Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια δύο καταζητούμενων
  • [02] Ρέσλερ: Να μην βιαστεί η Ευρωζώνη για οικονομική βοήθεια προς Κύπρο
  • [03] Διαμαρτυρία κατοίκων Σαλαμίνας για απομάκρυνση διοικητικών υπηρεσιών απο το νησί
  • [04] Ξανά στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

  • [01] Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια δύο καταζητούμενων

    Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα, έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε δύο σπίτια στην Αθήνα, όπου διέμεναν δύο άτομα που καταζητούνται ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Σε βάρος των δύο ατόμων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης την περασμένη Παρασκευή, για ένταξή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα αφορούν στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας, αλλά οι καταζητούμενοι θεωρούνται ύποπτοι και για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και φέρονται ως οι δύο από τους τέσσερις που διαφεύγουν.

    Οι αστυνομικοί ερευνούν τα πατρικά τους σπίτια για ανεύρεση στοιχείων για τη δράση τους και γενετικού υλικού, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχουν πράγματι εμπλοκή στις ληστείες στο Βελβεντό.

    [02] Ρέσλερ: Να μην βιαστεί η Ευρωζώνη για οικονομική βοήθεια προς Κύπρο

    Η Ευρωζώνη δεν πρέπει να βιαστεί να αποφασίσει σχετικά με τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο, αλλά να περιμένει για να διαπιστώσει κατά πόσον η επόμενη κυβέρνηση της νήσου είναι διατεθειμένη να συζητήσει διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και τις επιπτώσεις που θα είχε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κύπρου στις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal.

    «Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να θέσει στο τραπέζι τα στοιχεία και τα δεδομένα, ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες. Πρέπει να γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ποιες είναι οι χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις ή ποια επίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει στις ελληνικές τράπεζες», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ.

    Αναφερόμενος στην πορεία της γερμανικής οικονομίας, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι προϋπόθεση για μία ισχυρή ανάκαμψή της, αργότερα στη διάρκεια του 2013, είναι η συνέχιση της σταθεροποίησης της κατάστασης στην ευρωζώνη.

    «Δεν είναι το τέλος της κρίσης, αλλά η αρχή του τέλους της κρίσης. Αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του έτους και ρυθμό ανάπτυξης 1,6% το 2014. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να σταθεροποιείται», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μείωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 0,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο οφείλεται στην αβεβαιότητα για την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία οδήγησε στη συγκράτηση των επενδύσεων από τις επιχειρήσεις. Αυτές οι επενδύσεις, συνέχισε, θα υλοποιηθούν αργότερα στη διάρκεια του έτους, αν η κρίση υποχωρήσει.

    Η συνταγή θεραπείας του κ. Ρέσλερ για την Ευρωζώνη είναι η συνέχεια των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και του ελεύθερου εμπορίου, για να τονωθεί η ανάπτυξη.

    «Είμαι βέβαιος ότι είναι καλύτερα να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα από το να εξασθενήσουμε το νόμισμα», δήλωσε. Ο Γερμανός υπουργός καλωσόρισε την πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προς την ΕΕ για την έναρξη διεξοδικών διαβουλεύσεων με στόχο μία διατλαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος θα ηγηθεί της γερμανικής διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρέπει να θέσουν όλα τα θέματα στο τραπέζι και να εμποδίσουν τα όποια ταμπού να εκτροχιάσουν τις συζητήσεις.

    [03] Διαμαρτυρία κατοίκων Σαλαμίνας για απομάκρυνση διοικητικών υπηρεσιών απο το νησί

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό για μια ώρα, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά, πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί κάτοικοι και φορείς στη Σαλαμίνα, στον σταθμό ταξί στα Παλούκια, με αφορμή την απομάκρυνση από το νησί, διοικητικών υπηρεσιών όπως η ΔΟΥ και το ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ).

    Σύμφωνα με τον δήμο Σαλαμίνας, το κλείσιμο της εφορίας, του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, αλλά και μιας σειράς διοικητικών υπηρεσιών, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού, αφού εκατοντάδες πολίτες θα αναγκάζονται καθημερινά σε μετακινήσεις με κόστος αλλά και χρόνο.

    Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι έως σήμερα παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει αλλεπάλληλα αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

    [04] Ξανά στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες επέστρεψε στη χώρα του ύστερα από θεραπεία για τον καρκίνο στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ο ίδιος.

    Ο 58χρονος ηγέτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας έξι ωρών στην Κούβα, στις 11 Δεκεμβρίου. Οι φωτογραφίες του που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή είναι η πρώτη απόδειξη ότι βρίσκεται στη ζωή. "Φθάσαμε ξανά στην πατρίδα μας την Βενεζουέλα. Σε ευχαριστώ, θεέ μου. Σε ευχαριστώ, αγαπημένε μου λαέ. Θα συνεχίσουμε την θεραπεία εδώ", έγραψε ο Τσάβες στο Twitter.

    Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις για μία αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου από τα μέσα του 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 February 2013 - 11:30:23 UTC