Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους
  • [02] Τζ. Ναπολιτάνο: «Χρειάζεται αίσθηση του μέτρου»
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί σε ενιαίο κόμμα, ζητά ο Δ. Παπαδημούλης
  • [04] Κύπρος: Ίχνη της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε το 2007, στην Αγία Νάπα
  • [05] Αντίθετος σε κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης

  • [01] Εκτός δημοσίου οι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους

    Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης μέσω της εφημερίδας «Realnews». «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους» λέει χαρακτηριστικά. Σημειώνει ότι ο νόμος για την κινητικότητα λειτούργησε και υπάρχουν ήδη 1890 υπάλληλοι και η χώρα έχει τηρήσει την προαπαιτούμενη ενέργεια.

    Επιπλέον, εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν, όπως αναφέρει, 890 που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία. Ζητά υπομονή για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά προσθέτει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε».

    Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο στόχος για αποχωρήσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί.

    [02] Τζ. Ναπολιτάνο: «Χρειάζεται αίσθηση του μέτρου»

    Έκκληση να υπάρξει αίσθηση του μέτρου και να επιδειχθεί αίσθημα ευθύνης απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Γερμανία.

    «Κατά την επιστροφή (μου) από την Γερμανία, ενημερώθηκα για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν (...) σε σχέση με τις μετεκλογικές προοπτικές. Τόσο σχολιαστές όσο και πολιτικοί προχώρησαν σε σειρά διαφορετικών υποθέσεων και αναφορών σχετικά με τις λύσεις που μπορούν να υιοθετηθούν», ανέφερε ο Ιταλός πρόεδρος σε γραπτή ανακοίνωσή του.

    Ο κ. Ναπολιτάνο διαβεβαίωσε ότι αντιμετωπίζει με «προσοχή και σεβασμό κάθε είδους ελεύθερη συζήτηση», ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «διατηρεί το πλήρες δικαίωμα αυτόνομης αξιολόγησης κατά τις διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις».

    Ο Ιταλός πρόεδρος προσθέτει ότι «συστήνει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τις ημέρες αυτές (...) να επιδείξουν αίσθηση του μέτρου, αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό» κι υπενθυμίζει ότι «όλοι έχουν χρέος να προστατέψουν το γενικό συμφέρον και την διεθνή εικόνα της χώρας, αποφεύγοντας (να υιοθετήσουν) πρόωρες και μεροληπτικές θέσεις».

    Στο μεταξύ ο Μπέπε Γκρίλο, ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ανασκεύασε εν μέρει όσα είπε στο γερμανικό περιοδικό Focus. Σε συνέντευξή του στο έντυπο αυτό επισήμανε πως «υπό συγκεκριμένους όρους, θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς». Ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός και πλέον πολιτικός αρχηγός διευκρίνισε: «το επαναλαμβάνω για την τελευταία φορά. Το κίνημά μας δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας».

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί σε ενιαίο κόμμα, ζητά ο Δ. Παπαδημούλης

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει τις "παιδικές ασθένειες" μέσω της συγκρότησης σε ενιαίο κόμμα και ενός πιο ολοκληρωμένου και πειστικού προγράμματος, αφού στη συγκυρία αυτή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της εσωστρέφειας» δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Μιλά για κυβέρνηση πλατιάς λαϊκής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποκλείει στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ακολουθεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία, όπως λέει, στρατηγική. Επιτίθεται στον Ευ. Βενιζέλο λέγοντας πως έχει μετατρέψει «τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ σε εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ».

    [04] Κύπρος: Ίχνη της μικρής Μαντλίν που εξαφανίστηκε το 2007, στην Αγία Νάπα

    Τη μικρή Μαντλίν ΜακΚαν (Madeleine McCann), η οποία εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 στο πορτογαλικό θέρετρο Praia De Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της, ισχυρίστηκε ότι είδε στην Αγία Νάπα Βρετανός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης». Ο Βρετανός έδωσε πληροφορίες και κατάθεση στην Αστυνομία.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα την ύπαρξη σχετικών πληροφοριών.

    Ο Βρετανός που έδωσε την πληροφορία στην αστυνομία, υποστήριξε ότι έχει δει τη Μαντλίν σε πάρα πολλές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και σε εφημερίδες και είναι πεπεισμένος ότι το κορίτσι που βρισκόταν στην Αγία Νάπα είναι αυτό που χάθηκε το 2007 στην Πορτογαλία.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη Κυπριακή Αστυνομία, το κοριτσάκι έδειχνε φοβισμένο, βρισκόταν υπό συνεχή επιτήρηση και είχε περίεργη συμπεριφορά. Διέμενε σε διαμέρισμα με οικογένεια Βρετανών που είχε ακόμα δύο παιδιά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι δεν έμοιαζε με κανένα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και είχε και το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του δεξιού ματιού.

    Η οικογένεια των Βρετανών, όταν αντιλήφθηκε ότι οι γείτονες επέδειξαν ενδιαφέρον για αυτούς, και ιδιαιτέρως για το μικρό κορίτσι, εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία με πάσα μυστικότητα τους αναζητεί και ήδη εναντίον τους εκκρεμεί ένταλμα.

    [05] Αντίθετος σε κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, ο Φ. Κουβέλης

    Αρνητική απάντηση στην πρόταση Βενιζέλου για κοινή προεκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ δίνει με συνέντευξή του στη «Realnews» ο Φώτης Κουβέλης.

    «H ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερσπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η διαμόρφωσητου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις».

    Εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στα μέλη της κυβέρνησης που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «όσοι έχουν αντίπαλη στάση γι αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση». Τονίζει πως δεν θεωρεί ότι «ένας ανασχηματισμός είναι το σημαντικό στοιχείο για το κυβερνητικό έργο». Ζητά τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω των αστοχιών στις προβλέψεις από το ΔΝΤ, ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 March 2013 - 15:30:22 UTC