Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θολό το τοπίο για τις απολύσεις στο Δημόσιο
  • [02] Κομμάτια γυαλιού σε συσκευασίες Kelloggs στις ΗΠΑ
  • [03] Το σκληρό ταξίδι της Κατερίνας Γώγου μέσα από το «Πέρασα με κόκκινο»
  • [04] Κορυφώνονται τα «Ελευθέρια 2013», παρουσία του Κ. Παπούλια
  • [05] Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [06] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης
  • [07] Ψηφίζει σήμερα η βουλγαρική Βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ
  • [08] Μίτσελ: «Έχουμε πιθανότητες αν δείξουμε τις ικανότητές μας»
  • [09] Εργασίες αποκάλυψης και αποκατάστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας
  • [10] Ο κύριος αστυνομικός ερευνητής στην υπόθεση Πιστόριους κατηγορείται για 7 απόπειρες φόνου
  • [11] Σχέδιο βελτίωσης της περιοχής γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

  • [01] Θολό το τοπίο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

    Θολό παραμένει το τοπίο στο μέτωπο των απολύσεων στο Δημόσιο μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν στις Βρυξέλλες, καθώς και της απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της πρώτης εφεδρείας.

    Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας δήλωσε χθες ότι δεν τίθεται θέμα άμεσων απολύσεων στο Δημόσιοκαι τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους περιγράφονται ξεκάθαρα στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

    Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου υπενθύμισε την αναφορά που υπάρχει στο Μνημόνιο σύμφωνα με την οποία, στο σχέδιο κινητικότητας της κυβέρνησης το μετακινούμενο προσωπικό μπορεί να παραμείνει έως ένα χρόνο με μειωμένο μισθό (υποκαθιστώντας τις αποζημιώσεις απολύσεων), ενώ βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης νέας εργασίας και επανεκπαίδευσης, κάτι που θα βοηθήσει την μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας, προς τον ιδιωτικό τομέα εάν είναι αναγκαίο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

    [02] Κομμάτια γυαλιού σε συσκευασίες Kelloggs στις ΗΠΑ

    Η εταιρεία Kellogg ανακοίνωσε ότι 36.000 συσκευασίες των δημητριακών Special K Red Berries ενδέχεται να περιέχουν μικρά κομμάτια από γυαλί και για τον λόγο αυτό αποσύρθηκαν από την αγορά.

    Η εκπρόσωπος της εταιρείας Κρις Τσαρλς δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η ανάκληση αφορά τρεις διαφορετικές συσκευασίες του προϊόντος οι οποίες είχαν διατεθεί μόνο στην αμερικανική αγορά και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων. Όπως είπε η ίδια, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα από καταναλωτές.

    "Η εταιρεία έλαβε αυτό το προληπτικό μέτρο εξαιτίας της πιθανής παρουσίας κομματιών γυαλιού από μία μόνο παρτίδα ενός από τα συστατικά", είπε η Τσαρλς και πρόσθεσε ότι δεν συνδέεται με τις ευρείες ανακλήσεις τα τελευταία χρόνια που περιελάμβαναν άλλα γνωστά δημητριακά της Kellogg, μπισκότα και κράκερ.

    Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανάκαμψης έχοντας παραδεχτεί ότι έχει μειώσει πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που συνέβαλε στη δημιουργία προβλημάτων στην παραγωγή.

    Τα Special K διαφημίζονται από την εταιρεία ως προϊόν με χαμηλή θερμιδική αξία.

    Τον Οκτώβριο, η Kellogg ανακάλεσε 2,8 εκατομμύρια συσκευασίες των δημητριακών της Mini-Wheats ύστερα από τον εντοπισμό μικρών κομματιών μετάλλου από ένα ελαττωματικό βιομηχανικό εξάρτημα.

    Τον Ιούνιο του 2010, η εταιρεία ανακάλεσε προληπτικά εκατομμύρια συσκευασίες των δημητριακών Corn Pops, Honey Smacks, Froot Loops και Apple Jacks εξαιτίας αποχρωματισμού τους και μίας δυσάρεστης οσμής που ανέδυαν.

    Το 2009, επίσης ανακάλεσε προληπτικά πολλά προϊόντα της με την επωνυμία Austin και Keebler κράκερ με φυστικοβούτυρο και μπισκότα Famous Amos και Keebler εξαιτίας πιθανής μόλυνσής τους με σαλμονέλα.

    [03] Το σκληρό ταξίδι της Κατερίνας Γώγου μέσα από το «Πέρασα με κόκκινο»

    Η συγγραφέας-δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου «γνώρισε» την Κατερίνα Γώγου όταν ήταν έφηβη.Μαζί με τον Λουντέμη, τον Εξυπερύ, τον Ασίζ Νεσίν, τον Ρίτσο και τον Χικμέτ. «Παράξενος συνδυασμός, αλλά τα έχει αυτά η εφηβεία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για να εξηγήσει την δική της λογοτεχνική και φιλοσοφική επιρροή: «Εκείνη τη χρονιά με τις «Κερασιές θ΄ανθίσουν και φέτος», τον «Μικρό Πρίγκιπα», το «Κάνε κάτι Μετ», «ο Αρίοστος ο Προσεκτικός» και το «Αν η μισή μου καρδιά», που μου έκανε δώρο ο πατέρας μου, διάβασα και το «Τρία κλικ», που μου χάρισε μια φίλη μου. Πολύ διαφορετικό απ΄ όλα τα άλλα, αλλά γοητευτικό ταξίδι παρά την σκληρότητα και την οργή του».

    Πριν λίγες ημέρες στο θέατρο Τζένη Καρέζη ανέβηκε το έργο της «Πέρασα με κόκκινο», ένα πολιτικό έργο που έγραψε για την πρόωρα χαμένη ποιήτρια-ηθοποιό Κατερίνα Γώγου. Ο σκηνοθέτης Κοραής Δαμάτης είδε την ηρωϊδα σαν.... «ρέουσα και διάφανη, να πλέει σαν μεγάλο έμβρυο μες σε μια χαώδη κοιλιά» γράφει στο πρόγραμμα και μ' αρέσει πολύ αυτή η εικόνα, λέει η συγγραφέας του έργου. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη γι' αυτή τη συνεργασία. Και όλες αυτές οι λίγες συνεργασίες μου στο θέατρο είναι εξαιρετικές. Ο Κοραής είναι ένας σκηνοθέτης που θαύμαζα πάντα. Και ο τρόπος που εμβάθυνε με δικαιώνει σαν συγγραφέα».

    Επανέρχεται στην παλιά της, νεανική γνωριμία με την Κατερίνα Γώγου:«Ένας άλλος κόσμος, η άλλη όψη του νομίσματος. Κουβαλούσα πάντα μαζί μου εκείνο το «Οταν ακούω Κατερίνα τρομάζω». Όμως προχωρούσα. Μάθαινα. Άκουγα.

    Οταν ξαναδιάβασε την ποίηση της, μετά από μια συζήτηση που είχε με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια:«Είδα πόσο επίκαιρη είναι η ποίησή της και συνειδητοποίησα πόσο άδοξο ήταν το τέλος της. Κέντρισε το ενδιαφέρον μου γι' αυτή τη σκηνή αναμέτρηση του χρόνου με τα αδικαίωτα θέλω ενός ανθρώπου που χάθηκε σαν ένα χάρτινο καραβάκι, την στιγμή που «στο χέρι της μια βαριά αλυσίδα» την έκανε να φωνάζει «Μπροστά. μπροστά κι άλλο! τόσο θέλει απ' την υποταγή στην εξέγερση, απ' το όλοι ή κανένας απ' το όλα ή τίποτα».

    [04] Κορυφώνονται τα «Ελευθέρια 2013», παρουσία του Κ. Παπούλια

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων «Ελευθέρια 2013», οι οποίεςκορυφώνονται σήμερα,με τη μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

    Χθες, ο κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, με θέμα «το Ψωμί» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου.

    [05] Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι. Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.

    "Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων" αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    [06] Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης

    Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ θεωρεί ότι η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης και ότι οι αποφάσεις για το θέμα πρέπει να ληφθούν σύντομα για να αποφευχθεί μία μετάδοση της κρίσης.

    "Για μένα σήμερα η Κύπρος είναι συστημική", τονίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro εννοώντας ότι παρά το μικρό μέγεθος της κυπριακής οικονομίας, οι οικονομικές δυσχέρειες της χώρας απειλούν να αποσταθεροποιήσουν το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος της ευρωζώνης.

    "Οι τράπεζές της έχουν σημαντικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Και οι αγορές παρακολουθούν από κοντά την Κύπρο. Σε περίπτωση εκτροπής, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης... μάς χρειάζεται μία απόφαση σύντομα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για την ευρωζώνη", λέει ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

    [07] Ψηφίζει σήμερα η βουλγαρική Βουλή επί της παραίτησης της κυβέρνησης Μπορίσοφ

    Συνεδριάζει, σήμερα, η βουλγαρική βουλή προκειμένου να ψηφίσει επί της χθεσινής, αιφνιδιαστικής παραίτησης της κυβέρνησης υπό τον Μπόικο Μπορίσοφ. Της ψηφοφορίας θα προηγηθεί συζήτηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ώρες.

    Χθες το πρωί κι ενώ η βουλή επρόκειτο να ψηφίσει επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησης, ύστερα από τα βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, την Τρίτη, στο κέντρο της Σόφιας.

    Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις υπέρογκες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και τη γενικότερη πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

    Ήδη, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, τόσο το κυβερνών κόμμα GERB όσο και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της αντιπολίτευσης, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την απόφαση του Μπόικο Μπορίσοφ. Σε περίπτωση που η βουλή εγκρίνει την παραίτηση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ θα πρέπει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με σειρά δυναμικότητας.

    Ωστόσο, όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να κάνουν χρήση της εντολής, γεγονός που σημαίνει ότι θα οριστεί προσωρινή κυβέρνηση και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

    Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση υποστηρικτών του Μπόικο Μπορίσοφ έξω από το κοινοβούλιο. Ήδη, από χθες πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ "επιστρατεύτηκε" και το Facebook για τη στήριξη της παραιτηθείσας βουλγαρικής κυβέρνησης, με τη δημιουργία σχετικής σελίδας.

    Επιμέλεια: Σ. Παπαδοπούλου

    [08] Μίτσελ: «Έχουμε πιθανότητες αν δείξουμε τις ικανότητές μας»

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει τουσημερινού επαναληπτικού αγώνα με τη Λεβάντε για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ δήλωσε πως πιστεύει ακόμα στην πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού παρά την ήττα της ομάδας του με 3 - 0 στον πρώτο αγώνα.

    Ο Ισπανόςτεχνικόςδήλωσε, μεταξύ άλλων:

    Για το πρέπει να κάνει η ομάδα του για να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Να κάνουμε εντελώς το αντίθετο από αυτό που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Να παίξουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα και προσωπικότητα. Αν και έχουμε μεγάλο πρόβλημα μπροστά μας, όχι μόνο για το αποτέλεσμα αλλά είναι και η ποιότητα του αντιπάλου. Σε ένα ματς μπορεί να συμβούν τα πάντα, πολλά από αυτά μπορεί να είναι υπέρ μας. Μπορεί για παράδειγμα να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ, να μας δώσουν δύο πέναλτι, να αποβάλλουν έναν παίκτη της αντιπάλου ομάδας... Μπορεί να συμβούν τα πάντα. Αύριο θα πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Να μην μπούμε σαν να έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι. Να προσπαθήσουμε να βάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ».

    Για το αν θα επιλέξει να παίξει «φουλ επίθεση» ή πιο συντηρητικά: «Χρειαζόμαστε επιθετικότητα και ένταση. Χρειαζόμαστε να κατακτήσουμε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στην επίθεση. Δεν θα το καταφέρουμε αν δεν κατακτήσουμε τον έλεγχο, γιατί το ίδιο θα επιδιώξει και ο αντίπαλος. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει το πλεονέκτημα των τριών γκολ και είναι πάρα πολύ καλό στο να παίζει πίσω από την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου του. Αυτό έκανε στο πρώτο ματς. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, μία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει μόνο από την επίθεση».

    Για το να έχει κάποιο πλεονέκτημα η ομάδα του: «Φυσικά και έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα αύριο. Κι αυτό είναι ότι δεν είμαστε η ομάδα που ήμασταν τις προάλλες. Το πρόσωπο που δείξαμε εκεί δεν έχει να κάνει με εμάς. Αυτό για εμένα είναι ένα πλεονέκτημα. Δεχτήκαμε ένα καταπληκτικό μάθημα και αυτό μας έχει φαεί πολύ χρήσιμο για να καταλάβουμε ότι αύριο το παιχνίδι έχει δυσκολίες. Σημασία όμως έχει τι θα κάνουμε εμείς. Η Λεβάντε έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο και εμείς δεν σταθήκαμε στο ύψος μας. Επομένως έχουμε τις πιθανότητές μας αν δείξουμε τις ικανότητές μας. Ήταν μία μέρα που τίποτα δεν μας πήγε καλά».

    [09] Εργασίες αποκάλυψης και αποκατάστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας

    Ήταν από τα μεγάλα θέατρα της αρχαιότητας, που χωρούσε γύρω στους 10.000 θεατές, υπήρξε, μάλιστα, τόπος διεξαγωγής αγώνων αρχαίου δράματος, αλλά και χώρος συγκέντρωσης των πολιτών για τη λήψη αποφάσεων πολιτικού ενδιαφέροντος. Το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου με αρχές του 3ου αιώνα π. Χ., ανακατασκευάστηκε περίπου μετά το 146 π. Χ., κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Έκτοτε, και μετά την αποκάλυψή του από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών (1886 με 1898) και την εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του '50 υπό τον Αναστάσιο Ορλάνδο και το 1984 υπό την Καλλιόπη Κρυστάλλη - Βότση, πραγματοποιήθηκαν αναστηλωτικές εργασίες σε τμήματά του το 2006 και το 2007.

    Απότην Τρίτη, 19 Φεβρουαρίουτο μνημείο ξαναμπήκε σε πρόγραμμα αποκάλυψης και αποκατάστασης, με στόχο την προστασία και την ανάδειξη κατά το δυνατόν της αρχικής ταυτότητάς του, καθώς τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου έδωσαν το «πράσινο φως» στον προγραμματισμό των απαιτούμενων εργασιών. Λόγω των δομικών και μορφολογικών προβλημάτων του θεάτρου, που με τον χρόνο έχουν δημιουργήσει φθορές και «εκτροπές» από την αρχική γεωμετρία του μνημείου, ομάδα εργασίας της ΛΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπό τον προϊστάμενό της Κωνσταντίνο Κίσσα, προχώρησε σε προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

    Το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας έχει κτιστεί δυτικά της αρχαίας Αγοράς, στις υπώρειες της ακρόπολης των ελληνιστικών χρόνων, στο φυσικό κοίλο του λόφου. Έχει κατασκευαστεί με βάση τη χρήση δύο τεχνικών: της δόμησης με εγχώριο πωρόλιθο και της λάξευσης τμημάτων του στον φυσικό βράχο.

    [10] Ο κύριος αστυνομικός ερευνητής στην υπόθεση Πιστόριους κατηγορείται για 7 απόπειρες φόνου

    Ο ντετέκτιβ που είναι επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση του φόνου που φέρεται ότι διέπραξε ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, αντιμετωπίζει ο ίδιος κατηγορίες για απόπειρα φόνου επειδή το 2011 άνοιξε πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου-ταξί στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανική αστυνομία.

    Ο Χίλτον Μπόθα, ο οποίος κατέθεσε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Πιστόριους κατά την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου τον Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα.

    Η ακροαματική συνεδρίαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Πιστόριους με εγγύηση θα επαναληφθεί σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο 26χρονος αθλητής κατηγορείται ότι σκότωσε την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ στην κατοικία του τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

    [11] Σχέδιο βελτίωσης της περιοχής γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

    Η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε τέτοιο βαθμό που επηρεάζει αρνητικά την επισκεψιμότητά του, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), Κώστα Τζαβάρα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το δήμο Αθηναίων, τον οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, την εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας (ΕΑΧΑ) και ο αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Γιώργος Κακαβάς.

    Στη σύσκεψη μετά την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το δήμο Αθηναίων, η οποία θα εκδηλωθεί με δράσεις σε 2 επίπεδα:

    A) Η περιοχή γύρω από το Μουσείο τόσο στους ελεύθερους χώρους όσο και στους παράπλευρους δρόμους θα φωταγωγηθεί. Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων θα συντάξει σχετική μελέτη για την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής.

    Β) Η Ελληνική Αστυνομία με συνεχείς περιπολίες θα ενισχύσει την επιτήρηση του προαύλιου χώρου και των παράπλευρων δρόμων με σκοπό να καταστεί η περιοχή όσο το δυνατόν ασφαλέστερη για τους επισκέπτες του μουσείου.

    Ακόμη, όπως αποφασίστηκε, το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΕΑΧΑ και τον οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας θα προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης για τη συνολική ανάπλαση της περιοχής και τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 9:30:23 UTC