμενο στην Α? ΔΟΥ Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στους φακέλους υπάρχει ένα σημείωμα γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή το οποίο αναφέρει: «Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές. Κρητική Επανάσταση».

    [03] I. Αλαφούζος: «Ακόμη δίνουμε μάχη για επιβίωση»

    Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δίνει μάχη για επιβίωση, αλλά θα καταφέρει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα, έστω και με μειωμένο μπάτζετ, τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος, στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του "τριφυλλιού".

    «Εγώ παριστάνω την... τρόικα στον Παναθηναϊκό. Ήξερα ότι θα δεχτώ έντονη κριτική, αλλά δεν τέθηκε καν δίλημμα τότε (σ.σ. όταν ο ίδιος ανέλαβε την ΠΑΕ) γιατί δεν υπήρχε άλλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των "πρασίνων", που επισήμανε ακόμη προς τους δημοσιογράφους: «Ξεχνάτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ακόμα δίνει τη μάχη για την επιβίωση. Ο Παναθηναϊκός για τον οποίο συζητάμε δεν είναι ο κανονικός Παναθηναϊκός. Είναι ειδικές οι συνθήκες. Πολλές φορές μας ασκείται άδικη κριτική και πρέπει όλοι να το αναλογιζόμαστε αυτό».

    [04] Προσχώρησε στην "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης

    Ο συνδικαλιστής και πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε σήμερα στο φόρουμ ?Ελλήνων Πρωτοβουλία?, δηλώνοντας ότι αν και δεν είναι ούτε ακαδημαϊκός, ούτε πολύ νέος, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του φορέα.

    Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι «θα δώσω χωρίς ανταλλάγματα και την ψυχή μου, ως απλός στρατιώτης, σε μια κίνηση που έχει στόχο να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα μιας χώρας ισοπεδωμένης από ένα απαξιωμένο αρχηγοκεντρικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ο βουλευτής δεν έχει άποψη, ούτε στο κόμμα, ούτε στη Βουλή».

    [05] Aντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά»

    Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα τμήματα του οποίου απορροφώνται από άλλα Ιδρύματα, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Στην Θεσσαλονίκη κατάληψη για την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησής τους τονίζεται η έντονη αντίθεσή τους για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων του Ιδρύματος.

    [06] Αμφισβητεί όλη τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον του ο κατηγορούμενος για την ΜΑΡΦΙΝ

    Αμφισβητεί τα στοιχεία της δικογραφίας, τόσο το φωτογραφικό υλικό, όσο και την ανώνυμη επιστολή που τον «έφερε» κατηγορούμενο για τον εμπρησμό της ΜΑΡΦΙΝ, ο 32χρονος που αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα οδηγηθεί η όχι στην φυλακή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία με μια ανώνυμη επιστολή πολίτη, που, όπως αναφέρει, είναι ανίσχυρη νομικά.

    Στην επιστολή σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος και άλλα 2 άτομα που κατονομάζονται, ήταν «επικεφαλής» των επεισοδίων στην Κερατέας και «μπροστάρηδες στο κάψιμο της τράπεζας».

    Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ο 32χρονος, πως ο ανακριτής της υπόθεσης έλαβε αρνητική απάντηση όταν ζήτησε, τον περασμένο Νοέμβριο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ),να ταυτοποιήσει φωτογραφίες του με αυτήν του μασκοφόρου δράστη του εμπρησμού.

    [07] Agence Europe: Εγκαταλείπει η Τουρκία την προοπτική ένταξης στην ΕΕ;

    Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρ. Ερντογάν σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe (AΕ) αναρωτιέται στο σημερινό φύλλο του εάν οι δηλώσεις αυτές σημαίνουν ότι ο Eρντογάν εγκαταλείπει την προσπάθεια ένταξης της χώρας του στην ΕΕ. Εάν πράγματι συνέβαινε αυτό, σχολιάζει, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση. Ανακούφιση όχι για την Ε.Ε. (η οποία δεν πιστεύει σε αυτήν την προοπτική ένταξης εδώ και πολύ καιρό) αλλά γιατί θα σημάνει το τέλος της υποκρισίας και την επικράτηση της λογικής και της διαφάνειας. Έτσι θα καταστεί επιτέλους δυνατό κατά το δελτίο να διαπραγματευθούν οι δύο πλευρές βιώσιμες λύσεις για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους. Οι δυσκολίες είναι πολλές και διαφορετικές καθώς αφορούν το εμπόριο, την οικονομία αλλά και ζητήματα πολιτικά.

    Πιο συγκεκριμένα η ΑΕ αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του εξέφρασε την προτίμησή του για την προσχώρηση της χώρας του στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, στον οποίο μετέχουν ορισμένες περισσότερο ισχυρές χώρες -Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν- με τις οποίες η Τουρκία μοιράζεται κοινές αξίες , σύμφωνα πάντα με την άποψη του Eρντογάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 17:30:22 UTC