Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Στη σωστή κατεύθυνση το ελληνικό πρόγραμμα
  • [02] Μειωμένες έως και 49% οι δομές έξι υπουργείων
  • [03] Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να διασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης
  • [05] Συνάντηση Ε. Βενιζέλου - τρόικας αύριο
  • [06] Φ. Κουβέλης: Τεράστια η παρακαταθήκη που άφησε ο Κ. Καραμανλής
  • [07] Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής ξεπέρασε τα όρια της παράταξής του
  • [08] Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • [09] Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών
  • [10] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής
  • [11] Το ΚΤΕΛ Αργολίδας ανέστειλε το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία

  • [01] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Στη σωστή κατεύθυνση το ελληνικό πρόγραμμα

    «Το ελληνικό πρόγραμμα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, την οποία επιλέξαμε», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο κοινοτικό δελτίο «Agency Europe».

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, επί μονίμου βάσεως, να αποδεικνύει ότι το ελληνικό πρόβλημα βρίσκεται υπό έλεγχο και τονίζει ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε υποψία εκτροχιασμού, τότε θα πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση η «αγωγή».

    Ερωτηθείς αν αληθεύει ότι η τρόικα είχε προσφέρει στην Ελλάδα την επιλογή να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το 2011, ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει, ότι ήταν πάντα αντίθετος σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δεν αποτέλεσε ποτέ πραγματικό ζήτημα έτσι όπως παρουσιάζεται.

    «Σε κάθε συνάντηση, έλεγα πως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις εικασίες που γίνονται για την Ελλάδα περί αποχώρησής της από την Ευρωζώνη. Τέτοιες φήμες ήταν, και αποδείχτηκε ότι ήταν, εξαιρετικά επικίνδυνες. Όταν ο κόσμος σταμάτησε να μιλάει για το σενάριο "Grexit" τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Το τίμημα που πλήρωσε η Ελλάδα εξαιτίας αυτών των ανεύθυνων συζητήσεων ήταν πολύ βαρύ» σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.

    [02] Μειωμένες έως και 49% οι δομές έξι υπουργείων

    Μειωμένες ως και 49% είναι οι οργανικές μονάδες των έξι υπουργείων, που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ οι δαπάνες που εξοικονομούνται αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ και οι θέσεις που καταργούνται ξεπερνούν τις 800.

    Τα στοιχεία με τα οποία προκύπτει και το πλεονάζον προσωπικό, που σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και εν συνεχεία κινητικότητας, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Τα στοιχεία αφορούν τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Υγείας, Τουρισμού και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Όπως είναι γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα εγκριθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (σήμερα συνεδρίασε και ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δομών) τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας, Άμυνας, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης.

    Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και τα νέα μειωμένα οργανογράμματά τους αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

    [03] Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

    Το πρώτο "εισιτήριο" για τους "4" του κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 με τον Λεβαδειακό στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που πήρε την πρόκριση χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα, θα αντιμετωπίσει στους ημιτελικούς τον Αστέρα Τρίπολης ή τον Πλατανιά.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να διασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης

    Τη βεβαιότητά του ότι «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα μας έλεγε σήμερα ότι είναι κοινή υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου να διασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού ως μιας από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της πατρίδας μας μέσα σε συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκδήλωση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, για τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η ολοκληρωμένη εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση ώστε η Ελλάδα ως κανονικό κράτος να κατακτήσει την αυτοδυναμία και την ουσιαστική ισοτιμία της μέσα στην Ευρώπη, θα είναι και η ιστορική καταξίωση της Μεταπολίτευσης συνολικά, άρα θα είναι και μια καταξίωση του έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή». Επεσήμανε δε ότι μπορεί να υπήρξαν και να υπάρχουν πολλές διαφωνίες στους επιμέρους χειρισμούς, ωστόσο «άλλη στρατηγική επιλογή ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει».

    Αναφερόμενος στις μεγάλες θυσίες που έκανε ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια, τις συχνά «ανυπόφορες» ανατροπές που υφίστανται στη ζωή τους οι Έλληνες, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «αν δεν κάναμε την κακή και δύσκολη επιλογή αλλά την φαινομενικά εύκολη και καταστροφική, θα ζούσαμε τώρα στην ?εποχή των παγετώνων' και θα αναπολούσαμε απλώς το οικονομικό και κοινωνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης.

    [05] Συνάντηση Ε. Βενιζέλου - τρόικας αύριο

    Με τους επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο το πρωί στις 10 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος. Στη συνέχεια, στις 12, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση και συζήτηση με τριακονταμελή ομάδα νέων επιστημόνων που μετέχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα "Babel Initiative: Gr?ce 2013" της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων.

    [06] Φ. Κουβέλης: Τεράστια η παρακαταθήκη που άφησε ο Κ. Καραμανλής

    «Η παρακαταθήκη που άφησε ο ηγέτης της φιλελεύθερης παράταξης στην πολιτική τάξη της χώρας είναι τεράστια: Για κάθε δημοκρατικό πολιτικό χώρο, για κάθε δημοκρατική ιδεολογία που μετουσιώνεται σε πολιτικό λόγο και πράξη από τους πολιτικούς φορείς, είναι απαραίτητες οι ξεκάθαρες απόψεις, ο πολιτικός πολιτισμός, ο σεβασμός στις θέσεις του άλλου, η συμφωνία ότι η πολιτική υπηρετεί το γενικό καλό. Αυτό πίστευε σταθερά και έκανε πράξη ο Καραμανλής επί 60 χρόνια». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και ιδρυτή της ΝΔ.

    Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ακόμη: "Αυτή η θέση του Κ. Καραμανλή, είναι αναγκαία για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο πάσχει από ποικίλες παθογένειες, η διεξαγωγή ενός δημόσιου διαλόγου μεταξύ των δημοκρατικών κομμάτων σχετικά με τα όρια του πολιτικού και κομματικού συστήματος, το εύρος της πολιτικής παρέμβασης, τον ρόλο του πολιτικού προσωπικού, τις εναλλακτικές μορφές πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης, τη συστηματική και διεισδυτική παρακολούθηση των δυνατοτήτων της ίδιας της πολιτικής. Ειδικά σήμερα, ειδικά υπό τις έκτακτες και δραματικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα».

    [07] Αλ. Τσίπρας: Ο Κ. Καραμανλής ξεπέρασε τα όρια της παράταξής του

    Την συνεισφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην θεμελίωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα μετά την δικτατορία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής.

    Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Καραμανλής ήταν μια «ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας», και υπενθύμισε και μια αναφορά του Χαρίλαου Φλωράκη που είχε χαρακτηρίσει τον εν ζωή τότε Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως ένα σημαντικό ηγέτη της τάξης του.

    Με μια σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στην ιστορία, την παρουσία και τη δράση του ιδρυτή της ΝΔ ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση. Κατάφερε να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες. Το καθεστώς του διαχωρισμού των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μη. Τις πρακτικές των διωγμών, της αστυνομικής ασυδοσίας και της κατάστασης πολιορκίας, που χαρακτήριζαν την Ελλάδα μέχρι το 1974. Με αποκορύφωμα, βέβαια, την εφτάχρονη δικτατορία.

    [08] Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

    Αποσύρθηκε από την Κυβέρνηση η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που εισάγει επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας και άλλων υπουργείων.

    Οι διατάξεις προέβλεπαν τη δημιουργία Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής με την επωνυμία «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και ρύθμιζε θέματα σχετικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    [09] Επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών

    Την έντονη διαμαρτυρία της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών για τις εξελίξεις με το ΤΕΙ καταγράφει επιστολή του περιφερειάρχη, Σπύρου Σπύρου, που εστάλη σήμερα στον πρωθυπουργό.

    Στην επιστολή, που προσυπογράφουν και οι αντιπεριφερειάρχες των νησιωτικών νομών, υποστηρίζεται ότι αθετήθηκαν οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στις κατ? ιδίαν συναντήσεις τους για το ΤΕΙ Ιονίων Νησιών και αυτό συνιστά, όπως σημειώνεται, εμπαιγμό που πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

    [10] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής

    Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, ο οποίος ήταν κλειστός μετά από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο σταθμός είχε κλείσει λόγω της εκδήλωσης για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κων. Καραμανλή στο Μέγαρο, αλλά και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Βασ. Σοφίας.

    [11] Το ΚΤΕΛ Αργολίδας ανέστειλε το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών στα σχολεία

    Το ΚΤΕΛ Αργολίδας ανέστειλε από σήμερα την μεταφορά των μαθητών του νομού, διαμαρτυρόμενο για το γεγονός ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στην Αργολίδα ενημέρωσε την επιχείρηση ότι για να πληρώσει δεδουλευμένα θα προβεί σε μείωση 10% επί του ποσού της οφειλής. Το ΚΤΕΛ Αργολίδας δεν δέχεται την μείωση αυτή, δηλώνοντας ότι δεν προκύπτει από καμιά συμφωνία.

    Σήμερα δεν εκτελέστηκε το μεταφορικό έργο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών. Χαρακτηριστικό του προβλήματος που προκλήθηκε είναι ότι στο ειδικό σχολείο της Πυργέλας από τους 25 μαθητές μόνο 5 έφτασαν στο σχολείο.

    Παρέμβαση, προκειμένου να βρεθεί λύση έκανε η περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να επιλυθεί το πρόβλημα στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας.

    Εν τω μεταξύ και το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας για ανάλογο πρόβλημα είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε από σήμερα σε αναστολή του μεταφορικού έργου των μαθητών, όμως δεν σταμάτησε τη μεταφορά και σήμερα εκτελέστηκαν κανονικά όλα τα δρομολόγια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 March 2013 - 19:30:23 UTC