Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επιδιώκουμε έναν δίκαιο και λειτουργικό φόρο ακινήτων"
  • [02] Προανακριτική: Εξετάζονται 32 στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο η συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης
  • [04] Η ιταλική Εκκλησία προτιμά τον Μόντι αλλά δεν τον στηρίζει ομόφωνα
  • [05] Γιατρός μπήκε οπλισμένος σε εστιατόριο και προκάλεσε επεισόδιο, στην Κρήτη
  • [06] Στο δικαστήριο ο Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με εγγύηση
  • [07] Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού

  • [01] "Επιδιώκουμε έναν δίκαιο και λειτουργικό φόρο ακινήτων"

    Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει σε καμία απόφαση σε σχέση με τη φορολόγηση των ακινήτων, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. «Συζητάμε βεβαίως με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση για διάφορες λύσεις και σενάρια, για να καταλήξουμε σε μία λύση που θα έχει αποτέλεσμα να ελαφρυνθούν οι πολίτες και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

    Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε σε πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων, για την οποία ο ίδιος εκτίμησε πως δεν είναι άσχετη με τη μείωση των φορολογικών εσόδων που παρατηρείται το μήνα Ιανουάριο. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας είναι διαλυμένοι, πενήντα ΔΟΥ έχουν μείνει χωρίς διεύθυνση, πέντε διευθυντές του ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν, το υπουργείο Οικονομικών, είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης», επιρρίπτοντας την ευθύνη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Εξάλλου, ο κ. Κακλαμάνης στηλίτευσε τις τοποθετήσεις διοικητών κρατικών οργανισμών με κομματικά κριτήρια και ποσοστώσεις ανάμεσα στα τρία κόμματα της συμπολίτευσης, υποστηρίζοντας πως «μας γυρίζουνε πενήντα χρόνια πίσω και διαλύεται έτσι το κράτος».

    Απαντώντας, ο Γιώργος Μαυραγάνης απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κακλαμάνη, σημειώνοντας πως «η πολιτική δεν χαράσσεται με βάση τα πόσα λείπουν, αλλά με βάση το ότι επιδιώκουμε ένα δίκαιο και λειτουργικό φόρο ακινήτων» και ανέφερε ότι «έχουμε λάβει και τις προτάσεις των φορέων και γι' αυτό είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

    [02] Προανακριτική: Εξετάζονται 32 στενοί συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Εξετάζονται από το πρωί, διαδοχικά και με διαδικασίες εξπρές, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, οι 32 στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Βασικός στόχος των μελών της Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είναι να διαπιστωθεί σε ποιον συνεργάτη του έδωσε προς φύλαξη το επίμαχο cd, που είχε στείλει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με τα ονόματα των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

    Η Προανακριτική έχει προγραμματίσει να εξετάσει και τους 32 μάρτυρες μέχρι το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα έχει κληθεί να συνεχίσει την κατάθεσή του ο Χρήστος Αθανασίου, στέλεχος του ΣΔΟΕ.

    [03] Επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο η συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης

    Η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο με ρυθμό υψηλότερο του αναμενομένου, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της έρευνας της βρετανικής εταιρείας Markit.

    Ο σύνθετος δείκτης PMI για τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών μειώθηκε στις 47,3 μονάδες από 48,6 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί από το πρακτορείο Bloomberg προέβλεπαν ότι θα αυξανόταν στις 49 μονάδες (οι τιμές του δείκτη κάτω από τις 50 μονάδες υποδηλώνουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας).

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit Κρις Ουίλιαμσον εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί και το πρώτο τρίμηνο του 2013, πιθανόν κατά 0,2% έως 0,3% έναντι 0,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.

    Ο δείκτης για την παραγωγή του μεταποιητικού τομέα υποχώρησε στις 47,5 μονάδες από 48,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών υποχώρησε στις 47,3 από τις 48,6 μονάδες. Οι τάσεις ήταν, για μία ακόμη φορά, πολύ διαφορετικές μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Η παραγωγή αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα στη Γερμανία, αν και με βραδύτερο ρυθμό, ενώ αντίθετα μειώθηκε με μεγάλο και επιταχυνόμενο ρυθμό στη Γαλλία και στο μέσο όρο της Ευρωζώνης. Οι γαλλικές επιχειρήσεις κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μηνιαία μείωση στην παραγωγή τους από τον Μάρτιο του 2009.

    [04] Η ιταλική Εκκλησία προτιμά τον Μόντι αλλά δεν τον στηρίζει ομόφωνα

    Ο Μάριο Μόντι, ο αυστηρός καθολικός καθηγητής, είναι σίγουρα ο "κρυφός" εκλεκτός τους. Ωστόσο το Βατικανό και η Εκκλησία δείχνουν επιφυλακτικοί για το μέλλον: η προοπτική της εξ ανάγκης συμμαχίας του με τη λαϊκιστική κεντροαριστερά τους φοβίζει. Ενώ από την άλλη πλευρά του Τίβερη, το μικρότερο κράτος του κόσμου είναι σε αναβρασμό μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου ΧVI, η ψήφος των καθολικών στην Ιταλία παραμένει για τα ιταλικά κόμματα μια μη αμελητέα μεταβλητή: μόνο ο κωμικός Μπέπε Γκρίγιο δηλώνει ανοικτά ότι δεν τον ενδιαφέρει διόλου η γνώμη της Εκκλησίας. Όλοι οι άλλοι ηγέτες εξέφρασαν το σεβασμό τους για τον Ποντίφικα.

    Στη χώρα του Πεπόνε και του Δον Καμίλο, η ψήφος των καθολικών σκορπίζεται ανάμεσα στην κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην κεντροαριστερά του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και στη λίστα "Επιλογή Πολιτών" του Μάριο Μόντι.

    Η εφημερίδα του Βατικανού, η Osservatore Romano, ήταν αυτή που είχε εκφράσει εντυπωσιακά το Δεκέμβριο την υποστήριξη της Αγίας Έδρας την υποψηφιότητα στις εκλογές του Μάριο Μόντι, πιστού καθολικού.

    Πρόεδρος της ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου, ο καρδινάλιος Αντζελο Μπανιάσκο, ιδιαίτερα επικριτικός επί πρωθυπουργίας Μπερλουσκόνι, είχε επίσης δηλώσει τη συναίνεσή του στο πρόγραμμα λιτότητας του πρώην ευρωπαίου επιτρόπου, υποστηρίζοντας δημόσια τη συνέχισή του.

    Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα του Βατικανού Σάντρο Ματζίστερ, ο Αντρέα Ρικάρντι, ο ιδρυτής της καθολικής κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου και υπουργός διεθνούς συνεργασίας "είχε άμεση επιρροή στην επιλογή του Μάριο Μόντι" να θέσει υποψηφιότητα.Ο Ρικάρντι είναι σήμερα ένας από τους πιο προβεβλημένους ηγέτες του κινήματος αυτού στα μέσα ενημέρωσης, ενώ αρκετά στελέχη του Αγίου Αιγιδίου θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές.

    Ορισμένοι πρελάτοι του Βατικανού, σύμφωνα με το L' Espresso, δυσαρεστήθηκαν που το κεντρώο καθολικό στρατόπεδο του Μόντι παρουσιάζεται τόσο "χλιαρό" όσον αφορά τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες της οικογένειας και της ζωής. Η πιθανότητα μιας συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα του Μπερσάνι, που είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για την εξέλιξη της κοινωνίας, τους έκαναν να περιορίσουν τη στήριξή τους.

    [05] Γιατρός μπήκε οπλισμένος σε εστιατόριο και προκάλεσε επεισόδιο, στην Κρήτη

    Ένας 29χρονος γιατρός, προκάλεσε επεισόδιο σε εστιατόριο στο Ηράκλειο, Κρήτης, με αποτέλεσμα να αναγκάσει πελάτες που βρίσκονταν μέσα να αποχωρήσουν, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του 27χρονου ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο δράστης μπήκε στο κατάστημα προκαλώντας αρχικά φραστικό επεισόδιο με τους θαμώνες και αφού τους απείλησε με μαχαίρι, τους ανάγκασε να αποχωρήσουν από τον χώρο και στη συνέχεια προσπάθησε να αποτρέψει τον 27χρονο να ενημερώσει την αστυνομία.

    Ο 29χρονος συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα αεροβόλο, δύο μαχαίρια, ένας φακός, μια μάλλινη κουκούλα και ένας σουγιάς. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρία αεροβόλα όπλα. Ο νεαρός γιατρός αναμένεται να δικασθεί σήμερα από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

    [06] Στο δικαστήριο ο Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με εγγύηση

    Ο Νοτιοαφρικανός Όσκαρ Πιστόριους, χρυσός παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο της Πρετόριας για την ακροαματική διαδικασία σχετικά με την αποφυλάκισή του με εγγύηση. Η υπόθεση Πιστόριους πήρε νέα τροπή σήμερα όταν έγινε γνωστό πως ο βασικός αστυνομικός ερευνητής Χίλτον Μπόθα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορίας της εισαγγελίας ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του.

    "Προς το παρόν παραμένει στην υπόθεση. Δεν έχουν πάρει τέτοια απόφαση (απομάκρυνσής του)", τόνισε ο Νέβιλ Μαλίλα, απορρίπτοντας την πληροφορία που μετέδωσε ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος επικαλείται εκπρόσωπο της εισαγγελίας. Αντίθετα, ο Μαλίλα επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα το 2009 πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.

    Ο επιθεωρητής Μπόθα ήταν επικεφαλής της έρευνας στην κατοικία του Πιστόριους, αμέσως μετά την δολοφονία τις Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου.

    Στο μεταξύ, η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους. Χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με τον Πιστόριους.

    [07] Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού

    Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σήμερα στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Sana έκανε λόγο για "μεγάλο αριθμό" νεκρών και τραυματιών μεταξύ των αμάχων που προκάλεσε η ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Μαζράα της πρωτεύουσας.

    Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίθεση "τρομοκρατών" που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο και ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη, κατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας.

    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο άγνωστοι ανατίναξαν κοντά στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σοβαρές ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων από τον τόπο της έκρηξης.

    Ακτιβιστές ανέφεραν τουλάχιστον δύο ακόμη εκρήξεις στην πόλη, ύστερα από εκείνην στην Μαζράα, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

    Την ίδια ώρα, η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οβίδες εκτοξεύτηκαν εναντίον της έδρας του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην πρωτεύουσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2013 - 11:30:23 UTC