Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην άκρα αριστερά αποδίδουν οι τουρκικές αρχές την επίθεση αυτοκτονίας
  • [02] Αυστηρές ποινές για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα
  • [03] Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά
  • [04] Ξεκίνησε το συνέδριο των καθηγητών πανεπιστημίου

  • [01] Στην άκρα αριστερά αποδίδουν οι τουρκικές αρχές την επίθεση αυτοκτονίας

    Στην άκρα αριστερά αποδίδουν οι τουρκικές αρχές τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Τούρκος φρουρός και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

    Η επίθεση έγινε στις 13:14 τοπική ώρα, σε μια πλαϊνή είσοδο της πρεσβείας, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ. Ο δράστης ανατινάχτηκε στην εξωτερική πλευρά του προθαλάμου της εισόδου, σκοτώνοντας τον φρουρό και μία γυναίκα ενώ δύο Τούρκοι υπάλληλοι της πρεσβείας που βρίσκονταν στο εσωτερικό τραυματίστηκαν ελαφρά.

    "Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο καμικάζι ήταν μέλος μιας παράνομης αριστερής οργάνωσης", πρόσθεσε ο Γκιουλέρ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η αστυνομία από την πλευρά της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV, ανέφερε ότι ο δράστης ονομαζόταν Ετζεβίτ Σανλί και ανήκε στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C). Η οργάνωση αυτή έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις στην Τουρκία από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το DHKP-C θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 11 Σεπτεμβρίου είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή ενός αστυνομικού στην Κωνσταντινούπολη.

    Η σημερινή επίθεση έγινε λίγες ημέρες αφότου η τουρκική αστυνομία συνέλαβε, στις 18 Ιανουαρίου, 85 άτομα που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης αυτής. Συμπίπτει επίσης με την πρόσφατη ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Το DHKP-C τάσσεται ανοιχτά κατά του ΝΑΤΟ και "του αμερικανικού ιμπεριαλισμού".

    [02] Αυστηρές ποινές για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

    Αυστηρές ποινές προβλέπει διάταξη για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2013 και υπογραμμίζεται ότι «η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή η λειτουργία του αυτοκινήτου».

    Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:

    - Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

    - Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

    [03] Σε εξέλιξη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά

    Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την συμμετοχή του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υπουργού ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη.

    Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά προφανώς και το θέμα των κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών.

    [04] Ξεκίνησε το συνέδριο των καθηγητών πανεπιστημίου

    Άρχισε σήμερα το 11ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), σε μια κρίσιμη για την ανώτατη εκπαίδευση περίοδο, καθώς μόλις πριν από λίγες ώρες ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έδωσε στη δημοσιότητα το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, για να συνεχισθεί η διαβούλευση.

    Στο συνέδριο που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, θα γίνει απολογισμός της διετίας που πέρασε, ενώ θα εκλεγεί και η νέα του ηγεσία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 February 2013 - 19:30:20 UTC