Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πιο σημαντική η αγροτική μεταρρύθμιση
  • [02] Κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα, από... χαρτί
  • [03] Ποινική δίωξη σε όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο
  • [04] Ως αύριο αναμένεται να έχει σχηματιστεί η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη
  • [05] Πώς θα γίνει η μετακίνηση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
  • [06] "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ιταλική Δημοκρατία"
  • [07] Σ. Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση διευρυμένης συμμαχίας
  • [08] Ρεν: Περίπλοκο το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Πιο σημαντική η αγροτική μεταρρύθμιση

    Την ανάγκη να κρατηθεί όρθιος ο αγροτικός κόσμος επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - στην προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα - τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι αγρότες πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές του νέου παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου.

    «Από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε να κάνουμε η πιο σημαντική ίσως είναι η αγροτική. Αυτή θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει και την ποιότητα πολλών άλλων κλάδων όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

    Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στην προώθησή τους στο εξωτερικό. «Είμαστε η πατρίδα της μεσογειακής διατροφής και δεν είδαμε ελληνικά προϊόντα να προωθούνται εντός και εκτός συνόρων με τον τρόπο που θα? πρέπε» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα το εξαλείψουμε από τη κρίση όμως αν δεν αλλάξουμε το παραγωγικό μας μοντέλο δεν θα βγούμε».

    [02] Κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα, από... χαρτί

    «Πράσινες» κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Beijing Big Ben Technology,σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.

    Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε τις πρωτοποριακές κάρτες SIM στη Διεθνή Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη.

    Οι συνηθισμένες κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα κατασκευάζονται από μέταλλο και πλαστικό. Οι νέες οικολογικές κάρτες SIM κατασκευάζονται από συνθετικό χαρτί, υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ πιο εύκολα από το πλαστικό.

    Όπως ισχυρίζονται στελέχη της Beijing Big Ben Technology, το κόστος της χάρτινης κάρτας SIM είναι το ίδιο με της πλαστικής.

    [03] Ποινική δίωξη σε όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο

    Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν υστέρηση σε σχέση με το στόχο.

    Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής. Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

    [04] Ως αύριο αναμένεται να έχει σχηματιστεί η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη

    Ολοκληρώνονται απόψε ή --το αργότερο-- αύριο το πρωί οι διαβουλεύσεις του νέου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του.

    Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής επαφών του. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι μέσα από τη δημιουργία συναίνεσης για τα πιο σημαντικά θέματα θα καταστεί εφικτός ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είπε ότι η ΕΔΕΚ έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει θετική στάση, χωρίς όμως επιθυμία συμμετοχής στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον ίδιο.

    Ήδη χθες ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα αναλάβει ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Κασουλίδης και το Οικονομικών ο Μιχάλης Σαρρής. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζεται να αναλάβει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος και κυβερνητικός εκπρόσωπος θα διοριστεί ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Στυλιανίδης.

    [05] Πώς θα γίνει η μετακίνηση των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

    Μέχρι τις 13 Μαρτίου έχουν προθεσμία να υποβάλλουν δηλώσεις για τις θέσεις στις οποίες προτιμούν να μετακινηθούν, οι 1981 αορίστου χρόνου διοικητικοί υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με εγκύκλιο, που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

    Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι πρέπει να δηλώσουν σε αίτηση- υπεύθυνη δήλωση τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν κατά σειρά προτίμησης, διότι σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει προτίμηση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων κατά σειρά προτεραιότητας αυτών.

    Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν μαζί με την αίτηση προτίμησης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για την αξιολόγηση προσόντων ή κριτηρίων, η δε μετάταξη θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων, σε συνδυασμό με τις δηλούμενες για κάθε θέση προτιμήσεις.

    [06] "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ιταλική Δημοκρατία"

    Την απόλυτη εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιταλική Δημοκρατία εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της, Ολιβιέ Μπαγί, καλώντας παράλληλα τους νέους κυβερνώντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των εταίρων της και να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που εφάρμοσε η απερχόμενη κυβέρνηση Μόντι.

    "Υπογραμμίζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στις ιταλικές αρχές και στην ικανότητά τους να σχηματίσουν πολιτική πλειοψηφία, ικανή να συνεχίσει την εφαρμογή προγράμματος που έχει στόχο την επιστροφή της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό είναι αναγκαίο για τη μείωση του δυσβάσταχτου ιταλικού χρέους". Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Επιτροπής, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών που δυσχεραίνει το σχηματισμό κυβέρνησης.

    [07] Σ. Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση διευρυμένης συμμαχίας

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν τις παροτρύνσεις τους για μία τάχιστη επίλυση του πολιτικού αδιεξόδου που προέκυψε από το χθεσινό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών σήμερα και ο ηγέτης της συντηρητικής παράταξης Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε να εννοηθεί πως αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω του σχηματισμού μιας κυβέρνησης «διευρυμένης συμμαχίας» μεταξύ του κόμματός του Λαός της Ελευθερίας (PdL) και της κεντροαριστερής συμμαχίας υπό το Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

    Σε συνέντευξή που παραχώρησε σε ένα από τα πολλά τηλεοπτικά δίκτυα ιδιοκτησίας του, ο Μπερλουσκόνι είπε πως δεν πιστεύει πως θα ήταν χρήσιμες οι «νέες εκλογές», μετά τα χθεσινά αποτελέσματα που δεν εξασφαλίζουν σε καμία παράταξη πλειοψηφία στη Γερουσία.

    «Ο καθένας θα πρέπει πλέον να σκέφτεται το τι είναι επωφελές για την Ιταλία. Αυτό θα πάρει χρόνο», υποστήριξε ο Μπερλουσκόνι, αναφερόμενος σε μία ενδεχόμενη συνεργασία του κόμματός του με το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

    [08] Ρεν: Περίπλοκο το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών

    «Περίπλοκο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ιταλικούς θεσμούς.

    Ειδικότερα, σε δηλώσεις του για τις ιταλικές εκλογές, ο Επίτροπος Οικονομίας επισημαίνει από την Κοπεγχάγη τα εξής:

    «O ιταλικός λαός έκανε τη δημοκρατική του επιλογή. Η εικόνα που αναδείχθηκε από αυτές τις εκλογές είναι φυσικά περίπλοκη. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους ιταλικούς θεσμούς και στην ικανότητα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας να χαράξει άμεσα μια πορεία προς τα εμπρός που να διασφαλίζει ότι η Ιταλία θα δύναται να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ιταλικό Σύνταγμα.

    Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ιταλία επιδιώκει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την Ιταλία και να τη στηρίζει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 February 2013 - 17:30:23 UTC