Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και οι όροι συμμετοχής στην κυβέρνηση στο επίκεντρο
  • [02] «Έξυπνες» περικοπές ζητά ο Μπ. Ομπάμα από το Κονγκρέσο
  • [03] Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-1 / Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-1
  • [04] Νικήτρια και πάλι η Ρεάλ στο «Ελ κλάσικο»
  • [05] Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου
  • [06] Κλονισμό στη συνοχή της ΕΕ προβλέπει η Αλέκα Παπαρήγα

  • [01] Η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ και οι όροι συμμετοχής στην κυβέρνηση στο επίκεντρο

    Η ταυτότητα και η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, η σχέση του με τη ΝΔ στο πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας τους, καθώς επίσης και αυτή καθεαυτή η συμμετοχή του Κινήματος στο κυβερνητικό σχήμα, αποτελούν τα βασικά θέματα που θίγουν οι ομιλητές, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 9ου-Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    Κοινή συνισταμένη τους επ' αυτών των ζητημάτων είναι η θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κρατήσει διακριτές αποστάσεις από τη ΝΔ, να προσεγγίσει ξανά την κοινωνία και τη βάση του, χωρίς αυτό να προϋποθέτει αποχώρηση από την κυβέρνηση. Συντάσσονται με το αίτημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών κομμάτων με βασικό όρο να μην υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και το ΠΑΣΟΚ να πιέσει προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης του προγράμματος στήριξης.

    Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα που έθιξαν, είναι και η υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ιδωθεί ως μια συγκόλληση δυνάμεων, αλλά ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο πλειοψηφικός φορέας μεταξύ των δυνάμεων που κινούνται στην Κεντροαριστερά και πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση αυτού του χώρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου

    Κοινή κάθοδο στις εκλογές πρότεινε ο Ευ. Βενιζέλος στη ΔΗΜΑΡ

    [02] «Έξυπνες» περικοπές ζητά ο Μπ. Ομπάμα από το Κονγκρέσο

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να αντικαταστήσει τις αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών με αυτό που χαρακτήρισε "ισορροπημένη προσέγγιση" που θα συνδυάζει "έξυπνες" περικοπές στον προϋπολογισμό και μεταρρύθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων.

    Την Παρασκευή (χθες) ο Ομπάμα υπέγραψε, όπως προβλέπει ο νόμος, το διάταγμα με το οποίο παγώνουν αυτόματα 85 δισεκατομμύρια δολάρια δημόσιων πιστώσεων έπειτα από την αποτυχία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να καταλήξουν σε συμβιβασμό, μέσω διαπραγματεύσεων, για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Στην εβδομαδιαία ομιλία του που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και μέσα από το Διαδίκτυο, ο αμερικανός πρόεδρος επιχειρηματολόγησε πως μπορεί ακόμη να βρεθεί μια πιο ικανοποιητική λύση για την υπερχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Πιστεύω ακόμη πως μπορούμε και οφείλουμε να αντικαταστήσουμε τις περικοπές αυτές με μία ισορροπημένη προσέγγιση, που συνδυάζει έξυπνες περικοπές, μια μεταρρύθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων καθώς και τροποποιήσεις στο φορολογικό κώδικα ώστε να είναι πιο δίκαιος για τις οικογένειες και τον κόσμο των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να αυξάνονται αυτοί καθαυτοί οι φόροι", είπε ο Ομπάμα.

    [03] Κέρκυρα-Πλατανιάς 2-1 / Πανθρακικός-Ατρόμητος 0-1

    «Ζωντανή» στο παιχνίδι της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα έμεινε η Κέρκυρα, η οποία αξιοποίησε την έδρα της και με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Κυβελίδη επικράτησε 2-1 του Πλατανιά, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Και τα δύο τέρματα των «Φαιάκων» πέτυχε ο Κυβελίδης, στο 3΄ και 36΄, σταματώντας το σερί των τριών διαδοχικών νικών που είχε η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, η οποία μείωσε με τον Μπέλιτς στο 71΄.

    Μετά από τρεις διαδοχικές «λευκές» ισοπαλίες, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Το γκολ των «κυανόλευκων» πέτυχε ο Μάντζιος στο 38΄.

    Σε λίγη ώρα ξεκινά ο αγώνας ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

    [04] Νικήτρια και πάλι η Ρεάλ στο «Ελ κλάσικο»

    Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες (καθώς προηγήθηκε το 3-1 στο Κύπελλο), η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά μέσα στο "Μπερναμπέου" με 2-1, για την 26η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

    Μια νίκη που έχει "ηθικό" αντίκρισμα, αφού η διαφορά από την πρωτοπόρο μπορεί να μειώθηκε, ωστόσο βρίσκεται στους 13 βαθμούς και η "βασίλισσα" παραμένει στην 3η θέση, πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 6' με τον Μπενζεμά, ο Μέσι ισοφάρισε στο 18' και ο Σέρχιο Ράμος έδωσε στο 82' τη νίκη στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

    [05] Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου

    Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσήλθε στην αίθουσα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συνέδρους, οι οποίοι φώναζαν το όνομά του: «Παπανδρέου, Παπανδρέου» και τα συνθήματα: «το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο, δυνατό» και «Να΄τος, να΄τος ο πρωθυπουργός».

    Ο κ. Παπανδρέου προσήλθε στο ΣΕΦ στις 18:15 και από τη στιγμή της προσέγγισής του έως την είσοδό του στην αίθουσα του Συνεδρίου, συνοδευόταν από μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στον δρόμο του. Κατά την είσοδό του στον χώρο του Συνεδρίου, στο βήμα είχε ανέβει ήδη ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναγκάστηκε να καθυστερήσει την έναρξη της ομιλίας του και η διαδικασία διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, καθώς οι παριστάμενοι, όρθιοι και οι περισσότεροι και με χειροκροτήματα, υποδέχτηκαν τον τέως πρόεδρο του Κινήματος.

    [06] Κλονισμό στη συνοχή της ΕΕ προβλέπει η Αλέκα Παπαρήγα

    Δεν αποκλείει η Αλέκα Παπαρήγα έξοδο χωρών από την ΕΕ τα επόμενα χρόνια, σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή της Κυριακής» και επαναφέρει τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Σήμερα υπάρχει, εξαιτίας και της κρίσης, κλονισμός στη συνοχή της ΕΕ, όξυνση των αντιθέσεων, που είναι εγγενείς. Δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να επικρατήσουν στις αστικές τάξεις χωρών ή ομάδων χωρών, επιλογές για αποχώρησή τους από την Ευρωζώνη, ή για έξωση χωρών από την ΕΕ, ή δημιουργία νέων συμμαχιών. Να γιατί το αίτημα του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ αποκτά δυναμική αν συνδεθεί με τον στόχο για την εργατική λαϊκή εξουσία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα σέρνει τον λαό στη στήριξη του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστή».

    Η κ. Παπαρήγα συνδέει τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τις συμμαχίες και τις συγκρούσεις για τους υδρογονάνθρακες, ενώ για την Ελλάδα προβλέπει ότι οι έρευνες οδηγούν σε διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 2 March 2013 - 17:30:26 UTC