Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών
  • [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Περίμενα πανηγυρική αθώωση
  • [03] Διαψεύδουν δημοσιεύματα περί αποχώρησης της ΕΚΤ απο την τρόικα
  • [04] Πρωτοβουλία για την προβολή δημιουργικών δραστηριοτήτων της χώρας μας
  • [05] ΥΠΟΙΚ: Αναγκαστική είσπραξη οφειλών
  • [06] Eurogroup: Να χαλαρώσουν οι όροι αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας και Πορτογαλίας
  • [07] Κ. Χατζηδάκης: Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός

  • [01] Εισαγγελική έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών

    Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η εισαγγελέας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες που φέρουν το υπουργείο Οικονομικών να ελέγχει παράνομες καταβολές ποσών σε μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, να διαπιστωθεί η βασιμότητά τους και να εντοπιστεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων. Η εισαγγελική έρευνα θα ξεκινήσει με την καταγγελλόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα επεκταθεί και σε άλλες Αρχές.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στο πόρισμά του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν επί μακρόν υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της και δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που επιβάλλει την κατά το ήμισυ μείωσή τους.

    Το επίμαχο δημοσίευμα που έλαβε υπόψη της η εισαγγελία, υποστηρίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών πλέον ζητά την επιστροφή μεγάλου μέρους των δαπανών αυτών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» καθώς η Αρχή δεν προέβη στις οριζόμενες από τους ειδικούς νόμους του 2010 και 2011 μειώσεις μισθών.

    Στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ μάλιστα αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος.

    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

    [02] Β. Παπαγεωργόπουλος: Περίμενα πανηγυρική αθώωση

    Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και τη φυλάκιση του, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σήμερα ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα.

    «Να βάζεις το καλό σου κοστούμι και να πηγαίνεις χαμογελαστός στο δικαστήριο για να ακούσεις την «πανηγυρική σου αθώωση» και να φεύγεις με την κλούβα της αστυνομίας για τα Διαβατά είναι πολύ βαρύ. Ασήκωτο», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επαναλαμβάνει πως κατά τη διάρκεια της δίκης δεν ακούστηκε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του με αποτέλεσμα «στα 66 σου χρόνια -μετά από διαδρομή που πολλοί θα ζήλευαν- ν' ακούς ισόβια, δύσκολα αντέχεται. Είναι πρωτοφανές πιστεύω, στα δικαστικά χρονικά».

    «Το μόνο που σε ζώσει είναι ότι εσύ ξέρεις την αλήθεια, ξέρεις ότι έχεις την συνείδηση σου καθαρή και κατορθώνεις να στέκεσαι όρθιος», προσθέτει -μεταξύ άλλων- ο τέως δήμαρχος.

    [03] Διαψεύδουν δημοσιεύματα περί αποχώρησης της ΕΚΤ απο την τρόικα

    Διέψευσαν τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες το βράδυ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Die Welt, Sueddeutsche Zeitung και Der Handelsblatt περί ενδεχόμενης αποχώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την τρόικα τόσο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και το στέλεχος της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός NTV.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δικτύου, ο κ. Ρεν δήλωσε, "δεν ξέρω για ποιο θέμα μιλάτε" και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και τους άλλους εταίρους της τρόικας είναι "πολύ εποικοδομητική", ενώ ο κ. Άσμουσεν επισήμανε ότι η ΕΚΤ δεν θα αποχωρήσει από την τρόικα και χαρακτήρισε αβάσιμα όσα δημοσιεύματα αναφέρουν κάτι τέτοιο. Αρνητικά, σύμφωνα με το NTV, απάντησε και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ερώτηση, εάν ο κ. Ντράγκι ή ο κ. Άσμουσεν έχουν αναφερθεί σε πιθανότητα αποχώρησης της Τράπεζας από την τρόικα.

    [04] Πρωτοβουλία για την προβολή δημιουργικών δραστηριοτήτων της χώρας μας

    «Crisis is a Greek word» είναι ο τίτλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας των Ελλήνων σχεδιαστών να αφηγηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης. Με αφορμή τη συνεχιζόμενη ύφεση και την επέκταση αυτής σε ολοένα και περισσότερες χώρες, 50 από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς οπτικής επικοινωνίας, με περισσότερες από 1.240 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια κοινή έκθεση με μοναδικό στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της δημιουργικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Πρώτος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας της έκθεσης στις 13 Μαρτίου του 2013 είναι η Σμύρνη της Τουρκίας, σε συνεργασία με το τμήμα Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας, της Σχολής Καλών Τεχνών και Design του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Σμύρνης.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διεξαχθεί ημερίδα όπου Έλληνες και Τούρκοι σχεδιαστές θα ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση. Η έκθεση περιλαμβάνει τυπωμένα σε ύφασμα έργα, βίντεο σχετικά με την ελληνική κρίση από την ομάδα των Nomint και φιλικές συμμετοχές αλγοριθμικού και βιομηχανικού design. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

    [05] ΥΠΟΙΚ: Αναγκαστική είσπραξη οφειλών

    Οι μεγάλοι οφειλέτες είναι εκείνοι που βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων αναγκαστικής είσπραξης εσόδων.

    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ο προϊστάμενος ΔΟΥ έχει την υποχρέωση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ανεξαρτήτως της αιτίας προέλευσης αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά αθροιστικά ή μη για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, σχετική με έκθεση από το ΙΚΑ αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας για την κατοικία του τετραπληγικού πρωταθλητή ποδηλασίας με πολλές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό Βασίλη Κιουρκτσή.

    [06] Eurogroup: Να χαλαρώσουν οι όροι αποπληρωμής των δανείων Ιρλανδίας και Πορτογαλίας

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζήτησαν σήμερα από τους διεθνείς πιστωτές της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να προβούν σε επιλογές που θα τους παρέχουν περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσουν τα δάνεια για τη διάσωσή τους, σύμφωνα με κοινή τους δήλωση.

    "Συζητήσαμε το κατά πόσο οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα είναι έτοιμοι κατ? αρχήν να εξετάσουν μια προσαρμογή των ημερομηνιών λήξης για τα διεθνή δάνεια προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, προκειμένου να χαλαρώσουν οι διορίες αποπληρωμής του χρέους των δύο χωρών", αναφέρουν οι υπουργοί.

    Ζητούν επίσης από την τρόικα των διεθνών δανειστών?Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο?να επεξεργαστεί τις καλύτερες επιλογές για τις δύο χώρες σε ότι αφορά τα προγράμματα δανειοδότησης τους.

    Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξήραν το Δουβλίνο και τη Λισαβόνα για την "ισχυρή δέσμευσή τους στα αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής τους, τα οποία έχουν ήδη επιτύχει στην αντιμετώπιση προηγούμενων συσσωρευμένων ανισορροπιών", σημειώνουν οι 27 υπουργοί της ΕΕ.

    [07] Κ. Χατζηδάκης: Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός

    «Δεν ειπώθηκε από κανέναν ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός? Ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Δεν αναφέρομαι στη διάψευση μόνο της εταιρείας, προσθέτω και τη δική μου μαρτυρία. Δεν υπήρξε τέτοια τοποθέτηση» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Alpha, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που αφορά στη συνάντηση του υπουργού με εκπροσώπους των πολυεθνικών, κατά την οποία διατυπώθηκε αίτημα από «εκπρόσωπο πολυεθνικής εταιρείας από το εξωτερικό που ειδικεύεται στα ζυμαρικά» για μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

    Με αυτή την αφορμή η Barilla Hellas επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 March 2013 - 17:30:25 UTC