Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξω από τη Βουλή οι αγρότες
  • [02] Τη διατήρηση της αυτονομίας της ζητάει η Φιλοσοφική
  • [03] Ο Ευ. Βενιζέλος αποδέχθηκε την παραίτηση της Μ. Κοππά
  • [04] Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στα Χανιά ο σπουδαστής που έχασε τη ζωή του στη Λάρισα
  • [05] Συνέντευξη Β. Μαρινάκη στη "Marca"
  • [06] Π. Καμμένος: Τεράστιο έγκλημα στη Χαλκιδική
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει λάθος κυβέρνηση
  • [08] Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
  • [09] Αυτοκτονίες σε Φάρσαλα και Ελασσόνα
  • [10] Διαμαρτυρία για το σχέδιο "Αθηνά"
  • [11] Συνεδριάζει αύριο η Μικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ
  • [12] Ikea: Αποσύρει τάρτες που ίσως έχουν μολυνθεί από κολοβακτηρίδια

  • [01] Έξω από τη Βουλή οι αγρότες

    Στη Βουλή έφτασε η πορεία των αγροτών, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν νωρίτερα στην πλατεία Βάθη.

    Εκπρόσωποί τους αναμένεται να παραδώσουν υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής, με τα 16 βασικά αιτήματά τους.

    Το "παρών" δίνουν αγρότες απ΄όλη την Ελλάδα, από τον Προμαχώνα μέχρι την Κρήτη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 4.000.

    Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι διάφορων εργατικών και κοινωνικών φορέων.

    Διαβάστε επίσης:

    Α. Παπαρήγα:«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα "μαζευτούν"»

    [02] Τη διατήρηση της αυτονομίας της ζητάει η Φιλοσοφική

    Τη διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας των τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ζήτησαν σήμερα φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι της Σχολής, που Φυγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στα Προπύλαια.

    Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Σχολής, οι διαδηλωτές τάσσονται εναντίον του σχεδίου "Αθηνά", χαρακτηρίζοντας «αντιεπιστημονική, παράλογη και αστήρικτη», την «πρόταση που προβλέπει τη συγχώνευση των "ξενόγλωσσων" τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)».

    «Όλες οι συνιστώσες της πανεπιστημιακής κοινότητας αξίωσαν τη διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας των τμημάτων της Σχολής και της ακεραιότητας της δομής της, με βάση τα ακράδαντα επιστημονικά και ακαδημαϊκά επιχειρήματα που έχουν καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Απέρριψαν και την αρχική και την πιο πρόσφατη πρόταση του υπουργείου για συγχώνευση των πέντε τμημάτων σε ένα τμήμα, είτε εντός της Φιλοσοφικής Σχολής είτε εντός μιας ξεχωριστής Σχολής Ξένων Γλωσσών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδ. Πελεγρίνης και οι επικεφαλής της Σχολής.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.

    [03] Ο Ευ. Βενιζέλος αποδέχθηκε την παραίτηση της Μ. Κοππά

    Αποδεκτή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την παραίτηση της Μαριλένας Κοππά από επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λόγω του αποκλεισμού των ευρωβουλευτών από την εξ οφίτσιο συμμετοχή τους στην Κεντρική Επιτροπή.

    Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στην κ. Κοππά, κλειστό το φάκελο με τον οποίο του εστάλη η επιστολή, διότι πριν τον παραλάβει, η επιστολή είχε δημοσιευτεί σε διάφορες ιστοσελίδες.

    Και παρατηρεί στην κ. Κοππά ότι η παραίτηση θα έπρεπε να είχε υποβληθεί σε κατ΄ ιδίαν συνάντησή τους και μάλιστα συνοδευόμενη και με απολογισμό του έργου της ως επικεφαλής της ΚΟ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην απάντησή του ότι θα μπορούσε η κ. Κοππά να θέσει το θέμα στο Συνέδριο ή να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί.

    [04] Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στα Χανιά ο σπουδαστής που έχασε τη ζωή του στη Λάρισα

    Στα Χανιά παίχτηκε αργά το μεσημέρι η τελευταία πράξη της τραγωδίας με τους δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αναθυμιάσεων από αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

    Στο κοιμητήριο της «Αγιάς» κηδεύτηκε και το δεύτερο θύμα, ο 21χρονος Σάββας Παπαδόπουλος, τον οποίο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία μέσα σε κλίμα οδύνης η οικογένεια του, συμφοιτητές, φίλοι του και πλήθος κόσμου.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Κυδωνίας- Αποκορώνου, Δαμασκηνό. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή στην οποία προηγούνταν μικροί μαθητές που έραιναν με λουλούδια τα διάφορα σημεία διέλευσης, ενώ συμφοιτητές και συμμαθητές του 21χρονου μετέφεραν τη σορό του φίλου τους μέχρι το κοιμητήριο της περιοχής για το τελευταίο «αντίο».

    [05] Συνέντευξη Β. Μαρινάκη στη "Marca"

    Συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η ισπανική εφημερίδα "Marca", εστιάζοντας το ενδιαφέρον την στην επιμονή του Ολυμπιακού στο ισπανικό ποδοσφαιρικό μοντέλο.

    Ο πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ τονίζει αρχικά ότι «η ομάδα μας είναι, με διαφορά, ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας. Με 39 πρωταθλήματα στο παλμαρέ του, τα οποία σύντομα θα γίνουν 40. Ολες μαζί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν 37», για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι «η προτίμησή μας στο ισπανικό μοντέλο δεν είναι τυχαία. Τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι απλώς άνθρωποι που εργάστηκαν και εργάζονται στον σύλλογό μας ώστε να χτίσουν βασιζόμενοι στην φιλοσοφία του ισπανικού πρωταθλήματος. Μετατρέπονται, σιγά-σιγά, σε πρεσβευτές του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δίνει την ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές και προπονητές να κατακτήσουν τίτλους, να συμμετέχουν συνεχώς στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, ταυτόχρονα, να κάνουν το άλμα στις εθνικές τους ομάδες».

    Ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών δεν έκρυψε το όνειρό του για ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ένας πολύ σημαντικός σύλλογος στην Ευρώπη και δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε μεταξύ των δέκα ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιθυμία μου, όμως, είναι αυτός ο σύλλογος να καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή ελίτ».

    [06] Π. Καμμένος: Τεράστιο έγκλημα στη Χαλκιδική

    «Τεράστιο έγκλημα που επεκτείνεται από τη Χαλκιδική στη Θράκη και ιδιαίτερα στο νομό Έβρου», χαρακτήρισε, κατά τη συνάντηση που είχε με φορείς των περιοχών αυτών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, τις εξελίξεις που σημειώνονται στο θέμα των επενδύσεων από εταιρείες εξόρυξης χρυσού, στη βόρεια Ελλάδα.

    Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος συναντήθηκε στη Βουλή, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους Δημήτρη Χαρίτου, Χρήστο Τρέλη και με μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Αγώνα Θράκης κατά του χρυσού, στους οποίους εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του.

    Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειές τους εντός του Κοινοβουλίου, ενώ «θα βρισκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας που ενωμένη αρνείται την καταστροφή του τόπου της».

    Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το θέμα της εξόρυξης χρυσού και -σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες- «η περιβαλλοντική επιβάρυνση που θα επιφέρει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η λειτουργία των μεταλλείων».

    Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι «οι χρυσοθήρες, εκτός από τα καταστήματα αγοράς χρυσού από τον ελληνικό λαό, ποντάροντας στην κρίση, άρχισαν να προσφέρουν δήθεν επενδύσεις, οι οποίες το μόνο που θα αφήσουν στην ελληνική γη είναι κυάνιο, αρσενικό και μια εγκαταλελειμμένη περιοχή που δεν θα μπορεί ούτε να καλλιεργηθεί, αλλά ούτε να αξιοποιηθεί τουριστικά».

    [07] Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει λάθος κυβέρνηση

    Η Ελλάδα έχει «τη λάθος κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, απέναντι σ' αυτή την αδιανόητη επιμονή κάποιων, που μάλλον φαίνεται ότι τελικά δεν έχουν στόχο να ρυθμίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά να λεηλατήσουν τη χώρα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τρόικα και την τακτική τής κυβέρνησης.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, επέκρινε την τρόικα και την κυβέρνηση, λέγοντας:

    «Τι σχόλιο να κάνει κανείς, όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι που παραδέχονται το λάθος, όχι μόνο επιμένουν σε αυτό, αλλά ζητούν μεγαλύτερη δόση από το λάθος;».

    [08] Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

    Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, επί των ημερών της διοίκησης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

    Η υπόθεση αφορά στην ανάθεση της μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων περιοχών σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων. Επρόκειτο για έργο ύψους 148 χιλιάδων ευρώ κατά το σχολικό έτος 2008/2009.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η δημαρχιακή επιτροπή -αποτελούμενη από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς υπαλλήλους- που επρόκειτο να κάνει την ανάθεση, απέκλεισε από το διαγωνισμό συγκεκριμένο λεωφορειούχο, δημιουργώντας του συνεχή προσκόμματα.

    Ο θιγμένος λεωφορειούχος προσέφυγε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που με τη σειρά της όμως απέρριψε την προσφυγή του, με αποτέλεσμα να υποβάλλει μήνυση καταγγέλλοντας τον «παράτυπο αποκλεισμό» του από το διαγωνισμό.

    [09] Αυτοκτονίες σε Φάρσαλα και Ελασσόνα

    Δύο περιστατικά αυτοκτονίας δια απαγχονισμού σημειώθηκαν σήμερα στο νομό Λάρισας.

    Η μία περίπτωση αφορά σε 45χρονο άνδρα που κρεμάστηκε στο σπίτι του επί της οδού Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα στους οικείους του εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

    Η άλλη αφορά σε 50χρονο σε χωριό της Ελασσόνας ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη του χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του.

    [10] Διαμαρτυρία για το σχέδιο "Αθηνά"

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στα Προπύλαια, φοιτητές και καθηγητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής, υποστηρίζοντας ότι με την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" θα υποβαθμιστούν οι σπουδές και τα πτυχία. Οι φοιτητές κρατούσαν αφίσες με συνθήματα εναντίον της συγχώνευσης των τμημάτων, σε διάφορες γλώσσες.

    Παρών ήταν και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδ. Πελεγρίνης, ο οποίος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων.

    Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διαλύθηκαν πριν από λίγο. Τη σκυτάλη των διαδηλώσεων παίρνουν τώρα φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι αύριο το μεσημέρι προγραμματίζουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς στη Βουλή παρουσιάζεται το σχέδιο "Αθηνά" από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

    [11] Συνεδριάζει αύριο η Μικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ

    Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 10.00 πμ στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5-7) η Μικτή Επιτροπή Συνεργασίας Ελλάδας- Κατάρ υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Νότη Μηταράκη και του διευθύνοντος συμβούλου της Qatar Holding Αχμαντ αλ Σαγιέντ (Ahmad Al-Sayed).

    Η συγκρότηση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Κατάρ αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα στις 29- 30 Ιανουαρίου.

    [12] Ikea: Αποσύρει τάρτες που ίσως έχουν μολυνθεί από κολοβακτηρίδια

    Ο σουηδικός όμιλος Ikea ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες τις τάρτες στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

    Ο Ikea δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν "ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων".

    Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά "μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής

    Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ.

    Οι τάρτες του αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy.

    Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 15:30:29 UTC