Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενστάσεις από την τρόικα για τη ρύθμιση δανείων
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Η "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων στο επίκεντρο των συζητήσεων με την τρόικα
  • [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
  • [04] DNA αλόγου σε επτά δείγματα
  • [05] Επ' αόριστον αναστολή των μαθημάτων του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • [06] Σταθερή η κατάσταση του 23χρονου φοιτητή
  • [07] Ο. Κεφαλογιάννη: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

  • [01] Ενστάσεις από την τρόικα για τη ρύθμιση δανείων

    Στον "αέρα" βρίσκεται ακόμη το σχέδιο νόμου για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και για την αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η τρόικα και στη σημερινή συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι διατηρεί τις ενστάσεις της για τις επιπτώσεις των αλλαγών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενστάσεις, τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ελπίζει να κάμψει στη νέα πενταμερή συνάντηση που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες μέρες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τρόικας, της Τράπεζας της Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.

    Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε μετά τη συνάντηση ότι «δεν τέθηκε το θέμα αυτό σε αυτή τη συζήτηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Στουρνάρα, Βρούτση, Χατζηδάκη "βλέπει" η τρόικα

    [02] Ι. Στουρνάρας: Η "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων στο επίκεντρο των συζητήσεων με την τρόικα

    Για τη συνεδρίαση του Eurogroup αλλά και για τις μέχρι τώρα επαφέςμε την τρόικα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι βασικό θέμα της ατζέντας στις συζητήσεις με την τρόικα είναι η κινητικότητα στο δημόσιο, διέψευσε όμως τα «σενάρια» που θέλουν να υπάρχει εμπλοκή για το γνωστό θέμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν θα συναντηθεί αύριο με τον Αντώνη Σαμάρα, αλλά όταν θα ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών της με τους υπουργούς.

    [03] Κ. Αρβανιτόπουλος: Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο

    «Δεν έχουμε καιρό να χάσουμε με την ανεργία και την κρίση, βλέποντας γύρω μας τμήματα που δεν προσφέρουν συγκριτικά πλεονεκτήματα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

    ΟΚ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι η Πολιτεία και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν διαχρονική ευθύνη για τις παθογένειες, καθώς το 1993 η χώρα διέθετε 334 τμήματα σε ΑΕΙ και σήμερα έχουμε 534 τμήματα και 40 ανώτατα Ιδρύματα.

    «Αρκούσε η βούληση ενός καθηγητή και η στήριξη ενός βουλευτή» για τον άναρχο τρόπο με τον οποίο αναπτύχθηκε ο ακαδημαϊκός χάρτης, σημείωσε.

    Στόχος του νομοσχεδίου, όπως τον περιέγραψε ο υπουργός, είναι όχι μόνο η θεραπεία των παθογενειών, αλλά η παροχή ευκαιριών στη νέα γενιά και γι αυτό -όπως είπε- προηγήθηκε διεξοδική μελέτη και διαβούλευση μηνών, η οποία έγινε χωρίς δογματισμούς για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

    «Έπρεπε να πάμε σε εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη», σημείωσε και προσέθεσε ότι οι στόχοι του σχεδίου «Αθηνά» είναι να μην υπάρξει δραματική μείωση των νέων ανθρώπων, που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι εισακτέοι να φοιτούν και όχι να απέχουν και να αποφοιτούν από ισχυρά τμήματα και ιδρύματα με ισχυρά πτυχία.

    [04] DNA αλόγου σε επτά δείγματα

    Σε επτά ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΦΕΤ, Γιάννη Τσιάλτα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη, ο οποίος παρουσίασε του νέους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων.

    Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, ελήφθησαν 167 δείγματα εκ των οποίων εξετάστηκαν τα 68 και βρέθηκαν θετικά τα 7, τονίζοντας παράλληλα πως τα θετικά δείγματα θα ελεγχθούν και για την ύπαρξη αντιβιοτικών και της αντιφλεγμονώδους ουσίας φαινυλοβουταζόνης. Ο κ. Τσιάλτας διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης.

    [05] Επ' αόριστον αναστολή των μαθημάτων του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Την επ' αόριστον αναστολή των μαθημάτων αποφάσισε το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

    Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τμήματος ήταν λιτή και ενδεικτική των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από το σχέδιο «Αθηνά». «Έπειτα από την ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας για τη νέα ?ορφή του Σχεδίου "ΑΘΗΝΑ", η έκτακτη Συνέλευση των ?ελών ?ΕΠ του Τ?ή?ατος ΦΠΨ αποφασίζει την αναστολή των ?αθη?άτων του Τ?ή?ατος ΦΠΨ και του Προγρά??ατος Ψυχολογίας επ' αόριστον» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΦΠΨ χορηγεί, από το 1983, αυτόνομα πτυχία στην Ψυχολογία ισότιμα των πτυχίων Ψυχολογίας που χορηγούν τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά προγράμματα, από το οποίο ξεκίνησε ιστορικά η συστηματική διδασκαλία της ψυχολογίας στη χώρα.

    [06] Σταθερή η κατάσταση του 23χρονου φοιτητή

    Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία της υγείας του φοιτητή του ΤΕΙ ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εκδόθηκε το μεσημέρι.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

    «Ο 23χρονος φοιτητής παραμένει κλινικά σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών. Σήμερα, από την ιατρική ομάδα της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου διενεργήθηκε διαδερμική τραχειοστομία ώστε να καταστεί δυνατή η σταδιακή μείωση των επιπέδων καταστολής και ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας. Στόχος είναι η προοδευτική αποδέσμευση από τον μηχανικό αερισμό με συνθήκες μέγιστης δυνατής ασφάλειας για τον ασθενή».

    Στο μεταξύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους δύο φοιτητές που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

    Ο μεν ένας που έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική δεν αποκλείεται και αύριο να πάρει εξιτήριο.

    Ο άλλος που παραμένει στην εντατική αποσωληνωμένος είναι σε σταθερή βελτίωση, είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

    [07] Ο. Κεφαλογιάννη: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

    «Εθνική υπόθεση αποτελεί για την Ελλάδα ο τουρισμός», τονίζει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt" και προσθέτει ότι η Γερμανία αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες αγορές.

    Η κ. Κεφαλογιάννη θα επισκεφθεί αύριο τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) στην οποία συμμετέχει ο ΕΟΤ με περίπτερο 900 τμ και 58 συνεκθέτες.

    Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε χθες και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της στην Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και παράγοντες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 15:30:24 UTC