Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Βρούτσης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
  • [02] "Δυσλειτουργούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής"
  • [03] Και επισήμως η Μπαρτσελόνα στο «κυνήγι» του Νεϊμάρ
  • [04] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
  • [05] Π. Καμμένος: Ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • [06] Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο της Νίκαιας
  • [07] Μ. Σουλτς: Ψήφος διαμαρτυρίας στην Ιταλία

  • [01] Ι. Βρούτσης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

    Ως το «πλέον επώδυνο και επικίνδυνο σύμπτωμα», χαρακτήρισε την ανεργία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης.

    Συνεχίζοντας ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η ανεργία έχει φθάσει ήδη σε δυσθεώρητα ύψη και έχει αγγίξει το 27%. «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις, όπως και ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με την ανάπτυξη. Επί του παρόντος η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου, όπως είναι τα 6 δισ. που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε χώρες σαν την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν ανεργία άνω του 24% και στην επαναξιολόγηση των προγραμμάτων ώστε να διαμορφωθούν νέες αποτελεσματικότερες πολιτικές».

    Βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και ενός προγράμματος για την κοινωνική οικονομία ώστε να ανακουφιστούν οι 400.000 ελληνικές οικογένειες χωρίς εργαζόμενο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε ότι έχει ήδη ανατεθεί στον ΟΑΕΔ, να εντοπίσει μέσω των υπηρεσιών του τη συγκεκριμένη κατηγορία ανέργων και να προτείνει ολοκληρωμένο σχέδιο το συντομότερο, ίσως και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    [02] "Δυσλειτουργούν οι μηχανισμοί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής"

    Την αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κατέδειξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος χαρακτήρισε «πενιχρά» και «αποκαρδιωτικά» τα αποτελέσματα και ζήτησε «θεαματικές αλλαγές» ώστε να λειτουργήσει το σύστημα.

    Ο κ. Νικολούδης -παραδίδοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις Εκθέσεις Πεπραγμένων του έτους 2012 των Μονάδων Α΄ και Γ΄ της Αρχής- δήλωσε πολλές φορές την απογοήτευσή του για τον τρόπο που λειτουργούν οι μηχανισμοί, είπε μάλιστα πως «είμαι κάποιος που τα είδε από μέσα τα πράγματα και έπεσα από τα σύννεφα».

    [03] Και επισήμως η Μπαρτσελόνα στο «κυνήγι» του Νεϊμάρ

    Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε -για πρώτη φορά επισήμως- το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Νεϊμάρ.

    Ο νεαρός Βραζιλιάνος θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και πολλά δημοσιεύματα τον φέρουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό "στόχαστρο" των Καταλανών, αλλά και της Ρεάλ, αν και ο ίδιος έχει εκδηλώσει την επιθυμία να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Σάντος, που λήγει το 2014. «Οταν ο Νεϊμάρ αποφασίσει να φύγει από τη Σάντος, η Μπαρτσελόνα θα διεκδικήσει την υπογραφή του», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αντιπρόεδρος των "μπλαουγκράνα" Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

    [04] Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ενώ διέψευδε μετά βδελυγμίας προεκλογικά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σθεναρά με την Τρόικα για να μην γίνουν και αύριο θα τις εφαρμόσει ως μέρος του μνημονιακού σχεδίου εθνικής σωτηρίας».

    Υπό το πρίσμα αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται «ποιος θα τολμήσει να μιλήσει ξανά για "κόκκινες γραμμές"».

    Και προσθέτει ότι στην πραγματικότητα, πίσω από τη διαθεσιμότητα, τις μετακινήσεις και την αξιολόγηση βρίσκεται η μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 «απομακρύνσεις» δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και για τις συνολικά 150.000 μέχρι το 2015. Οι απολύσεις αυτές θα αφήσουν χιλιάδες ανέργους και μια ισοπεδωμένη δημόσια διοίκηση, που θα προσφέρει ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

    [05] Π. Καμμένος: Ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

    «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολύ σοβαρό χάος, όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Δηλαδή, το θέμα της Θράκης και αυτά τα τρελά τα οποία έχουν πει διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας ή τα ελληνοτουρκικά. Είναι θέματα, που είναι χάος. Αλλά βλέπω ότι και σε αυτά τα σημεία ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει και μαζεύει τους διάφορους περίεργους τύπους οι οποίοι βγαίνουν και λένε. Βέβαια, υπάρχει ακόμα απόσταση» τόνισε ο κ. Καμμένος.

    Και πρόσθεσε: «Με όλους είναι ανοικτό, από τη στιγμή που θα διώξουμε τα μνημόνια, τις δυνάμεις κατοχής και θα κάνουμε μια εθνική κυβέρνηση, η οποία θα είναι η εθνική πρόταση εξόδου από τη χώρα. Εάν έχουν καλυφθεί οι κόκκινες γραμμές, τις οποίες βάζουμε και στο θέμα των λαθρομεταναστών και στα εθνικά θέματα, αλλά και στην οικονομία».

    Στο ερώτημα αν έχει ζητήσει συναντήσεις με τους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: «Ζήτησα συναντήσεις και ζήτησα να υπάρχει ένα μίνιμουμ κοινής πολιτικής απέναντι στην προστασία των κοινωνικών τάξεων, που αυτή τη στιγμή δέχονται επίθεση».

    [06] Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο της Νίκαιας

    Στιγμές έντασης μεταξύ αγροτών και αστυνομικών καταγράφηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας, λίγο μετά την απόφαση των πρώτων να αποχωρήσουν, αύριο, συντεταγμένα.

    Αρκετές δεκάδες από αυτούς κινήθηκαν από τους παράδρομους προς τον ΠΑΘΕ, με σκοπό να κάνουν ολιγόωρη κατάληψη. Χρησιμοποιώντας τις "διόδους" που είχαν ανοίξει τις προηγούμενες μέρες στα συρματοπλέγματα, επιχείρησαν να μπουν, από διαφορετικά σημεία, στην Εθνική Οδό, όπου, όμως, όσοι κατάφεραν να ανεβούν, συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων.

    Οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση χημικών, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες απάντησαν ρίχνοντας πέτρες. Δημιουργήθηκε ένταση και τελικά οι αγρότες απωθήθηκαν και αποχώρησαν.

    [07] Μ. Σουλτς: Ψήφος διαμαρτυρίας στην Ιταλία

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε σήμερα ότι οι Ιταλοί εκλογείς έστειλαν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώντας πως τα μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από την εκλογική αυτή διαδικασία είναι ότι «οι λαοί είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες» αλλά όχι να συναινέσουν σε «περικοπές για τις περικοπές» και σε «μονομερείς» περικοπές με «κάθε κόστος».

    «Οι θυσίες αυτές πρέπει να οδηγούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους και ειδικά να δίνουν μια προοπτική για τα παιδιά τους», ανέφερε ο Σουλτς.

    Οι Ιταλοί εκλογείς έδειξαν ότι «δεν είναι ικανοποιημένοι» από τη θεραπεία λιτότητας που τους έχει επιβληθεί, είπε ο Σουλτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας πως ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία επηρεάζει όλη την Ευρώπη. «Σημειώνουμε ότι υπήρξε μια ευρεία ψήφος διαμαρτυρίας εναντίον της πολιτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 February 2013 - 15:30:22 UTC