Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινικές διώξεις σε βάρος Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη για το "πόθεν έσχες"
  • [02] Eισαγγελική έρευνα για το βίντεο με τις απειλές βουλευτή της Χ.Α. κατά αλλοδαπών
  • [03] Διακοπή κυκλοφορίας στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών
  • [04] Στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης
  • [06] Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις απειλές βουλευτή της Χ.Α. κατά αλλοδαπών
  • [07] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

  • [01] Ποινικές διώξεις σε βάρος Δούκα, Παπαντωνίου και Βουλγαράκη για το "πόθεν έσχες"

    Παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» εντόπισε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος των πρώην υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Βουλγαράκη και Πέτρου Δούκα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις με κακουργηματικού βαθμού χαρακτήρα αυτήν που αφορά τον κ. Δούκα.

    Η απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος των τριών πολιτικών ασκήθηκε μετά την μελέτη των στοιχείων που έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών.

    Στην περίπτωση του Πέτρου Δούκα, που αντιμετωπίζει κακούργημα καθώς αυστηροποιήθηκε ο νόμος μετά το 2010, φέρεται να εντοπίζεται αδικαιολόγητη μείωση της περιουσίας του.

    Συγκεκριμένα τα εισοδήματά του εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις κατά το έτος 2010 σε σχέση με αυτά του 2009. Κατά την Εισαγγελική κρίση ο πρώην υπουργός δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση για αυτήν την μεταβολή αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος πολιτικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν από καταθετικό λογαριασμό σε επενδυτικό.

    Οι δύο άλλοι πρώην υπουργοί, Γιάννος Παπαντωνίου και Γιώργος Βουλγαράκης διώκονται καθώς στα αρχεία της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ" φέρεται να εντοπίστηκαν περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους που δεν είχαν δηλωθεί.

    [02] Eισαγγελική έρευνα για το βίντεο με τις απειλές βουλευτή της Χ.Α. κατά αλλοδαπών

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ντοκιμαντέρ, όπου εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» να απειλεί αλλοδαπούς και να προαναγγέλλει με κρεματόρια και «το άνοιγμα φούρνων» για τους μετανάστες, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Φάκου.

    Η εισαγγελέας με αφορμή τον σάλο που δημιουργήθηκε μετά την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ στο βρετανικό κανάλι «Channel 4» , ανέθεσε στην Ασφάλεια να διερευνήσει την υπόθεση με σκοπό να διαπιστωθεί αν προκύπτει παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979) και διάπραξη αδικημάτων φυλετικού μίσους σε βαθμό πλημμελήματος.

    Η εντολή της προς την αστυνομία είναι να μεριμνήσει, ώστε να αποσταλεί ολόκληρο το αμοντάριστο υλικό, και όχι μόνον εκείνο που προβλήθηκε από το κανάλι στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπομπής του, το οποίο θα απομαγνητοφωνηθεί πλήρως.

    Στην παραγγελία της η κ. Φάκου τονίζει ότι αφού μελετηθεί το οπτικό υλικό, θα πρέπει να κληθούν με την ιδιότητα του υπόπτου ο υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» αλλά και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να συμμετείχαν στις απειλητικές εκφράσεις, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όσα αποτυπώνονται στο βίντεο σε βάρος αλλοδαπών.

    [03] Διακοπή κυκλοφορίας στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών

    Από σήμερα, στις 11.00 το βράδυ έως τις 6.00 αύριο το πρωί, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, κοντά στο ύψος του Αιγίου, λόγω εργασιών συντήρησης.

    Ειδικότερα, η κυκλοφορία θα διακοπεί στο ρεύμα προς Αθήνα, μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων και ανατολικού Αιγίου. Τα οχήματα με κατεύθυνση την Αθήνα, θα εισέρχονται μέσω Σελιανιτίκων στην παλαιά εθνική οδό και θα επιστρέφουν στην νέα εθνική, μέσω του κόμβου ανατολικού Αιγίου. Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Πάτρα θα διεξάγεται κανονικά.

    [04] Στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες ο Αλ. Τσίπρας

    Ο Αλέξης Τσίπρας, και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα αύριο Πέμπτη το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να παραστεί στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία του κόμματος θα πάρει μέρος στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο.

    [05] Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης

    Τη Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποδεχόμενος τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου αποτελεί θεμέλιο λίθο της εθνικής ελληνικής πολιτικής στο Κυπριακό και κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Ο υπουργός εξέφρασε τη λύπη του για το πάγωμα, εδώ και ένα χρόνο, των διαπραγματεύσεων επί των θεμάτων ουσίας του Κυπριακού, με ευθύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς.

    Η νέα κυβέρνηση της Κύπρου, συνέχισε, πορεύεται με σχεδιασμό και στρατηγική, γνωρίζει τι θέλει και επιδιώκει την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη της Κύπρου στο «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», πρόσθεσε.

    ΟΓιαννάκης Κασουλίδης υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Λευκωσίας, για την επόμενη διετία, είναι να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της εξωτερικής της πολιτικής σταθερά, σαν ένας συνεπής και αξιόπιστος εταίρος της ΕΕ.

    [06] Στον εισαγγελέα το βίντεο με τις απειλές βουλευτή της Χ.Α. κατά αλλοδαπών

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απέστειλε σήμερα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, το βίντεο χθεσινού ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής να απευθύνεται σε αλλοδαπούς, στην Ελλάδα, με απειλητικές φράσεις.

    Το ντοκιμαντέρ έγινε προεκλογικά από Έλληνα κινηματογραφιστή και εμφανίζει τον υποψήφιο βουλευτή να βρίζει στον δρόμο αλλοδαπούς και να τους απειλεί με φράσεις όπως «είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα 'χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια ...», «...κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους...», «Τα δόντια να πάρουμε...».

    Για χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού επικρίνει η Χρυσή Αυγή την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα». Αναφέρεται επίσης σε παράνομη χρήση «μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας».-

    [07] Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

    Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει σύγκλιση στα περισσότερα θέματα.

    Στο θέμα της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, η τρόικα αποδέχεται κατ' αρχήν την ανάγκη νέας ρύθμισης, διαπιστώθηκε όμως απόκλιση ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας και τα διεθνώς ισχύοντα ως προς τον αριθμό των δόσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 17:30:22 UTC