Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και μας εμπνέει
  • [02] Κοέλιο: Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων
  • [03] Αντίθετοι στο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο οι πρυτάνεις πέντε Πανεπιστημίων
  • [04] "Χρονιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού το 2013"

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και μας εμπνέει

    Σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της χώρας παραβρέθηκε στην εκδήλωση "Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε και τώρα" του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από τον θάνατό του.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ζει και μας εμπνέει και εμάς που είμαστε οι κληρονόμοι του και εκείνους που είναι οι επίγονοι όσων των πολέμησαν.

    «Οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές του έργου του και να αντιληφθούμε τις αρχές και τις αξίες του και να πάμε πιο πέρα την κληρονομιά του» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Αναφερόμενος στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή επισήμανε ότι «έκανε υπερβάσεις και άλματα. Ήταν άνθρωπος του δυτικού πολιτισμού που δεν παρασύρθηκε σε τριτοκοσμικά μονοπάτια. Ήταν ο αρχιτέκτονας της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και έριχνε γέφυρες σε ανατολή και Δύση. Ήξερε τα όρια της χώρας και δεν έκανε επικοινωνιακά παιχνίδια. Είχε πάντα πυξίδα το εθνικό συμφέρον, είχε όραμα για την χώρα και έβλεπε μπροστά. Κατάλαβε ότι η θέση της χώρας είναι στην Ευρώπη όταν άλλοι φώναζαν συνθήματα. Αγκάλιασε όλες τις παρατάξεις, τις νομιμοποίησε αλλά δεν έπαψε να στηλιτεύει τα σφάλματά τους. Δεν προσπάθησε να το παίξει ψευτοπροοδευτικός. Ήταν πραγματικά προοδευτικός και μπροστά από την εποχή του. Ήταν καλός καπετάνιος γιατί οδηγούσε με σταθερό χέρι. Ήταν ηγέτης γιατί τους αγκάλιαζε όλους. Στην πρώτη του περίοδο είχε προτεραιότητα την Ανάπτυξη, στην δεύτερη είχε την εμπέδωση της δημοκρατίας. Περιφρονούσε τα ψευτοκουλτουριάρικα φτιασιδώματα και απεχθανόταν τον λαϊκισμό. Συνδύασε στοιχεία από τον Ατλαντισμό του Αντενάουερ και του Ντε Γκολ, συγκρούστηκε κάποιες φορές, αλλά δεν απομόνωσε ποτέ την χώρα. Αποκατάστησε και θεμελίωσε τον κοινοβουλευτισμό. Ήταν ο δωρικός και αυστηρός ηγέτης που όμως δάκρυσε για την Μακεδονία».

    Διαβάστε επίσης:

    Ευ. Βενιζέλος: Καταξίωση του έργου του Κ. Καραμανλή η έξοδος από την κρίση

    Φ. Κουβέλης: Τεράστια η παρακαταθήκη που άφησε ο Κ. Καραμανλής

    Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής ξεπέρασε τα όρια της παράταξής του

    [02] Κοέλιο: Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων

    Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο υπερασπίστηκε σήμερα την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, όπως αξιώνουν οι διεθνείς πιστωτές της χώρας, παρά την μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει αυτή.

    "Δεν κυβερνώ βάσει των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών", σημείωσε κατά την πρώτη του ομιλία στο κοινοβούλιο από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει.

    "Αν μια κυβέρνηση αποφασίζει βάσει αυτών των κριτηρίων απαρνείται τις ευθύνες της", πρόσθεσε.

    Το περασμένο Σάββατο πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Πορτογαλία, σε μία από τις πιο μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται στην χώρα μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974 και την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επανέλαβε την βούλησή του να συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας που εφαρμόζει βάσει του σχεδίου διάσωσης της Πορτογαλίας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ του Μαΐου του 2011.

    [03] Αντίθετοι στο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο οι πρυτάνεις πέντε Πανεπιστημίων

    Την αντίθεσή τους με το σχέδιο «Αθηνά» και συγκεκριμένα με το νέο Πανεπιστήμιο «Αδαμάντιος Κοραής» εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, οι πρυτάνεις των πέντε Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στο νέο «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα Χαροκόπειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Οι πρυτάνεις αντιδρούν συγκεκριμένα για την «ομοσπονδιοποίηση» των πέντε Ιδρυμάτων, τονίζοντας ότι:

    -Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος, διότι πλήττει το αυτοδιοίκητο των ανωτέρω Πανεπιστημίων, δεδομένου ότι τα Πανεπιστήμια αυτά δεν μπορούν να διατηρήσουν το χαρακτήρα των ΝΠΔΔ εάν υπαχθούν σε ένα νέο γενικό ΝΠΔΔ το οποίο θα τα περιλαμβάνει.

    - Οι πανεπιστημιακές κοινότητες των Ιδρυμάτων μας είναι αντίθετες στη ρύθμιση αυτή και επιφυλάσσονται για περαιτέρω ενέργειες.

    [04] "Χρονιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού το 2013"

    Ως αρχή ανάκαμψης της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, βλέπουν την φετινή χρονιά οι μεγάλες γερμανικές τουριστικές εταιρείες, όπως διαπίστωσε κατά την διάρκεια των επαφών του στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς.

    Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λειβαδάς, αυτό που ζητούν οι παράγοντες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας είναι υψηλή ποιότητα και περιεχόμενο στο υλικό προβολής της χώρας, ενώ δείχνουν να εκτιμούν το γεγονός ότι η Ελλάδα δίνει πλέον το μήνυμα ότι «οι υπερβολές τελείωσαν» και σχεδιάζει μακροπρόθεσμα, ακόμη και με περιορισμένους τους πόρους της, στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής της ταυτότητας.

    Ο Γ.Γ. Τουρισμού συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εταιρειών Thomas Cook, Condor, Lufthansa, Attika Reisen, Alltours, ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του και αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 21:30:23 UTC