Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η τελευταία ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη - Ανοίγει ξανά το 2015
  • [02] Επαναλειτουργεί το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας
  • [03] Συνομιλίες του Τζον Κέρι για Συρία και Ιράν

  • [01] Η τελευταία ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη - Ανοίγει ξανά το 2015

    Μέχρισήμερα θα είναι ανοικτή η Εθνική Πινακοθήκη. Θα ανοίξει ξανά, σε 850 ημέρες, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2015, εκσυγχρονισμένη και διπλάσια σε έκταση.

    Η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών -έξι εκατομμύρια τα τελευταία 20 χρόνια- Έλληνες σε ποσοστό 95% και μόνο 5% ξένοι τουρίστες, διαψεύδει ότι «οι Έλληνες είναι αδιάφοροι για τον πολιτισμό» επιβεβαιώνοντας τη «μεγάλη ευαισθησία των Ελλήνων για τη μόρφωση των παιδιών τους».

    Με αυτά τα λόγια, η διευθύντρια της Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, υποδέχθηκετοΣάββατοτο κοινό στην τελευταία ξενάγηση, πριν το κλείσιμο του κτιρίου και την έναρξη του εργοταξίου, τον Απρίλιο.

    Η αποχαιρετιστήρια ξενάγηση έγινε στον δεύτερο όροφο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις συλλογές ελληνικής ζωγραφικής του 20 αιώνα, στις αίθουσες που είχαν αναμορφωθεί το 2000, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχου και κονδύλια από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Το σύνολο των συλλογών της Πινακοθήκης, περίπου 15.000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, θα φυλαχθούν σε αποθήκες ασφαλείας της Εθνικής Τράπεζας και μια επιλογή έργων θα εκτίθεται περιοδικά στη Γλυπτοθήκη, στο Γουδί, όπου θα μεταφερθούν προσωρινά, τα γραφεία της Πινακοθήκης.

    [02] Επαναλειτουργεί το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας

    Το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της Σλοβενίας, Krsko (NEK) επαναλειτουργεί πλήρως από χθες το βράδυ μετά το κλείσιμό του στις 25 Φεβρουαρίου για τεχνικά προβλήματα, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία ΝΕΚ.

    Σύμφωνα με τη ΝΕΚ, η διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου δεν είχε επιπτώσεις στο περιβάλλον ή την υγεία.

    [03] Συνομιλίες του Τζον Κέρι για Συρία και Ιράν

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι άρχισε σήμερα στο Ριάντ συνομιλίες με ομολόγους του χωρών του Κόλπου, οι οποίοι υποστήριξαν την επίλυση της συριακής κρίσης με διαπραγματεύσεις και απηύθυναν έκκληση για τη διεθνή προστασία των αμάχων.

    Ο Κέρι είχε χωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους του του Κουβέιτ, σεΐχη Σαμπάχ αλ-Χαλέντ αλ-Σαμπάχ και του Μπαχρέιν, σεΐχη Χαλέντ αλ-Χαλίφα. Στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών και άλλων χωρών του Κόλπου, ενώ θα συναντηθεί και με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντέλ Αζίζ.

    Χθες το βράδυ, οι έξι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε μια λύση με διαπραγματεύσεις στη Συρία, σύμφωνα με την πρωτοβουλία του ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης 'Αχμεντ Μοάζ αλ-Χατίμπ. Ωστόσο, οι χώρες αυτές εκτιμούν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει "με μια δεσμευτική απόφαση να καθορίσει μια σαφή διαδικασία και ένα χρονοδιάγραμμα συνομιλιών για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία".

    Οι μοναρχίες του Κόλπου κατήγγειλαν επίσης "τις αγριότητες του συριακού καθεστώτος, το οποίο έφθασε ακόμα και να χρησιμοποιήσει πυραύλους Scud εναντίον των πολιτών" και τόνισαν ότι "πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ψηφίσει απόφαση για να προστατεύσει τους σύρους πολίτες, βάσει του κεφαλαίου 7 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών".

    Οι έξι χώρες κάλεσαν επίσης το Ιράν "να σεβαστεί τις αρχές της καλής γειτονίας και να "μην αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτόνων του". Ο Κέρι αναμένεται το απόγευμα στο Αμπού Ντάμπι, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κατάρ, τελευταίο σταθμό της πρώτης περιοδείας του στο εξωτερικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 March 2013 - 9:30:20 UTC